dėkui
mokausi po truputį fotografavimo paslapčių
Gaivūs vištienos ir cukinijų kepsneliai Receptas gaunasi: ~20-25 kepsniukų
Reikės:
* 300 -350 g vištienos krūtinėlės filė ( naudojau mažąją filė)
* 2 nedidelės jaunos cukinijos
* 1 kiaušinis
* 3 valg. š. avinžirnių miltų ( galima keisti paprastais)
* 1 arbat. š. smulkintos džiovintos kaliandros
* 1/2 arbat. š. malto imbiero
* druskos
* kokosų aliejaus kepimui ( galima keisti paprastu : saulėgrąžų ar kt. )
Eiga:
Plonomis juostelėmis supjaustyti vištienos krūtinėlės filė.
Nuplauti ir burokine tarka sutarkuoti cukinijas.
Tarkuotas cukinijas ir supjaustytą vištienos filė sudėti į gilų dubenį ir rankomis labai gerai išmaišyti išminkyti.
Išmušti 1 kiaušinį ir vėl viską gerai išmaišyti.
Po vieną šaukštą (palaipsniui vis išmaišant) suberti avinžirnių miltus.
Labai gerai išmaišyti/išminkyti.
Suberti kaliandrą ir maltą imbierą bei druską - viską gerai išmaišyti.
Paruoštą masę palikti šaltai ( šaldytuve ) 20-30 minučių.
Šaukšto pagalba suformuoti kepsniukius ir dėti į įkaitintą keptuvę , pašlaikstytą kokosų aliejumi ir apkepti iš abiejų pusių iki dailiai apskrus. Sudėti į lėkštę ant servetėlių, kad sugertų riebalų perteklių ( kepant kokosų aliejuje, riebalų pertekliaus būna labai mažai) .
Patiekti iš karto karštus su šviežiomis ar garuose virtomis daržovėmis.
Puikiai tiks šalia ir jogurtinis padažiukas ( proporcijos individualiai) :
* jogurto
* druskos
* maltos kaliandros
* šviežios mėtos lapelių
Skanaus