QUOTE(milda12 @ 2010 04 26, 01:16)
As manau, cia apie sriubas buvo kalba. Taip tai ju retai sutiksi. Nebent ziema galima rasti. Mesos sriuba verda, vistienos, darzoviu. Bet pagrindinis dalykas, tai labai megejai i visas sriubas deti citrinos sulciu. Cia yra sriubu receptai.
O del tu paminetu patiekalu is zuvies, tai kaip yra graikiskai gaminti zuvi ? As tokiu pavadinimu net nesu girdejusi. Tarp receptu internete ir neradau( neskaitant lietuvisku ir rusisku saitu).
O del tu paminetu patiekalu is zuvies, tai kaip yra graikiskai gaminti zuvi ? As tokiu pavadinimu net nesu girdejusi. Tarp receptu internete ir neradau( neskaitant lietuvisku ir rusisku saitu).
Milda12,
Graikiška žuviene
reikės kilogramo jūrinio ešerio ar kitos jūrinės žuvies,svogūno galvutė,prieskoninių žaluminių sriubai,lauro lapelis,juodųjų pipirų, pora šaukštų miltų,pora šaukštų sviesto arba markarino, skiltelė česnako,pora pomidorų,arba pomidorų tyrės,grietinėles ,druskos,pipirų.
Žuvis nuvaloma ir nupjovus galvą nulupus oda išemus kaulus supjaustoma gabalais.
Galva,oda ir kaulai užpilama Vienu lirtru vandens ir kartu su svogūnais ,prieskoniniais žalumynais,juodais pipirais,bei lauro lapeliu maždaug pusvalandį paverdama.
Paskui sultinys perkošiamas ir,į jį sudedama žuvis
Verdama ant silpnos ugnies kol žuvis suminkštėja.
Keptuvėje ištirpininamas margarinas ,įberiama miltų,įpilama truputį sultinio
Gautas už-daras supilamas į sultinį kartu įdedama pomidorų tyrės arba pomidorų,sugrūsto česnako,įpilama grietinėles,įberiama druskos ir pipirų.
Dabar į sultinį sudedama išvirta žuvis sriuba dar kartą užvirinama ,nukeliama nuo ugnies ir,uždengus dangčiu palaikoma.
Šaltinis:
"Sena gera Graikų virtuvė"