Cukinijų tagliatelles su Bolonezo padažu
2-4 asmenims
Reikės :
* 2 vid. dydžio jaunos ilgos siauros cukinijos
* 500 g kalakutienos faršo
* 2 pomidorai
* 1 vid. dydžio morka
* 1/2 poro
* 1 (2) skiltelės česnako
* 1 dėžutė pomidorų tyrės
* 1 kubelis daržovių sultinio ( nebūtinai)
* žiupsnis džiovinto čiobrelio
* druskos, maltų juodųjų pipirų
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
* žiupsnis tarkuoto parmezano sūrio
Gaminimo eiga:
Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus apkepti smulkintą porą ir trintą (-as) česnako skiltelę (-es). Sudėti kalakutienos faršą ir kepti ant vidutinės ugnies.
Sudėti nuluptus ir sutrintus pomidorus, smulkiai tarkuotą morką, sutrupintą daržovių sultinio kubelį, supilti pomidorų tyrę , įberti maltų pipirų ir džiovinto čiobrelio ir uždengus dangtį palikti troškintis ant silpnos ugnies ~ 30 minučių.
Kai bolonezo padažas beveik paruoštas, cukinijas skustuko pagalba išilgai supjaustyti itin plonomis juostelėmis (tagliatelles), užvirti vandenį, jį pasūdyti, sudėti cukinijų tagliatelles ir apvirti max 2-3 minutes.
Cukinijų tagliatelles sudėti lėkštėje, ant viršaus uždėti paruošto bolonezo padažo, paviršių pabarstyti žiupsniu parmezano sūrio ir nedelsiant patiekti.
Skanaus
QUOTE(irmulia @ 2011 09 30, 14:42)
kaip gražu ir turbūt skanu, varau pabandysiu pagaminti
QUOTE(Jorina @ 2011 09 30, 15:27)
kaip gražu ir turbūt skanu, varau pabandysiu pagaminti
skanu man labai patiko kalakutienos faršas bolonezo padažui - jis toks gerokai švelnesnis ir ne toks riebus gaunasi Bendrai , tai patiekalas labai jau sotus gaunasi ( manau, kad tai dėl to pačio bolonezo padažo)
Gaminau cukinijos apkepa pagal si recepta:
http://aguonele.blog...suktinukai.html
tik i cukinija dar pridejau grybu, vietoj zaliu bulviu dejau jau virtas ir mesa buvo pas mane jau is vakar darytas vistienos guliasas. tiksliau tariant sudejau viska ka turejau saldytuve gavos baisingai skanu ir manau kad tu suktinuku neapsimoka sukt kiekvienai dienai, nebent turit daug laiko
http://aguonele.blog...suktinukai.html
tik i cukinija dar pridejau grybu, vietoj zaliu bulviu dejau jau virtas ir mesa buvo pas mane jau is vakar darytas vistienos guliasas. tiksliau tariant sudejau viska ka turejau saldytuve gavos baisingai skanu ir manau kad tu suktinuku neapsimoka sukt kiekvienai dienai, nebent turit daug laiko
Cukinijų/vištienos suktinukai su cukinijų piure
Reikės :
* 2 jaunų pailgų cukinijų
* mažosios vištienos filė
* alyvuogių aliejaus
* drukos
* maltų pipirų
* smulkintų džiovintų pertražolių
* žiupsnis tarkuoto Parmezano sūrio
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180-200 laipsnių temperatūros.
Cukinijas nuplauti , nupjauti kotelius/galiukus.
Cukinijas skustuko pagalba išilgai supjaustyti itin plonomis juostelėmis.
Vištienos filė supjaustyti ~5 cm ilgio gabaliukais.
Paruoštus vištienos gabaliukus įvynioti į cukinijų juosteles.
Suktinukus sudėti į kepimo formą, išteptą lašeliu alyvuogių aliejaus.
Pagardinti druska, maltais pipirais , maltu muskato riešutu ir džiovintomis petražolėmis.
Pastatyti kepti ~ 20-30 min. iki suktinukai dailiai apskrus, o vištiena bus iškepusi.
Kol kepa suktinukai, ruošiame cukinijų piure :
Likusias cukinijos juosteles sudėti į įkaitintą keptuvę su lašeliu aliejaus ir palikti troškintis iki cukinija suminkštės, bet išliks šiek tiek traški. Kepimo pabaigoje pagardinti druska, maltais pipirais ir tarkuotu muskato riešutu. Troškintas cukinijos juosteles sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės - piure.
Lėkštėje sudėti dar karštą cukinijų piure, ant viršaus ratu išdėlioti iškepusius karštus suktinukus, paviršių pabarstyti tarkuotu Parmezano sūriu (nebūtinai) ir nedelsiant patiekti.
Skanaus
Reikės :
* 2 jaunų pailgų cukinijų
* mažosios vištienos filė
* alyvuogių aliejaus
* drukos
* maltų pipirų
* smulkintų džiovintų pertražolių
* žiupsnis tarkuoto Parmezano sūrio
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180-200 laipsnių temperatūros.
Cukinijas nuplauti , nupjauti kotelius/galiukus.
Cukinijas skustuko pagalba išilgai supjaustyti itin plonomis juostelėmis.
Vištienos filė supjaustyti ~5 cm ilgio gabaliukais.
Paruoštus vištienos gabaliukus įvynioti į cukinijų juosteles.
Suktinukus sudėti į kepimo formą, išteptą lašeliu alyvuogių aliejaus.
Pagardinti druska, maltais pipirais , maltu muskato riešutu ir džiovintomis petražolėmis.
Pastatyti kepti ~ 20-30 min. iki suktinukai dailiai apskrus, o vištiena bus iškepusi.
Kol kepa suktinukai, ruošiame cukinijų piure :
Likusias cukinijos juosteles sudėti į įkaitintą keptuvę su lašeliu aliejaus ir palikti troškintis iki cukinija suminkštės, bet išliks šiek tiek traški. Kepimo pabaigoje pagardinti druska, maltais pipirais ir tarkuotu muskato riešutu. Troškintas cukinijos juosteles sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės - piure.
Lėkštėje sudėti dar karštą cukinijų piure, ant viršaus ratu išdėlioti iškepusius karštus suktinukus, paviršių pabarstyti tarkuotu Parmezano sūriu (nebūtinai) ir nedelsiant patiekti.
Skanaus
Šilkiniai cukinijų kukuliai kario padaže
Receptas
Reikės :
* 6-7 didelių cukinijų
* 500 ml pieno
* 8 arbat. š. kukurūzų krakmolo
* žiupsnis kario (arba šafrano pagal orginalų receptą)
* druskos, maltų pipirų
* šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Tai geriausia pasiruošti iš anksto, pvz. iš vakaro:
Nuplauti ir smulkia tarka sutarkuoti cukinijas. Sudėti į tinklinį kiaurasamtį ir palikti per naktį nuvarvėti. (Taip pat galima susidariusį skystį tiesiog nusunkti rankomis, tik tai užims laiko)
Į pieną suberti kario ir išmaišyti, palikti.
Gerai nuvarvėjusias/nusunktas cukinijas sudėti į puodą/keptuvą ir, vis pamaišant, kaitinti ant silpnos ugnies (neuždengus dangčio) ~10-15 minučių, iki jos suminkštės ir papildomai išskirs skysčio. Labai gerai nusunkti , palikti atvėsti, karts nuo karto vis nusunkiant susidarantį skystį. Pagardinti druska ir maltais pipirais.
Paruošti lengvą bešamelio padaža su kariu : dideliame inde suberti į krūvelę kukurūzų krakmolą, įpilti keletą valg.š. pieno (išmaišyto su kariu) ir gerai išmaišyti, iki neliks jokių gumulėlių. Gautą mišinį supilti į likusį pieną ir viską gerai permaišyti. Kaitinimo indą su paruoštu pienu (su kariu) padažui pastatyti ant silpnos ugnies ir kaitinti nuolat maišant, iki padažas sutirštės. Pagardinti druska ir pipirais. Nukelti nuo ugnies.
Įkaitinti orkaitę iki 150- 180° temperatūros.
Iš cukinijų tarkių suformuoti kukuliukus, rankomis vis nuspaudžiant skystį, kad kukuliukai būtų kuo sausesni - taip kepimo metu kukuliukai neiširs, ir išlaikys savo formą.
Į lašeliu alyvuogių aliejumi išteptą kepimo formą sudėti paruoštus cukinijų kukuliukus, tarp jų paliekant tarpus, užpilti paruoštu padažu ir pastatyti kepti ~30 minučių.
Patiekti iš karto.
Skanaus
Receptas
Reikės :
* 6-7 didelių cukinijų
* 500 ml pieno
* 8 arbat. š. kukurūzų krakmolo
* žiupsnis kario (arba šafrano pagal orginalų receptą)
* druskos, maltų pipirų
* šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Tai geriausia pasiruošti iš anksto, pvz. iš vakaro:
Nuplauti ir smulkia tarka sutarkuoti cukinijas. Sudėti į tinklinį kiaurasamtį ir palikti per naktį nuvarvėti. (Taip pat galima susidariusį skystį tiesiog nusunkti rankomis, tik tai užims laiko)
Į pieną suberti kario ir išmaišyti, palikti.
Gerai nuvarvėjusias/nusunktas cukinijas sudėti į puodą/keptuvą ir, vis pamaišant, kaitinti ant silpnos ugnies (neuždengus dangčio) ~10-15 minučių, iki jos suminkštės ir papildomai išskirs skysčio. Labai gerai nusunkti , palikti atvėsti, karts nuo karto vis nusunkiant susidarantį skystį. Pagardinti druska ir maltais pipirais.
Paruošti lengvą bešamelio padaža su kariu : dideliame inde suberti į krūvelę kukurūzų krakmolą, įpilti keletą valg.š. pieno (išmaišyto su kariu) ir gerai išmaišyti, iki neliks jokių gumulėlių. Gautą mišinį supilti į likusį pieną ir viską gerai permaišyti. Kaitinimo indą su paruoštu pienu (su kariu) padažui pastatyti ant silpnos ugnies ir kaitinti nuolat maišant, iki padažas sutirštės. Pagardinti druska ir pipirais. Nukelti nuo ugnies.
Įkaitinti orkaitę iki 150- 180° temperatūros.
Iš cukinijų tarkių suformuoti kukuliukus, rankomis vis nuspaudžiant skystį, kad kukuliukai būtų kuo sausesni - taip kepimo metu kukuliukai neiširs, ir išlaikys savo formą.
Į lašeliu alyvuogių aliejumi išteptą kepimo formą sudėti paruoštus cukinijų kukuliukus, tarp jų paliekant tarpus, užpilti paruoštu padažu ir pastatyti kepti ~30 minučių.
Patiekti iš karto.
Skanaus
O man labai patinka orkaitėje kepti cukinijų griežinėliai su pomidorais, varškės sūriu ir paskaninti čiobreliais. Čiobreliai tokį super skonį duoda, prie vištienos toks garnyras labai tinka, o ir vienas labai skanus
Cukinijų suktinukai šafraniniame Bešamelio padaže (dietinis)
1-2 porcijoms
Reikės :
cukinijų suktinukams:
* 2 jaunų cukinijų
* druskos
lengvam bešamelio padažui:
* 500 ml pieno
* 0,1 g smulkinto šafrano
* 8 arbat.š. kukurūzų krakmolo
* druskos
* maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Paruošti šafraninį padažą : 500ml pieno sumaišyti su 1g smulkinto šafrano , palikti "prisirpti" (įgaus dailią geltoną spalvą bei šafrano aromatą ).
8 arbat. š. kukurūzų krakmolo sumaišyti su 3-4 šafraninio pieno iki jis ištirps. Gautą mišinį supilti į likusį šafraninį pieną ir gerai išmaišyti.
Kaitinti ant silpnos ugnies nuolat maišant iki padažas sutirštės
Pagardinti druska ir maltais pipirais.
Cukinijas supjaustyti plonytėmis juostomis (su skutuku judančiais ašmeninis), apvirti 3 min. sūdytame vandenyje. Išgriebti iš vandens, palikti kiaurasamtyje nuvarvėti.
Cukinijų juostas susukti į ritinėlius, juos sustatyti kepimo formoje, gausiai apipilti paruoštu šafraniniu padažu.
Pastatyti kepti ~ 30 min, orkaitėje įkaitintoje iki 150-180 laipsnių temperatūros.
Skanaus
1-2 porcijoms
Reikės :
cukinijų suktinukams:
* 2 jaunų cukinijų
* druskos
lengvam bešamelio padažui:
* 500 ml pieno
* 0,1 g smulkinto šafrano
* 8 arbat.š. kukurūzų krakmolo
* druskos
* maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Paruošti šafraninį padažą : 500ml pieno sumaišyti su 1g smulkinto šafrano , palikti "prisirpti" (įgaus dailią geltoną spalvą bei šafrano aromatą ).
8 arbat. š. kukurūzų krakmolo sumaišyti su 3-4 šafraninio pieno iki jis ištirps. Gautą mišinį supilti į likusį šafraninį pieną ir gerai išmaišyti.
Kaitinti ant silpnos ugnies nuolat maišant iki padažas sutirštės
Pagardinti druska ir maltais pipirais.
Cukinijas supjaustyti plonytėmis juostomis (su skutuku judančiais ašmeninis), apvirti 3 min. sūdytame vandenyje. Išgriebti iš vandens, palikti kiaurasamtyje nuvarvėti.
Cukinijų juostas susukti į ritinėlius, juos sustatyti kepimo formoje, gausiai apipilti paruoštu šafraniniu padažu.
Pastatyti kepti ~ 30 min, orkaitėje įkaitintoje iki 150-180 laipsnių temperatūros.
Skanaus
QUOTE(irmulia @ 2011 10 20, 14:20)
oho, koks šedevras
Tilapijų filė cukinijų kiautelyje su Pesto plutele ir cukinijų tagliatellėmis
receptas:
2 asmenims
2 tilapijų filė
2 jaunos žalios cukinijos
1 nedidelis pomidoras
pesto:
1 mažas kukštelis šviežio baziliko
150 ml alyvuogių aliejaus
1 valg. š. kedro riešutų
1 česnako skiltelė
75 g tarkuoto parmezano
druskos
maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 160-180 laipsnių karščio.
Į smulkintuvą sudėti nuluptą česnako skiltelę, kedro riešutus, šviežią baziliką, parmezaną - viską sumalti potruputį vis įpilant alyvuogių aliejaus.
Nuplauti cukinijas, skustuko (judančiais ašmeninis) pagalba išilgai supjaustyti itin plonomis juostelėmis (tagliatelles). paruoštas cukinijų juosteles ištiesti ant pjaustymo lentos taip, kad viena kitą krašteliu uždengtų. (t.y. suformuoti klimėlį iš cukinijų juostelių)
Ant išdėliotų cukinijų juostelių (pagardintų druska ir pipirais) padėti (skersai cukinijų juostelėms) vieną tilapijų filė, ant jos uždėti porą griežinėlių pomidoro - pagardinti druska ir pipirais - tada vieną cukinijų juostelių šoną užlenkti ant filė , po to kitą ( taip užsidengs /pasislėps tilapijų filė) Kad laikytųsi galima prismeigti 2-3 mažais mediniais iešmeliais. (iškepus tiesiog juos ištraukti)
Suformuotą cukinijų kiautelį su tilapijų filė įdėti į kepimo indą, paviršių gausiai aptepti paruoštu pesto ir pastatyti kepti orkaitėje 15-20 minučių.
Kol kepa tilapijų filė, galima paruošti derantį garnyrą: užvirti vandenį, jį pasūdyti, sudėti cukinijų tagliatelles ir apvirti max 3-5 minutes.
Iškepusį tilapijų filė cukinijų kiautelyje patiekti nedelsiant su paruoštomis cukinijų tagliatelle'ėmis.
Skanaus
receptas:
2 asmenims
2 tilapijų filė
2 jaunos žalios cukinijos
1 nedidelis pomidoras
pesto:
1 mažas kukštelis šviežio baziliko
150 ml alyvuogių aliejaus
1 valg. š. kedro riešutų
1 česnako skiltelė
75 g tarkuoto parmezano
druskos
maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 160-180 laipsnių karščio.
Į smulkintuvą sudėti nuluptą česnako skiltelę, kedro riešutus, šviežią baziliką, parmezaną - viską sumalti potruputį vis įpilant alyvuogių aliejaus.
Nuplauti cukinijas, skustuko (judančiais ašmeninis) pagalba išilgai supjaustyti itin plonomis juostelėmis (tagliatelles). paruoštas cukinijų juosteles ištiesti ant pjaustymo lentos taip, kad viena kitą krašteliu uždengtų. (t.y. suformuoti klimėlį iš cukinijų juostelių)
Ant išdėliotų cukinijų juostelių (pagardintų druska ir pipirais) padėti (skersai cukinijų juostelėms) vieną tilapijų filė, ant jos uždėti porą griežinėlių pomidoro - pagardinti druska ir pipirais - tada vieną cukinijų juostelių šoną užlenkti ant filė , po to kitą ( taip užsidengs /pasislėps tilapijų filė) Kad laikytųsi galima prismeigti 2-3 mažais mediniais iešmeliais. (iškepus tiesiog juos ištraukti)
Suformuotą cukinijų kiautelį su tilapijų filė įdėti į kepimo indą, paviršių gausiai aptepti paruoštu pesto ir pastatyti kepti orkaitėje 15-20 minučių.
Kol kepa tilapijų filė, galima paruošti derantį garnyrą: užvirti vandenį, jį pasūdyti, sudėti cukinijų tagliatelles ir apvirti max 3-5 minutes.
Iškepusį tilapijų filė cukinijų kiautelyje patiekti nedelsiant su paruoštomis cukinijų tagliatelle'ėmis.
Skanaus
dar vienas labai gretai paruošiamas patiekalas iš cukinijų
Cukinijų tagliatelles su pomidorų/parmezano padažu ir sezamo sėklomis
2 porcijoms :
Reikės:
* 2 jaunos pailgos cukinijos
* druskos
padažui:
* 250 ml grietinėlės ( 10 % riebumo)
* 2 arbat. š. pomidorų pastos
* 2 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio
* 2 valg. š. sezamų sėklų
Gaminimo eiga:
Padažo ruošimas:
Į kaitinimo indą supilti grietinėlę ir pomidorų pastą, užvirti. Kai grietinėlė padės tirštėti, suberti tarkuotą parmezano sūrį, pagardinti prieskoniais. Atidėti į šoną.
Tagliatelle'ių ruošimas:
Cukinijas nuplauti, ir skustuko pagalba supjaustyti suktomis juostelėmis. Užvirti vandenį , pasūdyti, sudėti cukinijų tagliatelles ir pavirti max 2-3 minutes. Užgriebti iš puodo, sudėti į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų vanduo.
Cukinijų tagliatelles sudėti į lėkštę, užpilti paruoštu pomidorų/parmezano padažu, paviršių apibarstyti sezamo sėklomis.
Patiekti nedelsiant.
Skanaus
Cukinijų tagliatelles su pomidorų/parmezano padažu ir sezamo sėklomis
2 porcijoms :
Reikės:
* 2 jaunos pailgos cukinijos
* druskos
padažui:
* 250 ml grietinėlės ( 10 % riebumo)
* 2 arbat. š. pomidorų pastos
* 2 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio
* 2 valg. š. sezamų sėklų
Gaminimo eiga:
Padažo ruošimas:
Į kaitinimo indą supilti grietinėlę ir pomidorų pastą, užvirti. Kai grietinėlė padės tirštėti, suberti tarkuotą parmezano sūrį, pagardinti prieskoniais. Atidėti į šoną.
Tagliatelle'ių ruošimas:
Cukinijas nuplauti, ir skustuko pagalba supjaustyti suktomis juostelėmis. Užvirti vandenį , pasūdyti, sudėti cukinijų tagliatelles ir pavirti max 2-3 minutes. Užgriebti iš puodo, sudėti į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų vanduo.
Cukinijų tagliatelles sudėti į lėkštę, užpilti paruoštu pomidorų/parmezano padažu, paviršių apibarstyti sezamo sėklomis.
Patiekti nedelsiant.
Skanaus