Įkraunama...
Įkraunama...

Maisto smulkintuvai,trintuvai,plakikliai,maišikl.

Sveikos,
o aš norėjau protingo patarimo paprašyti. Nusipirkau užvakar Senukuose mikserį (BOSCH MFQ4070), jis turi pora antgalių plakimui, pora tešlos minkymui, ir trečiąjį smulkinimui. Galbūt taip pat norėjau per daug iš vieno prietaiso -- man reikia ir plakiklio, ir trintuvo, kuris ne tik plaktų, bet ir iš daržovių (morkų, bulvių etc.) paliktų tik piurė. Bet tai, kas angliškai vadinama vienu žodžiu (blender), pasirodo, turi du lietuviškus atitikmenis (smulkintuvas ir trintuvas). Šiaip man smulkinimas ir trynimas taip atrodo du atskiri veiksmai/funkcijos, bet konsultantas man aiškino, kad tas smulkintuvo antgalis trina, o paaiškėjo, kad jis tik SMULKINA, t.y. supjausto į gabalėlius, bet NESUTRINA. Norėjau paklausti, ar apskritai yra toks prietaisas, kuris tikrąja to žodžio prasme SUTRINA maistą iki vientisos masės? Prieš pirkdama skaičiau visokius forumus, ir buvau supratusi, kad blenderis tai ir daro, bet manasis antgalis, nors angliškai vadinamas blenderiu, tik smulkina.. Prekės grąžint negaliu (jau bandžiau), pinigai pusiau į balą išmesti.. Turiu namie bulvių tarkavimo mašiną, bet aš jos, tiesą pasakius, bijau, nes taip ūžia, kad atrodo besisukdama išlėks iš savųjų orbitų ir paleis viską skuteliais... Todėl ir ieškojau mažyčio, kompaktiško trintuvo.. Gal tokių nebūna? Gal yra tik tos didžiulės mašinos, o vadinamieji blenderiai maistą tik susmulkina? Bet iš šio forumo suprantu, kad būna.. Kažkada pasitaupyčiau ir pirkčiau tokį daikčiuką jau atskirai, bet jau bijau vėl "užtaikyti" ant konsultanto, kuris nemato skirtumo tarp smulkinimo ir trynimo.. Džiaugiuosi tik, kad prisiskaičius šio forumo išsirinkau gamintoją, pastebėjau, kad BOSCH daugelis giria smile.gif Ir dabar pamaniau -- protingiau klausti patarimo čia, negu konsultantų klausyti.. Būčiau dėkinga, jei patartumėte, kaip išsirinkti TRINTUVĄ (ir tik jį, mikserį jau turiu, kombaino man nereikia, tarkavimo mašinos taip pat).. ax.gif
Atsakyti
O jūs norit trinti žalią ar virtą maistą?
Atsakyti
Norėčiau trinti žalias daržoves -- morkas, pomidorus, paprikas etc. ir vaisius; o ir virtą sriubą būtų neblogai, bet jau ne taip būtina..
Papildyta:
Skaitau dabar visą šią temą nuo pradžių, ir matau, kad kartkartėm vis pasirodo klausimai apie tai, ar įmanoma gauti antgalių su kitokiom funkcijom jau turimam prietaisui (o atsakymų dar neradau wink.gif ). Gal tikrai taip įmanoma? Būtų labai patogu nusipirkti tik antgalį trynimui. Bet BOSCH tarsi neturi atstovybės tokiems prietaisams Lietuvoje, net instrukcijos lietuvių kalba nėra, pridėtas kažkoks atskiras lietuviškas lapelis.. Gal kas žinote?
Atsakyti
QUOTE(LikeICare @ 2010 08 20, 15:15)
Norėčiau trinti žalias daržoves -- morkas, pomidorus, paprikas etc. ir vaisius; o ir virtą sriubą būtų neblogai, bet jau ne taip būtina..
Papildyta:
Skaitau dabar visą šią temą nuo pradžių, ir matau, kad kartkartėm vis pasirodo klausimai apie tai, ar įmanoma gauti antgalių su kitokiom funkcijom jau turimam prietaisui (o atsakymų dar neradau wink.gif ). Gal tikrai taip įmanoma? Būtų labai patogu nusipirkti tik antgalį trynimui. Bet BOSCH tarsi neturi atstovybės tokiems prietaisams Lietuvoje, net instrukcijos lietuvių kalba nėra, pridėtas kažkoks atskiras lietuviškas lapelis.. Gal kas žinote?

Virtą sriubą susitrinti galėsite su smulkintuvo priedu tame pačiame puode. O žalias daržoves trinti galite su bulvių tarkavimo mašina (bulves, morkas). Pomidorus, paprikas (jei reikia vien minkštimo be odelių) prieš tai nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, išimkite sėklas ir sutrinsite su tuo pačiu smulkintuvo priedu. Kuo ilgiau trinsite, tuo vientisesnę masę gausite.
Papildyta:
QUOTE(panelė Prym @ 2010 08 20, 14:49)
Buvau šitą radus, bet jis netinkamas ledo smulkinimui. Kaip pasakė viena draugė, sunku, kai nori ir traktoriaus, ir kombaino. O mano atveju išeina, kad noriu traktoriaus, kombaino ir malūnsparnio viename biggrin.gif

Jūs su vienu prietaisu neišsiversite, teks pirkti ir stacionarų blenderį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LikeICare @ 2010 08 20, 15:15)

stai, paprasciausias blenderis smile.gif
http://www.cs.utah.e...ale/blender.jpg
pati toki turiu ir be skyluciu sonuose, tai pastarasis geresnis smile.gif jis sutrina i kosele tiek mesa (virta) tiek darzoves ( virtas, nes zaliu netrinu ) ,tiek vaisius (pvz obuoli ar kriause), pavidalas buna toks kaip vaikisku tyreliu, kad ir mesines, manau zinot kaip atrodo smile.gif
Atsakyti
Ačiū už info smile.gif Tik neįžiūriu, koks pavadinimas? Noriu nuėjus į parduotuvę pagal pavadinimą ir susirasti, kad nesuklysčiau..
Atsakyti
QUOTE(LikeICare @ 2010 08 20, 15:41)
Ačiū už info smile.gif Tik neįžiūriu, koks pavadinimas? Noriu nuėjus į parduotuvę pagal pavadinimą ir susirasti, kad nesuklysčiau..

nezinau koks cia pavadinimas, nes foto is neta paimta, o saviskio nepamenu, o ir ne namuose siuo metu esu smile.gif bet tikrai rasi ir be jo smile.gif
Atsakyti
"O žalias daržoves trinti galite su bulvių tarkavimo mašina (bulves, morkas). " -- tai va, kad aš bijau tos mašinos, pagaugai nueina tik įsijungus, matyt nervai per jautrūs.. biggrin.gif

"Pomidorus, paprikas (jei reikia vien minkštimo be odelių) prieš tai nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, išimkite sėklas ir sutrinsite su tuo pačiu smulkintuvo priedu. Kuo ilgiau trinsite, tuo vientisesnę masę gausite." -- ačiū, gera mintis! Tik kai turi gerai, norisi dar geriau.. biggrin.gif Na jei jau perki specialų įtaisą, tai tam, kad jis palengvintų ir pagreitintų tuos buitinius darbus, ir kad kuo mažiau papildomų "operacijų" reiktų atlikti.. Et, prisižiūriu tų reklamų, tai norisi vienu mygtuko paspaudimu viską nuveikti.. tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(LikeICare @ 2010 08 20, 15:41)

Tai jums šito nebereikia, jūs juk turit tokį priedą.
Atsakyti
QUOTE(Deiva1212 @ 2010 08 20, 15:50)
Tai jums šito nebereikia, jūs juk turit tokį priedą.

Kad aš žinočiau, ką TIKSLIAI aš ten turiu.. lotuliukas.gif Angliškai vadinasi "blender", bet jis tik smulkina (supjausto į gabaliukus), o man reikia, kad sutrintų.. Jau juokinga darosi nuo tos žodžių painiavos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LikeICare @ 2010 08 20, 15:55)
Kad aš žinočiau, ką TIKSLIAI aš ten turiu.. lotuliukas.gif  Angliškai vadinasi "blender", bet jis tik smulkina (supjausto į gabaliukus), o man reikia, kad sutrintų.. Jau juokinga darosi nuo tos žodžių painiavos  biggrin.gif

Na jis ir trina, tik žalias bulves ir morkas geriau tarkuoti. Galima mažą kiekį bulvių ir su juo sutrinti, tik prieš tai reikia gan smulkiai supjaustyti.
Atsakyti
O dar klausimėlis: man mat taip pasisekė, kad kitą dieną po mikserio/blenderio įsigijimo, telefonu besikalbant su konsultantu apie prekės grąžinimą, tas blenderinis antgalis ėmė ir nukrito ant žemės... doh.gif Jis pats metalinis, bet jo antgalis plastmasinis, tai ir nulūžo tas plastmasiukas.. o tuo antgaliu jis, kaip aš supratau, fiksuojasi prie prietaiso.. Tai kol kas viskas veikia, buvau priklijavus, bet šian vėl nukrito.. Tai manau, kai likęs plastmasiukas nukris, teks ieškot pakaitalo.. Įdomu, gal kas buvot susidūrę -- kažkodėl įtariu, kad tos detalės pakeitimas kainuos kone tiek pat, kiek naujas prietaisas?.. Plius BOSCH atstovybės Lietuvoje nėr, tai net nžn, kur jį reiktų nešt?.. Garantinis aišku nuo prietaiso nukritimo ant grindų neapsaugo, tai jau suku galvą.. doh.gif
Atsakyti