QUOTE(Nerijura @ 2009 08 24, 13:07)
Džiaugiuosi, kad gaminusioms cukinijos troškinys su vištiena patiko. Dar gaminu cukinijos laivelius. Gaminasi taip:
Parinkti tinkamo dydžio cukiniją, kad nebūtų labai didelė, ar labai maža, plona. Ją perpjauti taip, kad išskobus sėklas, būtų laiveliai, cukinijos nulupti nereikia. Laivelius apiberti prieskoniais, druskyte.
Pasiruoštį laivelių įdarą:
Imu maždaug 0,5 kg faršo, 1 kiaušinį, supjaustau morkytes, svogūniukus, įdedu krapų, petražolių, prieskoniukų, kelis šaukštus grietinės, viską sumaišau.
Šios masės ,,pakraunu" į cukinijos laivelius ir pašaunu į orkaitę.
Gaunasi visai skaniai.
Tik mano vyrui patinka kai būna nepagailėta prieskoniukų, kad cukinija nebūtų be skonė. Pabandykit. Skanaus.
O negauna cukinija kartumo( čia mergina aukščiau postuose minėjo) nuo tos skuros, kai dedate kelti neluptą?
galvoju kepti laivelius neluptus.
O kaip paskui tuos laivelius patiekti gražiai ant stalo? Pjaustote riekelėmis, ir kiekvienam į lėkštę? Bet valgant tai jau tikrai teks skūrą lupti, nes kieta lieka, o be to tiesiog neskani? Prašome nesijuokti iš mano blondiniškų klausimų, nes ligi šiol su cukinija nelabai draugavau, kažkada mama kepdavo blynus, bet man jie nepatikdavo, gal kad apskritai blynų privengiu.
O va dabar gavau didelių cukinijų , tai teks naudoti