Kadangi šioje temoje renkasi cukinijų mėgėjos, tai drįstu pasiūlyti po antro patiekalo paskanauti desertuku - cukinijos keksu. Receptuko nerašysiu, jį atkasiau I temoje ,,Keksai ir keksiukai", į II neperkeltas.
Labai skanu. Ir visiems ragavusiems labai patiko.
Papildyta:
Oi, na ir išsiblaškiusi. O tikslaus pavadinimo ir neparašiau.
O vadinasi - ,,Šokoladinis keksas su cukinijomis". Skanaus
QUOTE(Nerijura @ 2009 08 28, 09:29)
Kadangi šioje temoje renkasi cukinijų mėgėjos, tai drįstu pasiūlyti po antro patiekalo paskanauti desertuku - cukinijos keksu. Receptuko nerašysiu, jį atkasiau I temoje ,,Keksai ir keksiukai", į II neperkeltas.
Labai skanu. Ir visiems ragavusiems labai patiko.
Papildyta:
Oi, na ir išsiblaškiusi. O tikslaus pavadinimo ir neparašiau.
O vadinasi - ,,Šokoladinis keksas su cukinijomis". Skanaus
Labai skanu. Ir visiems ragavusiems labai patiko.
Papildyta:
Oi, na ir išsiblaškiusi. O tikslaus pavadinimo ir neparašiau.
O vadinasi - ,,Šokoladinis keksas su cukinijomis". Skanaus
nuorodele ikelk
ne visos cukinijų mėgėjos, kai kurioms atvilko net 4 dyyyyyydelis cukinijas, tai va tokia kai aš, skaitau ką iš jų galima padaryti.
ir diugu, kad tiek visko randu
ačiū
ir diugu, kad tiek visko randu
ačiū
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 08 27, 22:56)
o vaizdelis koks gražus norėtųs pabandyt, o kokį kumpį naudojat?
Paprastą iš įpakavimų kai būna, be spirgučių jis buvo ir dėjau jo dvigubai tiek, nei norma. Manau, kad kuo puikiausiai tiktų ir daktariška dešra - pigesnis variantas. Va dabar vėl cukiniją parsivežiau, tai manau dėsiu truputį tarkuotos morkos ir daktariškos dešros - ekonominis variantas
Gavau iš anytos didelę žalią cukiniją, tokią kietą jau (dar pastovėjo pas mus apie savaitę, kol atėjo įkvėpimas ), tai užkepiau aš ją.
Reikės:
Cukinijos
kiaulienos-jautienos faršo (aš dėjau apie 300-400g 7 žiedams)
morka
svogūnėlis
kiaušinis
fermentinio sūrio (naudojau "Dvaro" 250g pakuotę)
prieskoniai
alyvuogių aliejus
O dariau štai taip:
Sumaliau morką ir svogūnėlį blenderiu, sudėjau į faršą, įmušiau kiaušinį ir pridėjau maltai mėsai skirtų prieskoniu. Viską išmaišiau ranka.
Cukiniją supjausčiau maždaug 2cm storio grežinėliais, nupjausčiau skūrą, išskobiau sėklas, gavosi žiedai. Juos pabarsčiau prieskoniais (kažkokius universalius maggi turėjau žalius tokius, tai čia vietoj druskos, dar barsčiau čiobreliais ir baziliku).
Į žiedus prikimšau paruoštą faršą, skardą ištepiau aliejumi, sudėjau žiedus, apibarsčiau tarkuotu fermentiniu sūriu ir viską kepiau 190 laipsnių orkaitėj apie 30min. Žodžiu kol sūris parudavo, tada vieną prasikrapščiau, pažiūrėjau kad faršas iškepęs ir į lėkštę Laaaabai skanu, neriebu, nereikia nei jokio garnyro, nes cukinija jį atstoja. Likau patenkinta savo improvizacija Vaikam taip pat labai patiko
Reikės:
Cukinijos
kiaulienos-jautienos faršo (aš dėjau apie 300-400g 7 žiedams)
morka
svogūnėlis
kiaušinis
fermentinio sūrio (naudojau "Dvaro" 250g pakuotę)
prieskoniai
alyvuogių aliejus
O dariau štai taip:
Sumaliau morką ir svogūnėlį blenderiu, sudėjau į faršą, įmušiau kiaušinį ir pridėjau maltai mėsai skirtų prieskoniu. Viską išmaišiau ranka.
Cukiniją supjausčiau maždaug 2cm storio grežinėliais, nupjausčiau skūrą, išskobiau sėklas, gavosi žiedai. Juos pabarsčiau prieskoniais (kažkokius universalius maggi turėjau žalius tokius, tai čia vietoj druskos, dar barsčiau čiobreliais ir baziliku).
Į žiedus prikimšau paruoštą faršą, skardą ištepiau aliejumi, sudėjau žiedus, apibarsčiau tarkuotu fermentiniu sūriu ir viską kepiau 190 laipsnių orkaitėj apie 30min. Žodžiu kol sūris parudavo, tada vieną prasikrapščiau, pažiūrėjau kad faršas iškepęs ir į lėkštę Laaaabai skanu, neriebu, nereikia nei jokio garnyro, nes cukinija jį atstoja. Likau patenkinta savo improvizacija Vaikam taip pat labai patiko
As irgi panasiai uzkepu, tik nulupusi cukinija, perpjaunu per puse ir isskobiu seklas. Taigi gaunasi du dideli laivai, kadangi cukinijos - is mociutes darzo gana dideles ir grazios Taigi i viena laiveli pridedu farso ir uztarkuoju siek tiek surio, arba nededu, kai norisi liesiau. Ypac skanu su kalakutienos farsu, mesyte tokia baltute, o cukinijos skonis pasakiskas. Zodziu, toks pats patiekalas, tik as labiau megstu farsiruoti didesniame gabale.
QUOTE(juruze @ 2009 08 30, 22:52)
Gavau iš anytos didelę žalią cukiniją, tokią kietą jau (dar pastovėjo pas mus apie savaitę, kol atėjo įkvėpimas ), tai užkepiau aš ją.
Reikės:
Cukinijos
kiaulienos-jautienos faršo (aš dėjau apie 300-400g 7 žiedams)
morka
svogūnėlis
kiaušinis
fermentinio sūrio (naudojau "Dvaro" 250g pakuotę)
prieskoniai
alyvuogių aliejus
O dariau štai taip:
Sumaliau morką ir svogūnėlį blenderiu, sudėjau į faršą, įmušiau kiaušinį ir pridėjau maltai mėsai skirtų prieskoniu. Viską išmaišiau ranka.
Cukiniją supjausčiau maždaug 2cm storio grežinėliais, nupjausčiau skūrą, išskobiau sėklas, gavosi žiedai. Juos pabarsčiau prieskoniais (kažkokius universalius maggi turėjau žalius tokius, tai čia vietoj druskos, dar barsčiau čiobreliais ir baziliku).
Į žiedus prikimšau paruoštą faršą, skardą ištepiau aliejumi, sudėjau žiedus, apibarsčiau tarkuotu fermentiniu sūriu ir viską kepiau 190 laipsnių orkaitėj apie 30min. Žodžiu kol sūris parudavo, tada vieną prasikrapščiau, pažiūrėjau kad faršas iškepęs ir į lėkštę Laaaabai skanu, neriebu, nereikia nei jokio garnyro, nes cukinija jį atstoja. Likau patenkinta savo improvizacija Vaikam taip pat labai patiko
Reikės:
Cukinijos
kiaulienos-jautienos faršo (aš dėjau apie 300-400g 7 žiedams)
morka
svogūnėlis
kiaušinis
fermentinio sūrio (naudojau "Dvaro" 250g pakuotę)
prieskoniai
alyvuogių aliejus
O dariau štai taip:
Sumaliau morką ir svogūnėlį blenderiu, sudėjau į faršą, įmušiau kiaušinį ir pridėjau maltai mėsai skirtų prieskoniu. Viską išmaišiau ranka.
Cukiniją supjausčiau maždaug 2cm storio grežinėliais, nupjausčiau skūrą, išskobiau sėklas, gavosi žiedai. Juos pabarsčiau prieskoniais (kažkokius universalius maggi turėjau žalius tokius, tai čia vietoj druskos, dar barsčiau čiobreliais ir baziliku).
Į žiedus prikimšau paruoštą faršą, skardą ištepiau aliejumi, sudėjau žiedus, apibarsčiau tarkuotu fermentiniu sūriu ir viską kepiau 190 laipsnių orkaitėj apie 30min. Žodžiu kol sūris parudavo, tada vieną prasikrapščiau, pažiūrėjau kad faršas iškepęs ir į lėkštę Laaaabai skanu, neriebu, nereikia nei jokio garnyro, nes cukinija jį atstoja. Likau patenkinta savo improvizacija Vaikam taip pat labai patiko
turiu kaip tik cukiniju. butinai pabandysiu pagaminti, skaitau ir isivaizduoju, kad tikrai labai skaniai turetu gautis
Tik prieskoniu negailėkit
as vakar gaminau si recepta, ikeliu nuorodele, o gal jau kuri raset
labai skanu gavosi
http://www_neringa-b...a-cukinija.html
labai skanu gavosi
http://www_neringa-b...a-cukinija.html
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 09 12, 10:36)
as vakar gaminau si recepta, ikeliu nuorodele, o gal jau kuri raset
labai skanu gavosi
http://www_neringa-b...a-cukinija.html
labai skanu gavosi
http://www_neringa-b...a-cukinija.html
dziaugiuosi, kad patiko
o as atnesu kiek kitoki idarytu cukiniju varianta
receptas
galima gaminti troškinį orkaitėje: gabaliukais supjaustyta cukinija (nulupta, bent aš visada visas lupu), pomidoras ir smulkintas svogūnas sumaišomi pabarstomi provanso žolelėmis (toks prieskonių mišinys) ir druska, sumaišomi, ant viršaus primėtau faršo kukuliukų (faršas paruoštas su prieskoniais), šlakelis aliejaus, apie pusę stiklinės vandens ir viskas kepama 20-30 minučių - reikia žiūrėti pagal cukiniją ir mėsą, kada iškepa.
arba gaminant rizoto, skanu pridėti cukinijos, o gaminimo pabaigoje dar krevečių.
arba gaminant rizoto, skanu pridėti cukinijos, o gaminimo pabaigoje dar krevečių.