Įkraunama...
Įkraunama...

Cukinijos

QUOTE(juruze @ 2009 10 01, 10:29)
Kad kazin ar ir nuo skuros galejo buti kartu  g.gif man isvis cia mistika kad kartu buvo  smile.gif Skura irgi lupu tik kai kieta buna  biggrin.gif

tau gal mistika, bet mes vistiek spjaudėmės nuo kartumo lotuliukas.gif kai kur radau parašyta kad reikia pamirkyt ją 5 min pasūdytam vandenį, kad nuimtų kartumą. kaip ir baklazaną biggrin.gif
tai va, nesvarbu, daugiau netrukdysiu su savo mistikom. laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(zbara @ 2009 10 01, 08:43)
geras, reiks ir man pabandyt su sėklom, o tai aš visa laik pusę cukinijos išdarinėju ir išmetu  unsure.gif
prisiminiua karčios buvo man, nes kazkoki recepta nugirdus, kepiau su žieve. matyt nuo žievės kartumas buvo. nes galvoju kai troškinius darau tai cukinija kaip tik saldoka  rolleyes.gif


gal didele cukinija ir peraugusi..jos skanaiusios jaunos tokios mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerijura @ 2009 08 24, 13:07)
Džiaugiuosi, kad gaminusioms cukinijos troškinys su vištiena patiko. Dar gaminu cukinijos laivelius. Gaminasi taip:
Parinkti tinkamo dydžio cukiniją, kad nebūtų labai didelė, ar labai maža, plona. Ją perpjauti taip, kad išskobus sėklas, būtų laiveliai, cukinijos nulupti nereikia. Laivelius apiberti prieskoniais, druskyte.
Pasiruoštį laivelių įdarą:
Imu maždaug 0,5 kg faršo, 1 kiaušinį, supjaustau morkytes, svogūniukus, įdedu krapų, petražolių, prieskoniukų, kelis šaukštus grietinės, viską sumaišau.
Šios masės ,,pakraunu" į cukinijos laivelius ir pašaunu į orkaitę.
Gaunasi visai skaniai.  biggrin.gif Tik mano vyrui patinka kai būna nepagailėta prieskoniukų, kad cukinija nebūtų be skonė. Pabandykit. Skanaus. mirksiukas.gif

O negauna cukinija kartumo( čia mergina aukščiau postuose minėjo) nuo tos skuros, kai dedate kelti neluptą?
galvoju kepti laivelius neluptus.
O kaip paskui tuos laivelius patiekti gražiai ant stalo? Pjaustote riekelėmis, ir kiekvienam į lėkštę? Bet valgant tai jau tikrai teks skūrą lupti, nes kieta lieka, o be to tiesiog neskani? Prašome nesijuokti iš mano blondiniškų klausimų, nes ligi šiol su cukinija nelabai draugavau, kažkada mama kepdavo blynus, bet man jie nepatikdavo, gal kad apskritai blynų privengiu.
O va dabar gavau didelių cukinijų , tai teks naudoti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auroryte: 31 spalio 2009 - 11:36
QUOTE(auroryte @ 2009 10 31, 12:35)
O negauna cukinija kartumo( čia mergina aukščiau postuose minėjo) nuo tos skuros, kai dedate kelti neluptą?
galvoju kepti laivelius neluptus.
O kaip paskui tuos laivelius patiekti gražiai ant stalo? Pjaustote riekelėmis, ir kiekvienam į lėkštę? Bet valgant tai jau tikrai teks skūrą lupti, nes kieta lieka, o be to tiesiog neskani? Prašome nesijuokti iš mano blondiniškų klausimų, nes ligi šiol su cukinija nelabai draugavau, kažkada mama kepdavo blynus, bet man jie nepatikdavo, gal kad apskritai blynų privengiu.
O va dabar gavau didelių cukinijų , tai teks naudoti 4u.gif


Aš niekada cukinijos nelupu, kai kepu laivelius. Ir valgydami nelupam. Karti niekada nepasitaikė, gal todėl, kad neauginu labai didelių (nors nežinau ar dėl to). O į lėkštę dedu kiekvienam atpjaunant po gabaliuką.
Jeigu cukinija labai didelė, tai gal geriau kepti ne laivelius, o tiesiog supjaustant griežinėliais, išskobt sėklas, į kiekvieną įdėti įdaro, ant viršaus sūrio ir į orkaitę.
Skanaus!
Atsakyti
Naudoju tik jaunas cukinijas.

Kepu arba smulkintas akrtu su kitokiom daržovėm, arba supjaustau riekėm, odos nelupu. Pakepu ant lėtos ugnies iš abiejų pusių ant keptuvės, ant viršaus pripjausčius šesnako. Po to dedu į orkaitę dar trumpam, užtarkavus sūrio. Nerealus garnyras gaunasi thumbup.gif Prieskoniai paprasti, druska ir pipiras.
Atsakyti
Cukiniją truputėlį apverdu sūdytame vandenyje.
Apvolioju kiaušinio plakinyje su prieskoniais ir džiuvesėliuose apvolioju.
Kepu aliejuje,iš abiejų pusių kol gražiai apgelsta.
Atsakyti
Noriu kokios nors nekasdieniskos sriubytes,tad nutariau istraukti is saldytuvo cukinija ir su ja ka nors pagaminti g.gif Padekit-mestelkit kokios nors skanios sriubytes receptuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2009 11 01, 11:15)
Naudoju tik jaunas cukinijas.

Kepu arba smulkintas akrtu su kitokiom daržovėm, arba supjaustau riekėm, odos nelupu. Pakepu ant lėtos ugnies iš abiejų pusių ant keptuvės, ant viršaus pripjausčius šesnako. Po to dedu į orkaitę dar trumpam, užtarkavus sūrio. Nerealus garnyras gaunasi  thumbup.gif Prieskoniai paprasti, druska ir pipiras.

Ir as isbandziau. Tikrai thumbup.gif Aciu uz recepta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 11 01, 23:20)
Cukiniją truputėlį apverdu sūdytame vandenyje.
Apvolioju kiaušinio plakinyje su prieskoniais ir džiuvesėliuose apvolioju.
Kepu aliejuje,iš abiejų pusių kol gražiai apgelsta.

As kepu neapvirtas, gal tik kiek ploniau supjaustytas, o apvolioju siek tiek miltuose.
Atsakyti
QUOTE(UMA3 @ 2009 11 19, 14:05)
Noriu kokios nors nekasdieniskos sriubytes,tad nutariau istraukti is saldytuvo cukinija ir su ja ka nors pagaminti  g.gif Padekit-mestelkit kokios nors skanios sriubytes receptuka  4u.gif

čia tikrai yra ir sriubyčių receptų: visai neseniai gaminau.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 11 01, 23:20)
Cukiniją truputėlį apverdu sūdytame vandenyje.
Apvolioju kiaušinio plakinyje su prieskoniais ir džiuvesėliuose apvolioju.
Kepu aliejuje,iš abiejų pusių kol gražiai apgelsta.


As kepu neapvirtas. Super skonis.

Jau cukinijos puikiai dera, tad laukiam nauju receptuku. Gal kas mokat skanius blynus, bet nesaldžius?
Atsakyti
yra skanus receptas cukiniju blynu ,,NERINGOS BLOGAS,, kepaiu patiko,tik kas mane nervuoja,kazkodel jie man traukia alieju,gal ka ne taip dariau g.gif
Atsakyti