Darau su cukonijomis toki troskini.. Tikiuosi nepasikartosiu...
I keptuve dedu sviesto, joje uzdengusi troskinu tarkuotas morkytes ir svoguna. Kiek veliau idedu kubeliais pjaustytas cukinijas ir dar visko, ko turiu (paprikos, agurku, sparaginiu pupeliu...) arba nebededu nieko. Kai viskas issitroskina pabarstau kmynais, idedu vegetos, siek tiek miltu ir pienuko. Viskas-valgoma. galima valgyti kaip atskira patiekala su bulvemis ar makaronais arba tiekti prie mesos.
kartais dar pakepinu mesytes gabaliukus arba farso atskiroje keptuveje ir toliau dedu troskinti kartu su visomis darzovemis
cukinijų pyragas
1 cukinija
3 nemaži svogūnai
10 šaukštų miltų
5 kiaušiniai
6 šaukštai aliejaus
sauja krapų, petražolių, kiti įvairūs prieskoniai
kiaušinius išplakti su mikseriu su prieskoniais. cukiniją nulupti ir sutarkuoti bulvine tarka. į kiaušinių masę pilti aliejų, cukiniją, kubeliais pjaustytus svogūnus. galiausiai berti miltus. viską išmaišyti ir kepti orkaitėj, kol atšoks kraštai ir nebelips tešla prie įsmeigto pagaliuko
skanaus!!!
p.s. aš naudojau 4 mažytes cukinijas. kiaušinių dėjau irgi tik 4, kadangi jie buvo dideli. petražolių neturėjau, tai įbėriau daugiau kitokių prieskonių (dašio, pipiriukų, picos prieskonių). miltų įdėjau šiek tiek daugiau nei nurodyta. bet vis vien išėjo laaabai skanus pyragas, ypač dar šiltas
manau, galima būtų drąsiai į tešlą įtarkuot sūrio, būtų super tik pirmąsyk darydama dar pabijojau
1 cukinija
3 nemaži svogūnai
10 šaukštų miltų
5 kiaušiniai
6 šaukštai aliejaus
sauja krapų, petražolių, kiti įvairūs prieskoniai
kiaušinius išplakti su mikseriu su prieskoniais. cukiniją nulupti ir sutarkuoti bulvine tarka. į kiaušinių masę pilti aliejų, cukiniją, kubeliais pjaustytus svogūnus. galiausiai berti miltus. viską išmaišyti ir kepti orkaitėj, kol atšoks kraštai ir nebelips tešla prie įsmeigto pagaliuko
skanaus!!!
p.s. aš naudojau 4 mažytes cukinijas. kiaušinių dėjau irgi tik 4, kadangi jie buvo dideli. petražolių neturėjau, tai įbėriau daugiau kitokių prieskonių (dašio, pipiriukų, picos prieskonių). miltų įdėjau šiek tiek daugiau nei nurodyta. bet vis vien išėjo laaabai skanus pyragas, ypač dar šiltas
manau, galima būtų drąsiai į tešlą įtarkuot sūrio, būtų super tik pirmąsyk darydama dar pabijojau
QUOTE(jurgav.. @ 2008 09 04, 20:02)
cukinijų pyragas
1 cukinija
3 nemaži svogūnai
10 šaukštų miltų
5 kiaušiniai
6 šaukštai aliejaus
sauja krapų, petražolių, kiti įvairūs prieskoniai
1 cukinija
3 nemaži svogūnai
10 šaukštų miltų
5 kiaušiniai
6 šaukštai aliejaus
sauja krapų, petražolių, kiti įvairūs prieskoniai
Ačiū, reiks bandyti
Sonatinos bandžiau, puikus Nors ir sūrio neturėjau...
Ir dar blynų reiktų iškepti bulvinių-cukininių
O atsilyginimui turiu sriubytės receptą Nors ir ne antrieji patiekalai, bet cukinija...
Tagi, cukiniją nulupti, supjaustyti kubeliais, į puodą, įpilti vandens, kad tik apsemtų, nes pati cukinija po to išskiria sulčių. Kai užvwerda, įmesti sultinio kubelį, pavirti 10 min., nukelti nuo ugnies, įdėti šaukštą varškės (ar daugiau, jei didelis puodas), grietinės šaukštą, išmaišyti ir viską sutrinti. Gaunasi puiki kreminė sriuba. Mano anyta negalėjo patikėti, kad nieko daugiau nedėjau, tik cukiniją ir varškės šiek tiek
ieškodama, kur dar realizuoti turimas cukinijas radau recepta - rezultatas pralenkė lūkečius, pabandykit
Špinatų sriuba su cukinijomis
reikės:
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 3 česnakų skiltelių,
2 svogūnų,
2 vidutinio didumo bulvių,
2 vidutinio didumo jaunų cukinijų,
apie 1,5 l sultinio (mėsos, daržovių) arba vandens,
apie 500 g šviežių špinatų lapelių,
šviežių kalendrų arba petražolių lapelių (apie 100 g kuo daugiau, tuo skaniau),
1 citrinos sulčių,
maltų juodųjų arba baltųjų pipirų,
druskos,
Paruošimas:
Puode įkaitinti alyvuogių aliejų, suberti nuluptus sukapotus svogūnus, česnakų skilteles ir pakepinti, kol gražiai pagelsta. Suberti nuluptas susmulkintas bulves, cukinijas (jaunų cukinijų lupti nereikia), supilti sultinį arba vandenį, viską sumaišyti, sumažinti ugnį ir virti apie 15 min., kol daržovės suminkštėja.
Špinatų lapus labai gerai nuplauti, jeigu didesni lapai, juos susmulkinti, įmaišyti į sriubą, pasūdyti, įberti maltų pipirų, pakaitinti keletą sekundžių, tada suberti susmulkintus kalendrų arba petražolių lapelius, sumaišyti ir nukelti nuo ugnies.
Kas mėgsta, galima sriubą pertrinti, tada įpilti citrinų sulčių, sumaišyti ir tiekti.
Tiekiant sriubą galima pagardinti šlakeliu geros kokybės alyvuogių aliejaus, natūraliu jogurtu arba grietine.
Špinatų sriuba su cukinijomis
reikės:
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 3 česnakų skiltelių,
2 svogūnų,
2 vidutinio didumo bulvių,
2 vidutinio didumo jaunų cukinijų,
apie 1,5 l sultinio (mėsos, daržovių) arba vandens,
apie 500 g šviežių špinatų lapelių,
šviežių kalendrų arba petražolių lapelių (apie 100 g kuo daugiau, tuo skaniau),
1 citrinos sulčių,
maltų juodųjų arba baltųjų pipirų,
druskos,
Paruošimas:
Puode įkaitinti alyvuogių aliejų, suberti nuluptus sukapotus svogūnus, česnakų skilteles ir pakepinti, kol gražiai pagelsta. Suberti nuluptas susmulkintas bulves, cukinijas (jaunų cukinijų lupti nereikia), supilti sultinį arba vandenį, viską sumaišyti, sumažinti ugnį ir virti apie 15 min., kol daržovės suminkštėja.
Špinatų lapus labai gerai nuplauti, jeigu didesni lapai, juos susmulkinti, įmaišyti į sriubą, pasūdyti, įberti maltų pipirų, pakaitinti keletą sekundžių, tada suberti susmulkintus kalendrų arba petražolių lapelius, sumaišyti ir nukelti nuo ugnies.
Kas mėgsta, galima sriubą pertrinti, tada įpilti citrinų sulčių, sumaišyti ir tiekti.
Tiekiant sriubą galima pagardinti šlakeliu geros kokybės alyvuogių aliejaus, natūraliu jogurtu arba grietine.
Neradau temoj tokio cukiniju patiekalo,jis dabar pas mane einamiausias.Cukinija supjaustau griezineliais,nulupu zieve,isskobiu vidu ir isdelioju kiaurus griezinelius i kepimo skarda.I griezineliu vidu dedu paruosta farsa,kaip kotletams,tik dar pritarkuoju morku ir kepu orkaiteje apie 20min.Baigiant kepti uzdedu po riekele fermentinio surio. Mano seimai labai "slysta"
QUOTE(Giedroji @ 2008 09 21, 21:05)
Neradau temoj tokio cukiniju patiekalo,jis dabar pas mane einamiausias.Cukinija supjaustau griezineliais,nulupu zieve,isskobiu vidu ir isdelioju kiaurus griezinelius i kepimo skarda.I griezineliu vidu dedu paruosta farsa,kaip kotletams,tik dar pritarkuoju morku ir kepu orkaiteje apie 20min.Baigiant kepti uzdedu po riekele fermentinio surio. Mano seimai labai "slysta"
reiketu pabandyti
Siandien ir as gaminau su cukinija patiekala: nulupau zieve, burokine tarka sutarkavau, taip pat sutarkavau morkas, supjausciau svoguna, paviriau sudytm vandenyje kalafijora, supjausciau pomidorus, viska pakepinau, dar pakepinau lasisos farsa, idejau ivairiu prieskoniu, viska sumaisiau. Skarda isklojau bemiele Malsenos tesla, ant jos sudejau idara, apibarsciau fermentiniu suriu. Kepiau orkaiteje, ko suris issileido ir apskrudo.
Seimyna gyre, kad skanu.
Seimyna gyre, kad skanu.
QUOTE(Giedroji @ 2008 09 21, 22:05)
Neradau temoj tokio cukiniju patiekalo,jis dabar pas mane einamiausias.Cukinija supjaustau griezineliais,nulupu zieve,isskobiu vidu ir isdelioju kiaurus griezinelius i kepimo skarda.I griezineliu vidu dedu paruosta farsa,kaip kotletams,tik dar pritarkuoju morku ir kepu orkaiteje apie 20min.Baigiant kepti uzdedu po riekele fermentinio surio. Mano seimai labai "slysta"
As lygiai taip pat darau, tik ne orkaiteje, o keptuveje kepu: jau idaryta cukinijos griezineli pavolioju i miltus ir i kiausini
QUOTE(Redazi @ 2008 08 22, 19:05)
susigundžiau ir aš iškepiau šį pyragą su cukinijomis, Deja valgiau šį skanumyną viena. Mano vyriukai nevalgė nemėgsta tokių eksperimentų...
ir pas mane taip pat..atsisake jo mano vyrukai..
o man tai laaaaaaaaaaaaaaaaaaabai patiko
As cukinija naudoju kaip garnyra prie mesos kepsnio ar pan. Bulviu beveik nevalgom, tai uzkepam darzoves. Zodziu, pati geriausia cukinija- zalia. Jokiu budu ne medine geltona. Zalia NENULUPTA cukinija supjaustyti griezineliais, pabarstyti pipirais, druska ar kokiais kitais prieskoniais, apibertin tarkuotu parmezanu ir uzkepti orkaiteje kokias 15 min.
Peveze, siandien darem tokius kepsnelius: griezinelis cukinijos, jautienos farsas su prieskoniais (isplojau kaip burgeio kotletuka), ant jo- marinuoti svoguneliai ir alyvuoges, tada vel griezinelis cukinijos, pomidoro griezinelis, dar druska ir prieskoniai ant pomidoro. Pakepiau minuciu 20 orkaiteje, tada dejau tarkuota Dziugo suri ir dar minuciu 10 pakepiau.
Labai gerai tam tinka "arklinio" dydzio cukinijos. Tik, primenu, ne geltonos cukinijos- jos apskritai maistui netinka, mano vertinimu. Zalios, nenuluptos- .
Ir nereikia jokiu viduriu ispjauti. Gi geras daiktas, seklos zaliu cukiniju buna minkstos, net ir arkliniu. Man kazkaip nepriimtina gera daikta ispkjauti ir mesti lauk. Gi skanu ir sveika visa kepta cukinija.
Labai gerai tam tinka "arklinio" dydzio cukinijos. Tik, primenu, ne geltonos cukinijos- jos apskritai maistui netinka, mano vertinimu. Zalios, nenuluptos- .
Ir nereikia jokiu viduriu ispjauti. Gi geras daiktas, seklos zaliu cukiniju buna minkstos, net ir arkliniu. Man kazkaip nepriimtina gera daikta ispkjauti ir mesti lauk. Gi skanu ir sveika visa kepta cukinija.
QUOTE(alfa159 @ 2008 10 03, 19:15)
Peveze, siandien darem tokius kepsnelius: griezinelis cukinijos, jautienos farsas su prieskoniais (isplojau kaip burgeio kotletuka), ant jo- marinuoti svoguneliai ir alyvuoges, tada vel griezinelis cukinijos, pomidoro griezinelis, dar druska ir prieskoniai ant pomidoro. Pakepiau minuciu 20 orkaiteje, tada dejau tarkuota Dziugo suri ir dar minuciu 10 pakepiau.
Labai gerai tam tinka "arklinio" dydzio cukinijos. Tik, primenu, ne geltonos cukinijos- jos apskritai maistui netinka, mano vertinimu. Zalios, nenuluptos- .
Ir nereikia jokiu viduriu ispjauti. Gi geras daiktas, seklos zaliu cukiniju buna minkstos, net ir arkliniu. Man kazkaip nepriimtina gera daikta ispkjauti ir mesti lauk. Gi skanu ir sveika visa kepta cukinija.
Labai gerai tam tinka "arklinio" dydzio cukinijos. Tik, primenu, ne geltonos cukinijos- jos apskritai maistui netinka, mano vertinimu. Zalios, nenuluptos- .
Ir nereikia jokiu viduriu ispjauti. Gi geras daiktas, seklos zaliu cukiniju buna minkstos, net ir arkliniu. Man kazkaip nepriimtina gera daikta ispkjauti ir mesti lauk. Gi skanu ir sveika visa kepta cukinija.
puikiai tinka maistui ir geltonos. Sekmingai valgom, net ausys lapsi