Man skaniausia cukinija paprastai supjaustyta griežinėliais ir pakepta keptuvėje su prieskoniais. Ir šilta, ir šalta. Bet tokios prabangos negaliu sau dažnai leisti, nes kepdama ji baisingai spjaudosi riebalais ir po tokių kepimų reikia visą vakarą kuopti virtuvę
Tad dažniausiai kepu cukinijų apkepą - labai neimlus laiko, vaikai mėgsta ir lengva vakarienė
Cukiniją sutarkuoju kombainu smulkiais šiaudukais, dar tuo pačiu įtarkuoju kelias bulves, svogūną, įmaišau plaktus kiaušinius, prieskonius, įpilu aliejaus, viską supilu į didelę kepimo popierium išklotą skardą plonu sluoksniu ir kepu kol gražiai pagelsta. Valgom su grietine.
aš dabar kepu cukinija išskobiau sėklas ir pridėjau įdaro(faršas, morkos,svogūnai,česnakas,konservuoti žirneliai,pomidorai ir sūris). Šalia skardoj dar bulvių pridėjau,kad kartu iškeptų jau laukiu nebesulaukiu kada iškeps
QUOTE(silsta @ 2007 08 07, 13:48)
Tiek ilgai kepant orkaitėje folijoje ar nesutyžta cukinija Juk ji tuoj pasidaro tokia skystoka
as dedu tiesiai i skarda -na ant sviestinio popieriaus, akd maziau plaut butu cukinijos griezinelius isskobtu vidum ir i vidu farsa kaip kotletam ir nedengiu nieko -super skanumelis nerealus..dar ant virsasu pries baigiant kept surio galima uztarkuot -niam niam niam
As taip pat daznokai kepu idaryta farsu cukinija, i farsa pridedu virtu ryziu, tarkuotu morku, svogunu ir idarau cukinija.Dedu i orkaite ir kepu. Po to pries baigiant kepti uzdedu sauksta majonezo arba fermentinio surio. Mmmmm kaip skanu
Merginos norėjau paklaust,o Jūs kaip pvz įdarytą cukiniją gaminat,tai jos odą nupjaustot,ar oda kepat?
QUOTE(Agniska @ 2007 08 23, 14:35)
Merginos norėjau paklaust,o Jūs kaip pvz įdarytą cukiniją gaminat,tai jos odą nupjaustot,ar oda kepat?
jei cukinija maza tai - su oda, jei didele didele, tai be odos.. nors be odos ji istyzta labiau nei kad su oda kepant..
norejau paklaust, o gal kad daret kada cukiniju ir morku UOGIENE radau recepta, labai gundo pabandyt, bet net neisivaizduoju kas per skonis.. tai daba lekioju per visus forumus ir klausineju, gal kas pasidalins mintim?
Mes tai pradejom deti zalios cukinijos riekutemis pjaustytos i salotas .Mums tai atradimas ,nes anksciau taip nesugalvojau. Pomidotai , salotu lapai,agurkas ,cukinja,alyvuogiu aliejus,rugsteles ir prieskioniai.
Mergaites, gal kas turit ideju kaip paruosti sita daikta? Ir kas cia apskritai per darzoves tipas?
Tai yra patisonas.
As troskinu ji su kitom darzovem. Galima pakepti su bulvemis
Papildyta:
Trinta cukiniju sriuba
Gyvendama Vokietojoje ismokau daryti:
sumesti i puoda nuluptos cukinijos gabaliukus ir mazame vandens kiekyje juos isvirti kos sukris. Galima verdant imesti buljono kubeliu.
Isvirus supiuruoti blenderiu iki vientisos mases. Prideti lydyto surio ir pakepto farso bei prieskoniu
Labai skanu
As troskinu ji su kitom darzovem. Galima pakepti su bulvemis
Papildyta:
Trinta cukiniju sriuba
Gyvendama Vokietojoje ismokau daryti:
sumesti i puoda nuluptos cukinijos gabaliukus ir mazame vandens kiekyje juos isvirti kos sukris. Galima verdant imesti buljono kubeliu.
Isvirus supiuruoti blenderiu iki vientisos mases. Prideti lydyto surio ir pakepto farso bei prieskoniu
Labai skanu
Patisonus labai skanu patroskinti su svogunu ir paprika, druska, prieskoniai, aliejus, truputis cukraus ir acto!!! Jei norit, galit siek tiek cesnako! MAn labai skanu!
Pas mus siemet gerai uzderejo moliugu ,tai tenka visko prigalvoti su siomis darzovemis.Labai visiems patiko moliugu su ryziais kose.
Nu moliūgų ir pas mus šiemet sočiai. Iš jų aš kepu blynus. Molūgo dalį nulupu, išimu minkštimą, sutarkuoju, užmaišau mielinę tešlą blynams sudedu tarkuotą moliūgą ir kepu blynelius. Juos ypač mėgsta vaikai.