Įkraunama...
Įkraunama...

Graikiška virtuvė

QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 06 04, 19:03)
raudonėlis yra lietuviškai, bet ir oreganu vadina ax.gif  o Graikijoj jį būtent kalnuose ir renka, tai dianita apie tai ir kalbėjo... mirksiukas.gif
ieškosiu... mirksiukas.gif

Juk esam lietuves - kodel negalim lietuviskai vadint? mirksiukas.gif "Oregano" yra lotyniskas raudonelio pavadinimas. Zodis "oreganas" lietuviu kalboj isviso neegzistuoja. Jeigu jau "lotynejam" tai galim ir ciobreli "thymus" vadinti, metas - "mentha", o krapus - "aethum", bet juk to nedarom mirksiukas.gif lithuania.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2007 06 04, 19:33)
Juk esam lietuves - kodel negalim lietuviskai vadint?  mirksiukas.gif "Oregano" yra lotyniskas raudonelio pavadinimas. Zodis "oreganas" lietuviu kalboj isviso neegzistuoja. Jeigu jau "lotynejam" tai galim ir ciobreli "thymus" vadinti, metas - "mentha", o krapus -  "aethum", bet juk to nedarom  mirksiukas.gif lithuania.gif

o gal tada ir lietuviškais rašmenimis, garbane, rašyk mirksiukas.gif 4u.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sraigyte @ 2007 06 04, 19:45)
o gal tada ir lietuviškais rašmenimis, garbane, rašyk  mirksiukas.gif  4u.gif  bigsmile.gif

taip ir zinojau kad parasys kas nors lotuliukas.gif Uztat as kalbu graziai nail.gif
Atsakyti
As ka tik grizau is Graikijos... parsiveziau prieskoniu n.. kg.. ir receptu knyga.. apsivalgiau kur tik imanoma ir dar priziurint graikams... kai kurie patiekalai mane labai suzavejo savo skoniu ir paprastumu... tai kai praeis lengva sugrizimo depresija, parasysiu pora receptuku....
Atsakyti
QUOTE(mokka @ 2007 06 04, 11:40)
as kava frappe darau su smulkintuvu tuo ilguoju, zirafa, berods vadinasi. Labai gerai susiplaka

Frape galima ir limonado buteliuke suplakt. Tik reikia kavą ir cukrų labai mažu kiekiu šalto vandens užpilt, užkimšus buteliuką suplakt gerai, o po to jau tas putas į stiklinę pilti, o po to atsargiai pripildyt stiklinę šaltu vandeniu bei ledukų pridėt. Ir, aišku, pieno nepamiršt. Geriausiai tinka kondensuotas, bet be cukraus. Nežinau tik, ar tokio Lietuvoj yra g.gif
Atsakyti
QUOTE(koritsaki @ 2007 06 08, 22:21)
Frape galima ir limonado buteliuke suplakt. Tik reikia kavą ir cukrų labai mažu kiekiu šalto vandens užpilt, užkimšus buteliuką suplakt gerai, o po to jau tas putas į stiklinę pilti, o po to atsargiai pripildyt stiklinę šaltu vandeniu bei ledukų pridėt. Ir, aišku, pieno nepamiršt. Geriausiai tinka kondensuotas, bet be cukraus. Nežinau tik, ar tokio Lietuvoj yra  g.gif

siaip frappe nebutinai su pienu ar cukrumi turi buti, cia pagal skoni.. ir tikrai graikijoje kondensuoto pieno niekas nededa... pila piena paprasta ir cukraus jei nori (visada paklausia ar su pienu ir cukrumi).. o siaip nescafe, ledukai ir vanduo...
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2007 06 09, 00:42)
siaip frappe nebutinai su pienu ar cukrumi turi buti, cia pagal skoni.. ir tikrai graikijoje kondensuoto pieno niekas nededa... pila piena paprasta ir cukraus jei nori (visada paklausia ar su pienu ir cukrumi).. o siaip nescafe, ledukai ir vanduo...

Dianita, aš Graikijoj daugiau nei 5 metai gyvenu, žinau ką sakau rolleyes.gif dėl kondensuoto pieno ta prasme. Nors čia aišku skonio reikalas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo koritsaki: 09 birželio 2007 - 11:09
Bet jo, ten visada paklausia ar su cukrumi ir pienu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2007 06 08, 20:25)
As ka tik grizau is Graikijos... parsiveziau prieskoniu n.. kg.. ir receptu knyga.. apsivalgiau kur tik imanoma ir dar priziurint graikams... kai kurie patiekalai mane labai suzavejo savo skoniu ir paprastumu... tai kai praeis lengva sugrizimo depresija, parasysiu pora receptuku....

pasakyk bent pavadinimus tų patieklų, kas ten tave taip sužavėjo mirksiukas.gif

QUOTE(koritsaki @ 2007 06 08, 22:21)
Frape galima ir limonado buteliuke suplakt. Tik reikia kavą ir cukrų labai mažu kiekiu šalto vandens užpilt, užkimšus buteliuką suplakt gerai, o po to jau tas putas į stiklinę pilti, o po to atsargiai pripildyt stiklinę šaltu vandeniu bei ledukų pridėt. Ir, aišku, pieno nepamiršt. Geriausiai tinka kondensuotas, bet be cukraus. Nežinau tik, ar tokio Lietuvoj yra  g.gif

viską galima... tik šiaip man paskutiniu metu skaniau šalta espresso, o ne frappe.. nuo frappe man skarandis pradeda streikuot.. unsure.gif
koritsaki, kurioj vietoj Graikijoj gyveni? bigsmile.gif
Atsakyti

Šaltmėte, Atėnuose aš. O tu Kretoj jau seniai?
Atsakyti
QUOTE(koritsaki @ 2007 06 09, 21:44)
Šaltmėte, Atėnuose aš. O tu Kretoj jau seniai?

Aš nuo rytojaus būsiu, bet ne pirmas kartas tai jau bus... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(koritsaki @ 2007 06 08, 21:21)

Atsiprasau, bet jau Graikijoj ta frape tai tokia chemija doh.gif Nezinau, is kur kilus sita kava (Gal is Italijos?), bet kai ji ruosiama taip kaip Graikijoj, tai visai kavos vardo neverta schmoll.gif

O dar tos putos doh.gif
Atsakyti