QUOTE (viksrelis @ 2003 06 18, 23:07) |
Lietiniai blynai 1,5 stiklinės miltų 1 stiklinė pieno 1 stiklinė vandens 2 kiaušiniai 1 šaukštas druskos 0,125 stiklinės aliejaus keptuvei patepti cukraus Į dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, įmuškite kiaušinius ir, visą laiką maišydami plakimo šluotele ar mikseriu, pilkite vandens ir pieno mišinį. Tešlą palaikykite, kad išbrinktų. Keptuvę patepkite aliejumi ir gerai įkaitinkite. Į ją plonu sluoksniu pilkite tešlos ir tolygiai paskirstykite visoje keptuvėje. Kepkite iš abiejų pusių. |
Labai ciki lietinukai gaunasi, siandien isbandziau
tik as i tesla dejau 1 sauksta aliejaus, o i keptuve aliejaus ne laso.
jei kas megstate "pasiputusius" blynus (tokius, kokiu budavo galima paragauti pusryciams Ritos sleptuveje su klevu sirupu) rekomenduoju toki receptuka:
2 kiausinius isplakame su ziubsneliu druskos, 2-3 saukstais cukraus (jei nemegstate saldziai, tai maziau) ir truputeliu vanilinio cukraus.
Tada ipilame tirpinto sviesto (pilu is akies, bet pagal recepta turetu buti netoli 1/3 puodelio).
1 nepilna sauksteli sodos sumaisome su 1.5 puodelio raugintu pasuku ir supilame i kiausinius. ir dar iplame 1/4 puodelio pieno.
1.5 puodelio miltu sumaisome su 1-2 sauksteliais kepimo milteliu ir uzmaisome tesla.
Aliejaus ilasinu tik kaitindama keptuve, o paskui kepu ant sausos keptuves...
Skanumelis neispasakytas o jei dar turite klevu sirupo - tai is viso
Skanaus, jei bandysite:)
2 kiausinius isplakame su ziubsneliu druskos, 2-3 saukstais cukraus (jei nemegstate saldziai, tai maziau) ir truputeliu vanilinio cukraus.
Tada ipilame tirpinto sviesto (pilu is akies, bet pagal recepta turetu buti netoli 1/3 puodelio).
1 nepilna sauksteli sodos sumaisome su 1.5 puodelio raugintu pasuku ir supilame i kiausinius. ir dar iplame 1/4 puodelio pieno.
1.5 puodelio miltu sumaisome su 1-2 sauksteliais kepimo milteliu ir uzmaisome tesla.
Aliejaus ilasinu tik kaitindama keptuve, o paskui kepu ant sausos keptuves...
Skanumelis neispasakytas o jei dar turite klevu sirupo - tai is viso
Skanaus, jei bandysite:)
Bandysiu bandysiu. Vat dar vienas is "sveikesniu" recepteliu. As perziurejau visa tema ir radau tik tris receptukus lietiniu kepamu sveikesniu budu, be aliejaus. Idomu ar imanoma iskepti lietinius i tesla nepilant ne gramo aliejaus ir i Tefal keptuve (na tik laseli ir ta su servetele istrinti)? Pabandysiu savaitgali, nes labai megstu lietinius su ivairiausiais idarais. Bet stengiuosi sveikai valgyti, todel kokius 2 men nevalgiau jokiu blynu. tai dabar diena nakti apie juos galvoju
gal galite pasakiti kodel lietinia blinelei skilineja kai juo suki
QUOTE (RITUKE @ 2004 11 13, 19:14) |
gal galite pasakiti kodel lietinia blinelei skilineja kai juo suki |
Visų pirma prašau prieš atidarant temą, pasižiūrėti ar jau tokios nėra.
O dėl lietinių blynelių, tai manau, kad proporcijos blogos, perkieti gaunasi, užtat ir lūžta. Prašau pasižiūrėk šitos temos pradžioje yra lietinių tešlos proporcijų ir pabandyk. Rekomenduoju savo variantą, nes daug kartų bandytas ir puikiai pasiseka su juo. Skanaus
Lietinių su medumi tešlai reikės: 3/4 stiklinės miltų, stiklinės pieno arba vandens ir pieno mišinio, dviejų kiaušinių, šaukšto sviesto arba aliejaus, šaukšto cukraus, žiupsnelio druskos, gabalėlio lašinių. Iš pateiktų komponentų paruošti tešlą, prieš tai išlydžius sviestą. Tešla turi būti skysta. Reikia, kad pusvalandį pastovėtų. Tuomet karštą keptuvę ištepti lašinių gabaliuku ir kepti plonus lietinius.
Lietinių įdarui reikės: 3 šaukštų medaus, 50 g razinų, 2 šaukštų kapotų migdolų ar kitų riešutų, šaukšto sviesto. Sumaišyti medų su razinomis bei riešutais ir šiuo mišiniu plonai aptepti lietinius, juos sulankstyti vokeliu ir sudėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardelėje. Uždėti kelis gabalėlius sviesto ir skardelę su lietiniais įkišti dešimčiai minučių į karštą orkaitę.
Šaltinis: Delfi
http://www.delfi.lt/....php?id=5805797
Lietinių įdarui reikės: 3 šaukštų medaus, 50 g razinų, 2 šaukštų kapotų migdolų ar kitų riešutų, šaukšto sviesto. Sumaišyti medų su razinomis bei riešutais ir šiuo mišiniu plonai aptepti lietinius, juos sulankstyti vokeliu ir sudėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardelėje. Uždėti kelis gabalėlius sviesto ir skardelę su lietiniais įkišti dešimčiai minučių į karštą orkaitę.
Šaltinis: Delfi
http://www.delfi.lt/....php?id=5805797
Jei kas neturi ir labai nori 'cirviniu' blynu keptuviu yra Vilniuje Kalvariju turgaus ukiniu prekiu parduotuvej, kaina 35 Lt
gal kas galit pasakyti kaip iskepti skanius blynelius su mielem ir razinkom labai noriu issikepti, bet kad nelabai moku
Mielinius blynus kepu be razinų,vaikai razinų kažkodėl maistu nelaiko.
O tešla-panaši kaip picai, tik skystesnė.Mielių gabaliuką (maždaug 20g.) tirpinu vandenyje, dedu cukraus,aliejaus, išplaktus 2-3 kiaušinius, miltus ir tešlą padarau, kad nuo šaukšto ne bėgtų, o kristų.Skaniausia būna, kai ryte užmaišau, o vakare pakyla, nors šiaip užtenka palaikyti šiltai 2-3valandas.
O tešla-panaši kaip picai, tik skystesnė.Mielių gabaliuką (maždaug 20g.) tirpinu vandenyje, dedu cukraus,aliejaus, išplaktus 2-3 kiaušinius, miltus ir tešlą padarau, kad nuo šaukšto ne bėgtų, o kristų.Skaniausia būna, kai ryte užmaišau, o vakare pakyla, nors šiaip užtenka palaikyti šiltai 2-3valandas.
o mieles turbut reikia palaukti kol pakils reiks bandyti, o tai man tie blyneliai labai skanus kaip kokios bandeles
Mieles tik tirpinu, nelaukiu, kol pakils.O blyneliai putlūs kaip bandelės išeina.Tik aš amžinai cukraus nepataikau, tai per mažai būna, tai perdaug...
gal kas gali smulkiai aprasyti mieliniu blynu gaminima su viskuo kiekiais ir gaminimu......... radau sioje temoje viena, bet truputi mane suglumino "mieles isleisti su cukrumi"...... kaip tas daroma neturiu supratimo, nezinau kaip legtis su mielemis, nesu ju pirkusi ir nieko su jomis kepusi, o va uzgavenem noreciau pabandyti