QUOTE (bea @ 2004 08 12, 23:04) |
O aš lygiai tuo pačiu principu įtarkuoju cukinijos į kugelį. Tada jis ne toks sunkus būna, ir šiaip skanesnis. (beje, nesijaučia visai ). |
Bea, aš darau tą patį . tiesą sakant, dabar jau net neįsivaizduoju kugelio be cukinijos . Jis man tada kažkoks kietas, guminis atrodo.
na mano tai skaniausiais receptelis toksai:
cukinijas supjaustau gabaliukais, pirmiausiai pakepinu svoguniuka, paskui sudedu cukinija patroskinu ir galiausiai pienisku desreliu, supjaustytu gabaliukais, viskas pasitroskina, tada idedu grietines ir va buna , valgome su bulvemis virtomis
o viena karta taip dariau tik ne su desrelemis o su grybais (baravykai buvo) ir labai niam niam buvo
cukinijas supjaustau gabaliukais, pirmiausiai pakepinu svoguniuka, paskui sudedu cukinija patroskinu ir galiausiai pienisku desreliu, supjaustytu gabaliukais, viskas pasitroskina, tada idedu grietines ir va buna , valgome su bulvemis virtomis
o viena karta taip dariau tik ne su desrelemis o su grybais (baravykai buvo) ir labai niam niam buvo
Šiandien Kauno dienoje buvo cukinijų sriubos receptas. Ką tik išvirėm, tikrai labai skani. Štai receptas:
500 g cukinijų
2 svogūnai
morka
pomidoras
2 šaukštai ryžių
2 šaukštai sviesto
1/2 stiklinės rūgpienio ar kefyro
druskos
šviežių žalumynų (krapų, petražolių, salierų)
krapų papuošimui
Smulkiai supjaustyta (kubeliais) morką ir smulkiai sukapotus svogūnus pakepti su trupučiu sviesto, įberti druskos ir, supylus į puodą, užpilti verdančiu vandeniu. Kai pradės virti, suberti smulkiai supjaustytą cukiniją, ryžius bei siūlu apvyniotus žalumynus. Po 10 min. virimo sudėti nuluptą supjaustytą pomidorą. Pavirti ir, nukėlus puodą, supilti rūgpienyje išplaktą kiaušinį, sudėti likusį sviestą, krapus.
500 g cukinijų
2 svogūnai
morka
pomidoras
2 šaukštai ryžių
2 šaukštai sviesto
1/2 stiklinės rūgpienio ar kefyro
druskos
šviežių žalumynų (krapų, petražolių, salierų)
krapų papuošimui
Smulkiai supjaustyta (kubeliais) morką ir smulkiai sukapotus svogūnus pakepti su trupučiu sviesto, įberti druskos ir, supylus į puodą, užpilti verdančiu vandeniu. Kai pradės virti, suberti smulkiai supjaustytą cukiniją, ryžius bei siūlu apvyniotus žalumynus. Po 10 min. virimo sudėti nuluptą supjaustytą pomidorą. Pavirti ir, nukėlus puodą, supilti rūgpienyje išplaktą kiaušinį, sudėti likusį sviestą, krapus.
Man tai virta cukinija neskanu. Beje, jos viduri, kur yra seklos, reikia ishgremzti ir ishmesti.
Paprasciausiai pasidaryk idaryta cukinija. Ishgremzk viduri, itrink druska, idek farsho i ta ishgremzima, ant virshaus surio tarkuoto sumaishyto su majonezu, i skarda ipilk vandens ir kepk orkaiteje kol suminkshtes (~200-220 C, ~1-1 1/2val.)
Paprasciausiai pasidaryk idaryta cukinija. Ishgremzk viduri, itrink druska, idek farsho i ta ishgremzima, ant virshaus surio tarkuoto sumaishyto su majonezu, i skarda ipilk vandens ir kepk orkaiteje kol suminkshtes (~200-220 C, ~1-1 1/2val.)
Dievinu cukinijas
Man siemet labai patiko tetos gaminama "zape"-cia mano tetulyte sugalvojo pavadinima( ji tokia prie bajerio )
Dryzuota zalia cukinija pjaustom su vis askura, su seklom, apkepinam, dedame tarkuota morkyte, svoguniuka, pagardiname prieskoniais -ir zape "gatava"
Beje, mes ta zape valgeme su kodunais-nu liuks
Papildyta @ [mergetime]1093847764[/mergetime]
Pamirsau pasakyti, kad viska reikia patroskinti koki 10-15 minuciu
Man siemet labai patiko tetos gaminama "zape"-cia mano tetulyte sugalvojo pavadinima( ji tokia prie bajerio )
Dryzuota zalia cukinija pjaustom su vis askura, su seklom, apkepinam, dedame tarkuota morkyte, svoguniuka, pagardiname prieskoniais -ir zape "gatava"
Beje, mes ta zape valgeme su kodunais-nu liuks
Papildyta @ [mergetime]1093847764[/mergetime]
Pamirsau pasakyti, kad viska reikia patroskinti koki 10-15 minuciu
Su visa skura ir seklytem tai tik jaunas mazas cukinijas. Dideles, tai niniiii...
QUOTE (bea @ 2004 08 30, 08:52) |
Su visa skura ir seklytem tai tik jaunas mazas cukinijas. Dideles, tai niniiii... |
Butent, bea, jaunos ten cukinijikes, tiesiai is tetules darzo
QUOTE (bea @ 2004 08 19, 11:38) |
Šiandien Kauno dienoje buvo cukinijų sriubos receptas. Ką tik išvirėm, tikrai labai skani. Štai receptas: 500 g cukinijų 2 svogūnai morka pomidoras 2 šaukštai ryžių 2 šaukštai sviesto 1/2 stiklinės rūgpienio ar kefyro druskos šviežių žalumynų (krapų, petražolių, salierų) krapų papuošimui Smulkiai supjaustyta (kubeliais) morką ir smulkiai sukapotus svogūnus pakepti su trupučiu sviesto, įberti druskos ir, supylus į puodą, užpilti verdančiu vandeniu. Kai pradės virti, suberti smulkiai supjaustytą cukiniją, ryžius bei siūlu apvyniotus žalumynus. Po 10 min. virimo sudėti nuluptą supjaustytą pomidorą. Pavirti ir, nukėlus puodą, supilti rūgpienyje išplaktą kiaušinį, sudėti likusį sviestą, krapus. |
gaminau tikrai super sriubyte
Cukinijos ir kumpio FRITTATA
2 šaukštai alyvų aliejaus
625 g jaunų cukinijų, supjaustyti griežinėliais
6 kiaušiniai
druska, pipirai
60 g kumpio, supjaustyti kubeliais
kapotos petražolės papuošimui
Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite cukinijų griežinėlius 5 min arba kol suminkštės. Kiaušinius dubenyje išplakite šakute su druska ir pipirais. Į keptuvę suberkite kumpį, tada išplaktus kiaušinius. Kepkite 10 min ant mažos ugnies. Tada kilstelkite su medine mentele frittata nuo keptuvės krašto ir, jei dar vidury yra neiškepusių kiaušinių, leiskite jiems sutekėti apačion. Taip darykite, kol viskas bus iškepę. Pabarstykite petražolėmis, supjaustykite į 4 dalis ir serviruokite. Skanaus!
2 šaukštai alyvų aliejaus
625 g jaunų cukinijų, supjaustyti griežinėliais
6 kiaušiniai
druska, pipirai
60 g kumpio, supjaustyti kubeliais
kapotos petražolės papuošimui
Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite cukinijų griežinėlius 5 min arba kol suminkštės. Kiaušinius dubenyje išplakite šakute su druska ir pipirais. Į keptuvę suberkite kumpį, tada išplaktus kiaušinius. Kepkite 10 min ant mažos ugnies. Tada kilstelkite su medine mentele frittata nuo keptuvės krašto ir, jei dar vidury yra neiškepusių kiaušinių, leiskite jiems sutekėti apačion. Taip darykite, kol viskas bus iškepę. Pabarstykite petražolėmis, supjaustykite į 4 dalis ir serviruokite. Skanaus!
QUOTE (bea @ 2004 08 30, 08:46) |
Man tai virta cukinija neskanu. Beje, jos viduri, kur yra seklos, reikia ishgremzti ir ishmesti. Paprasciausiai pasidaryk idaryta cukinija. Ishgremzk viduri, itrink druska, idek farsho i ta ishgremzima, ant virshaus surio tarkuoto sumaishyto su majonezu, i skarda ipilk vandens ir kepk orkaiteje kol suminkshtes (~200-220 C, ~1-1 1/2val.) |
Liuks recetukas.
ACIU uz cukinija ir labiausiai uz gelsves