Įkraunama...
Įkraunama...

Cukinijos

QUOTE(okkey @ 2007 10 15, 15:50)
tai va mastau, o jei susippjauscius jas kubeliais ir pabandyti saldyti  g.gif  g.gif  kaip manot?

Kokią gera mintį davei,pas mane irgi jų n..Reiks užsišaldyt,nes pradės pūt doh.gif
O šaldyt tai manau tikrai galima,nes šaldytose daržovėse esu mačiusi prie asorti thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Nezinau ar tai idomus patiekalas,taciau galima kepti blynus su cukinija - uzsitaisai blynu tesla ir pritarkuoti burokine tarka cukinijos ax.gif

Taip pat galima kepant kugeli maisyti bulves su cukinija mazdaug santykiu 1/3 cukiniju ir 2/3 bulviu 4u.gif

Dar zinau kad galima cukinijos griezinelius apibarstyti prieskoniais,leisti truputi pastoveti,po to apvolioti tesloje taip pat paprieskoniuotoj ir kepti keptuveje 4u.gif

Esu virus ir sriuba su cukinija rolleyes.gif
Atsakyti
Tai receptukas žiemai, gal kam patiks:
2 kg. cukinijų, 2 kg. pomidorų, 1 paprika, 2 galvutės česnakų, 0,5 aitriosios paprikos (čili), 1 st. aliejaus, 0,25 st. 9℅ acto, 1 š. druskos, 1 š.cukraus.
Mėsmale sumalame nuplautus pomidorus, saldžiąją papriką ir čili.
Cukiniją nuplauname ir supjaustome plonais pusžiedžiais.
Pomidorų masę sudedame į puodą ir užviriname, sudedame cukiniją, įpilame aliejaus, įdedame druskos bei cukraus ir verdame 30 min. Tada į troškinį suberiame susmulkintus česnakus, įpilame acto ir paverdame dar keletą minučių. Sudedame į stiklainius ir sandariai uždarome.

Jei mažesnį kiekį darai, tai galima ir šiaip pietums daryti
Atsakyti
as darau blynus is cukinijos ir mazajai darau koseles bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(astaba @ 2007 08 22, 19:51)
As taip pat daznokai kepu idaryta farsu cukinija, i farsa pridedu virtu ryziu, tarkuotu morku, svogunu ir idarau cukinija.Dedu i orkaite ir kepu. Po to pries baigiant kepti uzdedu sauksta majonezo arba fermentinio surio. Mmmmm kaip skanu  thumbup.gif

gal kas žinote, kokio dydžio įdarytą cukiniją kiek laiko kepti? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Jūra*: 18 lapkričio 2007 - 10:22
QUOTE(*Jūra* @ 2007 11 18, 11:19)
gal kas žinote, kokio dydžio įdarytą cukiniją kiek laiko kepti?  ax.gif

su kiaulienos faršu-170 laipsnių 45min. Jei cukinija sena, jos išskobtus "žiedus" dar apverdu garuose 5-10 min. prieš kepimą. Kad nebūtų per kieta ir iškeptų kartu su faršu. Skaičiau, kad senesnes geriau kepti žiedais, nes patogiau apvirti (galima ir vandenyje, bet trumpiau). O jaunas -galima ir per pusę išilgai perpjauti ir apvirti nereikia.
P. S. Iškepus, iš skardos išimu plačia mentele, ir faršas neiškrenta iš žiedo. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Letunė: 20 lapkričio 2007 - 20:05
QUOTE(Letunė @ 2007 11 20, 20:59)
su kiaulienos faršu-170 laipsnių 45min. Jei cukinija sena, jos išskobtus "žiedus" dar apverdu garuose 5-10 min. prieš kepimą. Kad nebūtų per kieta ir iškeptų kartu su faršu. Skaičiau, kad senesnes geriau kepti žiedais, nes patogiau apvirti (galima ir vandenyje, bet trumpiau). O jaunas -galima ir per pusę išilgai perpjauti ir apvirti nereikia.
P. S. Iškepus, iš skardos išimu plačia mentele, ir faršas neiškrenta iš žiedo. biggrin.gif


Ta prasme, kaip "baranka" su faršu? Aš tai visada kepu perpjautas išilgai, jei senesnė - tai ją vieną truputį pakepu. Dar prieš kepant, cukinijų vidų ir kraštelius ištepu kečiupu ax.gif
Atsakyti
Norejau paklausti tu, kas daro idarytas cukinijas? O kur paskui ta vidu dedate, pacias cukinijas isskobtas?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 04 18, 17:22)
Norejau paklausti tu, kas daro idarytas cukinijas? O kur paskui ta vidu dedate, pacias cukinijas isskobtas?


Taigi ten tik seklos g.gif
Atsakyti
QUOTE(ČIČI @ 2008 04 18, 18:52)
Taigi ten tik seklos  g.gif


g.gif
Tada nebelabai suprantu. Tai cukiniju nenuskutat, isskobiant vidu ir ten dedat farsa?

Labai noriu padaryti, bet nesuprantu:
pvz, kai blynams: tai nuskuti zieve, ir viska tarkuoji, su visomis seklomis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2008 04 18, 18:57)
g.gif
Tada nebelabai suprantu. Tai cukiniju nenuskutat, isskobiant vidu ir ten dedat farsa?

Labai noriu padaryti, bet nesuprantu:
pvz, kai blynams: tai nuskuti zieve, ir viska tarkuoji, su visomis seklomis  blush2.gif


Jei tarkuoji su seklomis, tai mazos cukinijos, kuriu seklos dar valgomos... As idarytas cukinijas darau jau didesnias mirksiukas.gif kai seklos nebevalgomos, o nuskusti tai butinai reikia smile.gif
Atsakyti
Kepu cukinijų blynelius - visai paprastučius arba su daugiau priedų ax.gif
Cukinijų blyneliai
Cukiniją nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Įdėti šiek tiek miltų (vos vos), įmušti porą kiaušinių, įberti žiupsnelį druskytės. Kepti blynelius.

Cukinijų blyneliai su obuoliais ir varške
1-2 cukinijos
1 obuolys
2 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
100 g varškės
cukraus, druskos
Cukinijas ir obuolį sutarkuoti burokine tarka. Įmušti porą kiaušinių, išmaišyti. Suberti miltus, gerai išmaišyti. Sudėti pertrintą varškę, įberti druskos ir cukraus, išmaišyti. Kepti blynelius.
Atsakyti