Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiška virtuvė

QUOTE(Gintute @ 2008 07 21, 16:14)
.tokie žali daiktai išvaizda panašūs į aštrųjį pipirą tik šešiakampis.

Bamies turbut. Mano vyro nemegstamiausia darzove biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2008 07 21, 18:09)
Bamies turbut.

Bamies tai čia išvertus okra, ane? g.gif

Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 07 21, 20:08)
Bamies tai čia išvertus okra, ane? g.gif

Aha
http://www11.brinkst...iai/bamija.html

net nezinau, ar Lietuvoj maciau ja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintute @ 2008 07 21, 17:14)
O kaip būtų galima gauti graikiškų prieskonių Lietuvoje? Gal kas siunčiatės? Pernai Kretoj tokių jėginių nusipirkau, bet per mažai unsure.gif Net nepagalvojau, kad bus tokie skanūs.

Šaltmėte, gal galėtum padėti atgaminti vieną patiekalą irgi "kretišką"..
Pavadinimo tai tikrai nepasakysiu, nes nelabai atsimenu, bet ten buvo toks troškinys : kiaulienos kubeliai tokie nemaži, ketvirčiais pjaustytas svogūnai, atrodo pomidorai ir kažkokios įdomios žalios daržovės, kurių niekur daugiau nemačiau..tokie žali daiktai išvaizda panašūs į aštrųjį pipirą tik šešiakampis.

o kokie tie prieskoniai buvo? kažkoks mišinys? jei taip, tai čia ne graikiškas, o turistinis tada biggrin.gif

O dėl patiekalo, tai nepasakysiu konkretaus recepto. Bet bandyk atgamint pagal tai ką ten valgei. O okrų tai vargiai ar gausi LT unsure.gif niekada neesu mačius. Nebent kokių konservuotų.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 06 20, 22:38)
Tadzikiui sutarkuok agurką, leisk nuvarvėt sultim, ...

O su kuo ji valgot? As kai pietavau kazkada graikiskam restorane, tai man regis salia vistienos saslyko kazkas panasaus buvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alatuna @ 2008 07 22, 00:42)
O su kuo ji valgot? As kai pietavau kazkada graikiskam restorane, tai man regis salia vistienos saslyko kazkas panasaus buvo  g.gif

Su kuo norit smile.gif Su mesa, su zuvim, su blynais, su keptais baklazanais ar cukinijom arba tiesiog su duona bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 07 21, 20:15)
o kokie tie prieskoniai buvo? kažkoks mišinys?  jei taip, tai čia ne graikiškas, o turistinis tada  biggrin.gif

Taip taip.. tu daržovių tai tiksliai LT nėra, man tik buvo įdomu sužinoti kas tai tokie, nes labai skanūs.
O prieskoniai tai mišinys ir tai turbūt turistinis dalykas. Jeigu įdomu- vakare įmesčiau foto. Aš net popieriukus dar nuo jų laikau blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(Shalimar @ 2008 07 21, 20:11)

Dekui uz nuoroda.. Bandysiu ieskoti seklu Lietuvoje.. o vdrug rasiu ax.gif
Mmm kaip as ju uzsimaniau bigsmile.gif
Atsakyti
RADAU bamsijos sėklų thumbup.gif
Pavasarį bandysim auginti.. bigsmile.gif O gal galit pas graikiukus ūkininkus pasiteirauti kaip jie su bamsijas puolančiom ligom kovoja, o tai viena mergaitė sakė, kad nustojo jas auginti, nes labai puolė ligos g.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
praverciau temele, bet kadangi visai nesigaudau graikiskoj virtuvej, tai nelabai ka supratau blush2.gif kas tas tzatziki yra? cia tik padazas kazkoks ar patiekalas? blush2.gif
gavau dovanu tzatziki prieskoniu, tai dabar nelabai zinau kaip juos panaudoti blush2.gif gal kas pades ax.gif 4u.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moira: 11 rugpjūčio 2008 - 17:35
QUOTE(Moira @ 2008 08 11, 17:34)
Sveikutes 4u.gif
praverciau temele, bet kadangi visai nesigaudau graikiskoj virtuvej, tai nelabai ka supratau blush2.gif  kas tas tzatziki yra? cia tik padazas kazkoks ar patiekalas? blush2.gif
gavau dovanu tzatziki prieskoniu, tai dabar nelabai zinau kaip juos panaudoti blush2.gif  gal kas pades ax.gif  4u.gif ?

Tikrai buvo kalbeta temoj smile.gif Jogurtas+agurkai+cesnakas, dar galima alyvuogiu aliejaus ir druskos, o prieskoniu as nenaudoju smile.gif
Atsakyti
Taip, šita recepta radau, bet pamaniau, kad cia tik padazas blush2.gif o su kuo jis valgomas? blush2.gif ar jis jau ir yra kaip patiekalas blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Moira @ 2008 08 11, 20:29)
Taip, šita recepta radau, bet pamaniau, kad cia tik padazas blush2.gif  o su kuo jis valgomas? blush2.gif  ar jis jau ir yra kaip patiekalas blush2.gif ?

tzadziki gali būt ir kaip padažas ir kaip užkandis. gali valgyt su duona, su bulvėm keptom, su bet kuo, prie ko tinka natūralus jogurtas.
Man skaniausia su balta traškia duona bigsmile.gif
Atsakyti