QUOTE(ziulyte @ 2006 08 04, 09:39)
Oi, tai kaip tau ačiū, Šaltmėte. Pabandysiu pažiūrėti kokioje IKI pardėje, nes jie ten visokių gurmaniškų patiekalų vežasi. Bet jaučiu, kad visų pirma padarysiu iš sluoksniuotos tešlos. Darysiu du "pertepimus". Parašysiu, kas ten man gavosi...
O tu, žiūriu, pati būdama lietuvė, gyvendama Suomijoje, vis graikiškus patiekalus gamini. Gal ir kitų tautų virtuvę noblogai išmanai?
O koks suomių tautinis patiekalas (nors gal čia ne šioje temoje reiketu klausti...)
Nėr už ką..
O rezultatus tikrai įdomu sužinot, kaip ten baklavas su sluoksniuota tešla gausis...
O dėl gaminimo, tai ne taip ir dažnai aš tuos graikiškus patiekalus gaminu.. dažniau, sakyčiau, salotas, su feta įvairius dalykus... bet šiaip tikrai pripažįstu, kad man graikiška virtuvė patinka, ir aš ja domiuosi.. turiu ne vieną knygą apie tai, eksperimentuoju, klausinėju graikų draugų..
O apie suomiškus patiekalus šiek tiek rašiau Suomijos temoje kelionių skyrelyje
Papildyta:
QUOTE(Amalia @ 2006 08 04, 10:40)
Saltmete, o Spanakopita valgoma karsta ar salta? Man apetitas jai atsirado.
Philo teslos ieskoti nesiruosiu, jos pas mus nebent turku parduotuvej rasi (iki kurios virs pusvalandzio baladotis), manyciau ir paprasta sluoksniuota praeitu - juk kloji 8 sluoksnius.
Na tik ji su sviestu, gal skonis kitoks gautusi?
O mesos kukulius (keftedes) isbandziau, vyrai sulapnojo, tik pasake, kad tai "tefteliai su spageti padazu" - gal kad tu specialiuju zoliu nebuvo?
Amalia, spanakopita valgoma karšta-šilta
Aš esu darius anksšiau su sluoksniuota tešla, gavosi labai panašiai.
O dėl keftedes, tai taip, tos spec žolelės tikrai duoda gerą prieskonį, deja, jas galima tik Graikijoj gaut, o gal išvis tik Kretoj, neesu tikra...
(reiks pasiklaust draugo kaip jos vadinasi, kad nebereiktų rašyt tik "spec. žolelės"
)
O tu gal tą padažą šildei ar kepinai gal, kad tavo vyrai pavadino jį spagetti padažu?
Papildyta:
QUOTE(tavi @ 2006 08 04, 11:55)
Ne tempemia tešla dedama ant bliudo ir taip po truputi tempiama. Austriškiems vyniotiams naudojama (štrudeliui).
na o Filo tešlą berods ant kočelo tampo
ir visaip ją ten ore mėto, kai namų sąlygom daro... reiks įsiprašyt į žiūrovus kada...