Aš kepu blynus su cukinija- į blynų tešlą įtarkuoju burokine tarka cukinijos, tada jie gaunasi išsipūtę
Arba man dar skanu omletas su cukinija. Pakepinti lašinukų, cukiniją kubeliais, ir užpilti su prieskoniais išplaktais kiaušiniais.
Super paprasta
Cukinijos plokstainis
cukinija sutarkuoti burokine tarka
prideti:
petrazoliu
krapu (daug)
poras
3 kiasiniai
6 saukstai aliejaus
10 valgomu s.miltu
vegeta
Kiausiniu baltymus isplakti iki purumo ir ant virsaus supylti.Ismaisyti ir kepti apie 30 min.
cukinija sutarkuoti burokine tarka
prideti:
petrazoliu
krapu (daug)
poras
3 kiasiniai
6 saukstai aliejaus
10 valgomu s.miltu
vegeta
Kiausiniu baltymus isplakti iki purumo ir ant virsaus supylti.Ismaisyti ir kepti apie 30 min.
As perku tik mazas zalias cukinijas, kurias galima valgyti ir su seklytem. Mano mama uzaugina tokias didziules kaip parselius (geltonas ir zalias). Bea, buk gera, parasyk ar cia tos pacios cukinijos ar cia jau kita rusis.
Is tu mazu cukiniju tai zinau labai skanius blynelius gorgoncolos padaze (nesaldus). Gal kas noretu receptuko?
Is tu mazu cukiniju tai zinau labai skanius blynelius gorgoncolos padaze (nesaldus). Gal kas noretu receptuko?
QUOTE(radastele @ 2005 11 15, 14:10)
As perku tik mazas zalias cukinijas, kurias galima valgyti ir su seklytem. Mano mama uzaugina tokias didziules kaip parselius (geltonas ir zalias). Bea, buk gera, parasyk ar cia tos pacios cukinijos ar cia jau kita rusis.
Is tu mazu cukiniju tai zinau labai skanius blynelius gorgoncolos padaze (nesaldus). Gal kas noretu receptuko?
Is tu mazu cukiniju tai zinau labai skanius blynelius gorgoncolos padaze (nesaldus). Gal kas noretu receptuko?
Tas dideles galima naudoti visai taip pat kaip ir mažas, tik kad jos kietesnės, tad reikia daugiau laiko joms suminkštėti. Bet tinka visur, ir į blynus, ir įdarytos, ir kaip tik norit
QUOTE(bea @ 2005 11 15, 14:20)
Tas dideles galima naudoti visai taip pat kaip ir mažas, tik kad jos kietesnės, tad reikia daugiau laiko joms suminkštėti. Bet tinka visur, ir į blynus, ir įdarytos, ir kaip tik norit
O jei cukinija didelė, labai kieta odele ir skonis kažkoks kitoks? Ar ji dar tinkama maistui? Turiu dar kelias nuo vasaros ir nežinau, ar mest lauk, ar ne... Gal laikiau negerai?
QUOTE(Betina @ 2006 01 13, 00:14)
O jei cukinija didelė, labai kieta odele ir skonis kažkoks kitoks? Ar ji dar tinkama maistui? Turiu dar kelias nuo vasaros ir nežinau, ar mest lauk, ar ne... Gal laikiau negerai?
Gal pasiziurek prie arbuzu (ar moliugu, kaip jie ten dabar vadinami) rusiu. Kiek as suprantu, tai vasarinis, ir jis blogai laikosi. Man atrodo, kad jie perdaug vandens turi ir laikymui nelabai tinkami.Zieminius gali iki pavasario islaikyti, tai tikrai.
Nežinau ar buvo čia toks receptas, ar ne, bet norėčiau pasidalinti CUKINIJŲ APKEPO receptu. Tai vienintelis patiekalas, kurį aš gaminu uiš cukinijų.
Taigis reikia:
- cukinijų be žievelių griežinėlių palaikytų su įv. prieskoniais (nepagailėkite česnako) keletą valandų
- faršo pakepinto su mėgstamais prieskoniais ir pomidorų padažu
- griežinėliais pjaustyto pomidoro
- paprikos šiaudelių
- tarkuoto sūrio
Sluoksniuojam į skardą - cukinijos + faršas + pomidorai ir paprikos + sūris.
Tokių sluoksnių gali išeiti keletas. Ant viršaus aišku sūris. Uždedam foliją ir kepam nepilną valandą. Tiksliai nežinau kiek - pasižiūriu, kad būtų suminkštėjus cukinija.
Nu man tai be proto skanu Mano vyrui irgi...
Taigis reikia:
- cukinijų be žievelių griežinėlių palaikytų su įv. prieskoniais (nepagailėkite česnako) keletą valandų
- faršo pakepinto su mėgstamais prieskoniais ir pomidorų padažu
- griežinėliais pjaustyto pomidoro
- paprikos šiaudelių
- tarkuoto sūrio
Sluoksniuojam į skardą - cukinijos + faršas + pomidorai ir paprikos + sūris.
Tokių sluoksnių gali išeiti keletas. Ant viršaus aišku sūris. Uždedam foliją ir kepam nepilną valandą. Tiksliai nežinau kiek - pasižiūriu, kad būtų suminkštėjus cukinija.
Nu man tai be proto skanu Mano vyrui irgi...
Dar vienas receptas :
Cukiniją supjaustyti griežinėliais, padruskinti, papirinti ir apkepti keptuvėje, Apkepus, cukinijos iš keptuvės neišimti ( jeigu norite pasigaminti daugiau nei telpa keptuvėje, galima griežinėlius apkepti orkaitėje), ant pakeptu griežinėlių uždėti plonai supjaustyto šalto rūkymo kumpio ir apibarstyti fermentiniu sūriu, tada uždengti dangtį, arba dar pakaitinti, kad išsilydytų sūris. Kol lydosi sūris pasiruošti paskrudintos baltos duonos( tinka bet kokia, mes naudojam Toste), tada dėti karštus cukinijos gabalėlius ant šiltos paskrudintos duonos. Skanaus!
Cukiniją supjaustyti griežinėliais, padruskinti, papirinti ir apkepti keptuvėje, Apkepus, cukinijos iš keptuvės neišimti ( jeigu norite pasigaminti daugiau nei telpa keptuvėje, galima griežinėlius apkepti orkaitėje), ant pakeptu griežinėlių uždėti plonai supjaustyto šalto rūkymo kumpio ir apibarstyti fermentiniu sūriu, tada uždengti dangtį, arba dar pakaitinti, kad išsilydytų sūris. Kol lydosi sūris pasiruošti paskrudintos baltos duonos( tinka bet kokia, mes naudojam Toste), tada dėti karštus cukinijos gabalėlius ant šiltos paskrudintos duonos. Skanaus!
pertrinta cukinijų sriuba
puode pakepinti svogūną, morką , sudėti darzoves: cukinijas, bulves , šparagines pupeles ir kt, ką turite, pripilti vandens ir virti apie 30 min. (galima dar ryžių įberti), pabaigoje - žalumynų (špinatų, petražolių, krapų). viską pertrinti. labai skanu, galima net kūdikiams.
tiesa, tirštumas priklauso nuo to, koks vandens ir daržovių santykis.
puode pakepinti svogūną, morką , sudėti darzoves: cukinijas, bulves , šparagines pupeles ir kt, ką turite, pripilti vandens ir virti apie 30 min. (galima dar ryžių įberti), pabaigoje - žalumynų (špinatų, petražolių, krapų). viską pertrinti. labai skanu, galima net kūdikiams.
tiesa, tirštumas priklauso nuo to, koks vandens ir daržovių santykis.
na as preita savaite dariau stai ka:
supjausciau cukinija gabaliukais (nuvaliau skura, ir seklas isemiau), apkepinau keptuvej. sudejau i troskintuva (galima ir i paprasta puoda) ant dugno. paskui keptuvej pakepinau smulkiai supjaustyta mesyte su prieskoniais. sudejau ant cukinijos. paskui vel keptuvej pakepinau morkytes ir svogunus. viska sudejau i troskintuva. uzpyliau sultiniu ir ant virsaus sudejau pomidoru griezinelius (tokiais ziedais supjausciau).
ir troskinau apie 20-30min. valgem prie bulviu. ant sio troskinio dar dejau grietines.
supjausciau cukinija gabaliukais (nuvaliau skura, ir seklas isemiau), apkepinau keptuvej. sudejau i troskintuva (galima ir i paprasta puoda) ant dugno. paskui keptuvej pakepinau smulkiai supjaustyta mesyte su prieskoniais. sudejau ant cukinijos. paskui vel keptuvej pakepinau morkytes ir svogunus. viska sudejau i troskintuva. uzpyliau sultiniu ir ant virsaus sudejau pomidoru griezinelius (tokiais ziedais supjausciau).
ir troskinau apie 20-30min. valgem prie bulviu. ant sio troskinio dar dejau grietines.
As supjaustau plonai cukinija (ispjaunu seklas), supjaustytus dedu i indeli, dedu vegetos ir isspaudziu cesanka (4-5 skilteles) ir pamaisau, paskui palaikau kokia diena saldytuve, ir tad kepu. Pries kepima as miltuose pavolioju cukinija. Skonis toks kaip zuvies.