Sveikos moterėlės
Prisiauginau cukinijų ir žalių, ir geltonų. Dar patisonai auga. Norėjau pasiklausti, ką galima su cukinijom arba patisonais skanaus pasigaminti. Gal žinot konservavimo receptukų, ar šiaip skanių patiekalų .
Aš iš cukinijų kepu blynus, labai mėgsta vyras ir mažutis. Dar virsiu cukinijų citrinų apelsinų uogienę. Labai graži geltona spalvytė gaunas ir mano šeimynai patinka.
1kg. cukinijos
1citrina
2apelsinai
800g. cukraus
Cukinija sutarkuojam (burokine tarka), citriną ir apelsinus(su žievelėm) sumalam mėsmale. Sloksniuojam cukinija, citrusus, cukru ir palaikom. Verdam, ir į stiklainius .
Skanaus
Mes cukinijas ir patisonus valgom beveik kiekvieną dieną . Aš juos, kalafiorą, morkas, trumpai pakepu beriebalinėje keptuvėje, paskui uždengusi patroškinu su grietinės šaukšteliu- ir valgom . Vyras ir vaikai su virtom bulvėm, kokią pienišką dešrelę prisikanda. Man tai su juoda duona labai skanu . Dar patisonus pjaustau į visas salotas ( neverdu ir nekepu): į pomidorų, į agurkų, dar mėgstame salotas su fetos suriu, ir ten sumetu niekaip neapdorotus patisonus . Cukinijas tarkuoju į blynus, dažnai virdama bulves, sudedu cukinijas, išvirus viską sutrinu, gaunasi kaip bulvių košė Koncervuoti nieko nemoku
O bandėt kas kompotą žiemai virti iš cukinijų ir Kaukaziškų slyvaičių, cukinijos gaunasi kaip ananasai. Dar įdarau cukinijas mėsa, faršu. Reikia jaunos cukinijos, ją perpjauti per pusę, išimti sėklas. Į vidų įdėti paruošto faršo su ryžiais ir viską į orkaitę. Baigiant kepti ūždėti sūrio sumaišyto su majonezu
Aš irgi bandžiau. Labai skanu, tik reikia per žiemą suvalgyti, nes kitą žiemą bus ne taip skanu, nes jos labai suminkštėja.
QUOTE(Simuko @ 2005 07 29, 23:11)
Prašau pagalbos - gal žinot,ką skanaus būtų galima pagamint iš cukinijos? Šiaip kad būtų itin nesudėtinga ir paprasta - daug pastangų nereikalautų. Ačiū
Sveiki! kaip tik siandien pasiuliau kai ka lengvo... :
http://www.supermama...pic=36598&st=12
QUOTE(Simuko @ 2005 07 29, 23:11)
Prašau pagalbos - gal žinot,ką skanaus būtų galima pagamint iš cukinijos? Šiaip kad būtų itin nesudėtinga ir paprasta - daug pastangų nereikalautų. Ačiū
Tikrai rekomenduoju- nenusivilsi Itin nesudėtinga ir paprasta http://www.supermama...ic=16528&st=228
Receptas Nr. 1:
Cukinija papjaustyt grezineliais (rutuliukais ) mazdaug 1cm storio. Jei zieve kieta - reikia ja nupjaut.
Isplakt kiausini su truputeliu druskos. Cukinijos grezinelius apvoliot miltuose, po to kiausinyje, vel miltuose, apkept is abieju sonu keptuveje (as naudoju saulegrazu alieju), apkeptus gabaliukus apibarstyt isspaustais arba smulkiai supjaustytais cesnakais ir petrazolem (pagal skoni), pabarstyt druska.
Labai paprasta ir skanu.
Cukinija papjaustyt grezineliais (rutuliukais ) mazdaug 1cm storio. Jei zieve kieta - reikia ja nupjaut.
Isplakt kiausini su truputeliu druskos. Cukinijos grezinelius apvoliot miltuose, po to kiausinyje, vel miltuose, apkept is abieju sonu keptuveje (as naudoju saulegrazu alieju), apkeptus gabaliukus apibarstyt isspaustais arba smulkiai supjaustytais cesnakais ir petrazolem (pagal skoni), pabarstyt druska.
Labai paprasta ir skanu.
Receptas Nr. 2:
Zievele, jei kieta, nupjauti. Cukinija supjaustyti nedideliais gabaliukais (priklausomai nuo jos kietumo, jei labai minksta, tai reikia didesniu, kokiu 1x1cm, jei kietesne - mazesniu). Pritarkuot ant didesnes tarkos morku (1 didele arba 2 mazas), svogunu (mazdaug tiek pat, kiek morku). Atskirai pakept svogunus, morkas, cukinija, naudot kuo maziau aliejaus. Viska sudet i puoda ir troskint, kol viskjas suminkstes. Ant galo idet zalumynu (nedaug), druskos, cukraus ir pomidoru pastos (ne ketcupo!) pagal skoni.
Labai skaniai ir siaip pavalgyt, ir kaip garnyras.
Zievele, jei kieta, nupjauti. Cukinija supjaustyti nedideliais gabaliukais (priklausomai nuo jos kietumo, jei labai minksta, tai reikia didesniu, kokiu 1x1cm, jei kietesne - mazesniu). Pritarkuot ant didesnes tarkos morku (1 didele arba 2 mazas), svogunu (mazdaug tiek pat, kiek morku). Atskirai pakept svogunus, morkas, cukinija, naudot kuo maziau aliejaus. Viska sudet i puoda ir troskint, kol viskjas suminkstes. Ant galo idet zalumynu (nedaug), druskos, cukraus ir pomidoru pastos (ne ketcupo!) pagal skoni.
Labai skaniai ir siaip pavalgyt, ir kaip garnyras.
Dar vieną žinau - Kiaušinienė su cukinijomis
Reikės
1 svogūno
Stiklinės cukinijos tarkių
2 šaukštai miltų
4 kiaušiniai
Aliejaus kepimui
Druskos
Pipirų
Eiga:
Pakepinti svogūnus. Nuo cukinijos tarkių nupilti skystima, sudėti svogūną, prieskonių, kiausšinius, miltus. Viską gerai suplakti ir kepti ant nestiprios ugnies nemaišant. Valgyti su kečupu. Labai jėga
Reikės
1 svogūno
Stiklinės cukinijos tarkių
2 šaukštai miltų
4 kiaušiniai
Aliejaus kepimui
Druskos
Pipirų
Eiga:
Pakepinti svogūnus. Nuo cukinijos tarkių nupilti skystima, sudėti svogūną, prieskonių, kiausšinius, miltus. Viską gerai suplakti ir kepti ant nestiprios ugnies nemaišant. Valgyti su kečupu. Labai jėga
Labai skanu ir paprasta - blynai
Sutarkuot cukinija, idet kiausini, miltu, druskos ir iskept paprastus blynukus
Sutarkuot cukinija, idet kiausini, miltu, druskos ir iskept paprastus blynukus
vakar kaip tik valgėm daržovių troškinį su cukinija
pakepinau svogūną su morkomis, po to sudejau gabaliukais supjaustytą cukiniją, šparagines pupeles supjaustytas, marinuotus žirnelius ir dešrelių. ant galo įdėjau grietinės šiek tiek. žinoma įeina ir prieskoniai. tikrai labai skanu ir sotu, net maniškis nemniojo ir pakartojo ( būtinai jam turi būti kas nors iš mėsos), sake kad kitą kartą būtų tik dvigubai dešrelių
pakepinau svogūną su morkomis, po to sudejau gabaliukais supjaustytą cukiniją, šparagines pupeles supjaustytas, marinuotus žirnelius ir dešrelių. ant galo įdėjau grietinės šiek tiek. žinoma įeina ir prieskoniai. tikrai labai skanu ir sotu, net maniškis nemniojo ir pakartojo ( būtinai jam turi būti kas nors iš mėsos), sake kad kitą kartą būtų tik dvigubai dešrelių
Dar vienas receptėlis, jei įdomu...
Cukiniją nulupti, supjaustyti griežinėliais (nelabai plonais), išskobti jų vidų. Į skyles įdėti jau paruošto faršo. Visa tai pamirkyti tešloje (kaip blynams), arba tęšlą gaminu su alumi:kiaušinis, alus, truputis prieskonių ir miltai - labai puri gaunasi (beja, ir žuvį toje tešloje kepu). Kepti ant nedidelės ugnies. skanaus.
Cukiniją nulupti, supjaustyti griežinėliais (nelabai plonais), išskobti jų vidų. Į skyles įdėti jau paruošto faršo. Visa tai pamirkyti tešloje (kaip blynams), arba tęšlą gaminu su alumi:kiaušinis, alus, truputis prieskonių ir miltai - labai puri gaunasi (beja, ir žuvį toje tešloje kepu). Kepti ant nedidelės ugnies. skanaus.