Įkraunama...
Įkraunama...

2018 GEGUŽINUKAI (2 tema)

QUOTE(MeilesVaikai @ 2018 02 23, 01:39)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="punkis" data-cid="72009209" data-time="1519282093"><div><p>oho , kokia jūs didvyrė vartotojo įkelta nuotrauka. O nebijot, kad greičiau pagimdysit, negu spėsit į dekretą išeit?</p></div></blockquote><p>Tai visko gali būti smile.gif bet o ko čia bijoti? smile.gif </p><p>Dirbdama iš namų ir šiaip galėsiu ką namuose nuveikt, nemanau, kad man jau į galą kraus daug užduočių smile.gif) galvojau iš pradžių nuo gegužės 1, bet ši diena pas mus ne darbo diena, tai aj ten dar 4 dieneles, a lia padirbti/pratraukti biggrin.gif</p><p>Neturim nei kitų vaikų, nei gyvūnų, daug kažko nuveikti vis tiek negaliu, tai ko nepadirbt iš lovos? biggrin.gif</p>

na truputį iš finansinės pusės skiriasi - jei nespėjat išeit į dekretą ir pagimdot iš Sodros gaunat tik už 56 dienas 100proc.atlyginimo pašalpą, o paskui jau 1 ar 2 m. atostogų.
Jei spėjat išeiti į dekretą gaunat už 126 dienas 100 proc.atlyginimo pašalpą
Atsakyti

Sveikos:)

na  as [po glikozes tyrimo:) nieko ten baisaus, tik tos dvi valandos prailgo...

man darbe irgi siulo dar neiseit, gal is finansines puses butu gerai, nes ipusejam namu statybose, pinigeliai nepamaisytu...bet is kitos puses, gal daugiau nebus tokiu progu pailseti,,, ir jau taaaip pavargau prie to kompo sedeti...

Atsakyti

Aš negyvenu LT ir čia visiškai kitaip skaičiuojami motinystės pinigai. Aš galiu nors metus jų neimti. Todėl nuo gegužės turesiu 2 mėnesius atostogų :) iš finansinės pusės man geriau dirbti kuo ilgiau :) aš galima sakyti net į dekretą neisiu :) 

Atsakyti

Na va as jau siandien atbuvau paskutine diena darbe. Dabar liko laukti stebuklelio savo ir megautis laisvu laiku, kol galiu  :angel_not:​ 

Atsakyti

Sveikos,

mano draugė Danijoj turėjo išeit nuo 20 dienos į dekretą, pagimdė 5 :D :D :D

Sveikos:)

na  as [po glikozes tyrimo:) nieko ten baisaus, tik tos dvi valandos prailgo...

Aš pasidariau trečiadienį. Man leido važiuot namo. Vos palipau į ketvirtą aukštą ir išsijungiau tikrąja to žodžio prasme namuose valandai... žiaurus reikalas :D Paskui sesutė sako - nu va dažnai taip būna, atrodo nekaltas toks tyrimas, bet yra kaip  yra :D

Na bet ėjo praėjo ir viskas. nebereikės daugiau.

Šiand buvau susitikus su savo maža pupa :) Dariausi 4d echoskopija, nu panelė normaliai įsitaisius, viskas jai gerai, 1100 sveria. Šypsos, makaluojas ir viskas :)

Tik va įsitaisius skersai, placentos pirmeiga man... :( Su pirmu taip buvo ir dėl to CP darė, dabar ko gero irgi taip bus, bet gydytoja sako dar laiko pakankamai, gal pakils ta placenta ir lėlytė pasisuks... Ramybės ramybės ramybės... Nieko nekelt, nenešt, nesitampyt, nesimylėt ir jei kraujo bent patepliotų varyt į ligoninę. Nebedaug žodžiu liko iškentėsim :) dar kartą pasidžiaugiau kad matyt jau taip Dievulis leido kad ir tos atostogos dar išpuolė, nepervargsiu niekur... :)

Atsakyti

O kada jie įsitaiso jau ir nebekeičia pozicijų? Aš pastoviai prie bambos jaučiu kojytes, tai suprantu geroj padėty? Dar gali apsiverst ar jau taip ir liks?

Taip įdomiai pas mus jau jokio nemokoml echo nedarys, tik jau 42 savaitėj, tai kaip dabar jie sužinos ar man CP ar ne gresia? Maždaug man brangiai pačiai darytis? Reiks užklaust akušerės 🤔

Ji pvz pirmą kartą girdėjo, kad akių dugnas yra tikrinamas nėščiosioms.. Kažkaip užknisa kartais jų sistema.

Dėl tų dekretų dar, nėra taip čia, kad atlyginimo 100% kas sumokėtų. Yra duodamas tam tikras kiekis dienų vienam vaikui ir tu gali jas pradėti imti 60 d prieš numatomą datą, tai man tik nuo kovo 20 d. bet tai yra tik 80% nuo atlyginimo arba lubų ir minus mokesčiai dar, tad ta išmoka tampa tragiškai maža, net jei aš imsiu visas 7 d per savaitę. O jei noriu ilgiau būti motinystės atostogose, tai turiu imti 4-5 dienas per savaitę, na tokiu atveju man išmoka tampa daugiau nei per pusę mažesnė už dabartinį atlyginimą. Jus pačios dirbtumėt kuo ilgiau, jei taip būtų. Jei pas mus duotų 100% atlyginimo, tai savaime aišku nesedėčiau aš darbe, kokia prasmė? Galvojat aš labai to noriu?  :D​ 

Atsakyti
MeilesVaikai, tai isduok, kurioj saly tu gyveni? 🙄

O vaisiaus padeti man atrodo ir paciupinejus pilva gali nustatyt daktarai, kazkodel taip isivaizduoju 🤔
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo da.ma: 24 vasario 2018 - 08:29

Tai pries gimdyma gal patikrins.

Ir as dabar nezinau kads cia man echo darys 🤔 

Atsakyti

O ir tikrai jie moka rankomis "pamatyt", nes su pirmaja kai gimdos kakleli tikrino visad sakydavo o kaip gerai isitaisius :)

Atsakyti

aš nežinau iki kada dar jie makaluojas :) čia svarbiausia ta pkacenta dar turi pasikelt ir nedengt gimdos kaklelio...

man irgi atodo kad gydytojai pačiupinėję supranta.

eisiu kept čeburėkų :))) vakar nuvaliau stintos  5 kg kol kas į ją žjūrėt nenoriu :D

Atsakyti
Dėl apsivertimo aš klausiau per paskutinį vizitą, tai sakė kad dažnas tokiu metu jau apsivertęs(man 31-a savaitė), bet realiai leliai atsiverst gali iki pat gimdymo, tik ta tikimybė su kiekviena savaite mažėja, nes apsiversti vietos mažiau.
Aš tai puikiai jaučiu kad pupa įsitaisius kaip reikia- žagsulys visada jaučiasi apačioj, o ir kojytes nuolat po šonkauliais grūda smile.gif Apžiūros metu prieš gimdymą tai jau net galvytė jaučiasi, su sūnum gynė taip sakė. Bet pas mane dvi savaites buvo 3cm atsidarymas smile.gif
Paskutinę echoskopiją man darys 36 savaičių(na jei viskas gerai). Jau ir data paskyrė.Žiūrės ar neatsivertė,kaklelį ir pan.
O jums tą mokamą streptokoko tyrimą darys? Su sūnum man nedarė, nors akušerė sako kad tikrai turėjo..
Atsakyti

MeilesVaikai, tai isduok, kurioj saly tu gyveni? 🙄

O vaisiaus padeti man atrodo ir paciupinejus pilva gali nustatyt daktarai, kazkodel taip isivaizduoju 🤔

Tai esu lyg ir minėjus, kad SE :)

Kaip jūs ten LT būdamos nėščios ištveriat šalčius? Pas mus pašalo labiau nei įprasta, aš prisirengiau ir jau vos puškavau, taip sunku buvo nuo visko. Grįžom iš miesto ir nulūžom abu :D Einu tinginio daryt, o vėliau eurovizija. Lietuviai šiemet turi daug gerų dainų palyginus su čia. Tragedija kokios dainos išeina į sceną ir į finalą 🙈🙉😂

Atsakyti