Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiška virtuvė

QUOTE(lotaa @ 2007 08 08, 19:34)
sveiki, graikisko maisto mėgėjai, pabandžiau šiandien FRAPPE pasidaryti, na gavosi tokia lietuviška, skystoka, putos tokios, na šaukštas nestovi jose, nors atrodo ir nemažai, pieną pyliau tokį sutirštintą, bet be cukraus, na toks jausmas, kad tas pienas skonį truputį pagadino, reiks kitą kartą pabandyti su paprastu pienu, plakiau kavą su greitkračiu iš tupervare, ieškau kur nusipirkti tą plakikliuką, kur buvo prie jakobs kavos kažkada, bet niekur nerandu blush2.gif

vat su tuo JAKOBS plakikliuku pagal koritsaki receptuką ir pabandžiau padaryti. Suuuper gerai gavosi thumbup.gif Tik kažin ar dabar jo berasi, g.gif nes pirkau su kava kai buvo akcija kažkur prieš 1,5 metų... ax.gif
Atsakyti
Apie koki plakikliuka jus cia kalbat? Gal apie toki, su kuriuo pieno puta kapucino kavai plakama?
Atsakyti
QUOTE(daikiri @ 2007 08 09, 19:45)
Apie koki plakikliuka jus cia kalbat? Gal apie toki, su kuriuo pieno puta kapucino kavai  plakama?

gal g.gif toks Jakobs firminis žalias mažiukas, kaip tik į puodelį....

Va toks
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sraigyte: 10 rugpjūčio 2007 - 12:39
na taip, aš įsivaizduoju, kad su juo galima būtų išplakti kavą doh.gif plakaiu su mikseriu na neblogai gavosi, skanaus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lotaa @ 2007 08 20, 20:25)
na taip, aš įsivaizduoju, kad su juo galima būtų išplakti kavą doh.gif plakaiu su mikseriu na neblogai gavosi, skanaus thumbup.gif

o kas blogai? g.gif gerai išsiplaka tiesiai pačioje stiklinėje. Ir puta liuks gaunasi thumbup.gif O mikserį į stiklinę nelabai įsivaizduoju, kad įgrūsčiau... nu, žodžiu, su kuo norit, su tuo plakit-svarbu rezultatas 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Peržiūrėjęs Šaltmėtės Spanakópita receptą įdedu vieną iš savo mėgstamų. Neprisimenu graikiško pavadinimo
Foto rasite čia
http://www.skaniai.lt/?p=54

Graikiški pyragėliai su špinatais, graikiniais riešutais ir feta sūriu
6 pyragėliai (pagrindinis patiekalas 2 asmenims arba užkandis 3 asmenims)
3 lakštai šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (10×20 cm)
100 gr špinatų
100 gr feta sūrio
40 gr trintuve susmulkintų graikinių riešutų
1 svogūnas
Žiupsnelis muskato riešuto
Alyvų aliejaus
Druskos
Kiaušinio trynio pyragėlių aptepimui
Verdančiame pasūdytame vandenyje apvirkite špinatus. Špinatus reikia tik panardinti į verdantį vandenį 2-3 minutes. Išimkite, gerai nusunkite ir atvėsinkite. Smulkiai supjaustykite.
Smulkiai supjaustykite svogūną . Apkepkite jį aliejuje, kol gabaliukai pasidarys permatomi ir įgaus gelsvą spalvą. Į dubenį sudėkite špinatus, suberkite trintus riešutus, įdėkite fetą, svogūnus ir muskatą. Visą masę pertrinkite ir išmaišykite šakute. Jei ji gavosi sausoka – įpilkite šiek tiek aliejaus.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Jei popieriaus kraštai riečiasi, suglamžykite jį. Ant popieriaus sudėkite lakštus ir leiskite jiems sušilti iki kol taps lankstūs. Perpjaukite kiekvieną jų į dvi dalis. Jei tai darote pirmą kartą – įdarą padalinkite bent jau į dvi dalis, kad visi pyragėliai jo gautų po lygiai. Paimkite lakšto puselę į savo delną. Ji jūsų delne turi gulėti, kaip rombas t.y. vienas jo kampas žiūrėti į didįjį pirštą, kitas – į delno vidurį. Paimkite 1/6 įdaro ir įdėkite i lakšto vidurį. Pirštais šiek tiek paskirstykite masę į kairę ir dešinę. Lakštą lenkite pusiau, kol jo kraštai priartės vienas prie kito. Aš asmeniškai lakšto kraštus užspaudžiu pirštais judesiu panašiu į gnybimą, tačiau perlenktą lakštą su įdaru galima pasidėti ant stalo ir uždaryti su šakute (kokius 0,5cm į lakšto gylį) perbraukiant per viršutinio ir apatinio lakštų kraštus. Padėkite visus pyragėlius ant skardos. Patepkite jų viršutinę dalį plaktu kiaušiniu. Tada patiekalas gražiai apkeps. Viską pašaukite į 180C orkaitę ir kepkite apie 20 minučių. Iš esmės įdare nėra žalių produktų, todėl kepate pačią tešlą. Į ją ir orientuokitės kepdami. Kai pyragėliai pakils ir gražiai apskrus – jie iškepę. Rekomenduoju valgyti šiltus.

skaniai.lt – blogas apie maista ir gaminima
Atsakyti
QUOTE(lotaa @ 2007 08 20, 20:25)
na taip, aš įsivaizduoju, kad su juo galima būtų išplakti kavą doh.gif plakaiu su mikseriu na neblogai gavosi, skanaus thumbup.gif


As su tokiu plaku piena capuccino. O kam kava plakt?


p.s. ai, apie graikiska kava cia. nu jei zmones plaka, tai reiskias issiplaka. As per prancuziska TV maciau kaip ta kavos kokteili dare graikijoj, mazoj kavinukej. Isplake viska, pakiso stikline po kranu, vandens dapyle ir nunese.. tas pakisimas po kranu isimine kazkaip
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daikiri: 23 rugpjūčio 2007 - 09:54
pries kazkur 4 metus dirbau vokietijpje graikiskame seimos restorane, tai ten irgi darydami ta Frappe jie po plakimo kisdavo po kranu... blink.gif man baisiai keista pasirode!! Bet paskui dar leduku iidedavo ir vaniliniu ledu sauksta... tai tiek!
Atsakyti
Frappe, matau, aktualu visiems. Kaip tik siandien gavau nuoroda i toki smagu filmuka kaip frappe gaminti.
Pasakotojas geresnis nei pats receptas smile.gif


http://www.youtube.c...h?v=0eTrx4cIU50
Atsakyti
Geras klipukas. Ir linksmas ir naudingas.
Atsakyti
Sveiki, o gal galite kas nors parašyti, kaip Graikijoje daromos tuno salotos, nes kiek mačiau jos tokios kaip grietinė gaunasi. Ta prasme kaip koks kremas. Kokių ten ingriedijentų reikia? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 08 02, 00:51)
Spanakópita
(pyragas su špinatų ir sūrio įdaru)

- pakas filo tešlos (kažkada dariau su paprasta sluoksniuota, tai irgi gavosi)
- 1 kg špinatų
- 1 kg feta sūrio
- 250 ml alyvų aliejaus
- 2 skiltelės česnako

Jei špinatai švieži, išvirti juos ir suplėšyti plonai, jei šaldyti - atšildyti. Po to sumaišyti špinatus su smulkiai sutrupinta feta, įdėti susmulkintą česnaką. Patepti aliejum kepimo skardą. Į skardą dėti filo tešlos lapus, patepant kiekvieną alyvų aliejum. Sudėti 8 lapus, tada ant viršaus špinatų-fetos mišinį, lygiai paskleisti. Ant viršaus vėl dėti filo tešlos sluoksnius, patepant kiekvieną aliejum. Kraštus užspausti. Kepti vidutinio karštumo orkaitėj iki gražiai pagels.


As kepiau si pyraga, bet man kazkaip virsutiniai sluoksniai tos teslos gavosi sudziuve, kaip traskuciai! Zinoma nepaisant to buvo tikrai skanu! Bet idomu, ka as blogai padariau, nes aliejaus dejau ant kiekvieno sluoksnio ir ant virsaus!
Atsakyti