Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiška virtuvė

QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 06 10, 15:45)
Sūriai yra jėga thumbup.gif  kokių atsivežei? ir ką darysi?
dėl saldumynų tai  drinks_cheers.gif  man irgi visad vienas kitas kilas užsideda, kai ten nuvažiuoju, ir būtent dėl silpnybės saldumynams, ir tai net jei daug judu, vaikštau ir t.t.... o jei dar sėsliau gyvent, tai visai... doh.gif

primink, kas tas kokoretsi? g.gif  iš ko padarytas? matyt nevalgiau, jei nežinau, aš privengiu visokių cholesterolinių kapinių biggrin.gif


Saltmete, buk gera, man skubiai taves reikia... gal jau turi koki nr mobilaus graikijoje?? atsiusk man sms, kad tureciau, man skubiai reikia tavo patarimo vienu sensible issue rolleyes.gif
Atsakyti
Niu va, gaminau vakar "antru dubliu" tzatziki ir souvlaki biggrin.gif niu gi, gavosi thumbup.gif niam niam kaip skanu buvo thumbup.gif viskas taip kaip Kretoj rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2006 08 09, 20:14)
parasei teisingai mirksiukas.gif
va TZADZIKI receptukas:

ingredientai:
pinta graikisko jogurto (lietuvoj atitikmuo butu jogurtine grietine)
1 didelis agurkas
2 skilteles cesnako
2 valgomieji saukstai alyvuogiu aliejaus
1valg.saukstas balto vyno acto
truputis saukstu pipiru ir druskos(pagal skoni)

ruosimas:
supjaustyti agurka ir padeti dziuti ant popieriniu ranksluosteliu kad nudziutu.i jogurta sudeti sukapotus(nors as tarkavau) agurkus,cesnaka,supilti alieju ir acta.valandai atsaldyti.

va originalas: http://recipes.epicu...ziki-sauce.html
Papildyta:

wub.gif
labai dekoju 4u.gif
o ar tiktu musu paprastas jogurtas be priedu?? g.gif  bet,jauciu reikia kazko tirstesnio, tai teks ieskoti jogurtines grietines rolleyes.gif



QUOTE(brashke77 @ 2006 08 27, 18:30)
niekur nerandu tos jogurtines grietines  doh.gif  unsure.gif  net maximoj nera. gal kas zinot kur gaut????? g.gif


Sekmadenį grįžome iš Kretos ir parsivežiau TZADZIKI prieskonių, todėl po parduotuves dairiausi tirštesnio jogurto jam gaminti. Nieko gero neradau tai nusipirkau Aktivia naturalų jogurtą.Dar prie to pačio pasigriebiau ilgai svajotą Didžiają virtuvės knygą. Na ir iš kart pasiteisino knygos pirkimas. :)Prie Tzatziki recepto radau kaip iš paprasto jogurto pasidaryt tą tokį tirštesnį kaip Graikijoj. Cituoju:
Supilkite jogurtą i kavos filtrą ir 1-3 valandas ( kiek yra jogurto )leiskite nuvarvėti išrūgoms.
Paėmiau poperinį kavos fitrą, sukrėčiau jogurtą ir istačiau i kuarasamti , kad nuvarvėtų. Ir o lia lia thumbup.gif gavosi toki tirštumo kokio reikia.
Atsakyti
QUOTE(spiglys @ 2007 06 19, 20:27)
Sekmadenį grįžome iš Kretos ir parsivežiau TZADZIKI prieskonių, todėl po parduotuves dairiausi tirštesnio jogurto jam gaminti. Nieko gero neradau tai nusipirkau Aktivia naturalų jogurtą.Dar prie to pačio pasigriebiau ilgai svajotą Didžiają virtuvės knygą. Na  ir iš kart pasiteisino knygos pirkimas. :)Prie Tzatziki recepto  radau kaip iš paprasto jogurto pasidaryt tą tokį tirštesnį kaip Graikijoj. Cituoju:
Supilkite jogurtą i kavos filtrą ir 1-3 valandas ( kiek yra jogurto )leiskite nuvarvėti išrūgoms.
Paėmiau poperinį kavos fitrą, sukrėčiau jogurtą ir istačiau i kuarasamti , kad nuvarvėtų. Ir o lia lia thumbup.gif  gavosi toki tirštumo kokio reikia.

Jo, bandziau ir as tirstinti, radau internete ta reikala...
Bet pirktas BIOS naturalus jogurtas nevarvejo, ne jis su zelatinu berods... bet ir su juo visai gerai gavosi... smile.gif Skystesniems jogurtams geras dalykas thumbup.gif
Atsakyti
As irgi bandysiu darytis tzatziki... parsiveziau ir as tzatziki prieskoniu is Graikijos, tai pazistamas graikas isdurnino:) sake, jie skirti tik turistams kaip mes, o patys graikai ju nenaudoja niekada... visada dedami tie patys ingridientai kaip ka tik aprasete - agurkas, druska, cesnakas, jei megsti - pipirai, nors graikai ju nededa.. ir siek tiek krapu (ne petrazoliu)..

Del maisymo, tai agurka susmulkinus, ji deda ant sietelio kad nudziutu.. ant jo (ne i jogurta) uzberia druskos (kad istrauktu skysti), susmulkinto cesnako ir palieka valandai ar ilgiau... po to viska sudeda i jogurta, siek tiek alyvu aliejaus ir vynuogiu acto, ismaisyti ir valio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2007 06 20, 10:28)
As irgi bandysiu darytis tzatziki... parsiveziau ir as tzatziki prieskoniu is Graikijos, tai pazistamas graikas isdurnino:) sake, jie skirti tik turistams kaip mes, o patys graikai ju nenaudoja niekada... visada dedami tie patys ingridientai kaip ka tik aprasete - agurkas, druska, cesnakas, jei megsti - pipirai, nors graikai ju nededa.. ir siek tiek krapu (ne petrazoliu)..

Del maisymo, tai agurka susmulkinus, ji deda ant sietelio kad nudziutu.. ant jo (ne i jogurta) uzberia druskos (kad istrauktu skysti), susmulkinto cesnako ir palieka valandai ar ilgiau... po to viska sudeda i jogurta, siek tiek alyvu aliejaus ir vynuogiu acto, ismaisyti ir valio smile.gif

nu jo... dėl prieskonių... neteko niekur skaityti, kad būtų jie dedami schmoll.gif matyt, kad ten tie mišiniai pagrinde yra turistams... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraigyte @ 2007 06 20, 10:54)
nu jo... dėl prieskonių... neteko niekur skaityti, kad būtų jie dedami  schmoll.gif matyt, kad ten tie mišiniai pagrinde yra turistams...  blink.gif

taip ir yra, visi tie tzadziki, souvlaki ir visoki kitoki prieskoniu misiniai yra skirti turistam.. nemaciau ne pas viena graika virtuvej as ju...
graikai siaip isvis nedaug prieskoniu naudoja, jei palygint su kokia rytieciu virtuve ar pan. pas graikus pagrinde druska, pipirai, cesnakas ir tada jau visokios zoleles eina...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 20 birželio 2007 - 16:48
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 06 20, 17:46)
taip ir yra, visi tie tzadziki, souvlaki ir visoki kitoki prieskoniu misiniai yra skirti turistam.. nemaciau ne pas viena graika virtuvej as ju... 
graikai siaip isvis nedaug prieskoniu naudoja, jei palygint su kokia rytieciu virtuve ar pan. pas graikus pagrinde druska, pipirai, cesnakas ir tada jau visokios zoleles eina...


aha, jie beveik visur oregana naudoja... o as per pirmas dienas kad prisivariau prieskoniu doh.gif o draugas po to sako, tu paskaityk sudeti kas ieina.. o ieina i sudeti butent tai, ka tu rasei doh.gif tai va...smile.gif daugiau nepirksiu smile.gif))
Atsakyti
Nu va, šitaip užmiršta tema, tuoj prikelsim yess.gif

QUOTE(mokka @ 2007 06 04, 11:40)
as kava frappe darau su smulkintuvu tuo ilguoju, zirafa, berods vadinasi. Labai gerai susiplaka

Nu va, aš de*ilas su šaukšteliu, su šaukšteliu doh.gif

QUOTE(Sraigyte @ 2007 06 04, 16:40)
niu, aš irgi, bet man nelabai gavosi. Dar bandysim  biggrin.gif

Man irgi visai nesigavo, nes nescafe 3in1 pyliau vietoj paprastos, bet ten juk jau su grietinėle tongue.gif O taip norėėėėjau, ilgai laukiau kol ledukai užšals cray.gif ir byzalas...

QUOTE(koritsaki @ 2007 06 08, 22:21)
Frape galima ir limonado buteliuke suplakt. Tik reikia kavą ir cukrų labai mažu kiekiu šalto vandens užpilt, užkimšus buteliuką suplakt gerai, o po to jau tas putas į stiklinę pilti, o po to atsargiai pripildyt stiklinę šaltu vandeniu bei ledukų pridėt. Ir, aišku, pieno nepamiršt. Geriausiai tinka kondensuotas, bet be cukraus. Nežinau tik, ar tokio Lietuvoj yra  g.gif

Yra pas mus LT becukrio kondensuoto pieno, nu reiks pabandyt...

QUOTE(dianita @ 2007 06 09, 00:42)
siaip frappe nebutinai su pienu ar cukrumi turi buti, cia pagal skoni.. ir tikrai graikijoje kondensuoto pieno niekas nededa... pila piena paprasta ir cukraus jei nori (visada paklausia ar su pienu ir cukrumi).. o siaip nescafe, ledukai ir vanduo...

Jo, o kiek to pieno, kiek vandens reikia ir kiek cukraus? Ar reikia pasirinkti - ar pienas, ar vanduo?

QUOTE(koritsaki @ 2007 06 09, 12:07)
Dianita, aš Graikijoj daugiau nei 5 metai gyvenu, žinau ką sakau  rolleyes.gif dėl kondensuoto pieno ta prasme. Nors čia aišku skonio reikalas

Tai gal galit receptą parašyt frappe? unsure.gif

QUOTE(Sraigyte @ 2007 06 09, 12:30)
Bet jo, ten visada paklausia ar su cukrumi ir pienu  ax.gif

Aha, mūsų irgi...aš sakydavau ir su cukrum, ir su pienu prašom irnesakyk.gif

QUOTE(Sraigyte @ 2007 06 10, 11:52)
niu gal ir chemija... bet mums abiems su MB žiauriai patiko  rolleyes.gif nepraleidom nė dienos be atgaivos valandėlės su frappe  biggrin.gif

Man irgi labai patiko cool.gif tik kainos viešbuty kandžiojosi, o niekur kitur neradom taip skaniai schmoll.gif 4 eurai ten frappe ....su ledais..



AJAI, TAI GAL KAS GALIT RECEPTĄ FRAPPE SURAŠYT IR PARUOŠIMO BŪDĄ SU VISAIS PLAKIMAIS IR KIEKIAIS, NES IŠ MANĘS MAISTO GAMINTOJAS TOKS, KAD JEIGU NEPARAŠYTAS KIEKIS, REIŠKIA DEDAM NEGAILĖDAMI lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2007 08 01, 18:46)

AJAI, TAI GAL KAS GALIT RECEPTĄ FRAPPE SURAŠYT IR PARUOŠIMO BŪDĄ SU VISAIS PLAKIMAIS IR KIEKIAIS, NES IŠ MANĘS MAISTO GAMINTOJAS TOKS, KAD JEIGU NEPARAŠYTAS KIEKIS, REIŠKIA DEDAM NEGAILĖDAMI  lotuliukas.gif


Makaliau, žiūrint kokios frappe nori... Jei vidutiniško saldumo (METRIOS FRAPPES) - 1 arbatinis šaukštelis (kupinas) kavos + 1 šaukštelis cukraus. Galima aišku ir be cukraus (SKETO) arba su laaaabai daug cukraus (GLYKO) biggrin.gif
O pats gaminimo procesas tai lengvas. Kavos, cukraus i stiklinę įdedi, trupučiuką vandens įpili (porą cm) ir plaki mikseriu iki baltų putų. Tada atsargiai, kad putų nesugadint, šalto vandenuko įpili, ledukų porą trejetą ir šlakelį pieno. Pieno tai aš negailiu, tai juokiasi graikai iš manęs lotuliukas.gif Na bet dėl skonio nesiginčijama drinks_cheers.gif
Atsakyti
sveiki, graikisko maisto mėgėjai, pabandžiau šiandien FRAPPE pasidaryti, na gavosi tokia lietuviška, skystoka, putos tokios, na šaukštas nestovi jose, nors atrodo ir nemažai, pieną pyliau tokį sutirštintą, bet be cukraus, na toks jausmas, kad tas pienas skonį truputį pagadino, reiks kitą kartą pabandyti su paprastu pienu, plakiau kavą su greitkračiu iš tupervare, ieškau kur nusipirkti tą plakikliuką, kur buvo prie jakobs kavos kažkada, bet niekur nerandu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 08 02, 23:52)
Keftedes
(lietuviškai-mėsos kukuliai)

vakar gaminau šituos smile.gif man labai patiko, o vyras burbuliavo kad ,,kažkas" iš padažo jam stovi burnoj ir nemaloniai šaldo biggrin.gif tikriausiai nepatinka raudonėlis biggrin.gif o man skanu didis.gif
Atsakyti