Geriau apie isileidima i siela.
Bet kuriuo atveju neina rasti kazkokio vidurio. Jei zmogus rupinasi, sakysim, kad puoselet santykius, tai visuomet galima jam drebti, kad jis matai nuo ju priklausomas, kad tas zmogus labai vertingas, tai va kabiniesi, o tu menkysta.
Kazkokie nesveiki santykiai, nestabilus propoguojami, kur abu turi irodinet, kad jie kieti: "manes nepagasdinsi". As niekuomet neissigasdavau. Galiu elgtis labai nuolaidziai, bet ramiai tvirtai priminsiu, kad man nusispjaut i grasinimus.
Kaip ten katinas leopoldas siule "gyvenkime draugiskai, atrode kiek juokingai.
Kai didele gauruota meska ta siulo tai man nesuvokiama, kodel zmones renkasi sudraskyma o ne draugyste.
Butent, kodel moterys nemoka problemu spresti taikiai, o visuomet renkasi kvaila konfliktu kelia:
Edasi su meska ir teskia: "dar negime tas kas mane sudraskys" nors aisku,, kad taip ir bus, nes meska ivaryta i kampa neturi iseities.
Sakai cia as tave nsurpantu...
man atrodo, kad tu nesupranti elementariu dalyku.
Na ir kas kad kazkas ten puoseleja rupinasi... Negi nesurpanti, kad meiles jausmas yra individualus. Jei tu myli, tai kitas, salimais esantis, nebutinai privalo TAVE myleti, ar myleti kaip tu. Pagaliau kiekvieno zmogaus meiles israiskos skirtingos. Vieni savo jausmuose liberalesni, kiti yra despotai, treti isvis nemyli, tik leidzia save myleti... Musu meiles yra netobulos, atspindi mus pacius. Jei zmogus myli ne taip kaip tu, tai nereiskia, kad jis nemoka, ar nemyli. Tiesiog jis myli kitaip.
Todel, man keista, kai mastantis zmogus, nesuvokia tokiu paprastu dalyku kad priversti kita myleti NEIMANOMA, jei tas zmogus nejaucia meiles. Ir puoselek tu tuos santikius iki pamelynavimo, nieko nebus. Kaltinti ta zmogu, kuriam isbleso meile, ar jos visai nebuvo, todel kad tu neva myli, mano galva yra kvaila, nes musu individualus jausmas yra tik musu, jis itakoja kita tik tiek kiek kitas leidzia tam tavo jausmui save itakoti. Viskas.
Menkysta zmogus tampa ne todel kad jis jaucia, o todel, kad savo neva jausmus bruka per prievarta kitam, kai kitam, galimai jie nera vertybe. Is esmes tam zmogui, kuris bruka savo meile, yra pofig pats jo meiles objektas, jo jausmai, jo norai, Brukanciam gi SVARBIAUSIA YRA JO JAUSMAI, JAUSENOS ir t.t. Kaip cia dabar, mane atstuuuuume, del to moteris tampa kale, kuriai reikia anot labai mylincio vyro, kersyti, jei nepavyksta kersyti moteriai, tai jos vaikams, uzmirstant, kad tie vaikai ir jo kunas ir kraujas.
As nezinau, apie kokius tu ten santikius rasai, kaip visada projektuoji savo jausenas i oponenta. Rodos aiskiai parasiau, i kiekviena tavo bandyma manipuliuoti manimi, as kaip zmogus atsakyciau tau dvigubai stipriau. Mano seimoje, tokie santikiai kaip tavo, nera norma. Kaip sakiau, niekam nestatau ultimatumu, nieko neverciu save myleti, niekas man nieko NEPRIVALO, bet lygiai tas pats taikoma ir man. Niekam nieko nedraudziu, visi laisvi daryti tai ka mano, ka skaito reikalingu. Surpanti, visi mano seimos nariai yra laisvi pasirinkime, bet va toje laisveje yra maza, bet labai svarbi dalelyte, kuria tau sunku suvokti, kad suteikta pilna laisve IPAREIGOJA. Idomumas yra dar ir tame, kad tas neva ipareigojimas kaip ir nera ipareigojimu, nes asmeniui suteikta laisve rinktis vadovaujantis savo dorove, kas jam geriau.
Na pvz.
Dazniai vakarais, tenka susitikti su klientais, tokia jau mano darbo specifika, vakarienes metu aptarti su klientu busima uzsakyma. Vyras dazniausiai mane lydi, jei jo paprasau, o jei ne, man jokiu pavydo scenu nekelia, nes puikiai pazista mane, mano poziuri i dorove, kaip vertinu pavyda. Pavyda laikau, nepasitikejimu partnerio dorove, na o jei nepasitikima, apie kokius santikius galima kalbeti, kai zmogus abejoja mano padorumu... As tai vertinu kaip izeidima. Lygiai taip pat, as nepavydziu, jei vyras kur nors iseina papramogauti be manes. Ir jokiu ataskaitu man is jo nereikia, zinoma, jei jis pats uzsinori pasidalinti ispudziais, man visada idomu isklausyti. Idomucia, tai ne jegos demonstravimas, tai elementari PAGARBA.
Kitas variantas, man nesuku, atsikelti viduryje nakties, tam kad pamaloninti seima svieziom bandelem, uzminkyti mieline tesla, o anksti rytmeti iskepti jas. Siaip as megstu tokius gestus daryti. Man kaip zmogui, malonu lepinti savo seimos narius, stebeti ju reakcija. Tai tipiska altruisto savybe. Bet jei, neduok dieve, sis geros valios gestas, man bus priemesta kaip prievole, su lyg ta sekunde, si veikla man paras zavesi, nustosiu tai dariusi. Analogiskai ir su seksu. Man patinka seksas, ir to "kaltininkas" yra mano vyras, bet jei man seksas taptu prievole, iskarto prasidetu atmetimo reakcija. Panasiai butu mano vyrui, tuo musu poziuriai, vertinimai sutampa. Butent, musu seimoje jokios jegos demonstravimas NEGALIMAS. Negalima, demonstruoti savo neva "krutuma", nes tai tures labai sunkias pasekmes, nes man siusktu mindyti vyro ego, o vyrui manaji, mes abu esame asmenybes, verti pagarbos. Jei vyras uzsizaistu meskos vaidmeniu, as scenu nekelius, tiesiog pasitrauksiu. Nebutina is nesutarimu daryti turgu, arsiai konfliktuoti. Is esmes, viska galima "paskyti' veiksmais, be zodziu, ypac kai zmogus klausosi tik save, savo pojuciu, kam trukdyti monologa su savimi, lai megaujasi.
Tai ka parasiau, nera joks ten didziulis pasaulio pasiekimas, ar kaip tu minejai idile, tai tiesiog normalus, musu porai tinkantis sugyvenymo budas. Kuris gali visai netikti kitiems, na ne visos moterys yra tokios kales kaip as, ir ne visiem stubura turintiemes vyrams patinka prilygstancios jiems zmonos. Rasau samoningai, prilygstancios, nes vyras zymiai "stipresnis" uz mane. Zmogus iveikes savo prikalusomybe, sugebejes nuo nulio sukurti veikla, nesti atsakomybe ne tik uz savo seima, bet ir uz jam dirbancius zmones, ju seimas. Patikek, jis tikrai neprimena stumdomo bailiuko, todel as su juo ir gyvenu, nes ji nekamuoja nepilnavertiskumo kompleksai, jam nereikia irodineti kas namuose nesioja kelnes, nes ir taip akivaizdu.
Na va, ir vel "edasi su meska", cia tu apie save? SAkai moterys... Tai tavo moterys, va tos silpnos, priklausomos, leidziancios savimi manipuliuoti moterys, kitaip sakant turincios aukos sindroma. Tu gi taokias specialiai ir ieskai. Toks toki trauka, despotai, itikeje kad yra meskos, iesko Alionusku. Pradzioje tos Alionuskos dantis sukandusios kencia despoto meile, juk jis jas taip myyyyli, su laiku despotizmas uzmusa jose bet koki prieraisumo jausma, atsiranda poreikis priesintis, istrukti is to pragaro. Zmones itakoti aukos sindromu, dazniausiai problemas sprendzia konfliktiskai, taip greiciausiai problemas sprende ju tevai, tad igudziai is ju perimti, o pacioms toli iki psichologinio stabilumo. O dar kai pagalvoji kad ilga laika pragyveno su despotu, kuris ta savo meile dusino, garbindamas savo jasuma, del to nematydamas kenciancio zmogaus, kuris is esmes despotui yra antraleilis, jei ne treciaeilis veiksnys...
Ne karta rasiau SM. Merginos, jei norit buti isgirstos, kalbekite labai ramiai, vos ne pasnibzdomis, tai vienas is manipuliacijos budu, zmogus automatiskai mazina decibelus, idemiai ziuri jums i burna, stengiasi isgirsti ka jus kalbate