oj, aciū labai, kad apšvietei dabar jau gaminsiu
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 08 11, 19:08)
tzadziki gali būt ir kaip padažas ir kaip užkandis. gali valgyt su duona, su bulvėm keptom, su bet kuo, prie ko tinka natūralus jogurtas.
Man skaniausia su balta traškia duona
Man skaniausia su balta traškia duona
Aš Graikijoj tzadziki su viskuo valgiau - ir su duona, ir su keptais baklažanais, ir su žuvim. Nerealiai skanu...
QUOTE(dianita @ 2007 10 03, 15:00)
Apie kuri graiku restorana kalbi?? tas kur Pilies gatveje, ar tas kur netoli stoties??? Jei kur Pilies gatveje, tai galiu pasakyti, kad ten ne graikisko maisto restoranas, o A LIA graikisko maisto... mano draugas graikas, kuris pats puikiai gamina, kai pamate kuo jie maitina, tai net pasipiktino, kad vadinasi graiku restoranu....
Mano vyro reakcija buvo tokia pati po apsilankymo ir viename ir kitame restorane.
Nezinau ar kas buvo imetes sita adressa, bet labai geras graiku virtuve.
Vasarai labai tinkantis receptas
Paksimadokuliura (rasau kaip skaitosi)
1 zmogui
2 paksimadia ( http://www.inout.gr/.../paksimadia.jpg
,atrodo mazdaug taip.naudoti tamsia duona, ne balta)
2 pomidorai
Mizitra, ksinimizitra( kas kaip megsta)As dedu feta.Jei nera tokiu suriu, tinka baltas minkstas arba kietas suris(jei nesurus, ideti siek tiek druskos jei norite)
alyvuogiu aliejus
alyvuoges
kapari(kas megsta)
origanas
bazilikas(kas megsta)
Paksimadia pakisam po vandeniu, uztenka po beganciu kranu suslapinti is abieju pusiu.Dedam i lekste ir siek tiek uspilam alyvuogiu aliejaus. Tada per burokine tarka uztarkuojam pomidorus, be odeliu ir koteliu.Ant virsaus uztrupinam surio pagal skoni, uzdedam alyvuoges,kapari. Dar uzpilam alyvuogiu aliejaus siek tiek,uzbarstom origana ar bazilika. Skanaus.
Uzmirsau pridurti, kad pries pilant alieju geriau ji patikrinti ar skanus (cia jei Lietuvoje),ar nekartus. I lekstute ipilam kelis lasus aliejaus, pamirkom duonos gabaliuka ir jei paragavus nera jokio kartumo ar siaip nemalonaus skonio tik tada naudojam. Cia todel, kad alieju naudojam ne kepimui ar troskinimui.
QUOTE(milda12 @ 2008 08 23, 11:07)
Paksimadokuliura (rasau kaip skaitosi)
Ar cia taip ir vadinasi? O kuo skiriasi nuo dakos?
QUOTE(Shalimar @ 2008 08 25, 14:51)
Ar cia taip ir vadinasi? O kuo skiriasi nuo dakos?
vat vat, aš irgi norėjau sakyt, kad juk čia tie patys dakos... jaučiu, akd čia skirtingose vietose skirtingai vadina... Kretoj šis dalykas ne paximadia, o dakos vadinas...
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 08 25, 14:19)
vat vat, aš irgi norėjau sakyt, kad juk čia tie patys dakos... jaučiu, akd čia skirtingose vietose skirtingai vadina... Kretoj šis dalykas ne paximadia, o dakos vadinas...
Man tai paximadia yra dziuveselis, o dakos - dziuveselis su pomidorais ir suriu
QUOTE(Shalimar @ 2008 08 25, 13:51)
Ar cia taip ir vadinasi? O kuo skiriasi nuo dakos?
Tai yra tas pats dakos. Vieni ji vadina taip, kiti kitaip.
QUOTE(Shalimar @ 2008 08 25, 15:42)
Man tai paximadia yra dziuveselis, o dakos - dziuveselis su pomidorais ir suriu
Kretoj patį tą džiūvėsėlį Dakos vadina, parduotuvėj perkant ant pakelio irgi bus parašyta ντάκος..
šiandien gaminsiu tzadziki, jau nusipirkau jogurtinės grietinės (kaip tik Maximoj jai akcija ). Norėjau paklaust graikiškų receptų žinovių, kaip manot, ar galima jį valgyti su karštom bulvėm? (būtų toks graikiškas patiekalas, adaptuotas lietuviškai virtuvei ). Su kuo tzadziki geriausiai dera?
QUOTE(Bahama mama @ 2008 11 07, 13:12)
šiandien gaminsiu tzadziki, jau nusipirkau jogurtinės grietinės (kaip tik Maximoj jai akcija ). Norėjau paklaust graikiškų receptų žinovių, kaip manot, ar galima jį valgyti su karštom bulvėm? (būtų toks graikiškas patiekalas, adaptuotas lietuviškai virtuvei ). Su kuo tzadziki geriausiai dera?
Tzadziki galima valgyt su kuo tik tau atrodo, kad tinka. Su karštom bulvėm labai skanu. Tik man su keptom gal skaniau, nei virtom. Labai tinka su balta šviežia duona. Žodžiu, skonio reikalas.