Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiška virtuvė

Sveikos,
gal turite kokiu receptu kaip butu galima idaryti sepijas (gr. σουπια). Ar jos labai skiriasi nuo kalmaru? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nemieganti @ 2009 04 01, 18:32)
Sveikos,
gal turite kokiu receptu kaip butu galima idaryti sepijas (gr. σουπια). Ar jos labai skiriasi nuo kalmaru? mirksiukas.gif

Na nezinau,nesu girdejusi kad jas idaro,cia pagrinde jas gamina su pomidoru padazu arba su spinatais,man tai kalmarai zymiai skanesni.
Atsakyti
QUOTE(alfa omega @ 2009 04 01, 21:04)
Na nezinau,nesu girdejusi kad jas idaro,cia pagrinde jas gamina su pomidoru padazu arba su spinatais,man tai kalmarai zymiai skanesni.


Man maniskis kazka porino apie idarytas suriu... blink.gif Jauciu reikes bandyti recepta idarytu kalmaru... Tik vietoj kalmaru tas sepijas naudoti... g.gif
Atsakyti
Ko dabar tema apmirė?
Atšviežinu:

Ryžių ir lęšių plovas kiprietiškai

Alyvuogių aliejaus kepimui
3 vidutinio dydžio svogūnai
stiklinė lęšių
stiklinė trumpagrūdžių ryžių (Arborio ar pan.)
2 stiklinės vandens
šaukštelis druskos
maltų juodųjų pipirų
pusė šaukštelio maltos kalendros, užpiltos šaukšteliu raudonojo vyno acto
(galima ir mėsos įdėti, manau, ne pro šalį, nors originale ir nenaudojama ji)


1. Įkaitintame aliejuje 10 min. pakepinti susmulkintus svogūnus (ir mėsą, jei naudosite, nepamiršti pasūdyti).
2. Šiems kepant, į puodą su vandeniu suberti lęšius, užvirinti ir, sumažinus ugnį, virti apie 20 min. Nusausinus atidėti į šalį.
3. Į keptuvę su svogūnais suberti ryžius, supilti vandenį, suberti druską, pipirus. Užvirti, sumažinti ugnį ir uždengus troškinti 20 min., kol ryžiai bemaž sugers vandenį.
4. Atsargiai įmaišyti lęšius, keptuvę vėl uždengti ir ant mažos ugnies palaikyti dar 10 min.
5. Baigiant įmaišyti kalendrą su actu.
Atsakyti
QUOTE(Nemieganti @ 2009 04 01, 22:56)
Man maniskis kazka porino apie idarytas suriu... blink.gif  Jauciu reikes bandyti recepta idarytu kalmaru... Tik vietoj kalmaru tas sepijas naudoti... g.gif

Gal ir galima pabandyti su "supja",bet tavernose dazniausiai gali rasti kalmara prikimsta suriu feta arba ryziais,man zymiai skaniau su feta ir pagaminti yra labi lengva,reikia pirkti didelius kalmarus,jeigu gausi svieziu dar geriau,juos isvalai irprikimsi ju vidu su feta sumaisyta su supjaustytais pipirais zaliais ir raudonais(darzoves) taip pat gali ideti ir kubeliais pjaustyto pomidoro,druskos mazai kadangi feta yra suri ,pipiru ir labai man tinka sviezus krapai,tik neperkimsk nes kalmaras kepdamas sumazes,kalmaro gala uzdarai su dantu krapstuku.Ji galima kepti orkaiteje,ant griliaus ir ant groteliu(ant angliu) ,zinoma ant angliu yra pats skaniausias variantas,nepamirskit kalmara aptepti alyvu aliejum.
Atsakyti
Mergaitės, auksarankės, dalyvaukit konkurse:

http://virtuveskovos.iki.lt/
Atsakyti
QUOTE(alfa omega @ 2009 03 18, 13:41)
Noriu duoti viena patarima gaminant baklazanus(cia juos vadiname melitzanes).Baklazanai yra kaip kempines,kepant is karto sugeria visa alieju,todel gaminant pvz.musaka juos reikia iskepti is vakaro ir padeti ant kokiu groteliu kad nuvarvetu,bet vistiek aliejaus daug lieka.As baklazanus kepu orkaiteje ant kepimo popieriaus isvis be aliejaus,kepti tereikia apie 15-20min. ir skonis tas pats(vis tiek jie dazniausiai yra gaminami su kokiu padazu) ir labai mazai kaloriju.Viena porcija musakas turi virs 500 kaloriju blink.gif
Papildyta:


koks padažas prie tokių baklažanų skanu? ax.gif
Atsakyti
Kadangi dar turėjau parsivežtos tikros graikiškos fetos, išbandžiau Spanakopitos receptuką clap_1.gif Super!!!
Phylo tešlos neradau, tai naudojau paprastą, tiesa, porciją šiek tiek sumažinau (valgytojų buvo tik 3), bet viskas gavosi puikiai essen.gif dėkui Šaltmėtei už receptuką!!! thumbup.gif

Galbūt kas galėtų pasiūlyti graikišką receptuką su karališkomis krevetėmis?
Atsakyti
QUOTE(bala_nemate @ 2009 06 29, 13:05)

Galbūt kas galėtų pasiūlyti graikišką receptuką su karališkomis krevetėmis?


Sitas labai skanu, kreveciu saganaki essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2009 06 29, 18:31)
Sitas labai skanu, kreveciu saganaki essen.gif


Dėkui, reiks išbandyti. Vėl man kiekius reikės šiek tiek sumažinti... g.gif
Kur teko valgyti saganaki (tiesiog keptą sūrį), bais riebu buvo, o šitas žiūriu neturėtų toks būt... Liuks, ačiū!

Gal dar kas galit išbandytą Yemistes (įdarytų pomidorų) receptuką duoti? manasis turbūt neatitinka autentikos, nesigauna rūgštelėjęs įdaras...
Atsakyti
Kaip smagu, kad jus cia radau thumbup.gif Gyvenu graikijoje, ograikisku patiekalu tai taip slabnai (lietuvisku irgi:(), zodziu virtuveje naujoke as. tai dabar eksperimentuosiu!!!
Beje, gal kas zinot kaip paruosti skaniai pacius paprasciausiau bifteki nu niekaip man nesigauna skaniai doh.gif nesuprantu kodel g.gif MB jau net juokiasi ismanes blush2.gif
Visai nesenai belaukiant sveciu reikejo paruosti kazka greitai ir graikiskai, tai sumasciau cia taip baklazanus: baklazanu riekutes orkaiteje apkepi (po lasiuka aliejaus ir po lasiuka vadens), paskui uzdedi sonines ir suriu (tinka tas kur tostus daro) ir vel pakepi orkaiteje kol surys issilydis ir .....viskas!!! Super lengva! super greitai!! visai nieko!! ir beveik graikiskai mirksiukas.gif
Atsakyti
Siandien gaminau Pasticio. Na nelabai jau dietinis patiekalas blush2.gif , ale greitai pasigamina, plius naudojami produktai, kurie paprastai namuose buna.
Vaizdelis is mano virtuves, i ka tik isimta orkaites patiekala:

user posted image

Reikia:
500 gr. stambiu makaronu, as naudojau storesnius vamzdelius
500 gr. farso, as naudoju pirkta kalakutienos file, susimalu pati
2 svogunu
1 skardines konservuotu tomatu, be odeles, likusiu skardineje sulciu nenaudoju
1 arbatinio puodelio sviesto
3 kiausiniu
1 arbatinio puodelio trinto surio, as naudojau Prusu
8 valg. s. miltu
4 arbatiniiu puodeliu pieno
druskos, pipiru, trinto muskato riesuto

Pakepinami smulkiai pjaustyti svogunai, idedamas farsas, jam pakepus ipilami smulkinti tomatai, druska, pipirai, muskato riesutas. Kol kepa/troskinasi farsas, verdami makaronai, apie 15 min. Gaminamas Besamelio padazas - 6 valg. saukstai sviesto pasildomi, iberiama miltu, ipilamas saltas pienas, pasudoma, iberiama pipiru, siek tiek muskato riesuto. Palaukiama iki uzvirimo, visalaik maisoma, kad nesusidarytu gumulu. Nukelus puoda, ipilami plakti kiausiniai, puse dalies surio. Viska suplakiau mikseriu.
Viskas paruosta, tuomet i forma sluoksniais dedami produktai: makaronai, dalis surio, farsas su tomatais, makaronai, ant virsaus uzpilamas besamelio padazas, pabarstoma likusiu suriu. Patiekals keliauja i orkaite. Isemus is orkaites siek tiek atvesinti.
Pasiruosimas truko apie 25 min., patiekalas kepe apie 30 min.
Labai greitai, paprastai. Tik viena beda, gana kaloringa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liviko: 17 rugsėjo 2009 - 17:14