Aš fb grupėje kur renkasi atostogautojai Turkijoje esu, tai deda šiomis dienomis vaizdų su lietumi ir +18, bet kai kuriuose regionuose/kažkuriomis dienomis saulės irgi sulaukia, nudegė kažkas. Laukiu draugės sesers grįžtant su įspūdžiais-kaip tik dabar Turkijoje yra.
Grįžau iš Ispanijos savaitgalį-ten irgi kažkiek netipiškas oras šiam metui, savaitę nemažai lietaus buvo, vėsoka, saulė kai išlįsdavo gerai su suknele, bet iš ispanų supratau, kad būna šilčiau (nors ir maudžiausi-gal +17+18 vanduo). Kretiečiai irgi pasakojo, kad pas juos praėjo netipiškai smarkaus lietaus ir vėjo savaitė, vėsu kaip niekada tokiu laiku nebūdavo.
Man lieka įspūdis, kad klimato taip lengvai nenumatysi, pokyčiai akivaizdūs. Aišku, balandis ir yra toks permainingas mėnuo.
QUOTE(ravesa @ 2019 04 11, 12:54)
Na va, šiąnakt grįžom iš Turkijos. Praeitais metais taip pat buvom nuo balandžio 5 d., mėgavomės beveik +27 C ir 6 saulėtomis dienomis iš 7. Šiemet taip pat nutarėm saulės ir šilumos pasiieškoti, tačiau saulės šilumos buvo gal tik 1,5 dienos, likusiu laiku stipriai apsiniaukę, stiprus lietus, perkūnija .... Pasijaučiau kaip Baltijos pajūryje, tad mano išvada- ankstyvas pavasaris Turkijoje tik tuo atveju, jei tai nėra vienintelės šeimos atostogos.. Dar labai nuvylė labasalanija ekskursijos- praeitais metais sėkmingai dieną prieš išvykstant iš LT suderinom ekskursijų tvarkaraštį, tačiau šiemet žadėta vakarinė Alanija- vietoj sutartos dienos buvo pasiūlyta tą pačią dieną, kai su ta pačia agentūra važiavom į kirą ekskursiją, kuri buvo žadėta anglų, bet 3/4 gido pasakojimų buvo rusų kalba, kurios mano vaikai nesuprato, norėjom į dar į pamukalę, bet ir vėl su numatyta data nesusipratimai. pasigailėjau, kad neužsisakiau iš Novaturo, nes po ilgų derinimų per dieną po 4-5 emailus ne kažin kas pavyko