QUOTE(giedrioshke @ 2008 12 07, 20:42)
brangiosios šeimininkėlės, gal žinote kokių sausainių ar meduoliukų, ar kažko panašaus iš graikų virtuvės receptų? reikia labai
taigi peržiūrėk temą, esu tikrai ne vieną receptą įdėjus...
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 12 07, 22:34)
taigi peržiūrėk temą, esu tikrai ne vieną receptą įdėjus...
na kaži.. radau tik vieną na dar kartelį peržiūrėsiu
Sakykit o psomi recepto nezinot?
QUOTE(Nonna @ 2009 02 26, 22:32)
Sakykit o psomi recepto nezinot?
tai reiskia duona.
Graikiškas citrininis meduolis
3šaukštai saulėgražų margarino{galima naudoti sviestą{40g}
60ml.-4šaukštai skaidraus medaus,
1citrinos smulkai sutarkuota žievelė ir sultys,
150ml/2/3 puodelio lieso pieno,
150g.1 1/4 puodelio miltu,
7,5ml.1.1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
2,5ml/ 1/2 šaukštelio sutarkuoto muskato riešuto
50g./1/4 puodelio manu kruopu,
2 kiau6inio baltymai,
10ml./2šaukšteliai sezamo sėklų,
1.ikaitinkite orkaite iki200oC.Patepkite aliejumi 19x19cm.dyd=io kvadratin3 kepimo form1 ir įtieskite kepimo popierių.
2.sudėkite į puodą margariną {arba sviestą,bei45ml./3 saukstus medaus ir pakaitinkite ant silpnos ugnies,kol istirps .
Palikite 15ml./1šaukštą citrinos sulčių,o kitas įmaišykite į medų kartu su citrinos žievelėmis ir pienu.
3.Sumaišykite miltus,kepimo miltelius ir muskato riešutą .
Paskui įmaišykite manų kruopas iki standžių putų išplakite kiaušinio balyymus .
Sudėkite kiaušinių baltymus ir medaus mišinį į miltus .
Gerai išmaišykite.
4.Supilkite tešlą į kepimo indą ir apibartykite sezamo sėklomis .
Kepkite25-35 min.,kol gražiai pagels.
Sumaišykite likusį medų su citrinos sultimis ir apšlakstykite dar šiltą pyragą.
Ataušinkite kepimo inde ,supjaustykite riekutėmis.
Išeina16riekelių
3šaukštai saulėgražų margarino{galima naudoti sviestą{40g}
60ml.-4šaukštai skaidraus medaus,
1citrinos smulkai sutarkuota žievelė ir sultys,
150ml/2/3 puodelio lieso pieno,
150g.1 1/4 puodelio miltu,
7,5ml.1.1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
2,5ml/ 1/2 šaukštelio sutarkuoto muskato riešuto
50g./1/4 puodelio manu kruopu,
2 kiau6inio baltymai,
10ml./2šaukšteliai sezamo sėklų,
1.ikaitinkite orkaite iki200oC.Patepkite aliejumi 19x19cm.dyd=io kvadratin3 kepimo form1 ir įtieskite kepimo popierių.
2.sudėkite į puodą margariną {arba sviestą,bei45ml./3 saukstus medaus ir pakaitinkite ant silpnos ugnies,kol istirps .
Palikite 15ml./1šaukštą citrinos sulčių,o kitas įmaišykite į medų kartu su citrinos žievelėmis ir pienu.
3.Sumaišykite miltus,kepimo miltelius ir muskato riešutą .
Paskui įmaišykite manų kruopas iki standžių putų išplakite kiaušinio balyymus .
Sudėkite kiaušinių baltymus ir medaus mišinį į miltus .
Gerai išmaišykite.
4.Supilkite tešlą į kepimo indą ir apibartykite sezamo sėklomis .
Kepkite25-35 min.,kol gražiai pagels.
Sumaišykite likusį medų su citrinos sultimis ir apšlakstykite dar šiltą pyragą.
Ataušinkite kepimo inde ,supjaustykite riekutėmis.
Išeina16riekelių
QUOTE(milda12 @ 2009 02 27, 00:24)
tai reiskia duona.
Zinau
Taigi as ir klausiu psomi recepto
QUOTE(Nonna @ 2009 02 27, 14:59)
Tai kad jų -niolika rūšių yra, kokio konkrečiai tu nori?
Kazkada Graikijoje valgiau baklazanu troskini. Net nezinau ar cia graiku ar bendrai balkanu receptas. Ypac tinka tiems kurie nevartoja mesos. Skanus tiek siltas tiek saltas. Seip tai jis valgomas su keptomis bulvemis, nors man labiau patinka su ryziais (ir soju padazu).
Reikia:
3 vid. dydzio baklazanu
3 vid. dydzio svogunu
1 dideles skardines koncervuotu pomidoru savo sultyse be odeliu
dziovinto arba sviezio cesnako
dziovinto aitraus pipiro
aliejaus
druskos
1. Baklazana perpjaut per puse, puseles perpjaut isilgai, plokstelemis (ne storesnemis nei 1 cm). Visas supjaustytas ploksteles patalpinti i dubeni su pasudytu vandeniu. Palikti 15-20 min. Isimti, nuvarvinti. Kiekviena plokstele apkepinti gerame aliejuje is abieju pusiu, padeti ant popierinio ranksluoscio kad susigertu aliejaus perteklius.
2. Svoguna supjaustyti pusziedziais ( ne plonesniais nei puse cm.). Svogunus apkepinti aliejuje. Bebaigiant kepti suberti susmulkinta 1 aitru pipira ir cesnaka.
3. Is skardines isimti pomidorus, supjaustyti kiekviena i kelias dalis (likusiu skardineje sulciu nenaudosime).
4. Puode storu dugnu susluoksniuoti: baklazanai, svogunai, pomidorai. 20 cm skersmens puode turetu tilptiu 3 baklazanu sluoksniai ir po 2 pomidoru ir svogunu sluoksniai. Jokio vandens pilti negalima - bentroskinant issiskirs darzoviu sultys. Pasudyti kiekviena pomidoru sluoksni.
5. Viska sudejus reikia greitai uzvirti ir is karto sumazinti karsti iki minimumo. Troskinti apie 25 min.
Viskas . Kali oreksi Labai greitai paruosiamas reikalas, seip "nesunkus" maistas. Man labai patiko.
TIP'sas del baklazanu kepimo. Netycia taip gavosi kad issiaiskinau kaip kepti baklazanus nesunaudojant litrus aliejaus. Visu pima, ipilu aliejaus i keptuve, kepu viena baklazanu puse, kaip apkepa, verciu ant antrosios puses ir su sakute pamaigau pirmaja puse, kuri dabar jau virsuje. Isigeres aliejus tarsi is kempines issiskiria vel i keptuve su kiekvienu sakutes paspaudimu.
Reikia:
3 vid. dydzio baklazanu
3 vid. dydzio svogunu
1 dideles skardines koncervuotu pomidoru savo sultyse be odeliu
dziovinto arba sviezio cesnako
dziovinto aitraus pipiro
aliejaus
druskos
1. Baklazana perpjaut per puse, puseles perpjaut isilgai, plokstelemis (ne storesnemis nei 1 cm). Visas supjaustytas ploksteles patalpinti i dubeni su pasudytu vandeniu. Palikti 15-20 min. Isimti, nuvarvinti. Kiekviena plokstele apkepinti gerame aliejuje is abieju pusiu, padeti ant popierinio ranksluoscio kad susigertu aliejaus perteklius.
2. Svoguna supjaustyti pusziedziais ( ne plonesniais nei puse cm.). Svogunus apkepinti aliejuje. Bebaigiant kepti suberti susmulkinta 1 aitru pipira ir cesnaka.
3. Is skardines isimti pomidorus, supjaustyti kiekviena i kelias dalis (likusiu skardineje sulciu nenaudosime).
4. Puode storu dugnu susluoksniuoti: baklazanai, svogunai, pomidorai. 20 cm skersmens puode turetu tilptiu 3 baklazanu sluoksniai ir po 2 pomidoru ir svogunu sluoksniai. Jokio vandens pilti negalima - bentroskinant issiskirs darzoviu sultys. Pasudyti kiekviena pomidoru sluoksni.
5. Viska sudejus reikia greitai uzvirti ir is karto sumazinti karsti iki minimumo. Troskinti apie 25 min.
Viskas . Kali oreksi Labai greitai paruosiamas reikalas, seip "nesunkus" maistas. Man labai patiko.
TIP'sas del baklazanu kepimo. Netycia taip gavosi kad issiaiskinau kaip kepti baklazanus nesunaudojant litrus aliejaus. Visu pima, ipilu aliejaus i keptuve, kepu viena baklazanu puse, kaip apkepa, verciu ant antrosios puses ir su sakute pamaigau pirmaja puse, kuri dabar jau virsuje. Isigeres aliejus tarsi is kempines issiskiria vel i keptuve su kiekvienu sakutes paspaudimu.
Noriu duoti viena patarima gaminant baklazanus(cia juos vadiname melitzanes).Baklazanai yra kaip kempines,kepant is karto sugeria visa alieju,todel gaminant pvz.musaka juos reikia iskepti is vakaro ir padeti ant kokiu groteliu kad nuvarvetu,bet vistiek aliejaus daug lieka.As baklazanus kepu orkaiteje ant kepimo popieriaus isvis be aliejaus,kepti tereikia apie 15-20min. ir skonis tas pats(vis tiek jie dazniausiai yra gaminami su kokiu padazu) ir labai mazai kaloriju.Viena porcija musakas turi virs 500 kaloriju
Papildyta:
Lietuvoje duona zymiai skanesne negu Graikijoje,cia jie valgo pagrinde balta duona(musu batonas),tik nesenai cia pradejo reklamuoti juoda duona,bet jos skoniui nera ko lygintis su LT duona,nezinau cia ju duona turi valgyti ta pacia diena -sviezia,nes antra diena nebeskani.Tai mano nuomone negadink be reikalo produktu nei savo laiko.
Papildyta:
QUOTE(Nonna @ 2009 02 27, 00:32)
Sakykit o psomi recepto nezinot?
Lietuvoje duona zymiai skanesne negu Graikijoje,cia jie valgo pagrinde balta duona(musu batonas),tik nesenai cia pradejo reklamuoti juoda duona,bet jos skoniui nera ko lygintis su LT duona,nezinau cia ju duona turi valgyti ta pacia diena -sviezia,nes antra diena nebeskani.Tai mano nuomone negadink be reikalo produktu nei savo laiko.
QUOTE(alfa omega @ 2009 03 18, 11:41)
Noriu duoti viena patarima gaminant baklazanus(cia juos vadiname melitzanes).Baklazanai yra kaip kempines,kepant is karto sugeria visa alieju,todel gaminant pvz.musaka juos reikia iskepti is vakaro ir padeti ant kokiu groteliu kad nuvarvetu,bet vistiek aliejaus daug lieka.As baklazanus kepu orkaiteje ant kepimo popieriaus isvis be aliejaus,kepti tereikia apie 15-20min. ir skonis tas pats(vis tiek jie dazniausiai yra gaminami su kokiu padazu) ir labai mazai kaloriju.Viena porcija musakas turi virs 500 kaloriju
Va butent, kai kepam daug, dideliai musakai - tuomet kepame orkaiteje, ne keptuveje, tiesiog sudedame aliejumi sepeteliu apteptus supjaustytus plokstelemis baklazanus ir vsio. Tas pats su bulvemis. Veliau sudedam ant popierinio ranksluoscio kad sugertu aliejaus pertekliu.
Na bet mes musakas darome koki 4 kartus per metus maksimum, ant keliu skardu, kai yra kokia nors proga ir daug valgytoju .
QUOTE(Jurgitaite @ 2009 03 18, 15:59)
Na bet mes musakas darome koki 4 kartus per metus maksimum, ant keliu skardu, kai yra kokia nors proga ir daug valgytoju .
Teisingai as irgi tik keleta kartu per metus tegaminu musaka,nes ir laiko daug paruosimui uzima ir turbut yra pats riebiausias patiekalas graiku virtuvej