Cukinijų gratin'as su Parmezanu2 asmenims:
* 500-600 gr ( 4 mažos ) cukinijų
* 1 česnako skiltelė
* 1 val.g š. aliejaus
* 1 valg. š. kapotų petražolių
* druskos , pipirų
* 25-50 g sviesto
* 200 g pomidorų tyrės
* 100 g tarkuoto Parmezano sūrio
Eiga:
Nuplauti ir nusausinti cukinijas. Odelės nelupti.
Supjaustyti plonais griežinėliais.
Keptuvėje įpilti aliejaus , sudėti sviestą ir kaitinti iki sviestas išsilydys. Sudėti cukinijų griežinėlius.
Apkepti pavartant. Sudėti trintą česnako skiltelę, kapotas petražoles. Pagardinti druska ir maltais pipirais.
Suminkštėjusias cukinijas sudėti į mažus individualius kepimo indus ( arba į vieną didelį) , aplieti pomodorų tyre, paviršių pabarstyti tarkuotu Parmezano sūriu.
Pastatyti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 160-180 laipsnių karščio 20-čiai minučių. Patiekti iš karto.
Skanaus