Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiška virtuvė

QUOTE(Mariposa @ 2007 06 09, 23:05)
Atsiprasau, bet jau Graikijoj ta frape tai tokia chemija  doh.gif Nezinau, is kur kilus sita kava (Gal is Italijos?), bet kai ji ruosiama taip kaip Graikijoj, tai visai kavos vardo neverta  schmoll.gif

O dar tos putos  doh.gif

Frappe kilusi būtent iš Graikijos mirksiukas.gif ir ji daroma iš tirpios kavos, dėl to ir ta chemija... jei nori mažiau chemijos, siūlau gert ice espresso (šalta espresso), man ji labiau patinka, arba dar šalta capuccino, tikras gėris... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 06 09, 22:12)
Frappe kilusi būtent iš Graikijos mirksiukas.gif  ir ji daroma iš tirpios kavos, dėl to ir ta chemija... jei nori mažiau chemijos, siūlau gert ice espresso (šalta espresso), man ji labiau patinka, arba dar šalta capuccino, tikras gėris... bigsmile.gif

Tai jeigu jinai tokia ir turi buti, tai tikrai kavos vardo neverta. As pirma karta frape geriau kazkur Vilniuje forte, daug skaniau buvo lotuliukas.gif

Nu bet cia aisku ju kulturos dalis. Taip grazu ziuret ruko ir 1,5 val ta viena stikliniuke siurbcioja. Tik kad va man Graikijoj nebuvo ka gerti. Ta graikiska tai schmoll.gif frape irgi panasiai, amerikietiska ar prancuziska, kaip jie ten vadina, ta filtruota irgi nieko gero...

Su gerimais prastai, o vat maistas thumbup.gif

Saltmete, as temos nesekiau, gal jau kalbejot apie tai, kaip jie sugeba taip traskiai iskept visokias cukinijas, baklazanus? essen.gif thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Mariposa @ 2007 06 09, 23:23)
Saltmete, as temos nesekiau, gal jau kalbejot apie tai, kaip jie sugeba taip traskiai iskept visokias cukinijas, baklazanus?  essen.gif  thumbup.gif

Esmė yra alyvuogių aliejuje ir jo kiekyje... mirksiukas.gif MB smarkiai iš manęs juokėsi, kai pamatė kokiam kieky aliejaus aš kepiau bulves... ax.gif žodžiu, ir cukinijos, ir baklažanai, ir bulvės yra kepami taip, kad aliejuj jie mirktų, t.y. būtų apsemti, kaip kad mes virtume spurgas ar žagarėlius etc.
Papildyta:
QUOTE(Mariposa @ 2007 06 09, 23:23)

Ta graikiska tai  schmoll.gif frape irgi panasiai, amerikietiska ar prancuziska, kaip jie ten vadina, ta filtruota irgi nieko gero...

man tarp kitko graikiška kava žiauriai patinka... prisivežu nerealius kiekius namo jos griždama, ir verduosi kiekviena rytą... thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 09 birželio 2007 - 23:01
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 06 09, 23:00)
Esmė yra alyvuogių aliejuje ir jo kiekyje... mirksiukas.gif  MB smarkiai iš manęs juokėsi, kai pamatė kokiam kieky aliejaus aš kepiau bulves... ax.gif  žodžiu, ir cukinijos, ir baklažanai, ir bulvės yra kepami taip, kad aliejuj jie mirktų, t.y. būtų apsemti, kaip kad mes virtume spurgas ar žagarėlius etc.

tai kaip kokioj fritiurinej, ane? O jezau, neisivaizdavau, kad toki nesveika patiekala valgiau. o taip skanu buvo essen.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mariposa @ 2007 06 10, 00:05)
tai kaip kokioj fritiurinej, ane? O jezau, neisivaizdavau, kad toki nesveika patiekala valgiau. o taip skanu buvo  essen.gif  lotuliukas.gif

ne, paprastoj šiek tiek gilesnėj keptuvėj... ir tarp kitko, tai nėra nesveika, nes daržovė to aliejaus sugeria minimaliai, kai įkaitini iki tam tikros temperatūros, o be to, alyvuogių aliejus yra labai sveika... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltmėtė: 09 birželio 2007 - 23:11
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 06 09, 23:03)
man tarp kitko graikiška kava žiauriai patinka... prisivežu nerealius kiekius namo jos griždama, ir verduosi kiekviena rytą... thumbup.gif

O man smirda, o jau skonis doh.gif , o mano drauge metus Graikijoj gyveno, sako is pradziu buvo schmoll.gif , o paskui priprato ir visai skani kava lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 06 09, 23:07)
ne, paprastoj šiek tiek gilesnėj keptuvėj... ir tarp kitko, tai nėra nesveika, nes daržovė to laiejaus sugeria minimaliai, kai įkaitini iki tam tikros temperatūros, o be to, alyvuogių aliejus yra labai sveika... mirksiukas.gif

Na, aliejus vis delto riebalas, tai del to sveikumo irgi klausimas. Ta prasme, sveika bet ribotai.... Na, ir aisku sveikiau nei visi musu tradiciniai aliejai, o ypac gyvulines kilmes riebalai....

Sitoj situacijoj prisiminiau kaip Atenuose valgem Gyros - o jezau, kiauliena, ir dar bulviu free pridejo, baisiau but negali....

Bet cia off topic, girdejau kad graikes plaukus, o ir oda, savo alyvuogiu aliejum tepa....O tokiu graziu, zvilganciu plauku nemaciau niekur kitur. Tai kas per daug i skrandi, - galima ant plauku ar odos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mariposa @ 2007 06 10, 00:14)

Sitoj situacijoj prisiminiau kaip Atenuose valgem Gyros - o jezau, kiauliena, ir dar bulviu free pridejo, baisiau but negali....

Bet cia off topic, girdejau kad graikes plaukus, o ir oda, savo alyvuogiu aliejum tepa....O tokiu graziu, zvilganciu plauku nemaciau niekur kitur. Tai kas per daug i skrandi, - galima ant plauku ar odos  lotuliukas.gif

jo, gyros vis tik yra fast food, tai čia jau nesveika... aš jo nepropaguoju... kartais, bet labai retai...
o su plaukais ir oda, aš tą patį darau... pylingai, kaukės ir odai, ir plaukam... natūralu, ir labai gerai, bent jau mano odai... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 06 09, 23:17)
jo, gyros vis tik yra fast food, tai čia jau nesveika... aš jo nepropaguoju... kartais, bet labai retai...
o su plaukais ir oda, aš tą patį darau... pylingai, kaukės ir odai, ir plaukam... natūralu, ir labai gerai, bent jau mano odai... thumbup.gif

Tie patys kababai pas tukur yra bet kai tai jautiena ir vistiena, daug darzoviu, nesijaucia taip baisiai... Bet kad pas graikus ta mada dar bulviu free visur prikist doh.gif

Reiks ir man pasidaryt, nes graikes tai atrodo thumbup.gif Tokiu plauku nemacius niekur buvau... Nors man ir tas alyvuogiu aliejus Lt, visai kitaip kvepia - galvoju is ko ji gamina musu rinkai lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Mariposa @ 2007 06 10, 00:23)
Tie patys kababai pas tukur yra bet kai tai jautiena ir vistiena, daug darzoviu, nesijaucia taip baisiai... Bet kad pas graikus ta mada dar bulviu free visur prikist  doh.gif

Reiks ir man pasidaryt, nes graikes tai atrodo  thumbup.gif  Tokiu plauku nemacius niekur buvau... Nors man ir tas alyvuogiu aliejus Lt, visai kitaip kvepia - galvoju is ko ji gamina musu rinkai  lotuliukas.gif

aš, matai, visad vežuosi iš Kretos, po 3 litrus kiekvieną kart... tikrą naminį... su fantastišku kvapu... thumbup.gif
Atsakyti
Man tai frappe graikijoje labai patinka su viskuo aisku.. ir ypac po papludimio atgaivina.. o siaip tai graikiska kava tai visai nieko, nors as labiau pripratusi prie italiskos espresso, man graikiska per smulkiai sumalta, nors skani smile.gif

Saltmete, prisiveziau suriu ivairiu, draugas nusitempe i turgu salonikuose, delikatesiniu suriu parduotuve ir t.t.... dabar bandysiu su tais suriais daryti tai, ka valgiau bigsmile.gif o jau saldumynai... jauciu jei ten gyvenciau, tai man reiketu placiu duru po keliu menesiu biggrin.gif

o tu valgei ta ju kokoretsi ar kaip ten?smile.gif cholesterolio kapines, bet skanu:) man to patiekalo uzteko 2 dienoms, kol suvirskinau finale smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 10 birželio 2007 - 00:54
QUOTE(Mariposa @ 2007 06 09, 23:05)
Atsiprasau, bet jau Graikijoj ta frape tai tokia chemija  doh.gif Nezinau, is kur kilus sita kava (Gal is Italijos?), bet kai ji ruosiama taip kaip Graikijoj, tai visai kavos vardo neverta  schmoll.gif

O dar tos putos  doh.gif

niu gal ir chemija... bet mums abiems su MB žiauriai patiko rolleyes.gif nepraleidom nė dienos be atgaivos valandėlės su frappe biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2007 06 10, 01:31)

Saltmete, prisiveziau suriu ivairiu, draugas nusitempe i turgu salonikuose, delikatesiniu suriu parduotuve ir t.t.... dabar bandysiu su tais suriais daryti tai, ka valgiau bigsmile.gif  o jau saldumynai... jauciu jei ten gyvenciau, tai man reiketu placiu duru po keliu menesiu biggrin.gif

o tu valgei ta ju kokoretsi ar kaip ten?smile.gif cholesterolio kapines, bet skanu:) man to patiekalo uzteko 2 dienoms, kol suvirskinau finale smile.gif)

Sūriai yra jėga thumbup.gif kokių atsivežei? ir ką darysi?
dėl saldumynų tai drinks_cheers.gif man irgi visad vienas kitas kilas užsideda, kai ten nuvažiuoju, ir būtent dėl silpnybės saldumynams, ir tai net jei daug judu, vaikštau ir t.t.... o jei dar sėsliau gyvent, tai visai... doh.gif

primink, kas tas kokoretsi? g.gif iš ko padarytas? matyt nevalgiau, jei nežinau, aš privengiu visokių cholesterolinių kapinių biggrin.gif
Atsakyti