Sveikos,
Peržiūrėjęs Šaltmėtės Spanakópita receptą įdedu vieną iš savo mėgstamų. Neprisimenu graikiško pavadinimo
Foto rasite čia
http://www.skaniai.lt/?p=54Graikiški pyragėliai su špinatais, graikiniais riešutais ir feta sūriu
6 pyragėliai (pagrindinis patiekalas 2 asmenims arba užkandis 3 asmenims)
3 lakštai šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (10×20 cm)
100 gr špinatų
100 gr feta sūrio
40 gr trintuve susmulkintų graikinių riešutų
1 svogūnas
Žiupsnelis muskato riešuto
Alyvų aliejaus
Druskos
Kiaušinio trynio pyragėlių aptepimui
Verdančiame pasūdytame vandenyje apvirkite špinatus. Špinatus reikia tik panardinti į verdantį vandenį 2-3 minutes. Išimkite, gerai nusunkite ir atvėsinkite. Smulkiai supjaustykite.
Smulkiai supjaustykite svogūną . Apkepkite jį aliejuje, kol gabaliukai pasidarys permatomi ir įgaus gelsvą spalvą. Į dubenį sudėkite špinatus, suberkite trintus riešutus, įdėkite fetą, svogūnus ir muskatą. Visą masę pertrinkite ir išmaišykite šakute. Jei ji gavosi sausoka įpilkite šiek tiek aliejaus.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Jei popieriaus kraštai riečiasi, suglamžykite jį. Ant popieriaus sudėkite lakštus ir leiskite jiems sušilti iki kol taps lankstūs. Perpjaukite kiekvieną jų į dvi dalis. Jei tai darote pirmą kartą įdarą padalinkite bent jau į dvi dalis, kad visi pyragėliai jo gautų po lygiai. Paimkite lakšto puselę į savo delną. Ji jūsų delne turi gulėti, kaip rombas t.y. vienas jo kampas žiūrėti į didįjį pirštą, kitas į delno vidurį. Paimkite 1/6 įdaro ir įdėkite i lakšto vidurį. Pirštais šiek tiek paskirstykite masę į kairę ir dešinę. Lakštą lenkite pusiau, kol jo kraštai priartės vienas prie kito. Aš asmeniškai lakšto kraštus užspaudžiu pirštais judesiu panašiu į gnybimą, tačiau perlenktą lakštą su įdaru galima pasidėti ant stalo ir uždaryti su šakute (kokius 0,5cm į lakšto gylį) perbraukiant per viršutinio ir apatinio lakštų kraštus. Padėkite visus pyragėlius ant skardos. Patepkite jų viršutinę dalį plaktu kiaušiniu. Tada patiekalas gražiai apkeps. Viską pašaukite į 180C orkaitę ir kepkite apie 20 minučių. Iš esmės įdare nėra žalių produktų, todėl kepate pačią tešlą. Į ją ir orientuokitės kepdami. Kai pyragėliai pakils ir gražiai apskrus jie iškepę. Rekomenduoju valgyti šiltus.
skaniai.lt blogas apie maista ir gaminima