Aš darau sumuštinius su cukinija:cukiniją supjaustau plonais griežinėliais(geriau kai cukinijos jaunos),pabarstau pipirais ir apkepu iš abiejų pusių,Tada tuos griežinėlius dedu ant "Rugelio"duonos(galima ir ant pakepinto batono),uždedu griežinėlį pomidoroir užspaudžiu truputį česnako.Man labai skanu.
Vat paskaičius šitą temą atsiminiau receptuką, bet dar šią vasarą neruošiau.. Reiks nusipirkt cukiniją ir pasigaminti. o veiksmas vyksta taip: imu cukiniją, tik nelabai seną, nupjaunu abu galus, išskobiu vidų. Tada į vidų pribarstau prieskonių ir sukemšu faršą. Faršą paruošiu su ryžiais, kiaušiniu, keptom morkom ir svogūniukais. Cukiniją dedu į kepimo indą, dar aplinkui pridedu visokių pjaustytų daržovių (kokių tik turiu: paprikos, morkų, svogūnų, salierų stiebų, česnako l. mažai). daržoves tai visada pjaustau stambiai...Tada užpilu vandens, uždengiu folija ir taip troškinu orkaitėje kokių gal 40- 50 min. Dar kartais tą prikimštą daržovę pavartau. Man tai labai skanu. O tos šalia supjaustytos daržovės taip išsitroškina, kad dažnai gaunasi kaip tirštas padažas.
Skanaus.
Skanaus.
QUOTE(dance @ 2005 08 05, 12:35)
Dar vienas receptėlis, jei įdomu...
Cukiniją nulupti, supjaustyti griežinėliais (nelabai plonais), išskobti jų vidų. Į skyles įdėti jau paruošto faršo. Visa tai pamirkyti tešloje (kaip blynams), arba tęšlą gaminu su alumi:kiaušinis, alus, truputis prieskonių ir miltai - labai puri gaunasi (beja, ir žuvį toje tešloje kepu). Kepti ant nedidelės ugnies. skanaus.
Cukiniją nulupti, supjaustyti griežinėliais (nelabai plonais), išskobti jų vidų. Į skyles įdėti jau paruošto faršo. Visa tai pamirkyti tešloje (kaip blynams), arba tęšlą gaminu su alumi:kiaušinis, alus, truputis prieskonių ir miltai - labai puri gaunasi (beja, ir žuvį toje tešloje kepu). Kepti ant nedidelės ugnies. skanaus.
o ar faršas neiškrenta iš cukinijos kai mirkini tešloje?
Kaip faina,kad radau sia tema Buvau net pamirsus,kad turiu gera recepta ir as.Pyragas su cukinija.
200g paprasto aliejaus
3 kiausiniai
250g cukraus
350g miltu
2arb s vanilinio
1arb s cinamono
2-3arb s kelimo milteliu
siek tiek druskos
400g tarkuotos cukinijos.geriausia tinka jaunos,tada skaniau,nes tarkuojama su zieve ir seklom.
Kepti apie 40min 190C
Isplakt kiausinius gerai su cukrumi,vanilin,deti cinamona,druska,po to pilti alieju,miltus su kelimo milteliais.Kai viskas gerai ismaisyta,sudet brokine tarka sutarkuota cukinija.
Tikiuosi patiks.
200g paprasto aliejaus
3 kiausiniai
250g cukraus
350g miltu
2arb s vanilinio
1arb s cinamono
2-3arb s kelimo milteliu
siek tiek druskos
400g tarkuotos cukinijos.geriausia tinka jaunos,tada skaniau,nes tarkuojama su zieve ir seklom.
Kepti apie 40min 190C
Isplakt kiausinius gerai su cukrumi,vanilin,deti cinamona,druska,po to pilti alieju,miltus su kelimo milteliais.Kai viskas gerai ismaisyta,sudet brokine tarka sutarkuota cukinija.
Tikiuosi patiks.
Kaip tik kepu patisona:) o vakar kepiau cukinija....
Kaime mama idejo ju tiek daug, sia savaite namuose vyksta kulinariniai experimentai...
as pati nelabai megstu sias darzoves, tiesa pasakius , net nemegstu, vyras ju irgi nemegsta, bet negi ismesti? Bet kai as pagaminu, visi valgo ir ciapsi:)
Cukinija. truputi peraugusi Pavadinimas "PARSELIS".
Paimate sia darzove ir ispjaunate virsuje pailga "Dangteli". Isimate visus vidurius. Idedate sugalvota idara (gali buti farsas +svogunai +morkos +ryziai +pomidorai +paprikos, arba vegetariskas, zodziu , Jusu mielosios, fantazija. tinka viskas ka turite ir ka megstate. Tik nepamirskite kiausini imusti). Uzdarote musu dangteli ir kepate orkaiteje. Galite ivinioti i folija (mano senute "MASHA" kartais sudegina virsu...) Dar isverdate bulvyciu (verdant imeskite i vandeni cesnako skiltele, bus skaniau)... Paprasta ir greita...
Tas pats ir su patisonu...
Galima pjauti grezineliais, ispjauti vidu, ideti idara, pabarstyti miltais ir kepti keptuveje..
Sekmes visoms!!!!!!
Seima laukia "skraidancios lekstes" - cia taip pavadintas patisonas, visi mielau valgo patiekala su imantriu pavadinimu, idomu kodel?
Kaime mama idejo ju tiek daug, sia savaite namuose vyksta kulinariniai experimentai...
as pati nelabai megstu sias darzoves, tiesa pasakius , net nemegstu, vyras ju irgi nemegsta, bet negi ismesti? Bet kai as pagaminu, visi valgo ir ciapsi:)
Cukinija. truputi peraugusi Pavadinimas "PARSELIS".
Paimate sia darzove ir ispjaunate virsuje pailga "Dangteli". Isimate visus vidurius. Idedate sugalvota idara (gali buti farsas +svogunai +morkos +ryziai +pomidorai +paprikos, arba vegetariskas, zodziu , Jusu mielosios, fantazija. tinka viskas ka turite ir ka megstate. Tik nepamirskite kiausini imusti). Uzdarote musu dangteli ir kepate orkaiteje. Galite ivinioti i folija (mano senute "MASHA" kartais sudegina virsu...) Dar isverdate bulvyciu (verdant imeskite i vandeni cesnako skiltele, bus skaniau)... Paprasta ir greita...
Tas pats ir su patisonu...
Galima pjauti grezineliais, ispjauti vidu, ideti idara, pabarstyti miltais ir kepti keptuveje..
Sekmes visoms!!!!!!
Seima laukia "skraidancios lekstes" - cia taip pavadintas patisonas, visi mielau valgo patiekala su imantriu pavadinimu, idomu kodel?
Cukiniją supjaustyti griežinėliais (nelabai plonais), išskobti jų vidų, išimti sėklas. Pabarstyti druskos. Į skyles įdėti jau paruošto faršo. Ant viršaus užpylti majonezo + ketčupo (galima majonezas + ketčupas+ kiaušinis, ar baigiant kepti ūždėti sūrio sumaišyto su majonezu). Viską į orkaitę.
Skanu ir nesudėtinga
Skanu ir nesudėtinga
Supjaustyti griežinėliais storokais, ištrinti vegeta, užpjauti ant viršaus nestorą riekelę bulvės, uždėti ant viršaus tarkuotą sūrį sumaišytą su majonezu ir patepus aliejumi skardą, kepti orkaitėje.
QUOTE(rudaake @ 2004 10 21, 16:04)
supjaustai cukinija kubelais.apkepi,sudedi atskira puoda.po to atskirai apkepini smulkiai supjaustytus svogunus,morkas(sutarkuotas),pabarstai prieskoniais(vegeta skaniau).ir viska sudedi i viena puoda.siek tiek ipili vandens ir troskini.jau pries pat gala padarai padaziuka.(atskirai i puoduka vandens,grietines sauksta,pomidoru padazo sauksta ir truputi miltu)ir viska supili i ta puoda.dar 10 minuciu kol uzvirs ir...viskas!!!!
Gaminu taip pat, tik dar apkepinu ziedinius kopustus, sparagines pupeles
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 08 21, 20:35)
Cukiniją supjaustyti griežinėliais (nelabai plonais), išskobti jų vidų, išimti sėklas. Pabarstyti druskos. Į skyles įdėti jau paruošto faršo. Ant viršaus užpylti majonezo + ketčupo (galima majonezas + ketčupas+ kiaušinis, ar baigiant kepti ūždėti sūrio sumaišyto su majonezu). Viską į orkaitę.
Skanu ir nesudėtinga
Skanu ir nesudėtinga
BULVIŲ - CUKINIJŲ APKEPAS
600g bulvių
200g cukinijos
200g virtos dešros
200g grietinėlės
75g lydyto sūrio
druskos, pipirų, muškato riešuto
Bulves nuskusti.Nuvalyti cukinijas, supjaustyti griežinėliais. Supjaustyti ratukais dešrą, viską sudėti sluoksniais į riebalais išteptą formą. Išplakti grietinėlę. Į grietinėlę sudėti tarkuotą lydytą sūrį, druską, pipirus, muškato riešuto. Viską užpilti ant viršaus. Kepti orkaitėje 40-45 min. 200C temperatūroje.
600g bulvių
200g cukinijos
200g virtos dešros
200g grietinėlės
75g lydyto sūrio
druskos, pipirų, muškato riešuto
Bulves nuskusti.Nuvalyti cukinijas, supjaustyti griežinėliais. Supjaustyti ratukais dešrą, viską sudėti sluoksniais į riebalais išteptą formą. Išplakti grietinėlę. Į grietinėlę sudėti tarkuotą lydytą sūrį, druską, pipirus, muškato riešuto. Viską užpilti ant viršaus. Kepti orkaitėje 40-45 min. 200C temperatūroje.
QUOTE(Vikšrelis @ 2003 08 21, 23:42)
Cukiniju blyneliai
600 g cukiniju (Cukinija)
1 kiausinis
1 stikline pieno
6-8 saukstai miltu
1 saukstas cukraus
1/2 saukstelio sodos
aliejus
Kiausini isplakame su pienu, cukrumi ir druska.
Miltus persijojame su soda ir po sauksta imaisome i tesla.
Cukinijas sutarkuojame stambia trintuve ir sudedame i blynu tesla.
Kepame blynelius.
Valgome su grietine.
600 g cukiniju (Cukinija)
1 kiausinis
1 stikline pieno
6-8 saukstai miltu
1 saukstas cukraus
1/2 saukstelio sodos
aliejus
Kiausini isplakame su pienu, cukrumi ir druska.
Miltus persijojame su soda ir po sauksta imaisome i tesla.
Cukinijas sutarkuojame stambia trintuve ir sudedame i blynu tesla.
Kepame blynelius.
Valgome su grietine.
Skanu , patiko ir dukrai.
QUOTE(vika @ 2004 10 22, 12:11)
Siūlau savo šeimos ir draugų mėgstamą receptuką iš cukinijų.
Cukinijas supjaustyti griežinėliais,pabarstyti Vegeta ,apvolioti miltais ir apkepti keptuvėj,kol suminkštės.Į majonezą įmaišyti smulkiai pjaustytų krapų,petražolių,išspausti kelias česnakų galvutes.Šiuo padažu aptepti kiekvieną griežinėlį.Skanu ir šiltos ir šaltos
Cukinijas supjaustyti griežinėliais,pabarstyti Vegeta ,apvolioti miltais ir apkepti keptuvėj,kol suminkštės.Į majonezą įmaišyti smulkiai pjaustytų krapų,petražolių,išspausti kelias česnakų galvutes.Šiuo padažu aptepti kiekvieną griežinėlį.Skanu ir šiltos ir šaltos
Skanu
QUOTE(Frosted_berry @ 2005 07 31, 11:47)
Receptas Nr. 1:
Cukinija papjaustyt grezineliais (rutuliukais ) mazdaug 1cm storio. Jei zieve kieta - reikia ja nupjaut.
Isplakt kiausini su truputeliu druskos. Cukinijos grezinelius apvoliot miltuose, po to kiausinyje, vel miltuose, apkept is abieju sonu keptuveje (as naudoju saulegrazu alieju), apkeptus gabaliukus apibarstyt isspaustais arba smulkiai supjaustytais cesnakais ir petrazolem (pagal skoni), pabarstyt druska.
Labai paprasta ir skanu.
Cukinija papjaustyt grezineliais (rutuliukais ) mazdaug 1cm storio. Jei zieve kieta - reikia ja nupjaut.
Isplakt kiausini su truputeliu druskos. Cukinijos grezinelius apvoliot miltuose, po to kiausinyje, vel miltuose, apkept is abieju sonu keptuveje (as naudoju saulegrazu alieju), apkeptus gabaliukus apibarstyt isspaustais arba smulkiai supjaustytais cesnakais ir petrazolem (pagal skoni), pabarstyt druska.
Labai paprasta ir skanu.
Skanu
TRAŠKŪS DARŽOVIŲ BLYNAI
200 g konservuotų kukurūzų,
2 kiaušiniai,
75 g miltų,
75 ml pieno,
1 nedidelė cukinija,
2 svogūnų laiškai,
raudonųjų pipirų,
45 ml aliejaus,
druskos, pipirų,
šviežios kalendros.
Padažui:
3 pomidorai,
pusė paprikos,
pusė svogūno,
1 šaukštas citrinų sulčių,
1 šaukštas kapotos kalendros,
truputis Tabasko padažo.
Kiaušinių baltymus išplakame atskirai. Cukiniją supjaustome mažais šiaudeliais. Iš visų produktų užmaišome tešlą ir kepame blynus. Papriką ir svogūną supjaustome kubeliais. Padažui skirtus produktus sumaišome ir šiek tiek pakaitiname. Naudodamiesi šia receptūra, iškepsite 8 blynus.
200 g konservuotų kukurūzų,
2 kiaušiniai,
75 g miltų,
75 ml pieno,
1 nedidelė cukinija,
2 svogūnų laiškai,
raudonųjų pipirų,
45 ml aliejaus,
druskos, pipirų,
šviežios kalendros.
Padažui:
3 pomidorai,
pusė paprikos,
pusė svogūno,
1 šaukštas citrinų sulčių,
1 šaukštas kapotos kalendros,
truputis Tabasko padažo.
Kiaušinių baltymus išplakame atskirai. Cukiniją supjaustome mažais šiaudeliais. Iš visų produktų užmaišome tešlą ir kepame blynus. Papriką ir svogūną supjaustome kubeliais. Padažui skirtus produktus sumaišome ir šiek tiek pakaitiname. Naudodamiesi šia receptūra, iškepsite 8 blynus.