Įkraunama...
Įkraunama...

Cukinijos

Kadangi šioje temoje renkasi cukinijų mėgėjos, tai drįstu pasiūlyti po antro patiekalo paskanauti desertuku - cukinijos keksu. Receptuko nerašysiu, jį atkasiau I temoje ,,Keksai ir keksiukai", į II neperkeltas.
Labai skanu. biggrin.gif Ir visiems ragavusiems labai patiko. mirksiukas.gif
Papildyta:
Oi, na ir išsiblaškiusi. O tikslaus pavadinimo ir neparašiau. lotuliukas.gif
O vadinasi - ,,Šokoladinis keksas su cukinijomis". Skanaus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerijura @ 2009 08 28, 09:29)
Kadangi šioje temoje renkasi cukinijų mėgėjos, tai drįstu pasiūlyti po antro patiekalo paskanauti desertuku -  cukinijos keksu. Receptuko nerašysiu, jį atkasiau I temoje ,,Keksai ir keksiukai", į II neperkeltas.
Labai skanu.  biggrin.gif  Ir visiems ragavusiems labai patiko.  mirksiukas.gif
Papildyta:
Oi, na ir išsiblaškiusi. O tikslaus pavadinimo ir neparašiau.  lotuliukas.gif
O vadinasi - ,,Šokoladinis keksas su cukinijomis". Skanaus biggrin.gif


nuorodele ikelk mirksiukas.gif

Atsakyti
ne visos cukinijų mėgėjos, kai kurioms atvilko net 4 dyyyyyydelis cukinijas, tai va tokia kai aš, skaitau ką iš jų galima padaryti. blush2.gif
ir diugu, kad tiek visko randu thumbup.gif
ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renatina @ 2009 08 28, 11:03)
nuorodele ikelk mirksiukas.gif

http://www.supermama...?...eksas&st=24
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 08 27, 22:56)
blink.gif o vaizdelis koks gražus nestuke.gif  norėtųs pabandyt, o kokį kumpį naudojat?  g.gif


Paprastą iš įpakavimų kai būna, be spirgučių jis buvo ir dėjau jo dvigubai tiek, nei norma. Manau, kad kuo puikiausiai tiktų ir daktariška dešra - pigesnis variantas. Va dabar vėl cukiniją parsivežiau, tai manau dėsiu truputį tarkuotos morkos ir daktariškos dešros - ekonominis variantas lotuliukas.gif
Atsakyti
Gavau iš anytos didelę žalią cukiniją, tokią kietą jau (dar pastovėjo pas mus apie savaitę, kol atėjo įkvėpimas biggrin.gif ), tai užkepiau aš ją.

Reikės:
Cukinijos
kiaulienos-jautienos faršo (aš dėjau apie 300-400g 7 žiedams)
morka
svogūnėlis
kiaušinis
fermentinio sūrio (naudojau "Dvaro" 250g pakuotę)
prieskoniai
alyvuogių aliejus

O dariau štai taip:
Sumaliau morką ir svogūnėlį blenderiu, sudėjau į faršą, įmušiau kiaušinį ir pridėjau maltai mėsai skirtų prieskoniu. Viską išmaišiau ranka.
Cukiniją supjausčiau maždaug 2cm storio grežinėliais, nupjausčiau skūrą, išskobiau sėklas, gavosi žiedai. Juos pabarsčiau prieskoniais (kažkokius universalius maggi turėjau žalius tokius, tai čia vietoj druskos, dar barsčiau čiobreliais ir baziliku).
Į žiedus prikimšau paruoštą faršą, skardą ištepiau aliejumi, sudėjau žiedus, apibarsčiau tarkuotu fermentiniu sūriu ir viską kepiau 190 laipsnių orkaitėj apie 30min. Žodžiu kol sūris parudavo, tada vieną prasikrapščiau, pažiūrėjau kad faršas iškepęs ir į lėkštę thumbup.gif Laaaabai skanu, neriebu, nereikia nei jokio garnyro, nes cukinija jį atstoja. Likau patenkinta savo improvizacija thumbup.gif Vaikam taip pat labai patiko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juruze: 30 rugpjūčio 2009 - 20:54
As irgi panasiai uzkepu, tik nulupusi cukinija, perpjaunu per puse ir isskobiu seklas. Taigi gaunasi du dideli laivai, kadangi cukinijos - is mociutes darzo gana dideles ir grazios smile.gif Taigi i viena laiveli pridedu farso ir uztarkuoju siek tiek surio, arba nededu, kai norisi liesiau. Ypac skanu su kalakutienos farsu, mesyte tokia baltute, o cukinijos skonis pasakiskas. Zodziu, toks pats patiekalas, tik as labiau megstu farsiruoti didesniame gabale.
Atsakyti
QUOTE(juruze @ 2009 08 30, 22:52)
Gavau iš anytos didelę žalią cukiniją, tokią kietą jau (dar pastovėjo pas mus apie savaitę, kol atėjo įkvėpimas  biggrin.gif ), tai užkepiau aš ją.

Reikės:
Cukinijos
kiaulienos-jautienos faršo (aš dėjau apie 300-400g 7 žiedams)
morka
svogūnėlis
kiaušinis
fermentinio sūrio (naudojau "Dvaro" 250g pakuotę)
prieskoniai
alyvuogių aliejus

O dariau štai taip:
Sumaliau morką ir svogūnėlį blenderiu, sudėjau į faršą, įmušiau kiaušinį ir pridėjau maltai mėsai skirtų prieskoniu. Viską išmaišiau ranka.
Cukiniją supjausčiau maždaug 2cm storio grežinėliais, nupjausčiau skūrą, išskobiau sėklas, gavosi žiedai. Juos pabarsčiau prieskoniais (kažkokius universalius maggi turėjau žalius tokius, tai čia vietoj druskos, dar barsčiau čiobreliais ir baziliku).
Į žiedus prikimšau paruoštą faršą, skardą ištepiau aliejumi, sudėjau žiedus, apibarsčiau tarkuotu fermentiniu sūriu ir viską kepiau 190 laipsnių orkaitėj apie 30min. Žodžiu kol sūris parudavo, tada vieną prasikrapščiau, pažiūrėjau kad faršas iškepęs ir į lėkštę  thumbup.gif Laaaabai skanu, neriebu, nereikia nei jokio garnyro, nes cukinija jį atstoja. Likau patenkinta savo improvizacija  thumbup.gif Vaikam taip pat labai patiko



turiu kaip tik cukiniju. butinai pabandysiu pagaminti, skaitau ir isivaizduoju, kad tikrai labai skaniai turetu gautis
Atsakyti
Tik prieskoniu negailėkit mirksiukas.gif
Atsakyti
as vakar gaminau si recepta, ikeliu nuorodele, o gal jau kuri raset blush2.gif
labai skanu gavosi thumbup.gif
http://www_neringa-b...a-cukinija.html
Atsakyti
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 09 12, 10:36)
as vakar gaminau si recepta, ikeliu nuorodele, o gal jau kuri raset  blush2.gif
labai skanu gavosi  thumbup.gif
http://www_neringa-b...a-cukinija.html

dziaugiuosi, kad patiko 4u.gif

o as atnesu kiek kitoki idarytu cukiniju varianta 4u.gif

user posted image

receptas
Atsakyti
galima gaminti troškinį orkaitėje: gabaliukais supjaustyta cukinija (nulupta, bent aš visada visas lupu), pomidoras ir smulkintas svogūnas sumaišomi pabarstomi provanso žolelėmis (toks prieskonių mišinys) ir druska, sumaišomi, ant viršaus primėtau faršo kukuliukų (faršas paruoštas su prieskoniais), šlakelis aliejaus, apie pusę stiklinės vandens ir viskas kepama 20-30 minučių - reikia žiūrėti pagal cukiniją ir mėsą, kada iškepa.
arba gaminant rizoto, skanu pridėti cukinijos, o gaminimo pabaigoje dar krevečių.
Atsakyti