As su cukinjom dazniausiai blynus kepu.Sikart juos pagerinau ir iskepusi vaisinau giminaicius.Abejingu neliko
Ingridientai:
miltai,
2-3 kiausiniai,
pakelis varskes,
pieno,
druskos,cukraus,
pora obuoliu,
cukinijos.
Eiga:
Miltus sumaisau su kiausiniais,druska,cukrumi,ipilu pieno.Turi gautis tirstoka mase.Tada imaisau sutrinta varske.
Obuolius nulupu ir sutarkuoju,cukinijas taip pat.Sumaisau su tesla.Geriausia,jei mase pastovetu keleta minuciu,nes per ta laika is darzoviu issiskiria sultys ir mase paskysteja.Tada jei dar buna per tirsta,galima dapilti pieno arba dadeti miltu.
Kepam ikaitusiuose riebaluose.Skanaus.
QUOTE(irmulia @ 2012 11 30, 15:52)
O jį tikrai verta įsigyti : gerokai pagreitina daržovių skutimą, + galima pasigaminti visokių daržovinių tagliatelles ( makaronai iš daržovių) na ir tokie suktinukai super gaunasi
O jau jusu patiekalu grozis, vos ne ekrano atsikasti norisi.
Gaminau pikantiškus blynelius iš ankstesnės nuorodos, nu liux Vyras cukinijos nevalgo, tai blynelių prašė kartoti.
Dar gaminu cukinijų - obuolių blynus. Burokine tarka abu sutarkuoju (50/50 obuolių ir cukinijų). Atskirai įsimaišau blynų tešlą (kiaušas, truputis vandens, miltų). Sumakaluoju tarkius su tešla ir - keptuvėn.
Dar gaminu cukinijų - obuolių blynus. Burokine tarka abu sutarkuoju (50/50 obuolių ir cukinijų). Atskirai įsimaišau blynų tešlą (kiaušas, truputis vandens, miltų). Sumakaluoju tarkius su tešla ir - keptuvėn.
QUOTE(kuti kuti @ 2013 09 13, 14:12)
Gaminau pikantiškus blynelius iš ankstesnės nuorodos, nu liux Vyras cukinijos nevalgo, tai blynelių prašė kartoti.
Dar gaminu cukinijų - obuolių blynus. Burokine tarka abu sutarkuoju (50/50 obuolių ir cukinijų). Atskirai įsimaišau blynų tešlą (kiaušas, truputis vandens, miltų). Sumakaluoju tarkius su tešla ir - keptuvėn.
Dar gaminu cukinijų - obuolių blynus. Burokine tarka abu sutarkuoju (50/50 obuolių ir cukinijų). Atskirai įsimaišau blynų tešlą (kiaušas, truputis vandens, miltų). Sumakaluoju tarkius su tešla ir - keptuvėn.
as irgi taip darau, vaikai labai megsta
As esu kepus kotletus is vistienos krutineles ir cukinijos. 500 g vistienos emiau viena nedidele cukinija ir ja sutarkavau per smulkia tarka (ta tarp burokines ir bulviu tarkos). Idejau dar krapu, visa kita kaip paprastiems kotletams (prieskoniai negiami, kiausinis, galima krakmolo sauksta). Kepiau orkaiteje. Valgem su jogurtiniu padaziuku. Labai lengvas ir dietinis produktas gaunasi
Sveikos. Aš irgi kepu cukinijų blynelius, labia skanu.
Bet labai mėgstu kitą paliekalą iš cukinijų. Pakepinu lašinukus, svogūną, sudedu pjaustytos kubeliais cukinijos (bet aš labiau mėgstu tas dideles nuluptas ir išvalytom sėklom), tarkuotų morkų ir troškinu uždengusi kol suminkštėja. Tada prided prieskonių, krapų, petražolių žalių galima įdėti. Ir kai jau viskas suminkštėja įpilu kiek man norisi grietinėlės, kad būtų pakankamai padažo. Labai mėgstu prie virtų bulvių ar bulvių košės Aišku skonio reikalas...
Bet labai mėgstu kitą paliekalą iš cukinijų. Pakepinu lašinukus, svogūną, sudedu pjaustytos kubeliais cukinijos (bet aš labiau mėgstu tas dideles nuluptas ir išvalytom sėklom), tarkuotų morkų ir troškinu uždengusi kol suminkštėja. Tada prided prieskonių, krapų, petražolių žalių galima įdėti. Ir kai jau viskas suminkštėja įpilu kiek man norisi grietinėlės, kad būtų pakankamai padažo. Labai mėgstu prie virtų bulvių ar bulvių košės Aišku skonio reikalas...
QUOTE(Aurosoma @ 2013 09 23, 14:47)
Sveikos. Aš irgi kepu cukinijų blynelius, labia skanu.
Bet labai mėgstu kitą paliekalą iš cukinijų. Pakepinu lašinukus, svogūną, sudedu pjaustytos kubeliais cukinijos (bet aš labiau mėgstu tas dideles nuluptas ir išvalytom sėklom), tarkuotų morkų ir troškinu uždengusi kol suminkštėja. Tada prided prieskonių, krapų, petražolių žalių galima įdėti. Ir kai jau viskas suminkštėja įpilu kiek man norisi grietinėlės, kad būtų pakankamai padažo. Labai mėgstu prie virtų bulvių ar bulvių košės Aišku skonio reikalas...
Bet labai mėgstu kitą paliekalą iš cukinijų. Pakepinu lašinukus, svogūną, sudedu pjaustytos kubeliais cukinijos (bet aš labiau mėgstu tas dideles nuluptas ir išvalytom sėklom), tarkuotų morkų ir troškinu uždengusi kol suminkštėja. Tada prided prieskonių, krapų, petražolių žalių galima įdėti. Ir kai jau viskas suminkštėja įpilu kiek man norisi grietinėlės, kad būtų pakankamai padažo. Labai mėgstu prie virtų bulvių ar bulvių košės Aišku skonio reikalas...
pas mane labai panasus i ta padaza, tik dedu ne morkas, o papirkas pjaustytas taip pat kubeliais kaip ir cukinija, taip pat prieskoniai, greitinele, siek tiek drukos ir apsivalgymas su makaronais, nors ir siaip man jis visur tinka
Aš kepu blynelius su cukinija. Dar labai geras dalykas yra tiesiog supjaustyti cukiniją riekutėm, pabarstyti prieskoniais, apvolioti kiaušinio plakiny, miltuose ir iškepti. Man skanu ir kaip garnyras prie mėsytės, ir vienos su česnakiniu padažu.
Paskutiniu metu man risotto manija, tai cukiniją dedu net ten. Va kaip išeina https://tinginiumais...to-su-cukinija/
Paskutiniu metu man risotto manija, tai cukiniją dedu net ten. Va kaip išeina https://tinginiumais...to-su-cukinija/
QUOTE(RebekaG @ 2003 08 28, 04:26)
Mano mazyle labai megsta darzovine kose is cukiniju. Bet jos tuoj baigsis :-/ Gal man ju uzsipirkti i prieki : Idomu ar jos ilgai issilaiko ??? Gal laikyti kur saltai rusi ???
pas mus skelpe dar dabar cukinijos puikiai stovi jas nulaužiant reikia uodegėlę palikti.
Pati cukinijų nemėgstu, nei konservuotu, nei pakeptų, nei įdarytų... Man jos skonis netinka kažko. Bet visuomet kai gaunu - darau šokoladinį pyragą. Gaunas toks drėgnas, skanus, net nepasakysi, kad būtų su daržovėm Pridedu recepto nuorodą: http://www.5braskes....s.d?id=62213567
Bet dabar turiu labai didelę cukiniją, iš visos pyrago neiškepsi, tai svarsčiau ką daryti, gal bandyt eksperimentuot į bulvių plokštainį dedant :?
Bet dabar turiu labai didelę cukiniją, iš visos pyrago neiškepsi, tai svarsčiau ką daryti, gal bandyt eksperimentuot į bulvių plokštainį dedant :?
QUOTE(owldust @ 2014 08 11, 15:36)
Pati cukinijų nemėgstu, nei konservuotu, nei pakeptų, nei įdarytų... Man jos skonis netinka kažko. Bet visuomet kai gaunu - darau šokoladinį pyragą. Gaunas toks drėgnas, skanus, net nepasakysi, kad būtų su daržovėm Pridedu recepto nuorodą: http://www.5braskes....s.d?id=62213567
Bet dabar turiu labai didelę cukiniją, iš visos pyrago neiškepsi, tai svarsčiau ką daryti, gal bandyt eksperimentuot į bulvių plokštainį dedant :?
Bet dabar turiu labai didelę cukiniją, iš visos pyrago neiškepsi, tai svarsčiau ką daryti, gal bandyt eksperimentuot į bulvių plokštainį dedant :?
Dažnai kepu tokį plokštainį : lygiomis dalimis bulvės ir cukinijos. Gaunasi toks lengvas, skanus.