Įkraunama...
Įkraunama...

Cukinijos

QUOTE(irmulia @ 2012 08 08, 00:01)
tai smagu, kad kažką atrandate  4u.gif  man pačiai cukinija - daržovių karalienė  wub.gif  esu susiplanavusi cukinijų picą keptis ( pagrindas iš cukinijų) tai pat pyragėliai filo tešloje su cukinija ir sūriu arba su balta mėsa, arba tiesiog su porais, ... dar vištienos filė įdaryta cukinijų gabaliukais... yra tų idėjų tik kad laiko būtų viską suspėti  biggrin.gif


labai lauksiu cukiniju picos..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kukė @ 2012 08 07, 18:06)
Įmetu mano šeimynos mėgstamų cukinijų blynelių nuorodą: http://thepioneerwom...zucchini-cakes/ Labai skanu, valgo net mano vyrai, kurie cukinijų negali pakęsti smile.gif


Vakar išbandžiau, su kefyru/alum žiauriai skanu! thumbup.gif Vyras valgė ir gyrė, nors irgi į cukinijas žiūri kreivai. Tik aš neturėjau tų kažkokių trupinių, tai dėjau šiek tiek kefyre mirkytų manų ir miltų.
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2012 08 10, 11:37)
Vakar išbandžiau, su kefyru/alum žiauriai skanu! thumbup.gif Vyras valgė ir gyrė, nors irgi į cukinijas žiūri kreivai. Tik aš neturėjau tų kažkokių trupinių, tai dėjau šiek tiek kefyre mirkytų manų ir miltų.

o gal galėtumėt vertimą šio receptuko. Neįkerto nieko kas ne ietuviškai ar rusiškai. Būčiau l. dėkinga. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2012 08 10, 11:43)
o gal galėtumėt vertimą šio receptuko. Neįkerto nieko kas ne ietuviškai ar rusiškai. Būčiau l. dėkinga. 4u.gif


1 didelė cukinija (aš ėmiau vidutinę)
1 šaukštelis trintų česnakų (ėmiau 4 dantukus)
1/2 puodelio džiuvėsėlių (keičiau kefyre mirkytais manais ir miltais, manau, tiktų ir avižiniai dribsniai, ir dar kas nors panašaus)
1/2 puodelio fermentinio sūrio (dėjau mažiau)
2 kiaušiniai (man užteko vieno, reikia žiūrėt pagal konsistenciją)
druskos
pipirų
aliejaus kepimui

Cukiniją ir sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su likusiais ingredientais. Formuoti blynelius ir kepti. Man gavosi tokie gan pikantiški essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Kukė @ 2012 08 07, 18:06)
Įmetu mano šeimynos mėgstamų cukinijų blynelių nuorodą: http://thepioneerwom...zucchini-cakes/ Labai skanu, valgo net mano vyrai, kurie cukinijų negali pakęsti smile.gif



dekui , isbandyta , labai skanu thumbup.gif as dar idejau svieziu krapu
ir valgem su ketcupo majonezo ir cesnako padaziuku
Atsakyti
Isbandem cykuniju torta, sunku buvo apverst blynys, plyso, bet po to kadangi majoneza tepuau su cesnaky, susiklijavo, jo vis vos reikejo, nes aliejaus pilna blyne, ir taip riebu..dejau pomudoru sluoksni, ir kumpelio...buvo lb sotu ir skanu..

Kepiau ir cukiniju gabalelius dziuveseliuos, ir miltu,kiauso tteslij,bet lb atsoko,nuo gabaleliu... Kazi kodel?
Atsakyti
1. Apkepinam cukinijos 1 cm storio ziedus. Dedam ant popierinio ranksluoscio, apkepinam pomidoru ziedus. Sumaisome majoneza su cesnaku. Toliau: cukinija, padazas, pomidoras ant virsaus, zaliasis pesto ant pomidoro, baziliko lapelis. Viska apslakstyti geru alyvuogiu aliejumi, balzamico actu, padruskinti ir papipirinti.

2. Ikaitinti keptive, ipilti alyvuogiu aliejaus, i alieju iberti kukurmos, apkepinti cukinijos ziedus. Atskitai sutrinti pomidorus su druska ir cesnakais. Keptuveje pomidoru mase uzvirinti, kai uzvirs, ideti visas apkeptas cukinijas ir leisti triskintis 15 min.
Atsakyti
cukiniju pirsteliai:

cukinija
kiausinis
miltai
dziuveseliai
tarkuotas dziugo suris
megstami prieskoniai ( as naudoju provanso zoleliu misini)
druska

cukinijos zieve nulupam (jeigu jaunos mazos cukinijos zieves nreik lupt), minkstima supjaustom 5 -6cm ilgio ir 2cm plocio pirsteliais. sudedam i maiseli, iberiam miltu ir druskos, papurtom kad visi apsivoliotu miltais. isplakam kiausini. kitam inde sumaisom dziuveselius prieskonius ir suri. imam pirstelius voliojam kiausiny paskui dziuveseliu-surio misiny. dedam ant orkaites kepimo groteliu taip, kad vienas su kitu nesiliestu. kepam orkaiteje ikaitintoje iki 170 laipsniu koki 15 min, kol graziai pagels. padaza prie pirsteliu pasidarom pagal savo skoni. as darau astresni is svieziu pomidoru, cesnaku ir pan, tiks ir jogurtinis su zalumynais ir paprastas keciupo-majonezo.

man tai sitie pirsteliai sios vasaros topas is cukiniju!
Atsakyti
Gaminau įdarytą cukiniją (pakepta vištienos krūtinėlė su svogūnu+virti ryžiai), pabaigoj užbarsčiau sūrio. Klausiu vaikų ar skanu, sako jo, labai, tik tas žalias tai fui... nes niekada mes tų cukinujų nevalgėm, o ėmiau ir sugalvojau pradėt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2012 08 22, 19:48)
Gaminau įdarytą cukiniją (pakepta vištienos krūtinėlė su svogūnu+virti ryžiai), pabaigoj užbarsčiau sūrio. Klausiu vaikų ar skanu, sako jo, labai, tik tas žalias tai fui... nes niekada mes tų cukinujų nevalgėm, o ėmiau ir sugalvojau pradėt  biggrin.gif


lotuliukas.gif
Atsakyti
Šiandien dariau salotas su cukinija ir grūdėta varške. Cukinijos dėjau nemažai, man tai patiko šis variantas, sveikas ir skanus labai wink.gif
My Webpage
Atsakyti
Aš kavinėje valgiau cukiniją su didele stora sūrio kepure. Na, man visą tą sūrio reikalą norisi būtent kepure pavadinti. Storumo vos ne per pirštą, minkšta, puri masė. Cukinija perpjauta išilgai, spėju, kad šiek tiek orkaitėje pakepinta pati viena, tada uždėta ant viršaus truputis ryžių ir apvirtų daržovių. O ant viso to - stora puri sūrio kepurė. Gal kas žino, kaip tokį sūrį padaryti? Visa kita įmanoma suimprovizuoti. Ir viskas buvo be galo skanu.
Klausiu todėl, kad toje pacioje kavinėje valgiau apvirtas daržoves moliniuose indeliuose su ta pačia sūrio kepure. Gerai, kad nuo jų pradėjau eksperimentus. Sūrį sumaišiau su grietine ir uždėjau ant viršaus. Grietinė subėgo į apačią ir gavosi vos ne daržovių sriuba, o sūris gavosi kaip ir eilinis lydytas sūris. Toks šiek tiek guminis, kaip ant picos. Buvo skanu vis tiek, tik faktas, kad su cukinija nebūčiau taip sėkmingai prasisukusi - viskas būtų ištekėję.
Labai laukiu patarimo ar bent kur ieškoti smile.gif
Atsakyti