QUOTE(Zuika_puikaxxx @ 2010 01 31, 20:25)
Šis receptas gal kiek teisingesnis?
Klasikinė Musaka
4 porcijos
2 saldžiosios paprikos ankštys,
4 valg. šaukšt. sviesto,
3 valg. šaukšt. miltų,
400 ml pieno,
200 ml grietinėlės,
1 valg. šaukšt. citrinos sulčių,
1 arbat. šaukšt. tarkuotos citrinos žievelės,
1 svogūnas,
700 g bulvių, virtų su lupenomis,
4 valg. šaukšt. aliejaus,
2 valg. šaukšt. smulkintų petražolių lapelių,
700 g maltos jautienos,
½ arbat. šaukšt. malto cinamono,
500 g bakalžanų,
2 kiaušiniai,
100 tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį.
1. Saldžiąją papriką supjaustyti kubeliais ir pakepinti 1 valg. šaukšte sviesto. Įpilti 70 ml vandens. Uždengti ir troškinti, 5 min., o paskui pertrinti per sietelį.
2. Bešamelio padažui ištirpinti keptuvėje 3 valg. šaukštus sviesto ir pakepinti juose miltus. Kai gražiai apskrus, po šaukštą pilti pieną ir grietinėlę ir intensyviai maišyti, kad nesusidarytų gumuliukai. Kai jau supilsite visą pieną, padažą dar pakaitinkite ant silpnos ugnies 5 min. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais, citrinos sultimis bei tarkuota žievele.
Klasikinė Musaka
4 porcijos
2 saldžiosios paprikos ankštys,
4 valg. šaukšt. sviesto,
3 valg. šaukšt. miltų,
400 ml pieno,
200 ml grietinėlės,
1 valg. šaukšt. citrinos sulčių,
1 arbat. šaukšt. tarkuotos citrinos žievelės,
1 svogūnas,
700 g bulvių, virtų su lupenomis,
4 valg. šaukšt. aliejaus,
2 valg. šaukšt. smulkintų petražolių lapelių,
700 g maltos jautienos,
½ arbat. šaukšt. malto cinamono,
500 g bakalžanų,
2 kiaušiniai,
100 tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį.
1. Saldžiąją papriką supjaustyti kubeliais ir pakepinti 1 valg. šaukšte sviesto. Įpilti 70 ml vandens. Uždengti ir troškinti, 5 min., o paskui pertrinti per sietelį.
2. Bešamelio padažui ištirpinti keptuvėje 3 valg. šaukštus sviesto ir pakepinti juose miltus. Kai gražiai apskrus, po šaukštą pilti pieną ir grietinėlę ir intensyviai maišyti, kad nesusidarytų gumuliukai. Kai jau supilsite visą pieną, padažą dar pakaitinkite ant silpnos ugnies 5 min. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais, citrinos sultimis bei tarkuota žievele.
Jau i klasikine mousaka saldziosios paprikos tikrai nesideda , o taip pat citrinos sultys su tarkuotom citrinu zievelem . Sis receptas tikrai nutoles nuo klasikines mousaka recepto.