Labai skanu yra keptos cukinijos su geltonu suriu. Dabar kaip tik sezonas
Foto cia
http://www.skaniai.lt/?p=37#more-372 asmenims
500gr (30-45 cm) žalia cukinija
60gr (5-6 šaukštai miltų)
Alyvų aliejaus
Parmezano arba Džiugo sūrio
Druskos, pipirų
Cukiniją supjaustykite 7-10cm gręžinėliais. Kiekvieną gręžinėlį supjaustykite išilgai 0,5 cm pločio juostelėmis.
Į plačią lėkštę suberkite miltus. Kitoje lėkštėje sumaišykite druską su šviežiai maltais pipirais. Paimkite cukinijos gabaliuką. Iš abiejų pusių užberkite druskos-pipirų mišinio. Jo dėkite nedaug atsiskleis cukinijos skonis, o, be to, druskos turi sūris. Kiekvieną gręžinėlį apvoliokite miltuose nukratydami jų perteklių.
Įkaitinkite keptuvę. Įpilkite pakankamai alyvuogių aliejaus tiek, kad jis apsemtų kepamą cukiniją (tačiau nevirkite jos aliejuje). Labai svarbu prieš kepant įkaitinti keptuvę ant vidutinės ugnies, kad įdėtas cukinijos gabalėlis lengvai čirškėtų. Cukinijos gabaliukus ant vidutinės ugnies, kepkite 5-10 min. Kepimo procese apverskite 3-4 kartus, kad cukinija apskrustų iki geltonumo. Prieš dėdami į lėkštę, jei norite, padėkite cukinijos gabaliukus ant popierinės servetėles, kad susigertų aliejus. Apibarstykite šviežiai tarkuotu sūriu ir iš karto patiekite ant stalo.