Sveikos,
gal turite kokiu receptu kaip butu galima idaryti sepijas (gr. σουπια). Ar jos labai skiriasi nuo kalmaru?
QUOTE(Nemieganti @ 2009 04 01, 18:32)
Sveikos,
gal turite kokiu receptu kaip butu galima idaryti sepijas (gr. σουπια). Ar jos labai skiriasi nuo kalmaru?
gal turite kokiu receptu kaip butu galima idaryti sepijas (gr. σουπια). Ar jos labai skiriasi nuo kalmaru?
Na nezinau,nesu girdejusi kad jas idaro,cia pagrinde jas gamina su pomidoru padazu arba su spinatais,man tai kalmarai zymiai skanesni.
QUOTE(alfa omega @ 2009 04 01, 21:04)
Na nezinau,nesu girdejusi kad jas idaro,cia pagrinde jas gamina su pomidoru padazu arba su spinatais,man tai kalmarai zymiai skanesni.
Man maniskis kazka porino apie idarytas suriu... Jauciu reikes bandyti recepta idarytu kalmaru... Tik vietoj kalmaru tas sepijas naudoti...
Ko dabar tema apmirė?
Atšviežinu:
Ryžių ir lęšių plovas kiprietiškai
Alyvuogių aliejaus kepimui
3 vidutinio dydžio svogūnai
stiklinė lęšių
stiklinė trumpagrūdžių ryžių (Arborio ar pan.)
2 stiklinės vandens
šaukštelis druskos
maltų juodųjų pipirų
pusė šaukštelio maltos kalendros, užpiltos šaukšteliu raudonojo vyno acto
(galima ir mėsos įdėti, manau, ne pro šalį, nors originale ir nenaudojama ji)
1. Įkaitintame aliejuje 10 min. pakepinti susmulkintus svogūnus (ir mėsą, jei naudosite, nepamiršti pasūdyti).
2. Šiems kepant, į puodą su vandeniu suberti lęšius, užvirinti ir, sumažinus ugnį, virti apie 20 min. Nusausinus atidėti į šalį.
3. Į keptuvę su svogūnais suberti ryžius, supilti vandenį, suberti druską, pipirus. Užvirti, sumažinti ugnį ir uždengus troškinti 20 min., kol ryžiai bemaž sugers vandenį.
4. Atsargiai įmaišyti lęšius, keptuvę vėl uždengti ir ant mažos ugnies palaikyti dar 10 min.
5. Baigiant įmaišyti kalendrą su actu.
Atšviežinu:
Ryžių ir lęšių plovas kiprietiškai
Alyvuogių aliejaus kepimui
3 vidutinio dydžio svogūnai
stiklinė lęšių
stiklinė trumpagrūdžių ryžių (Arborio ar pan.)
2 stiklinės vandens
šaukštelis druskos
maltų juodųjų pipirų
pusė šaukštelio maltos kalendros, užpiltos šaukšteliu raudonojo vyno acto
(galima ir mėsos įdėti, manau, ne pro šalį, nors originale ir nenaudojama ji)
1. Įkaitintame aliejuje 10 min. pakepinti susmulkintus svogūnus (ir mėsą, jei naudosite, nepamiršti pasūdyti).
2. Šiems kepant, į puodą su vandeniu suberti lęšius, užvirinti ir, sumažinus ugnį, virti apie 20 min. Nusausinus atidėti į šalį.
3. Į keptuvę su svogūnais suberti ryžius, supilti vandenį, suberti druską, pipirus. Užvirti, sumažinti ugnį ir uždengus troškinti 20 min., kol ryžiai bemaž sugers vandenį.
4. Atsargiai įmaišyti lęšius, keptuvę vėl uždengti ir ant mažos ugnies palaikyti dar 10 min.
5. Baigiant įmaišyti kalendrą su actu.
QUOTE(Nemieganti @ 2009 04 01, 22:56)
Man maniskis kazka porino apie idarytas suriu... Jauciu reikes bandyti recepta idarytu kalmaru... Tik vietoj kalmaru tas sepijas naudoti...
Gal ir galima pabandyti su "supja",bet tavernose dazniausiai gali rasti kalmara prikimsta suriu feta arba ryziais,man zymiai skaniau su feta ir pagaminti yra labi lengva,reikia pirkti didelius kalmarus,jeigu gausi svieziu dar geriau,juos isvalai irprikimsi ju vidu su feta sumaisyta su supjaustytais pipirais zaliais ir raudonais(darzoves) taip pat gali ideti ir kubeliais pjaustyto pomidoro,druskos mazai kadangi feta yra suri ,pipiru ir labai man tinka sviezus krapai,tik neperkimsk nes kalmaras kepdamas sumazes,kalmaro gala uzdarai su dantu krapstuku.Ji galima kepti orkaiteje,ant griliaus ir ant groteliu(ant angliu) ,zinoma ant angliu yra pats skaniausias variantas,nepamirskit kalmara aptepti alyvu aliejum.
QUOTE(alfa omega @ 2009 03 18, 13:41)
Noriu duoti viena patarima gaminant baklazanus(cia juos vadiname melitzanes).Baklazanai yra kaip kempines,kepant is karto sugeria visa alieju,todel gaminant pvz.musaka juos reikia iskepti is vakaro ir padeti ant kokiu groteliu kad nuvarvetu,bet vistiek aliejaus daug lieka.As baklazanus kepu orkaiteje ant kepimo popieriaus isvis be aliejaus,kepti tereikia apie 15-20min. ir skonis tas pats(vis tiek jie dazniausiai yra gaminami su kokiu padazu) ir labai mazai kaloriju.Viena porcija musakas turi virs 500 kaloriju
Papildyta:
Papildyta:
koks padažas prie tokių baklažanų skanu?
Kadangi dar turėjau parsivežtos tikros graikiškos fetos, išbandžiau Spanakopitos receptuką Super!!!
Phylo tešlos neradau, tai naudojau paprastą, tiesa, porciją šiek tiek sumažinau (valgytojų buvo tik 3), bet viskas gavosi puikiai dėkui Šaltmėtei už receptuką!!!
Galbūt kas galėtų pasiūlyti graikišką receptuką su karališkomis krevetėmis?
Phylo tešlos neradau, tai naudojau paprastą, tiesa, porciją šiek tiek sumažinau (valgytojų buvo tik 3), bet viskas gavosi puikiai dėkui Šaltmėtei už receptuką!!!
Galbūt kas galėtų pasiūlyti graikišką receptuką su karališkomis krevetėmis?
QUOTE(Shalimar @ 2009 06 29, 18:31)
Dėkui, reiks išbandyti. Vėl man kiekius reikės šiek tiek sumažinti...
Kur teko valgyti saganaki (tiesiog keptą sūrį), bais riebu buvo, o šitas žiūriu neturėtų toks būt... Liuks, ačiū!
Gal dar kas galit išbandytą Yemistes (įdarytų pomidorų) receptuką duoti? manasis turbūt neatitinka autentikos, nesigauna rūgštelėjęs įdaras...
Kaip smagu, kad jus cia radau Gyvenu graikijoje, ograikisku patiekalu tai taip slabnai (lietuvisku irgi:(), zodziu virtuveje naujoke as. tai dabar eksperimentuosiu!!!
Beje, gal kas zinot kaip paruosti skaniai pacius paprasciausiau bifteki nu niekaip man nesigauna skaniai nesuprantu kodel MB jau net juokiasi ismanes
Visai nesenai belaukiant sveciu reikejo paruosti kazka greitai ir graikiskai, tai sumasciau cia taip baklazanus: baklazanu riekutes orkaiteje apkepi (po lasiuka aliejaus ir po lasiuka vadens), paskui uzdedi sonines ir suriu (tinka tas kur tostus daro) ir vel pakepi orkaiteje kol surys issilydis ir .....viskas!!! Super lengva! super greitai!! visai nieko!! ir beveik graikiskai
Beje, gal kas zinot kaip paruosti skaniai pacius paprasciausiau bifteki nu niekaip man nesigauna skaniai nesuprantu kodel MB jau net juokiasi ismanes
Visai nesenai belaukiant sveciu reikejo paruosti kazka greitai ir graikiskai, tai sumasciau cia taip baklazanus: baklazanu riekutes orkaiteje apkepi (po lasiuka aliejaus ir po lasiuka vadens), paskui uzdedi sonines ir suriu (tinka tas kur tostus daro) ir vel pakepi orkaiteje kol surys issilydis ir .....viskas!!! Super lengva! super greitai!! visai nieko!! ir beveik graikiskai
Siandien gaminau Pasticio. Na nelabai jau dietinis patiekalas , ale greitai pasigamina, plius naudojami produktai, kurie paprastai namuose buna.
Vaizdelis is mano virtuves, i ka tik isimta orkaites patiekala:
Reikia:
500 gr. stambiu makaronu, as naudojau storesnius vamzdelius
500 gr. farso, as naudoju pirkta kalakutienos file, susimalu pati
2 svogunu
1 skardines konservuotu tomatu, be odeles, likusiu skardineje sulciu nenaudoju
1 arbatinio puodelio sviesto
3 kiausiniu
1 arbatinio puodelio trinto surio, as naudojau Prusu
8 valg. s. miltu
4 arbatiniiu puodeliu pieno
druskos, pipiru, trinto muskato riesuto
Pakepinami smulkiai pjaustyti svogunai, idedamas farsas, jam pakepus ipilami smulkinti tomatai, druska, pipirai, muskato riesutas. Kol kepa/troskinasi farsas, verdami makaronai, apie 15 min. Gaminamas Besamelio padazas - 6 valg. saukstai sviesto pasildomi, iberiama miltu, ipilamas saltas pienas, pasudoma, iberiama pipiru, siek tiek muskato riesuto. Palaukiama iki uzvirimo, visalaik maisoma, kad nesusidarytu gumulu. Nukelus puoda, ipilami plakti kiausiniai, puse dalies surio. Viska suplakiau mikseriu.
Viskas paruosta, tuomet i forma sluoksniais dedami produktai: makaronai, dalis surio, farsas su tomatais, makaronai, ant virsaus uzpilamas besamelio padazas, pabarstoma likusiu suriu. Patiekals keliauja i orkaite. Isemus is orkaites siek tiek atvesinti.
Pasiruosimas truko apie 25 min., patiekalas kepe apie 30 min.
Labai greitai, paprastai. Tik viena beda, gana kaloringa.
Vaizdelis is mano virtuves, i ka tik isimta orkaites patiekala:
Reikia:
500 gr. stambiu makaronu, as naudojau storesnius vamzdelius
500 gr. farso, as naudoju pirkta kalakutienos file, susimalu pati
2 svogunu
1 skardines konservuotu tomatu, be odeles, likusiu skardineje sulciu nenaudoju
1 arbatinio puodelio sviesto
3 kiausiniu
1 arbatinio puodelio trinto surio, as naudojau Prusu
8 valg. s. miltu
4 arbatiniiu puodeliu pieno
druskos, pipiru, trinto muskato riesuto
Pakepinami smulkiai pjaustyti svogunai, idedamas farsas, jam pakepus ipilami smulkinti tomatai, druska, pipirai, muskato riesutas. Kol kepa/troskinasi farsas, verdami makaronai, apie 15 min. Gaminamas Besamelio padazas - 6 valg. saukstai sviesto pasildomi, iberiama miltu, ipilamas saltas pienas, pasudoma, iberiama pipiru, siek tiek muskato riesuto. Palaukiama iki uzvirimo, visalaik maisoma, kad nesusidarytu gumulu. Nukelus puoda, ipilami plakti kiausiniai, puse dalies surio. Viska suplakiau mikseriu.
Viskas paruosta, tuomet i forma sluoksniais dedami produktai: makaronai, dalis surio, farsas su tomatais, makaronai, ant virsaus uzpilamas besamelio padazas, pabarstoma likusiu suriu. Patiekals keliauja i orkaite. Isemus is orkaites siek tiek atvesinti.
Pasiruosimas truko apie 25 min., patiekalas kepe apie 30 min.
Labai greitai, paprastai. Tik viena beda, gana kaloringa.