QUOTE(skausmoašara @ 2017 09 15, 18:54)
Keista, visos artimiausios draugės begyvenant su vyru kažkur ėjo nuėjo užmarštin, dabartinės draugės vyro draugų žmonos, nenoriu su jomis atvirauti. Vakar senai draugei paskambinau, prieš 10 metų mano kailyje buvusiai, atitolusios buvom paskutiniu metu visai. Atvažiavo (jos sūnus jau pilnametis) nakvojo, prisiminėm senus gerus laikus, jaunystę. Galvoju kiek aš netekau ištekėdama...
Ne, negrįžo, labai nelaukiu tos minutės. Moonte, jūsų patarimai kaip Dievui į ausį, labai ačiū.
Aš susitvarkiau pas notarę dokumentus, kitam savaigaliui kelionę su sūnum išsipirkau. Dar kitą savaitgalį su drauge į Rigą važiuosim, ji užsakė bilietus į Operos teatrą (100 metų nebuvau). Rytoj su sūnum į baseiną einam. Galvoju, kokia aš būvau nelaisva su vyru gyvendama. Dabar darysiu tai ką noriu, nesvarbu išsiskirsim ar ne, dabar gyvensiu sau. Gal ir nesiskirčiau, gal atleisčiau jei sūnus nebūtų sužinojęs. Kokį dabar šeimos modelį gaus, matys, kad galima žmoną apgaudinėti, ji vis vien atleidžia. Vakar skambino vaikui, jis negirdėjo, ruošė pamokas, paskui man skambino, nekėliau ragelio, vaikas klausia kodėl nekeliu, sakau, dabar draugė yra, paskui perskambinsiu. Siandien sūnui skambina, o jis manes klausia ar kelti.Sakau, kaip nori taip ir daryk. Pakėlė, bet šnekėjo "valdiškai". Ačiū, Moonte, dar kartą. Jaučiuosi daug stipresnė, nors korminas dar ir graužia širdį.
Ner uz ka
Dziaugiuosi siek tiek padejusi.
Saunuole, kad neleidziate sau nuslysti i liudesio, pykcio liuna. Visai normalu, kad jus kazkoki laiko tarpa jausite tuos jausmus, kai baigiasi kazkoks tarpsnis zmogus tuomet isgyvena toki "mini gedula", leiskite sau siek tiek pagedeti, tai ka praradote (iliuzijas). Tai yra visiskai normalu, taip turi buti. Svarbiasuia neuzsibuti tam gedule, GYVENKITE toliau, tie jausmai nekultivuojami palaipsniui praeis. O jei jus tuos jausmus bandysite neigti, nepriimsite ju atvira sirdim ir protu, tai gali jus ikalinti ilgam. Jums to tikrai nereikia.
Noriu jus paruosti. Siuo metu ta ramuma yra apgaulinga, kaip sakoma pries audra. Kai susitiksite su vyru, jus uzlies galinga emociju banga, bukite tam pasiruosi, nepasiduokite pirmam impulsui. Jus jau klysti nebegalite. Apmastykite kelis variantus kaip bendrausite, turekite toki mini planeli.
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 09 15, 19:01)
nu bet tas tavo isikibimas i sunu, buvai matomai labai isikibusi i vyra, kad net su draugem atitolai, dabar isikibsi i vaika
jei susitaikysit, sunus supras, kad gyvenime visaip buna ir suauge zmones susipyksta ir susitaiko.
Bet jei nenori taikytis nu nekisk to sunaus, kaip preteksto...
As nesuprantu visgi, kodel tavo vaikas tau tokius dalyksu pasakojo, jo blogi rysiai su teciu, kodle taves atsiklausia ar kelti rageli, labai man keista? kiek jam metu?
Kas neleidzia gyvent kaip nori bunant su vyru? ar butinai nebendraut su savo draugem, niekur neit ir t.t.
ir aplamai ar ta meiluze is vis egzistuoja, juk be vaiko zodziu ir kazkokiu neaiskiu zinuciu kaip ir nieko nezinai...
Salyginai normali motina visada galvos apie vaika, jo poreikius. Mano galva visai desninga, kad moteris masto kas iuo metu geriau vaikui. Ir tai tikrai nera rodiklis, kad isikibs i vaika.
Neretai zmones sukure seimas atitolsta nuo draugu. Nes atsiranda naujos pareigos, naujos bendros pazintys, pagaliau gyvenimo ritmas keiciasi, o jau gimus vaikui, tai isvis laiko apmazeja.
O man nekeista, kad sunus yra artimas su motina. Todel kad motina su juo daugiau laiko praleisdavo, nes tetis dazniau vzinejasi i komandiruotes. Sunus pergyvena del mamos ir del netinkamo tecio elgesio. Vaikai labai protingi, jie viska mato ir viska jaucia. Nebutina ju specialiai kisti, nekisti, jie patys ilenda ir sudalyvauja, nori to tevai, ar nenori. Vaikai yra seimos dalis.
Manau, jog autore tai supranta ir pergyvena, nori kad si situacija kiek imanoma maziau traumuotu jos sunu. Jai yra labai sunku apsispresti, kaip supratau, jai siuo metu svarbiausia sunaus gerove, vardan jos ji pasiaukotu. Bet va klausimas, ar ta auka butina, kas duos garantijas, kad ta jos galima auka yra tas "geris", kurio ji troksta sunui...
Skausmoašara, jus turbut skridote lektuvu, pamenat saugos instruktaza... PIrmiausia gelbejimosi priemones uzsidedate jus, o tik po to vaikui. Taip ir gyvenime, butent jus, jusu gerove, psichine busena, yra vaiko geroves garantas. Siuo mtu jus turite sau atsakyti i klausimus, "Ko jums reikia? Kaip jus gyvensite toliau? Patikekite manim pacios skyrybos netraumuoja vaiku, vaikus traumuoja tevu elgesys skyrybu metu.