Apvaliosios Nicos cukinijos - įdarytos daržovėmis / ryžiais /kumpiu
3 porcijoms :
Reikės:
* 6 vnt. apvaliųjų Nicos cukinijų
* 2 vid.dydžio pomidorai
* 100 g virtų plikytų ryžių
* 100 g virto kalakutienos kumpio
* 1 vid. dydžio poro ( galima keisti į svogūną)
* 2 skiltelės česnako
* gera sauja smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* druskos, maltų pipirų, džiovinto baziliko, malto muskato riešuto
Gaminimo eiga:
1. Nuplauti Nicos cukinijas. Nupjauti jų viršūnėles 2-3 cm atstumu. Išskobti vidų. Cukinijų minkštimą supjaustyti smulkiais gabaliukais.
2. Keptuvėje su lašeliu alyvuogių aliejaus lengvai apkepti smulkiai keptą porą (arba svogūną). Sudėti pjaustytą cukinijų minkštimą ir palikti troškinti ant vid. ugnies. Česnako skilteles nulupti sutrinti ir sudėti į keptuvą su cukinijų minkštimu. Pomidorus nuplauti, supjaustyti gabaliukais ir sudėti į keptuvę, išmaišyti - palikti troškintis.
3. Į daržovių troškinį sudėti smulkiai supjaustytą virtos kalakutienos kumpį.
Pagardinti prieskoniais bei žolelėmis. Pabaigoje suberti tarkuotą pamezano sūrį ir išmaišyti iki sūris apsilydys. Keptuvę nukelti nuo ugnies.
4. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C karščio. Kepimo inde sustatyti išskobtas Nicos cukinijas. Jų vidų pripildyti paruošta įdaro mase, uždengti kepurėlėmis. Į kepimo skardą įpilti porą stiklinių vandens ir pastatyti kepti ~ 45-60 minučių. Ar cukinijos pilnai iškepusios, galima patikrinti peilio galiuku ar šakute įbedus į cukinijos odelę.
5. Patiekti iš karto, ištraukus iš orkaitės.
Skanaus
Cukinijų suktinukų tarte'as su parmezano sūriu
Reikės:
Tešlai :
* 50 g avižinių dribsnių
* 50 g grikių miltų
* 100 kvietinių miltų ( galima keisti į miltus be glitimo)
* 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 1 valg. š. aguonų
* ~ 1/2 stiklinės vandens
* druskos
Įdarui :
* 3 jaunos žalios cukinijos
* 100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* 2 kiaušiniai
* 100 ml pieno ( galima keisti į migdolų arba kitą augalinės kilmės)
* 100 ml grietinėlės ( 10 % riebumo)
* druskos, pipirų
* 2 sutrintos česnako skiltelės (arba šviežių smulintų petražolių )
Gaminimo eiga:
Tešlos paruošimas:
Inde suberti visus sausus ingredientus, supilti aliejų ir vandens tiek, kad būtų galima išminkyti neperlipnią tešlą ( man prireikė ~ 1/2 stiklinės vandens). Suformuoti išs paruoštos tešlos gniūžtę, įvynioti į maistinę plėvelę ir pastatyti šaldytuve 30- čiai minučių.
Per tą laiką paruošti cukinijų suktinukus : cukinijas nuplauti, nupjauti galus ir cukinijas skustuko pagalba išilgai supjaustyti itin plonomis juostelėmis.
Giliame inde išplakti kiaušinius su pienu ir grietinėle, sudėti trintas česnako skilteles, druską, pipirus,- viską permaišyti.
Iš šaldytuve išimti tešlą, iškočioti lakštą, jį įtiesti į kepimo formą ( naudojau 25 cm skersmens ) dugną pabarstyti smulkiai tarkuotu parmezano sūriu. Supilti paruoštą kiaušinių/pieno/grietinėlės užpilą, sustatyti cukinijų suktinukus. Ant paviršiaus užbersti saujelę smulkiai darkuoto parmezano sūrio.
Pastatyti kepti 40 minučių 180°C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus
Reikės:
Tešlai :
* 50 g avižinių dribsnių
* 50 g grikių miltų
* 100 kvietinių miltų ( galima keisti į miltus be glitimo)
* 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 1 valg. š. aguonų
* ~ 1/2 stiklinės vandens
* druskos
Įdarui :
* 3 jaunos žalios cukinijos
* 100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio
* 2 kiaušiniai
* 100 ml pieno ( galima keisti į migdolų arba kitą augalinės kilmės)
* 100 ml grietinėlės ( 10 % riebumo)
* druskos, pipirų
* 2 sutrintos česnako skiltelės (arba šviežių smulintų petražolių )
Gaminimo eiga:
Tešlos paruošimas:
Inde suberti visus sausus ingredientus, supilti aliejų ir vandens tiek, kad būtų galima išminkyti neperlipnią tešlą ( man prireikė ~ 1/2 stiklinės vandens). Suformuoti išs paruoštos tešlos gniūžtę, įvynioti į maistinę plėvelę ir pastatyti šaldytuve 30- čiai minučių.
Per tą laiką paruošti cukinijų suktinukus : cukinijas nuplauti, nupjauti galus ir cukinijas skustuko pagalba išilgai supjaustyti itin plonomis juostelėmis.
Giliame inde išplakti kiaušinius su pienu ir grietinėle, sudėti trintas česnako skilteles, druską, pipirus,- viską permaišyti.
Iš šaldytuve išimti tešlą, iškočioti lakštą, jį įtiesti į kepimo formą ( naudojau 25 cm skersmens ) dugną pabarstyti smulkiai tarkuotu parmezano sūriu. Supilti paruoštą kiaušinių/pieno/grietinėlės užpilą, sustatyti cukinijų suktinukus. Ant paviršiaus užbersti saujelę smulkiai darkuoto parmezano sūrio.
Pastatyti kepti 40 minučių 180°C įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus
QUOTE(irmulia @ 2012 11 30, 15:18)
cukinijas skustuko pagalba išilgai supjaustyti itin plonomis juostelėmis.
Pasakiško grožio pyragas, turėtų būti be galo skanus
Patarkite, kas per skustukas kad taip plonai pjauna, kaip atrodo?
QUOTE(irmulia @ 2012 11 30, 15:43)
galima ir su paprastu skutuku , bet šis nepalygint geresnis ir juostelių skutimo atžilgiu ir šiaip daržovių luobelės skutimui
Ačiū labai, neturiu tokio įrankio, reikės įsigyti, dėkoju
O jį tikrai verta įsigyti : gerokai pagreitina daržovių skutimą, + galima pasigaminti visokių daržovinių tagliatelles ( makaronai iš daržovių) na ir tokie suktinukai super gaunasi
Greitas cukinijų ir parmezano apkepas
Uploaded with ImageShack.us
2-4 porcijoms paruošti
Reikės:
* 2 jaunų žalių cukinijų
* 4 kiaušinių
* 150 ml neriebios grietinėlės (10 % riebumo)
* 50 gr smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio
* 5 griežinėlių virto kalakutienos kumpio
* 1/4 poro
* džiovintų petražolių
* maltų pipirų ir druskos
* šlakelis alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180°C temperatūros.
1. Cukinijas nuplauti, nupjauti galiukus ( odelės nenulupti) supjaustyti plonais griežinėliais. Sudėti į šlakeliu alyvuogių aliejaus pateptą kepimo formą.
2. Giliame inde išplakti kiaušinius, supilti grietinėlę, sudėti smulkiai supjaustytą porą, pagardinti pertrržolėmis, druska ir pipirais. Paruoštą mišinį užpilti ant išdėliotų cukinijų griežinėlių.
3. Paviršių pabarstyti smulkiai sutarkuotu parmezano sūriu.
4. Pastatyti kepti 20-30 minučių.
5. Patiekti ragauti iš karto.
Skanaus
Uploaded with ImageShack.us
2-4 porcijoms paruošti
Reikės:
* 2 jaunų žalių cukinijų
* 4 kiaušinių
* 150 ml neriebios grietinėlės (10 % riebumo)
* 50 gr smulkiai sutarkuoto parmezano sūrio
* 5 griežinėlių virto kalakutienos kumpio
* 1/4 poro
* džiovintų petražolių
* maltų pipirų ir druskos
* šlakelis alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180°C temperatūros.
1. Cukinijas nuplauti, nupjauti galiukus ( odelės nenulupti) supjaustyti plonais griežinėliais. Sudėti į šlakeliu alyvuogių aliejaus pateptą kepimo formą.
2. Giliame inde išplakti kiaušinius, supilti grietinėlę, sudėti smulkiai supjaustytą porą, pagardinti pertrržolėmis, druska ir pipirais. Paruoštą mišinį užpilti ant išdėliotų cukinijų griežinėlių.
3. Paviršių pabarstyti smulkiai sutarkuotu parmezano sūriu.
4. Pastatyti kepti 20-30 minučių.
5. Patiekti ragauti iš karto.
Skanaus
Cukinijų tagliatelles su morkų/porų/chia troškiniu
2 porcijoms reikės:
* 2 jaunų žalių cukinijų
* 3 vid. dydžio morkų
* 1/2 poro
* 1 valg. š. maltų chia sėklų
* 2 valg. natūralios pomidorų tyrės
* saujelės saulėgrąžų
* šlakelis kokoso aliejaus
* malto muskato riešuto
* druskos, pipirų
Gaminimo eiga:
Morkas nuplauti po vandeniu, nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka. Porą susmulkinti ir lengvai apkepti su kokoso aliejumi įkaitintoje keptuvėje. Vėliau sudėti sutarkuotas morkas, keletą minučių troškinti, vis pavartant. Suberti sumaltas chia sėklas, pagardinti maltu muskato riešutu, druska bei maltais pipirais. Išmaišyti. Įdėti porą šaukštų natūralios pomidorų tyrės -išmaišyti, palikti kelioms min. troškintis.
Cukinijas nuplauti vandeniu, nupjauti galus ( odelės nelupti) ir skustuko (judančiais ašmeninis) pagalba išilgai supjaustyti itin plonomis juostelėmis (tagliatelles). paruoštas cukinijų juosteles atidėti į šoną. Puode užvirti vandenį, pasūdyti.
Į verdantį vandenį sudėti paruoštus cukinijų makaronus ir apvirti max 3-4 min.
Ištraukti iš puodo, gerai nuvarvinti vandenį, sudėti į lėkštes, ant viršaus sudėti paruoštą morkų troškinį, paviršių pabarstyti saulėgrąžomis.
Patiekti nedelsiant.
Skanaus
2 porcijoms reikės:
* 2 jaunų žalių cukinijų
* 3 vid. dydžio morkų
* 1/2 poro
* 1 valg. š. maltų chia sėklų
* 2 valg. natūralios pomidorų tyrės
* saujelės saulėgrąžų
* šlakelis kokoso aliejaus
* malto muskato riešuto
* druskos, pipirų
Gaminimo eiga:
Morkas nuplauti po vandeniu, nuskusti ir sutarkuoti burokine tarka. Porą susmulkinti ir lengvai apkepti su kokoso aliejumi įkaitintoje keptuvėje. Vėliau sudėti sutarkuotas morkas, keletą minučių troškinti, vis pavartant. Suberti sumaltas chia sėklas, pagardinti maltu muskato riešutu, druska bei maltais pipirais. Išmaišyti. Įdėti porą šaukštų natūralios pomidorų tyrės -išmaišyti, palikti kelioms min. troškintis.
Cukinijas nuplauti vandeniu, nupjauti galus ( odelės nelupti) ir skustuko (judančiais ašmeninis) pagalba išilgai supjaustyti itin plonomis juostelėmis (tagliatelles). paruoštas cukinijų juosteles atidėti į šoną. Puode užvirti vandenį, pasūdyti.
Į verdantį vandenį sudėti paruoštus cukinijų makaronus ir apvirti max 3-4 min.
Ištraukti iš puodo, gerai nuvarvinti vandenį, sudėti į lėkštes, ant viršaus sudėti paruoštą morkų troškinį, paviršių pabarstyti saulėgrąžomis.
Patiekti nedelsiant.
Skanaus
Cukiniju metas! gal kazka naujo atradote?
sugalvojau siandien bandyti su ryziais ydaryti cukiniju laivelius tik galvoju ko dar deti, kad skonio butu daugiau, nes pati cukinija beskone labai
sugalvojau siandien bandyti su ryziais ydaryti cukiniju laivelius tik galvoju ko dar deti, kad skonio butu daugiau, nes pati cukinija beskone labai
siemet kaip niekad uzderejo cukinijos ir vis zydi zydi virsiu ziemai darzoviu koses, bet einu ir sita temute persiskaitysiu, gal ka naujo skanaus atrasiu
Irmulia, jusu patiekalai visad gundanciai atrodo:)
QUOTE(irmulia @ 2012 11 30, 15:18)
vaizdas - tobulas skonis turbūt taip pat