Labuciai.Va ka tik prisikepiau is cukinijos blyniuku-kotletuku.Man labai skanu.Tikrai kazkuo primena zuvies -grybu skoni.Darau taip:sutarkuoju stambia tarka (galima tiesiog sumalti mesmale)cukinija(sultis siek tiek isspausti),svoguna, cesnaka,kiausinis(1 mazai cukinijai 1kiausinis),aviziniai dribsniai ir siek tiek miltu(cia reikia ziuret , kad gautusi tirstoka mase, tirstesne negu bulviniamas blynams),druska,vegeta.Palaikyti kokia20min. su saukstu deti storokus blynelius ir kepti.Valgyti su grietine.
O aš šiandien kepiau cukinijos pirštelius.
Nudorojau ir supjausčiau piršteliais,apibėriau prieskoniais,išspaudžiau šesnako ir leidau pastovėti.
Tešlai:2 kiaušiniai,2 šaukštai tiršto majonezo,2 šaukštai miltų.
Nusistovėjusias sultis nupilti,merkti į tešlą ir kepti.Skanaus :
Su šita tešla labai skanu kepti krabų lazdeles.
Nudorojau ir supjausčiau piršteliais,apibėriau prieskoniais,išspaudžiau šesnako ir leidau pastovėti.
Tešlai:2 kiaušiniai,2 šaukštai tiršto majonezo,2 šaukštai miltų.
Nusistovėjusias sultis nupilti,merkti į tešlą ir kepti.Skanaus :
Su šita tešla labai skanu kepti krabų lazdeles.
www.delfi.lt radau štai tokį pyragą (atsiprašau jei jau toks buvo ir pasikartosiu )
Keturioms porcijoms reikės:
500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos lakštų,
150 g vyšninių pomidorų,
2 cukinijų,
100 g varškės,
3 kiaušinių,
100 g tarkuoto Goudos sūrio,
200 g grietinėlės,
baziliko lapelių papuošimui,
druskos,
šviežiai sumaltų juodųjų pipirų,
sviesto kepimo formai sutepti.
Atšildykite sluoksniuotą tešlą. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite pusiau. Cukinijas supjaustykite griežinėliais. Varškę, kiaušinius, tarkuotą sūrį ir grietinėlę sumaišykite, įberkite druskos ir pipirų.
Kepimo formą sutepkite sviestu. Iškočiokite tešlą, išklokite ja kepimo formą, suformuokite kraštelius. Įvairiose vietose tešlą pabadykite šakute.
Ant tešlos išdėliokite cukinijos griežinėlius (sluoksniais, vieną virš kito), po to pomidorų puseles, nupjauta puse žemyn. Užpilkite viską varškės ir grietinėlės mase, o viršų papuoškite tešlos juostelių tinkleliu. Kepkite pyragą iš anksto iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apytiksliai 40 minučių, kol susiformuos aukso spalvos plutelė. Papuoškite baziliko lapeliais ir iš karto patiekite į stalą.
Skanaus!
Keturioms porcijoms reikės:
500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos lakštų,
150 g vyšninių pomidorų,
2 cukinijų,
100 g varškės,
3 kiaušinių,
100 g tarkuoto Goudos sūrio,
200 g grietinėlės,
baziliko lapelių papuošimui,
druskos,
šviežiai sumaltų juodųjų pipirų,
sviesto kepimo formai sutepti.
Atšildykite sluoksniuotą tešlą. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite pusiau. Cukinijas supjaustykite griežinėliais. Varškę, kiaušinius, tarkuotą sūrį ir grietinėlę sumaišykite, įberkite druskos ir pipirų.
Kepimo formą sutepkite sviestu. Iškočiokite tešlą, išklokite ja kepimo formą, suformuokite kraštelius. Įvairiose vietose tešlą pabadykite šakute.
Ant tešlos išdėliokite cukinijos griežinėlius (sluoksniais, vieną virš kito), po to pomidorų puseles, nupjauta puse žemyn. Užpilkite viską varškės ir grietinėlės mase, o viršų papuoškite tešlos juostelių tinkleliu. Kepkite pyragą iš anksto iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apytiksliai 40 minučių, kol susiformuos aukso spalvos plutelė. Papuoškite baziliko lapeliais ir iš karto patiekite į stalą.
Skanaus!
QUOTE(Renyte @ 2006 07 30, 14:37)
As supjaustau plonai cukinija (ispjaunu seklas), supjaustytus dedu i indeli, dedu vegetos ir isspaudziu cesanka (4-5 skilteles) ir pamaisau, paskui palaikau kokia diena saldytuve, ir tad kepu. Pries kepima as miltuose pavolioju cukinija. Skonis toks kaip zuvies.
Aš irgi taip ruošiu cukiniją. Tik stengiuosi skinti nedidelę cukiniją.neperaugusią, tada nereikia išimti sėklų ir lupti odos. Labai skanu gaunasi.
Nulupus ir išėmus sėklas galima:
1. supjaustyti smulkiais gabaliukais ir apkepinti svieste( kol suminkštės). Tinka garnyrui, a dar galima džiuvėsiukais apibarstyti( sviestą sugeria).
2. supjaustyti žiedeliais, išimti sėklas, o į vidurį dėti kotletinio faršo ir apkepti iš abiejų pusių.
3.perpjauti pusiau, išimti sėklas ir minutei įmesti į verdantį vandenį. Išgriebus į išskobtą vietą pridėti kepintų daržovių, grybų ir pan.dalykėlių, ir viską kepti orkaitėje. Šito pati nebandžiau, bet sako, kad skanu.
1. supjaustyti smulkiais gabaliukais ir apkepinti svieste( kol suminkštės). Tinka garnyrui, a dar galima džiuvėsiukais apibarstyti( sviestą sugeria).
2. supjaustyti žiedeliais, išimti sėklas, o į vidurį dėti kotletinio faršo ir apkepti iš abiejų pusių.
3.perpjauti pusiau, išimti sėklas ir minutei įmesti į verdantį vandenį. Išgriebus į išskobtą vietą pridėti kepintų daržovių, grybų ir pan.dalykėlių, ir viską kepti orkaitėje. Šito pati nebandžiau, bet sako, kad skanu.
dar skanu supjaustyti ziedais isimti seklas, apibarstyti druska ir pipiriukais ..palaukti koki pusvalandi ir kepti kiausinio plakinyje is abieju pusiu
arba pasidaryti tesla kaip blynams...irgi niam niam kaip skanu
arba pasidaryti tesla kaip blynams...irgi niam niam kaip skanu
Kasmet kepu cukinijų pygarą
kaip dabar dirba SM, tai gal ir yra jau toks receptas, bet:
Pyragas
500 g cukinijos/moliūgo (naudoti ne šviežutį žalutį augalą, bet jau pastovėjusį, mažiau sulčių turintį)
3 kiaušiniai
0,5 stiklinės aliejaus (gražiausiai atrodo su karotino turinčiu aliejumi)
0,5-1 stiklinė cukraus (aš paprastai dedu vos daugiau,nei pusę)
3 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
300 g džiovintų vaisių (pagal skonį: razinų, abrikosų, džiovintų slyvų)
Cukiniją vidutinio stambumo tarka sutarkuoti, dėti kiaušinius, cukrų, aliejų ir išmaišyti. Tada miltai su kepimo milteliais ir vėl išsimaišom. Tešla tokia gerokai tiršta gaunasi. Jau baigiant sudėti visus vaisius ir į sviestiniu popierium išklotą formikę supilti. Viršų galima kokoso drožlėmis ar smulkintais riešutukais apibarstyti. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie valandą.
Tikrai labai skanus, sotus ir vertingas patiekalas.
Pyragas
500 g cukinijos/moliūgo (naudoti ne šviežutį žalutį augalą, bet jau pastovėjusį, mažiau sulčių turintį)
3 kiaušiniai
0,5 stiklinės aliejaus (gražiausiai atrodo su karotino turinčiu aliejumi)
0,5-1 stiklinė cukraus (aš paprastai dedu vos daugiau,nei pusę)
3 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
300 g džiovintų vaisių (pagal skonį: razinų, abrikosų, džiovintų slyvų)
Cukiniją vidutinio stambumo tarka sutarkuoti, dėti kiaušinius, cukrų, aliejų ir išmaišyti. Tada miltai su kepimo milteliais ir vėl išsimaišom. Tešla tokia gerokai tiršta gaunasi. Jau baigiant sudėti visus vaisius ir į sviestiniu popierium išklotą formikę supilti. Viršų galima kokoso drožlėmis ar smulkintais riešutukais apibarstyti. Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie valandą.
Tikrai labai skanus, sotus ir vertingas patiekalas.
šiek tiek panašus receptas, bet šitas kitoks, su kakava kepamas ir gaunasi vos ne šokoladinis tortas
Kakavinis pyragas iš cukinijos
reikia:
2 stiklinių burokine tarka tarkuotų cukinijų
2 st. miltų
1.5 st. cukraus
1 st. aliejaus
3 kiaušinių
3 šaukštų kakavos
1 šaukšto cinamono
2 šaukštelių kepimo miltelių
0,5 šaukštelio sodos
galima dėti razinų
viska išmaišom supilam į riebalais išteptą skardą ir kepam apie 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėj
iškepta ir ataušintą išimam iš skardos ir aptepam išsivirtu šokoladu (pora šaukštų sviesto, šaukštas kakavos, 3-4 šaukštai cukraus)
skanaus
Kakavinis pyragas iš cukinijos
reikia:
2 stiklinių burokine tarka tarkuotų cukinijų
2 st. miltų
1.5 st. cukraus
1 st. aliejaus
3 kiaušinių
3 šaukštų kakavos
1 šaukšto cinamono
2 šaukštelių kepimo miltelių
0,5 šaukštelio sodos
galima dėti razinų
viska išmaišom supilam į riebalais išteptą skardą ir kepam apie 180-200 laipsnių temperatūros orkaitėj
iškepta ir ataušintą išimam iš skardos ir aptepam išsivirtu šokoladu (pora šaukštų sviesto, šaukštas kakavos, 3-4 šaukštai cukraus)
skanaus
labadiena
sorry, nepamenu, kieno šis receptas buvo:
bet laaaabai laaabai skanu : tik nebuvo parašyta, kur tuos du kiaušinius dėt, tai aš juos išplakiau ir prieš pilant padažą užpyliau - jie prasisunkė iki dugno. o padažas man tirštokas gaunasi... grietinės tiek nedėjau, kiek parašyta, pieno pyliau. vietoj pievagrybių - miško grybai. ir cukiniją pjausčiau ne dideliais gbalais, o kubeliais
o čia šiaip - į cukinijų temą
sorry, nepamenu, kieno šis receptas buvo:
QUOTE
Cukinijos apkepas
750 g cukinijos
5 pomidorai
2 kiausiniai
2 svogunai
150 g pievagrybiu
1 stikline grietines
2 saukstai aliejaus
1 saukstas margarino
1 saukstas miltu
2 saukstai sutarkuoto fermentinio surio
tauku formai istepti
pipiru
druskos
1 saukstas sukapotu krapu
Atsparu karsciui inda istepti taukais.
Cukinija nulupti, supjaustyti storais gabalais, pasalinti seklas, pakepinti aliejuje.
Pomidorus nuplikyti, nulupti, supjaustyti ritineliais.
Nuvalytus, smulkiai supjaustytus pievagrybius ir svogunus pakepinti.
Paruostame inde sudeti 1/3 apkepintu cukinijos gabalu, pridengti juos pomidorais, vel sudeti cukinijos sluoksni, pabarstyti svogunais su pievagrybiais, pridengti cukinija.
Kiekviena sluoksni siek tiek pasudyti, pabarstyti pipirais bei krapais.
Islydytus taukus ismaisyti su miltais, praskiesti grietine, uzvirinti, paskaninti.
Po to nukelti nuo ugnies, truputi atausinti.
Patiekala apipilti padazu, pabarstyti sutarkuotu suriu ir 20 min. pakepinti karstoje orkaiteje.
Patiekti su darzoviu salotomis.
750 g cukinijos
5 pomidorai
2 kiausiniai
2 svogunai
150 g pievagrybiu
1 stikline grietines
2 saukstai aliejaus
1 saukstas margarino
1 saukstas miltu
2 saukstai sutarkuoto fermentinio surio
tauku formai istepti
pipiru
druskos
1 saukstas sukapotu krapu
Atsparu karsciui inda istepti taukais.
Cukinija nulupti, supjaustyti storais gabalais, pasalinti seklas, pakepinti aliejuje.
Pomidorus nuplikyti, nulupti, supjaustyti ritineliais.
Nuvalytus, smulkiai supjaustytus pievagrybius ir svogunus pakepinti.
Paruostame inde sudeti 1/3 apkepintu cukinijos gabalu, pridengti juos pomidorais, vel sudeti cukinijos sluoksni, pabarstyti svogunais su pievagrybiais, pridengti cukinija.
Kiekviena sluoksni siek tiek pasudyti, pabarstyti pipirais bei krapais.
Islydytus taukus ismaisyti su miltais, praskiesti grietine, uzvirinti, paskaninti.
Po to nukelti nuo ugnies, truputi atausinti.
Patiekala apipilti padazu, pabarstyti sutarkuotu suriu ir 20 min. pakepinti karstoje orkaiteje.
Patiekti su darzoviu salotomis.
bet laaaabai laaabai skanu : tik nebuvo parašyta, kur tuos du kiaušinius dėt, tai aš juos išplakiau ir prieš pilant padažą užpyliau - jie prasisunkė iki dugno. o padažas man tirštokas gaunasi... grietinės tiek nedėjau, kiek parašyta, pieno pyliau. vietoj pievagrybių - miško grybai. ir cukiniją pjausčiau ne dideliais gbalais, o kubeliais
o čia šiaip - į cukinijų temą