QUOTE (bea @ 2004 08 30, 05:46) |
Man tai virta cukinija neskanu. Beje, jos viduri, kur yra seklos, reikia ishgremzti ir ishmesti. Paprasciausiai pasidaryk idaryta cukinija. Ishgremzk viduri, itrink druska, idek farsho i ta ishgremzima, ant virshaus surio tarkuoto sumaishyto su majonezu, i skarda ipilk vandens ir kepk orkaiteje kol suminkshtes (~200-220 C, ~1-1 1/2val.) |
As vistiek nelabai supratau...ar cia kalba eina apie iprastas cukinijas ar butent apie ta, ku reklamineje nuotraukoje parodyta, kad viduje jos yra tokie "makaronai"... Kaip tycia ismeciau ta FLOREXLIT zurnaliuka - buvo parasyta...
QUOTE (dorado @ 2004 09 02, 18:58) | ||
As vistiek nelabai supratau...ar cia kalba eina apie iprastas cukinijas ar butent apie ta, ku reklamineje nuotraukoje parodyta, kad viduje jos yra tokie "makaronai"... Kaip tycia ismeciau ta FLOREXLIT zurnaliuka - buvo parasyta... |
Paprastos paprasciausios didesnes cukinijos isvalai seklas esancias viduje ir liuks
QUOTE (vilmuke @ 2004 08 18, 14:31) |
na mano tai skaniausiais receptelis toksai: cukinijas supjaustau gabaliukais, pirmiausiai pakepinu svoguniuka, paskui sudedu cukinija patroskinu ir galiausiai pienisku desreliu, supjaustytu gabaliukais, viskas pasitroskina, tada idedu grietines ir va buna , valgome su bulvemis virtomis |
As savo diedui toki patiekala irgi suorganizavau, klausiu ar skanu, sako aga, desreles labai skanios. Matot jis pas mane mesinis
Oj, mamkos, as vakar visa vakara su cukinijom nesiskiriau
Is puses cukinijos prikepiau blynu, is kitos puses cukinija tesloje, ir dar is trupucio kauke veidui pasidariau
Vienzo, cukinijinis marazmas man vakar buvo uzplaukes
Is puses cukinijos prikepiau blynu, is kitos puses cukinija tesloje, ir dar is trupucio kauke veidui pasidariau
Vienzo, cukinijinis marazmas man vakar buvo uzplaukes
Jei dar liko pas jus cukinijos, tai pasiulysiu pasidaryti ziemai konservuotos cukinijos su cesnakais. patikekit-labai skanu . vos isprasiau is drauges recepta, o dabar is manes visos drauges praso. tad pasidalinsiu ir su jumis
6 litrai kubelias pjaustytos cukinijos (na as imu puse kiekio)
0,5 stiklines sutraiskytu cesnaku
1 stikline acto (9 proc)
0,5 litro aliejaus
3 saukstai druskos
1 stikline cukraus
0,5 litro ketcupo (ji reikia pilti tik pacioj pabaigoj)
viska pilti i puoda ir troskinti 30-40 min.
skanaus
6 litrai kubelias pjaustytos cukinijos (na as imu puse kiekio)
0,5 stiklines sutraiskytu cesnaku
1 stikline acto (9 proc)
0,5 litro aliejaus
3 saukstai druskos
1 stikline cukraus
0,5 litro ketcupo (ji reikia pilti tik pacioj pabaigoj)
viska pilti i puoda ir troskinti 30-40 min.
skanaus
O as tai is cukiniju darau toki garnyra pvz prie mesos, zuvies patiekalu.
Cukinija isvalau, supjaustau mazais kubeliais, pasudau trupuciuka. Isplaku kiausini, supilu ant cukinijos ir apibarstau gausiai miltais. Tada viska gerai ismaisau(gaunasi toksai gogel mogel ). I keptuve su aliejumi, sudedu sutarkuota morka, supjaustutus svogunus ir paprika. Truputi pakepinu ir sudedu cukinija. Kepu viska uzdengus keptuve dangciu ir daznai pamaisydama kol cukinija suminksteja. Tada siek tiek vegetos ir jeigu yra noras galima sauksta grietines. Ir prasom prie kokio kepsniuko su virtom ar keptom bulvem dar ir spalvotas keptu darzoviu garnyras...
Niu mano vyras tai pastoviai apsivalgo
Cukinija isvalau, supjaustau mazais kubeliais, pasudau trupuciuka. Isplaku kiausini, supilu ant cukinijos ir apibarstau gausiai miltais. Tada viska gerai ismaisau(gaunasi toksai gogel mogel ). I keptuve su aliejumi, sudedu sutarkuota morka, supjaustutus svogunus ir paprika. Truputi pakepinu ir sudedu cukinija. Kepu viska uzdengus keptuve dangciu ir daznai pamaisydama kol cukinija suminksteja. Tada siek tiek vegetos ir jeigu yra noras galima sauksta grietines. Ir prasom prie kokio kepsniuko su virtom ar keptom bulvem dar ir spalvotas keptu darzoviu garnyras...
Niu mano vyras tai pastoviai apsivalgo
Is cukiniju kepam miltinius blynus,dedam i bulviniu kose(kepam blynus,kugeli),darau farsiruota cukinija(dedu farsa,pabaigoj uzpilu pom padazo ir apibarstau lydytu suriu ir dar pakepu)>labai skanu kepti riekelem pjautas(jaunesnes,kai seklos mazos)-supjaustai,merki i miltus,kiausini,miltus ir i keptuve.Puikiai tinka prie mesos patiekalu(gabaleliu nepamirst paprieskoniuot).Skani pertrinta tirsta sriuba(kazkur minejau).
Specialiu receptu nezinau,bet as pati cukinijas dedu ir i troskini ir i sriuba,ir i blynus tarkuoju,o galima ir suresnej tesloj gabaliukus apkept. O mama marinuoja ir vienas,ir su slyvom(labai skani uogiene) ir darzoviu misraine daro. Kai cukinija tokia biski be skonio,tai ji kokiu suresniu,astresniu ar saldesniu patiekalu skoni normalizuoja,jei galima taip pasakyt
O vaikam tai kartais ir zalios duodu pagrauzt
O vaikam tai kartais ir zalios duodu pagrauzt
Niu ir aš į troškinį sumetu GAli pakepinti svogūnus, morkas, po to sumesti cukuniją ir troškinti (dar jei trui į visą tai įmesti kelis pomidorus ir pipirus) niu ir prieskonių, pakanka ir druskos. Va tokia daržovienė man l. skani ir cukinija sueina...
QUOTE (Dobšiukas @ 2004 10 12, 17:42) |
Niu ir aš į troškinį sumetu GAli pakepinti svogūnus, morkas, po to sumesti cukuniją ir troškinti (dar jei trui į visą tai įmesti kelis pomidorus ir pipirus) niu ir prieskonių, pakanka ir druskos. Va tokia daržovienė man l. skani ir cukinija sueina... |
Aš lygiai tokį patį troškinį darau. Dar įspaudžiu česnako skiltelę.Tikrai niam niam
supjaustai cukinija kubelais.apkepi,sudedi atskira puoda.po to atskirai apkepini smulkiai supjaustytus svogunus,morkas(sutarkuotas),pabarstai prieskoniais(vegeta skaniau).ir viska sudedi i viena puoda.siek tiek ipili vandens ir troskini.jau pries pat gala padarai padaziuka.(atskirai i puoduka vandens,grietines sauksta,pomidoru padazo sauksta ir truputi miltu)ir viska supili i ta puoda.dar 10 minuciu kol uzvirs ir...viskas!!!!
Siūlau savo šeimos ir draugų mėgstamą receptuką iš cukinijų.
Cukinijas supjaustyti griežinėliais,pabarstyti Vegeta ,apvolioti miltais ir apkepti keptuvėj,kol suminkštės.Į majonezą įmaišyti smulkiai pjaustytų krapų,petražolių,išspausti kelias česnakų galvutes.Šiuo padažu aptepti kiekvieną griežinėlį.Skanu ir šiltos ir šaltos
Cukinijas supjaustyti griežinėliais,pabarstyti Vegeta ,apvolioti miltais ir apkepti keptuvėj,kol suminkštės.Į majonezą įmaišyti smulkiai pjaustytų krapų,petražolių,išspausti kelias česnakų galvutes.Šiuo padažu aptepti kiekvieną griežinėlį.Skanu ir šiltos ir šaltos