Įkraunama...
Įkraunama...

Cukinijos

QUOTE(mmartaa @ 2010 07 09, 10:40)
yra skanus receptas cukiniju blynu ,,NERINGOS BLOGAS,, kepaiu patiko,tik kas mane nervuoja,kazkodel jie man traukia alieju,gal ka ne taip dariau g.gif


Tikrai, cukinijos blynai labai prisigėrę aliejaus. Aš vietoj cukinijos blynų pradėjau kepti moliūginius. Viską dedu, kaip ir į cukinijos, tik cukiniją pakeičiu moliūgu. Man taip skaniau ir netraukia taip aliejaus.
Atsakyti
Išbandžiau labai neblogą receptą. Pagaminusi net nustebau, kaip gerai skoniai dera:
4 cukinijos
1/2 šaukštelio kmynų
1 citrina
100 g. grietinėlės
druskos ir pipirų pagal skonį

Cukinijas supjaustyti riekelėmis, aptepti aliejumi ir iškepti orkaitėje.
Pritarkuoti 1 nedidelį šaukštelį cirinos žievelės ir išspausti 2-3 šaukštelius citrinos sulčių. Kmynų sėklas berti į puodą, pakepinti 1 min., tada berti citrinų žieveles, įpilti sultis (užverda žaibiškai), tada pilti grietinėlę ir truputėlį pavirti, kol padažas sutirštės. Užpilti ant šiltų keptų cukinijų. Tinka kaip garnyras, užkandis arba pagrindinis patiekalas.
Atsakyti
Jau daug metu cukinijas troskinu taip ir man tai pats skaniausias patiekalas is ju. Jei cukinijos sviezios ju nelupu ir pjaustau su seklomis, jei jau dideles tada lupu ir imu seklas. Cukinijas supjaustome kubeliais ir dedame i keptuve, taip pat dedame kubelaiis pjaustytas morkas, svogunus ir pakepame su aliejumi, kai cukinijos truputi suminskeja dedu prieskonius ir plaustytus pomidorus, tada uzdengus patroskinu, gale dar idedu pomidoru padazo ir palieku kelioms minutems. Valgome su bulvem essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kruopa12: 23 liepos 2010 - 20:54
QUOTE(regna @ 2009 11 01, 23:20)
Cukiniją truputėlį apverdu sūdytame vandenyje.
Apvolioju kiaušinio plakinyje su prieskoniais ir džiuvesėliuose apvolioju.
Kepu aliejuje,iš abiejų pusių kol gražiai apgelsta.




nuo vaikystes nemegstu cukiniju, bet isbandziau sita receptuka, ir....visai patiko.aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kruopa12 @ 2010 07 23, 21:45)
Jau daug metu cukinijas troskinu taip ir man tai pats skaniausias patiekalas is ju. Jei cukinijos sviezios ju nelupu ir pjaustau su seklomis, jei jau dideles tada lupu ir imu seklas. Cukinijas supjaustome kubeliais ir dedame i keptuve, taip pat dedame kubelaiis pjaustytas morkas, svogunus ir pakepame su aliejumi, kai cukinijos truputi suminskeja dedu prieskonius ir plaustytus pomidorus, tada uzdengus patroskinu, gale dar idedu pomidoru padazo ir palieku kelioms minutems. Valgome su bulvem  essen.gif

Man ir su ryžiais toks troškinys labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Mano paskutinis cukiniju kepinys buvo farso & cukiniju tarte 4u.gif Patiko, tad gal kas irgi nores isbandyti mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2010 07 25, 16:52)
Mano paskutinis cukiniju kepinys buvo farso & cukiniju tarte  4u.gif  Patiko, tad gal kas irgi nores isbandyti  mirksiukas.gif

user posted image



Sugundei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dovesa @ 2010 07 25, 20:58)
Sugundei  4u.gif

kad jau po tikrovei nezinau ko valgyti paskutinemis dienomis noriu rolleyes.gif tai tas atsibode, tai to nenoriu o tokios tartes tai pas mus visada sueina thumbup.gif tikiuos patiks ir jums 4u.gif
Atsakyti
O aš išbandžiau cukinijų salotas, superinės gavos:
Cukinija
Agurkai
Obuoliai
Svogūnas
Citrinos sultys
Pipirai
Druska
Žalumynai
Alyvuogių aliejus
Viska pjaustome šiaudeliais. Skonis super gavos thumbup.gif
Atsakyti
Kai kepat cukinijų blynus, kad jie labai neprisigertų aliejaus, sutarkavę cukiniją apiberkit druska ir palikit, kad cukinija išskirtų vandenį, tada nuspauskit gerai ir sudėkit į tešlą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2010 08 03, 09:31)
Kai kepat cukinijų blynus, kad jie labai neprisigertų aliejaus, sutarkavę cukiniją apiberkit druska ir palikit, kad cukinija išskirtų vandenį, tada nuspauskit gerai ir sudėkit į tešlą  ax.gif


Pabandysim, o jie nebus tada sūrus?
Atsakyti
QUOTE(Nerijura @ 2010 07 14, 11:58)
Tikrai, cukinijos blynai  labai prisigėrę aliejaus. Aš vietoj cukinijos blynų pradėjau kepti moliūginius. Viską dedu, kaip ir į cukinijos, tik cukiniją pakeičiu moliūgu. Man taip skaniau ir netraukia taip aliejaus.



galima naudoti "ryžių aliejų", jis maziau prisigeria i kepamus produktus, ypatingai cunijos ir baklazanam jis tinka.
Atsakyti