Labas. Man geriausias tepaliukas buvo bephanten. Ir dabar nepirksiu tikrai jokių kitų. įklotukai tie susinaudoja, nu bet čia tokia paprasta prekė - išsiuntei vyrą duonos parduotuvėn, paims ir tų tamponiukų. Aš asmeniškai nelinkusi apsikrauti tokiais daiktais, kurių bet kuriam prekybcentry rasi ;) Nes su pirmu tai pirkau ten visko reik nereik, bi tik turėt paskui sėkmingai išmečiau
visokių pudrų ir aliejukų
ai atrodo visos turi reik ir man..
Bet čia kaip kažkuri minėjo - kiekvienai individualu viskas. Ir vaikai nevienodi - vieni labiau linkę ir pašust ir atpilt, kitiem nėr to... Nu nežinosi, bet ko reikia - nuleki iki vaistinės, juk ne džiunglėse gyveni. čia kaip skaičiau kažkurioj skaičiuoklėj - pradėkit ruošti maistą ir šaldyt šaldikly
Nu Dieve mano, nebepasidarysiu pietų
Ir vėl prieinam prie to pačio - aš nežinau koks bus kitų vaikas, mano buvo žiauriai ramus
atsimenu net googlinau - kiek normalu vaikui miegot
Nes nu pavalgo, miega, pavalgo miega
ateina kas nors - miega, atsibunda valgyt, pasidžiaugia - ir vėl lūžęs

Pvz as net i dusa sunkiai rasdavau kada nueit, nes mazius arba kabojo ir nuolat ciunke arba reke( labai ilgai diegliukai buvo, o is ligonines parsivezem po infekcijos, tai buvo ziauriai neramus). Realiai ta motinystes kaifa pradejau jausti nuo 6 menesiu, kai jau pavykdavo pakalbinus nuraminti, baigesi diegliai ir kitos nesamones

Aisku maisto tai nesaldziau, yra gi vyras, nereik drasytis vienai iki nugriuvimo

Apskritai galvoju kad gal i viska jautriai reagavau, nes pirmagimis, tie aplinkiniu nuolatiniai kisimaisi ir durni patarimai... dar ziauriai isbalansavo kad tris su puse menesiu gyvenom pas anyta.. Dabar jauciuosi zenkliai labiau atsipalaidavus ir manau kad viskas bus visiskai kitaip (tikiuosi

Ir mano rami buvo tik kad po pusmecio tik.ant ranku ilgiau pamiegodavo
bet spedavau viska
Siaip pritariu, kad vyras ko truks nupirks, taip buvo su pirmaja nes savaite ligonineje gulejom. Internetu parodai ko reikia ir ramu
As taip pat kaip gimdymo bijau to papu "nukramtymo" mano siaip jie jautrus labai visad budavo ir labai nemalonu kai liesdavo kas, tai dabar nestumo metu isvis, o kas bus kai vaika maitinsiu tai neisivaizduoju
Tai turiu kazkoki tepaliuka nusipirkus jau dabar, nepamenu pavadinimo, rozinej tubelej tokioj, ale sako galima pradet tept juo dar iki vaikui gimstant.
Pientraukio tai sakiau pirksiu tik tada jei matysiu kad reikalas yra. O del tu visu daiktu tai FB maciau visos ir lasiukus perka nuo diegliuku ir zvakutes kazkokias, nu zodziu visko, o as nieko neturiu ir nezinau ka pirkt Siandien va pampiu Moony su akcija nusipirkau
O siaip dabar su treciu vaiku visai kazkokia atsiputus, net drabuzeliu neskubu ieskotis, aisku apsunkina ir tai, kad lyties tiksliai nezinau, tai tik pora komplekteliu is Lidlo turiu pasiemus neutraliu. Apie vezima irgi butu laikas galvot, bet nesinori tais daiktais apsikraut.
Ai, sukam su vyru galva del vardu, jus jau turit issirinkusios?
Aš nuo diegliukų siunčiausi colic cam iš jav. Šiaip ir LT parduoda jau merginos. Man buvo labai gerai, jei tik matau kad neramesnis - dozę duodu ir nurimsta kaip youtube filmukuos Keliom rekomendavau - padėjo, paskui mano viena draugė taip pat naudojo - nepadėjo jiems.. Nu va kaip kokiam vaikui koks vaistas. Kitom espumizan buvo geras - maniškis nuo jo fontanu atpylė porą kartų, tai ir nebedaviau daugiau. O žvakučių nusipirkau po kažkokio skiepo - gydytoja pasakė ka gali sukilti temperatūra, išeidama užsukau į vaistinę ir nusipirkau. Nu ką ten iš anksto laikysi prisipirkus... Gal net nereikės. Tai geriau galvot ka nežinau ir nereikės
Pamperius parvežė draugė iš Norvegijos. Pampers firmos. Gal tiks ir antram Tik bijau ka niekas nedovanotų kokių "tortų ar mišrainių" iš pamperių, nu man tokia nesąmoninga dovana
Kažkokių nučiupinėtų pervyniotų pamperių krūva. Tuo labiau kad su Lietuvoj pirktais turėjau labai blogą patirtį (per pusdienį vaikui nuvariau užpakaliuką iki pūslių t.y. tris pamperius pakeičiau...
)
Oj apie vaistus tai net negalvoju pagrindinius tik turiu paracetamolio zvakutes nuo tempos ir viskas
Del vardu, tai turim du vardus, bet nezinau kaip bus kai gims lelyte, gal nei vienas netiks. Tai galutinai nuspresim jau, kai gims
Pamperius parvežė draugė iš Norvegijos. Pampers firmos. Gal tiks ir antram
Tik bijau ka niekas nedovanotų kokių "tortų ar mišrainių" iš pamperių, nu man tokia nesąmoninga dovana
![]()
![]()
Kažkokių nučiupinėtų pervyniotų pamperių krūva. Tuo labiau kad su Lietuvoj pirktais turėjau labai blogą patirtį (per pusdienį vaikui nuvariau užpakaliuką iki pūslių t.y. tris pamperius pakeičiau...
)
Cia nuo pampers iki pusliu buvo? Mano dede daznai i norvegija irgi vazineja, tai sakiau irgi prasysiu, kad parveztu is pradziu pabandymui, o jei tiks tai gales ir daugiau uzvezt
Sveikos aš po apžiūros
Pilvukas paaugo gerokai, cukrus geras, širdelė plaka puikiai, iš tų blogesnių naujienų tai +3 kg per mėnesį, jau +8 iš viso, pakritęs hmg ir dar kad nesėdi žemyn galva kaip tikėjaus, o atsisėdus žemyn užpakaliu tikiuos dar persigalvos geruoju
)
Jūs parašėt, kad neimti ko bet kurioj vaistinėj gali nusipirkt, bet neparašėt ko iš tikrųjų jūsų nuomone reiktų
Iš krūties srities tai pasiėmiau po šiek tiek visko mažais kiekiais, kad išbandyt, iš vaistų vaikui tai išvis net negalvojau dar apie tai, negi iškart jų prireikia pagimdžius? Tiesiog dėl pientraukio mačiau, kad siūlo imti į gimdymą, tai vat ir galvoju ar verta. Sakot rankinį geriau? Aš tai tiesiog mėgstu pasiruošti visokiems kritiniams atvejams, tada kažkaip ramiau važiuot, kad ir neprireiks, bet nors nebus papildomo streso, kad kažko neįsidėjau, norėtųsi susikoncentruoti vien į patį procesą na taip jau yra su tom pirmąkartėm 😂
Labas rytas,
Coconuts, taip. Nuo pat gimimo naudojom parvežtus iš Norvegijos Pampers. Ir kažkaip pritrūkau, nuvariau į Maximą ir pasiėmiau poką. Uždėjau vieną, keičiu - žiūriu paraudęs užpakaliukas vaiko, nu patepliojau sudocremu maža kas, gal pašuto... antrą pamperį keičiu nusinešu nuplauti po vandenuku - riečia kojytes, verkia baisiausiai. Užpakaliukas raudonas, tepu jau su bepanthenu, palaikiau nuogą kad ta odelė kvėpuotų... Trečią nuėmus - tokios baltos puslytės, odelė atšokus .. Paskui kol užsigydėm... Nu žodžiu nekokia patirtis mano su Lietuvoj pirktais Pampers. Ir atrodo ta pati firma... Nieko panašaus. Paskui kai didesnis jau buvo ir pritrūkdavom labai gerai sueidavo patys pigiausi Optima linija oranžiniai. Nu tikrai geri pamperiai už juokingą kainą
bet čia jau didesni gerokai buvom...
Meilės vaikai, aš asmeniškai pirksiu tik Bepantheno naują pakuotę, Coliccalm lašiukų nuo diegliukų. Daugiau į vaistinėlės/kosmetikos skyrelį nieko. Nebent sugalvosiu dar kažką Bet kol kas atrodo nieko daugiau nereikia. Vatos tamponėlių turiu ir taip visada, ausų krapštukai man paprasti patys geriausi buvo, kažkaip nemokėjau su tais vaikiškais ko nors pakrapštyti, žirklutes turiu iš pirmo likusias, visokių šepetukų ir šukyčių neprireikė... Na vystykliukų ir merliukų tokių pašluostyt, apipraust jau užsisakiau... Nežinau sakau tikrai ko dar reiktų.
Nu ko reikia dar - lovytės su patalyne, vonelės, termometro vandeniui, rūbelių. Tik neprisipirkit per daug, tikrai atrodo perki perki, paskui nespėji nei užmaut Pientraukio nesivešiu į gimdyklą. Jei prireiktų atveš vyras. Bet šiaip nebuvo pirmą kartą ligoninėj tiek to pieno kad jo reiktų. Paskui pradėjo gamintis. O kitom išvis nereikia.
Nesinori labai čia aiškint, kad ir ne pirmą kartą bet kiekvienam kitaip ir mamai ir vaikui ;) Ir mes skirtingos, ir vaikai skirtingi, ir požiūriai skiriasi. Jūs va sako - nebus papildomo streso, kad kažko neturiu jei ir neprireks. O aš nemėgstu daiktais apsikrauti, atrodo viskas namuose yra, palėks i paims kam čia tyst viską