Įkraunama...
Įkraunama...

Cukinijos

Sumustinukai su cukinija
Sudėtis:

1 (200 g), cukinijos,
1 kekė petražolių,
3 šaukštai alyvuogių
prieskoniai
50 g suris
1 ciabatta ar siaip kokia bulka,
2 šaukštai kedro riešutų (galima pakeisti pagal skoni, saulegrazas, sezamo seklas, arba visai nieko) bigsmile.gif

1. Išplaukite cukiniją ir supjaustyti į labai mažus kubelius.
2. Nuplaukite ir supjaustykite petražoles.
3. Pakepti 1 šaukštą alyvuogių
4. Alyvuoges , cukinijos ir petražolės, prieskonius sumaišykite ir apie 30 minučių palaikyti, jei skubu , apseisim be marinavimo mirksiukas.gif
5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C.
6. supjaustyti bulka. Cukinijos mišinio padeti. Duonos riekeles ant kepimo popieriaus . Pabarstykite sūriu ir kepti apie 5 minutes kepti iki trapumą.
7. Kedro riešutai pakepinti keptuvėje be riebalų.
Duonos riekeles patiekite apibarstytas kepintais kedro riešutais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivulyte: 17 rugpjūčio 2011 - 18:42
P.S.
Alyvuoges smulkinam , dar pagal skoni galima det cesnakus
Atsakyti
o stai agurocio pyragas
user posted image
Atsakyti
Cikinijų / pievagrybių apkepėlė

be sūrio...

user posted image

ir su sūriu...

user posted image

user posted image

reikės:

2 asmenims :

1 cukinija
100 gr pievagrybių
1 skiltelė česnako
druskos , pipirų, alyvuogių aliejaus
spec. prieskonių mišinio ( manau čia galima savaip fantazuoti ) aš bandysiu namie pasigaminti šį mišinuką ( čiobreliai+kalendra+kmynai+sezamas+jūros druska+juodieji pipirai+petražolė+citrinos rūgštis+citrinos žievelė+raudoeniji pipirai+geltonos garstyčių sėklos)

Cukiniją ir pievagrybius supjaustyti 0,5 -0,8 cm storio griežinėliais, sudėti į troškintuvą, sudėti taip, kad būtų labai gerai susispaudę tarpusavyje ( t.y. nebūtų jokių laisvų tarpelių) .
Sudėti gbaliukais supjaustytą česnako skiltelę, pagardinti druska ir pipirais, įpilti gerą šliuksnį alyvuogių aliejaus, pagardinti prieskonių mišiniu. Uždengti ir kepti orkaitėje 15 min. ( 180 laipsnių karštyje)
Išimti iš orkaitės, šaukšto pagalba pasemti išsiskyrusias sultis ir jomis apšlaikstyti cukinijos ir pievagrybių griežinėlius - vėl pastatyti kepti 25-35 min. Ragauti wink.gif
Ištraukus iš orkaitės galima lengvai apibarstyti tarkuotu Parmezo sūriu (nebūtinai) thumbup.gif

Skanaus wink.gif
Atsakyti
Vakar kepiau labai skanų apkepa su žuvimi ir cukinija smile.gif taigi dalinuosi receptuku, nes tikrai verta išmėginti.
Žuvį supjaustome gabalais(panašiai kaip kepant keptuvėje) suprieskoniuojame ir dedama į skardą. Tada supjaustome daržoves šiaudeliais cukiniją, morkas ir svogūna. Daržoves šiek tiek apkepiname keptuvėje (aš dar ant daržovių užbėriau vegetos) tada daržoves sukrečiame ant žuvies, užtepame majonezu, apibarstome žalumynais (krapai, svogunu laiskai) užtarkuojame sūrio ir kepame apie 20min. Valgoma su virtomis bulvėmis. Skanaus essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Krista @ 2011 08 15, 06:32)
Sumustiniai su cukinija
Cukinija apvolioti miltuose  ( as dar i miltus druskos idedu) apkepti, tada ant batono uztepti majonezo uzdeti kepta cukinija ir pomidoro griezineli, labai skanu

Einu kept, tik batona paskrudinsiu.
Atsakyti
QUOTE(Krista @ 2011 08 15, 08:32)
Sumustiniai su cukinija
Cukinija apvolioti miltuose  ( as dar i miltus druskos idedu) apkepti, tada ant batono uztepti majonezo uzdeti kepta cukinija ir pomidoro griezineli, labai skanu

tikrai skanus sumustinukai tik as darau siektiek kitaip su i miltu tesla dar bunu imusus kiausiniu,ir prieskoniuku idedu ivairiu ,krapu pertazoliu,ar kokiu kitu dieviska wub.gif
Atsakyti
atsiprasau temeles neseku, bet kaip Jums ar patiko, ns pernai dziovinau cukinijs man kazkaip paskui jau apkarto jos sriubukej, tad kas norit galiu perleist, turiu kokia 200 gr. likuti
Atsakyti
Kažkur buvo cukinijų tortas su morkų įdarų,neberandu
Atsakyti
Aš,ateinu su cukiinijos ir ryžių apkepu.

jam prireiks:

400g.cukinijos,

100g. sviesto,

100g.cukraus,

100g.ryžių,

3 vnt kiaušinių,

gabaliuko sviesto apkepo formai ištepti,
v.š. džiuvėsėlių formai išbarstyti,
riešutų{aš dėjau razinų gerą saują,ir nuo savęsdėjau vanilinio cukraus]

Ryžius aš,užpyliau virintu pienu,ir viriau kol paminkštėjo,ant silpnos kaitros.

Aatsiskyriau,kiaušinius{trynį nuo baltymo}
Išsitirpinau sviestą.
Supyliau cukrų į kombainą,išsukau,supyliau sviestą,burokine tarka sutarkuotą cukiniją
Vėliau supyliau išvirtus pravėsusius ryžiu,vanilinį cukrų,razinas,baltymus.
Supyliau į paruoštą kepimo formą.
Kepiau,kol parudavo.

Šiame recepte vietoj cukinijos galima naudoti moliūgą,aš pakeičiau cukinija

Valgiau su mėlynių uogiene..

Atsakyti
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 08 30, 10:12)
Kažkur buvo cukinijų tortas su morkų įdarų,neberandu

http://tangosuhelena...ynu-tortas.html
Dar pabandykit su majonezu ir pomidorais. Irgi labai skanu.
Atsakyti
Cukinija morku patale:
Reikes:
cukinijos
morku
svoguno
druskos
cesnako
pomidoru padazo arba pastos
Eiga:
Cukinija nulupame ir supjaustome ziedais (as nenuseklinu jei cukinija jauna), sutarkuojam morku, susmulkinam svoguna, morka su svogunais kepinam keptuveje. issitroksinus sumaisom su pom padazu arba pasta. kitoje keptuveje kepinam cukinija ir dedam i atskira lekste. veliau galima riebalus su popieriumi dar nusausinti. veliau ant cukinijos uzdedam morkytes su svoguniukais ir cesnako prikapojam ant virsaus (man kuo daugiau tuo skaniau). ir su svieziom bulvytem thumbup.gif
user posted image
Atsakyti