Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiška virtuvė

Merginos, ar esate gaminusios baklava su paprasta sluoksniuota tešla? Ar pavyko bent jau šiek tiek panašiai į tas tikrąsias su filo?
Atsakyti
QUOTE(Jota @ 2009 09 23, 13:25)
Merginos, ar esate gaminusios baklava su paprasta sluoksniuota tešla? Ar pavyko bent jau šiek tiek panašiai į tas tikrąsias su filo?

Esu. Skonis panašus, strūktūra - ne smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jota @ 2009 09 23, 12:25)
Merginos, ar esate gaminusios baklava su paprasta sluoksniuota tešla? Ar pavyko bent jau šiek tiek panašiai į tas tikrąsias su filo?

Jota, jei Vilniuje bazuojiesi, tai Prismoj yra phyllo teslos, kur saldyti produktai wink.gif
Atsakyti
Cia keletas mano graikisku receptu,jie kopijuoti ir kelti is kitps temos,forumietes patare juos ikelti cia gal bus kam idomu Vynuogiu uogiene(Glyko stafili) Jas pataisyti yra labailengva,vienam kg. vynuogiu reikia 1 kg. cukraus,bet as tededu tik 500gr. cukraus ir gaunasi ir taip saldzios,na zinoma pas mus ilgai jos neisstovi,gal butu problema jeigu noretum per visa ziema islaikyti,puses citrinos sulciu ir vanilino milteliu,i puoda sudedi sluoksniais: vynuoges ant ju cukru ir vel vynuoges ir cukru t.t. ir is pradziu ant stiprios ugnies kol uzvirs supili tada citrinos sultis ir vanilina ,paskui suletini ugni ir karts nuo karto pamaisant palieki virti kol vynuoges gaunasi rudos ir skystis gaunasi sirupas ,vandens as nepilu nes vynuoges ir taip labai daug sulciu turi,o paskui pasiimi jogurtuko -light zinoma uzpili sauksta glyko stafili ir pasaka,jogurta -rugstokas,vynuoges saldzios.... vynuoges turi buti be kauliuku,as perku "sultanina" vadinasi,na tos zalios spalvos Tradicinis musakasTai va baklazanus ir bulves supjaustau apvaliais griezineliais mazdaug 1 cm. storio (cia jau pagal tavo forma i kuria tu kepsi priklauso kiek tau ju reikes,du dideli baklazanai ir 4 dideles bulves man uztenka) i 2 formas pakloju kulinarinio popieriaus ir sudedu baklazanus ir su sepetuku uztepu truputi aliejaus,i kita forma bulves irgi aptepu aliejumi(jo tereikia labai mazai) ir kepu ,baklazanai iskepa greitai o bulves iduri su sakute,jeigu minkstos imi lauk(baklazanai yra kaip kempines kokios ,tik juos idedi i keptuve iskart susiurbia visa alieju tai todel ir kepu orkaitej) kol kepa darzoves darai "kima" ,i puoda uzkaitini alieju ir idedi smulkiai supjaustyta svoguna ir 1 skilt.cesnako,truputi apskrudini ir dedi farsa 1 kg.(as naudoju jautienos nes jis nera riebus) farsa reikia istisai maisyti su medine sakute(ar su kuo tau patogu) nes kitaip jis sukibs i didelius gabalus,kai matai kad jau farsas yra mazi gabaliukai idedi 1 sauksta pomidoru piure(Tomatopoltos cia vadinasi,tokia tirsta kose) ir gerai ismaisai,iskart supili viena pakeli sutrintu pomidoru(tomatakia) 500gr. ir idedi 1 sauksteli sukraus,druskos pagal skoni,pipiru,lauro lapus 2,taip pat 2 tokius storus pipirus (jie cia bachari vadinasi),petrusku smulkiai supjaustytu(maitanos) ir ant nestiprios ugnies palieki virti(pas mane iki 9 tai as verdu ant 7) karts nuo karto pamaisai,ir kai jau matai kad mazai beve ikskysciu nebera nukeli nuo ugnies(jeigu bus daug skysciu jie gali persigerti per besamel,man taip yra buve).Tada i forma isdelioji bulves ,taip kad nesimatytu formas dugnas(jeigu matai kad ant ju dar aliejus yra likes tai formos isvis netepi su jokiais riebalais) ant bulviu dedi baklazanus,po viena sluoksni uztenka,paskui uzpili "kima" o ant kima pili besamel,as besamel periku superio ,jis yra pakeliuose,ten milteliai tokie ,juos suberi i mikseri ir uzpili pienu(as naudoju light) ir paleidi mikseri ,pieno reikia vis dapilti(ant pakelio kiek parasyta) tol kol gausis tokia toks tirstas kremas(as jokiu sviestu i besamel nedadedu) tai va uzpili besamel ant kima ,apibarstai trintu suriu(cia jau pagal tavo skoni) ir kisi i orkaite(as kepu ant karsto oro ant 180 ) kai graziai parausta gali imti lauk ,iskart negalima pjauti ,turi truputeli atvesti(kaip ir pastitcio) nes kitaip istis ir skanaus apetito,as taip taisydama maziausiai puse kaloriju "sutaupau".
Papildyta:
Gemista(prikimsti)Ach,tai mano megstamiausias graiku patiekalas,bent viena karta i savaite gaminu "gemista" i lt kalba taip ir issivercia prikimsti.Cia yra vartojami ne tik pomidorai bet ir pipirai(as manau kad lt juos vadinat paprikom,bet kokios spalvos),taip pat agurociai,jie turi buti storoki kad galetum prikimsti,taip pat baklazanai(bet man ju skonis nelabai patinka).Visu pirma pomidorus ir kitas darzoves reikia isskuopti ju vidine puse,kai nupjausi pomidoru ir papriku virsu(dangteli) ju neismeti nes kai prikimsi vel su dangteliais jas uzdarysi.Pomidoru vidurio neismeti,ji dedi i blenderi kartu su 2 svogunaui,jeigu turi gali ideti ir truputeli svieziu,taip pat petrazoliu,metu,galima dziovintu,jeigu neturi svieziu,viena kuba knoro ir cesnako pora skelteliu ir keleta min. paleidi blenderi,turi gautis skysta kose,jeigu knora laikai saldytuve jis yra kietas tai paskui jeigu jis dar bus gabalais su pirstais ji susmulkinsi.Is blenderio ta kose ispili i didesni inda ir ipili nepilna stikline aliejaus,as vartoju alyvu,taip pat dedi ryziu,ryziai turi buti kosems,as vartoju "glase",zinai jie yra tokie kai isverdi kurie sutyzta,taip pat dedu pomidoru padazo,cia priklauso nuo taves ,gali nedeti,bet tada spalva nebus raudona,druskos cukraus,ir pipiru,pagal savo skoni.Jeigu tu kimsi6 pomidorus ir 6 paprikas tai tau reikes mazdaug apie 500gr.ryziu,as tai mazdaug pagal aki paskaiciouju,ta visa mase turi gautis labai skysta,kad ryziai galetu isvirti skystyje,nes kitaip tavo "gemista "gausisi kieti,as kai dariau pirma karta man visi pomidorai sprogo kadangi truko skysciu.Tada pradedi ta masedeti i darzoves,pris dedant i pomidorus,tik pomidorus ,ju vidu truputi pabarstai cukrum,kad nebutu rugstus.Kai prikimsi visas darzoves uzdaryk jas su dangteliais ,kuriu nebuvom ismete!!Jeigu tau liks mases taip pat jos neismesk,kai nuskusi bulves,supjaustyk jas dideliais gabalais ir ydek jas i ta inda kur buvo musu mase ir gerai jas ismaisyk.Orkaite reikia buti ikaitinus,as kepu mazdaug 1,5 val. ant 220 laipsniu,bet cia priklauso nuo tavo orkaites.Bulves sudedi i blieka apipili darzoves truputi aliejum,daug nereikia,ir vandens daug nereikia nes darzoves pacios isskirs daug skyscio,bet karts nuo karto orkaitej paziurek gali reiketi truputi dapilti vandens.Uzdengi su folija ir kepi,pries baigiant folija(pries30min.)nuimi ir kepi be.Siaubas kiek prirasiau,pirma karta yra sunkiau o paskui pats paprasciausias valgis pagaminti bus.Bet visoms patariu pagaminti skonis tikrai apmokes visa varga,svarbiausiai kad patinka ir vaikams!Jeigu pagaminsi butinai parasyk kaip pasiseke,o jeigu bus kokiu klausimu as maloniai atsakysiu.Tiesa cia "gemista"yra gaminami ir su farsu ,paprasciausiai i mase dedi farsa,bet man nepatinka.Gero apetito
Papildyta:
Cia dar klauset apie krevetes,man tai jos skaniausios keptos,jas nuvalai,galva palieki tik nuo uodegos nuimi ta kiauta,cia daug kas nenuima to kiauto,bet tada valgant su juo reikia vargti,gerai ikaitini alieju(as visada naudoju tik alyvu) ir krevetes isvolioji miltuose ir jas kepi po pora min. is abieju pusiu(jos labai greitai kepa) pries valgant butinai uzsipili citrinu sulciu -duoda labai gera skoni,jos buna skanios ir saltos prie alucio,nors pas mane retai kada ju lieka........ lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa omega: 23 rugsėjo 2009 - 22:01
Alfa omega,nuostabūs receptai 4u.gif ,man patiko labiausiai paskutinis 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 09 24, 00:25)
Alfa omega,nuostabūs receptai 4u.gif ,man patiko labiausiai paskutinis 4u.gif  4u.gif

Dekui,svarbiausiai kad jie simta kartu isbandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 09 23, 21:53)
Jota, jei Vilniuje bazuojiesi, tai Prismoj yra phyllo teslos, kur saldyti produktai wink.gif


O cia kuri, PC Ozas? Ar siu parduotuviu dar kazkur yra? Kalbu apie Vilniu, jei ka... smile.gif
Labai aciu uz nuoroda, nes nemaniau kad LT isvis imanoma tos teslos kazkur nusipirkti.
Atsakyti
QUOTE(Liviko @ 2009 09 24, 01:33)
O cia kuri, PC Ozas? Ar siu parduotuviu dar kazkur yra? Kalbu apie Vilniu, jei ka... smile.gif
Labai aciu uz nuoroda, nes nemaniau kad LT isvis imanoma tos teslos kazkur nusipirkti.

Prisma tik Oze kol kas yra, ir kiek žinau, tai vienintelė vieta visoj LT, kur phyllo tešlos gali nusipirkt, anksčiau išvis nebuvo niekur.
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 09 23, 22:53)
Jota, jei Vilniuje bazuojiesi, tai Prismoj yra phyllo teslos, kur saldyti produktai wink.gif


Rimtai?? Ačiū tau labai, net nepagalvočiau Lietuvoje jos ieškot bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelinaki @ 2009 09 11, 23:38)
gal kas zinot kaip paruosti skaniai pacius paprasciausiau bifteki

Man biftekia irgi ilga laika nepavykdavo ,bet pagaliau as su jais susidorojau.Reikes 500gr.jautienos ir 500gr. kiaulienos farso(geriems biftekia reikai riebaliuko) farsa sumaisai,sudedi keleta riekeliu duonos ismirkytos vandenyje,dedi viena dideli svoguna gerai sumalta mikseryje,druska ,pipiru,man patinka petrazoles (maitanos) smulkiai pjaustytos ir truputelis oregono(rigani) ir butinai ipili keleta sriubos saukstu acto(pasirodo actas padaro biftekia purius) jeigu naudosi tik jautienos farsa tai ipilk pora saukstu alyvu aliejaus ir tada viska gerai pradedi ranka maisyti tol kol pastebesi kad farsas prades "svieseti" jeigu turi laiko palik saldytuve 30 min. tada ji lengviau eina suformuoti ir padarai juos didokus nes kepant sumazeja ir i keptuve ar orkaite(keptuvej aisku skaniau) graikai juos megsta be jokiu padazu o tiesiog su citrinos sultim.
Atsakyti
QUOTE(alfa omega @ 2009 09 24, 21:31)
Man biftekia irgi ilga laika nepavykdavo ,bet pagaliau as su jais susidorojau.Reikes 500gr.jautienos ir 500gr. kiaulienos farso(geriems biftekia reikai riebaliuko) farsa sumaisai,sudedi keleta riekeliu duonos ismirkytos vandenyje,dedi viena dideli svoguna gerai sumalta mikseryje,druska ,pipiru,man patinka petrazoles (maitanos) smulkiai pjaustytos ir truputelis oregono(rigani) ir butinai ipili keleta sriubos saukstu acto(pasirodo actas padaro biftekia purius) jeigu naudosi tik jautienos farsa tai ipilk pora saukstu alyvu aliejaus ir tada viska gerai pradedi ranka maisyti tol kol pastebesi kad farsas prades "svieseti" jeigu turi laiko palik saldytuve 30 min. tada ji lengviau eina suformuoti ir padarai juos didokus nes kepant sumazeja ir i keptuve ar orkaite(keptuvej aisku skaniau) graikai juos megsta be jokiu padazu o tiesiog su citrinos sultim.

Aciu Alfa, bandysiu 4u.gif panasiai dariau tik del acto nezinojau..., o kepi tu kokioje temperaturoje i rkiek laiko mazdaug? (as pirma karta kai kepiau kotletus tai niekaip negalejau suprasti ar iskepia tai visi iki vieno buvo prapjauti lotuliukas.gif ), o dabar man kazkaip apdziuva jie... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 09 23, 21:53)
Jota, jei Vilniuje bazuojiesi, tai Prismoj yra phyllo teslos, kur saldyti produktai wink.gif



alexxandra, labai ačiū už informaciją apie filo tešlą, jau kelis metu jos ieškau nusipirkti, reiks lėti į prismą thumbup.gif
Atsakyti