Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiška virtuvė

QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 08 30, 22:44)
nu matai, mousakas yra kaloringas dalykas...nieko čia jau nepadarysi... graikai tikrai visada su beshameliu daro.. tiesiog be jo, tai jau bus tiesiog baklažanų ir faršo apkepas, ne mousakas.. mirksiukas.gif  bet improvizuot, aišku, visada galima.. smile.gif


kažun kodėl beveik visur kur valgiau Musaką,ji buvo su bulvėmis? (griežininėliais pjaustytos susluoksniuotos su baklažanais ir faršu) g.gif o receptelyje pirmam puslapyje jokių bulvių nėra g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tylene @ 2007 09 15, 16:25)
kažun kodėl beveik visur kur valgiau Musaką,ji buvo su bulvėmis? (griežininėliais pjaustytos susluoksniuotos su baklažanais ir faršu) g.gif  o receptelyje pirmam puslapyje jokių bulvių nėra g.gif

Yra. Saltmete rase, kad kai kuriuose variantuose dar gali buti bulves. Atidziau persiskaityk.
Atsakyti
Man labai patinka keptas fetos suris, jis buna Graikijoje prie uzkandziu ir vadinamas jei neklystu "Bougourdi":

Imamas fetos gabalas, dedamas i keramikini indeli, gali buti ir metalinis, ant jo uzdedamos riekeles astraus zalio (gali buti ir raudono) pipiro, butinai sviezio (lietuviskasis turi storesne zievele, tai as ja nuplikinusi nulupu), kas nemegsta astriai, uztenka poros plonu riekeliu, dedama sviezio pomidoro riekeliu ant virsaus, pabarstoma oreganu, uztarkuojama kietesnio surio (pvz dziugas, parmezanas) ir uzpilama siek tiek alyvu aliejaus. Galima dar uzbarstyti raudonosios paprikos milteliu. Tada kisama i orkaite ir kepama apie 20 -30 min, kol feta nepasilydys... tada isimama ir viskas ismaisoma... galima kepti ir folgoje ta pati... valgoma su duona, prie desreliu ir panasiai...
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2007 09 15, 21:19)
Yra. Saltmete rase, kad kai kuriuose variantuose dar gali buti bulves. Atidziau persiskaityk.


dar kartą perskaičiau primąjį puslapį, ir neradau bulvių paminėtų blush2.gif Gal gali įmest citatą 4u.gif Nes su bulvėm man skaniau, įdomu ar jas reikia apvirti, ar kokias dėt ax.gif
Atsakyti
Cia labai geras graikisko maisto psl, yra ir demo, nuotraukos ir po kelis to pacio patiekalo variantus ir siaip daug visko apie graiku virtuve:

http://www.greek-recipe.com/

idomu, kad musaka tai graikiskas separdo pyrago variantas, bet kiek ziurejau, tai visur jis pateikiamas be bulviu, bulves ant lekstes padedamos atskirai...
as namie dariau su bulvemis, jas pries tai beveik pilnai isviriau.

Atsakyti
QUOTE(Tylene @ 2007 09 17, 19:46)
dar kartą perskaičiau primąjį puslapį, ir neradau bulvių paminėtų blush2.gif  Gal gali įmest citatą 4u.gif  Nes su bulvėm man skaniau, įdomu ar jas reikia apvirti, ar kokias dėt ax.gif

Štai tau citata iš to mano rašyto recepto pirmam puslapy:

"Tada į gilų kepimo indą sudėti sluoksniais baklažanus ir mėsą, ant viršaus bechamel padažą. Pabarstyti sūrio ir džiuvėsių.
Į kai kuriuos Mousakás variantus įeina sluoksnis (pats apatinis) griežinėliais pjaustytų bulvių, prieš tai apkepintų aliejuje.
Kepti 180 laipsnių karščio orkaitėje apie valandą, kol paviršius gražiai pagels. Prieš patiekiant leisti šiek tiek laiko pastovėti (tiesą sakant, kitą dieną šis patiekalas būna gerokai skanesnis nei ką tik pagamintas, susigulėjęs taip sakant )"
Atsakyti
as del besamelio padazo - is ko jis susidaro tai saltmete parase o kaip ji pasigaminti, kokia eiga ?
Atsakyti
QUOTE(Ribosiuke @ 2007 09 20, 15:14)
as del besamelio padazo - is ko jis susidaro tai saltmete parase o kaip ji pasigaminti, kokia eiga ?

nagi, ištirpdai sviestą, arba jei naudoji aliejų, tai įkaitini jį, tada dedi miltus, išmaišai gerai, kad vientisa masė gautųsi, kad gumuliukų neliktų, tada pili pieną po truputį, pastoviai maišant, kad visad vientisa masė būtų, ir tada dedi prieskonius..
berods nieko nepamiršau, nes taip iš atminties rašau.. g.gif
Atsakyti
pamirsau kiausiniu trynius - kada ir kur juos deti ?
nes mousakos patiekale rasei beshamelio padazo sudeti ieinai 2kiausiniu tryniai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ribosiuke @ 2007 09 21, 10:56)
pamirsau kiausiniu trynius - kada ir kur juos deti ?
nes mousakos patiekale rasei beshamelio padazo sudeti ieinai 2kiausiniu tryniai  g.gif


hmm as tai besameli be tryniu darau. tik sviestas, miltai, pienas, druska ir muskato riesutas
Atsakyti
QUOTE(Ribosiuke @ 2007 09 21, 10:56)
pamirsau kiausiniu trynius - kada ir kur juos deti ?
nes mousakos patiekale rasei beshamelio padazo sudeti ieinai 2kiausiniu tryniai  g.gif

na, klasikinis bešamelis be kiaušinių, dėl to ir pamiršau... blush2.gif šiaip va ko reiktų, tai sūrio šiek tiek, gražiau apkeps, o ir skaniau man. Kiaušiniai irgi dėl to pačio dedami, kad gražiau apkeptų, geltonesnis būtų padažas. Sutarkuotas sūris įmaišomas jau pačioj pabaigoj, taip pat ir kiaušiniai, jei nori juos dėti. 4u.gif
Atsakyti
aciu 4u.gif ***** seile tysta kaip norisi mousaka verysad.gif bet as net orkaites neturiu tai prasysiu kad sese padarytu visa sita reikala smile.gif
Atsakyti