Apie cukinijos vakavima pamirsau parasyt: vakuoju paprasciausiai: nulupu, supjaustau gabalais ( juostelem, kubeliais, tik nemazais) ir vakuoju kartu su agurkais ir pomidorais - viename stiklainyje. Uzpilas elementarus kaip agurku..
Mano mazyle labai megsta darzovine kose is cukiniju. Bet jos tuoj baigsis :-/ Gal man ju uzsipirkti i prieki : Idomu ar jos ilgai issilaiko ??? Gal laikyti kur saltai rusi ???
QUOTE |
Mano mazyle labai megsta darzovine kose is cukiniju. Bet jos tuoj baigsis :-/ Gal man ju uzsipirkti i prieki : Idomu ar jos ilgai issilaiko ??? Gal laikyti kur saltai rusi ??? |
Ir mano lialkai labai patinka cukinijos su mesyte tyre. Na gal kuri zinot kaip prisikaupti tu cukiniju,kad nesugestu?
Anyta pernai cukinijas iki vasario men. islaike. Paprasciausiai jas istiklintam balkone padejo ir viskas. ;D Tik reikia vis apziurinet, ar neminksteja, nepuva. Buvo dvieju veisliu, tai vienos ilgiau issilaike, kitos trumpiau. Bet bent jau rudeniui tai drasiai galima uzsipirkt ;) Isstoves vesioj vietoj. Mano pana irgi labai megsta darzoves su cukinija ;)
QUOTE |
Gavu iš anytos porą cukinijų, bet su tokią kieta skūra, kad dviese su vyrų vos ne pusdienį gremžėm. Tokios didelės žalios buvo, o mama atvežė porą geltonų, tai odelė minkštutė minkštutė, jokio vargo nuskusti. Gal čia nuo veislės priklauso. Gal tos kur kaip lentą drožėm per žiemą laikomos? |
As tokias "droziamas" metus ramiaisiai atlaikiau.Tik butina apziureti ar nera kokio miniatiurinio itrukimo ar puvinio , nes tada......ieskosi ieskosi is kur tas blogas kvapas ir drozofilai...... ;D ;D ;D ;D kol nepaimsi minkstos , supuvusios cukinijos...feeeeeeeeeeeee.....(ci airgi asmenine patirtis );D ;D
QUOTE |
Gavu iš anytos porą cukinijų, bet su tokią kieta skūra, kad dviese su vyrų vos ne pusdienį gremžėm. Tokios didelės žalios buvo, o mama atvežė porą geltonų, tai odelė minkštutė minkštutė, jokio vargo nuskusti. Gal čia nuo veislės priklauso. Gal tos kur kaip lentą drožėm per žiemą laikomos? |
Uztenka palaikyti keleta dieneliu ar savaite kambario temperaturoj ir jie suminksteja ;D.
Nezinau kaip kam, bet pas mane paprasciausios zalios, storaodes cukinijos ir geltonos, labai dekoratyvios, prastovi kambari vos ne iki pavasario. Na, o kai jau prapjauni, tai skubek valgyti, tada jos genda tikrai greitai.
QUOTE |
Mano mazyle labai megsta darzovine kose is cukiniju. Bet jos tuoj baigsis :-/ Gal man ju uzsipirkti i prieki : Idomu ar jos ilgai issilaiko ??? Gal laikyti kur saltai rusi ??? |
Cukinijas galima iki pavasario islaikyti bet reikia visu pirma ju neplauti vandeniu jei purvina nuvalyti sausu skudureliu.
Skinant svarbu kad liktu virkstele mazdaug 5 cm tada ilgiau stovi.Ir dar svarbu laikymo temperatura: patalpa turi buti nedregna oras sausas ir vesus jei per silta tai irgi supuva.
Svarbu ziemai cukinijas nuskint ne per anksti nes jei zievele dar lengvai lupasi reiskia ziemai jos dar nesubrende.
;D As tai darau tokius blynukus.
300gr. varskes
2 kiausiniai
2 saukstai miltu
Cukinijos gabaliukas (su zalia oda)
2 saukstai cukraus
Varske istrinu su kiausiniu suberiu miltus, cukru, ismaisau, tada nulupu gabaliuka cukinijos ir patarkuoju per burokine tarka mazdaug 5-6 saukstus. Tarke irgi imaisau, ir su saukstu dedu i keptuve, bei formuoju blynelius... gaunasi minksti, skanus. Galima su grietine valgyt, arba kaip mes - su obuoliu kose. Niam niam [smiley=000133.gif]
300gr. varskes
2 kiausiniai
2 saukstai miltu
Cukinijos gabaliukas (su zalia oda)
2 saukstai cukraus
Varske istrinu su kiausiniu suberiu miltus, cukru, ismaisau, tada nulupu gabaliuka cukinijos ir patarkuoju per burokine tarka mazdaug 5-6 saukstus. Tarke irgi imaisau, ir su saukstu dedu i keptuve, bei formuoju blynelius... gaunasi minksti, skanus. Galima su grietine valgyt, arba kaip mes - su obuoliu kose. Niam niam [smiley=000133.gif]
Sekmadieni kepiau pyraga is cukinijos. Labai purus gaunasi!
Reikia:
3 kiausiniu,
2 st. cukraus,
1 st. aliejaus,
3 st. sutarkuotos cukinijos,
1 arb. saukstelis druskos,
1 arb. saukstelis sodos,
1 arb. saukstelis kepimo milteliu,
1 arb. s. cinamono,
2 arb. s. vaniles,
3 st. miltu.
Galima dar deti 1 st. kokoso drozliu arba graikisku riesutu.
Stikline - tai 200 ml (arba Kanadoj drauge sake, kad tai puodelis - cup).
Kartu isplakti kiausinius, cukru, alieje. Sudeti cukinija, visus kitus isvardytus produktus ir pabaigoje - miltus bei riesutus, jei norite. Kepti 200 laipsniu orkaiteje apie 45 min.
P.S. Ant virsaus labai skanu uztepti toki krema: 1 dezute surio Kiri (perku ji IKI), 0,5 sauksto minksto (t.y. ne is saldytuvo, jokiu budu nelydyti) sviesto arba margarino ir 0,5 pakelio cukraus pudros ( cukraus pudra deti po truputi). Viska gerai isplakti mikseriu.
Zinoma, kaloriju cia daug, bet nedaznai galima. Skanaus!!!
Reikia:
3 kiausiniu,
2 st. cukraus,
1 st. aliejaus,
3 st. sutarkuotos cukinijos,
1 arb. saukstelis druskos,
1 arb. saukstelis sodos,
1 arb. saukstelis kepimo milteliu,
1 arb. s. cinamono,
2 arb. s. vaniles,
3 st. miltu.
Galima dar deti 1 st. kokoso drozliu arba graikisku riesutu.
Stikline - tai 200 ml (arba Kanadoj drauge sake, kad tai puodelis - cup).
Kartu isplakti kiausinius, cukru, alieje. Sudeti cukinija, visus kitus isvardytus produktus ir pabaigoje - miltus bei riesutus, jei norite. Kepti 200 laipsniu orkaiteje apie 45 min.
P.S. Ant virsaus labai skanu uztepti toki krema: 1 dezute surio Kiri (perku ji IKI), 0,5 sauksto minksto (t.y. ne is saldytuvo, jokiu budu nelydyti) sviesto arba margarino ir 0,5 pakelio cukraus pudros ( cukraus pudra deti po truputi). Viska gerai isplakti mikseriu.
Zinoma, kaloriju cia daug, bet nedaznai galima. Skanaus!!!