Kokią gera mintį davei,pas mane irgi jų n..Reiks užsišaldyt,nes pradės pūt
O šaldyt tai manau tikrai galima,nes šaldytose daržovėse esu mačiusi prie asorti
Nezinau ar tai idomus patiekalas,taciau galima kepti blynus su cukinija - uzsitaisai blynu tesla ir pritarkuoti burokine tarka cukinijos
Taip pat galima kepant kugeli maisyti bulves su cukinija mazdaug santykiu 1/3 cukiniju ir 2/3 bulviu
Dar zinau kad galima cukinijos griezinelius apibarstyti prieskoniais,leisti truputi pastoveti,po to apvolioti tesloje taip pat paprieskoniuotoj ir kepti keptuveje
Tai receptukas žiemai, gal kam patiks: 2 kg. cukinijų, 2 kg. pomidorų, 1 paprika, 2 galvutės česnakų, 0,5 aitriosios paprikos (čili), 1 st. aliejaus, 0,25 st. 9℅ acto, 1 š. druskos, 1 š.cukraus. Mėsmale sumalame nuplautus pomidorus, saldžiąją papriką ir čili. Cukiniją nuplauname ir supjaustome plonais pusžiedžiais. Pomidorų masę sudedame į puodą ir užviriname, sudedame cukiniją, įpilame aliejaus, įdedame druskos bei cukraus ir verdame 30 min. Tada į troškinį suberiame susmulkintus česnakus, įpilame acto ir paverdame dar keletą minučių. Sudedame į stiklainius ir sandariai uždarome.
Jei mažesnį kiekį darai, tai galima ir šiaip pietums daryti
As taip pat daznokai kepu idaryta farsu cukinija, i farsa pridedu virtu ryziu, tarkuotu morku, svogunu ir idarau cukinija.Dedu i orkaite ir kepu. Po to pries baigiant kepti uzdedu sauksta majonezo arba fermentinio surio. Mmmmm kaip skanu
su kiaulienos faršu-170 laipsnių 45min. Jei cukinija sena, jos išskobtus "žiedus" dar apverdu garuose 5-10 min. prieš kepimą. Kad nebūtų per kieta ir iškeptų kartu su faršu. Skaičiau, kad senesnes geriau kepti žiedais, nes patogiau apvirti (galima ir vandenyje, bet trumpiau). O jaunas -galima ir per pusę išilgai perpjauti ir apvirti nereikia.
P. S. Iškepus, iš skardos išimu plačia mentele, ir faršas neiškrenta iš žiedo.
su kiaulienos faršu-170 laipsnių 45min. Jei cukinija sena, jos išskobtus "žiedus" dar apverdu garuose 5-10 min. prieš kepimą. Kad nebūtų per kieta ir iškeptų kartu su faršu. Skaičiau, kad senesnes geriau kepti žiedais, nes patogiau apvirti (galima ir vandenyje, bet trumpiau). O jaunas -galima ir per pusę išilgai perpjauti ir apvirti nereikia.
P. S. Iškepus, iš skardos išimu plačia mentele, ir faršas neiškrenta iš žiedo.
Ta prasme, kaip "baranka" su faršu? Aš tai visada kepu perpjautas išilgai, jei senesnė - tai ją vieną truputį pakepu. Dar prieš kepant, cukinijų vidų ir kraštelius ištepu kečiupu
Jei tarkuoji su seklomis, tai mazos cukinijos, kuriu seklos dar valgomos... As idarytas cukinijas darau jau didesnias kai seklos nebevalgomos, o nuskusti tai butinai reikia
Kepu cukinijų blynelius - visai paprastučius arba su daugiau priedų Cukinijų blyneliai Cukiniją nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Įdėti šiek tiek miltų (vos vos), įmušti porą kiaušinių, įberti žiupsnelį druskytės. Kepti blynelius.
Cukinijų blyneliai su obuoliais ir varške 1-2 cukinijos 1 obuolys 2 kiaušiniai 1 stiklinė miltų 100 g varškės cukraus, druskos Cukinijas ir obuolį sutarkuoti burokine tarka. Įmušti porą kiaušinių, išmaišyti. Suberti miltus, gerai išmaišyti. Sudėti pertrintą varškę, įberti druskos ir cukraus, išmaišyti. Kepti blynelius.