Kai as gaminu idara su varske tai dedu ne razinas, o truputi aguonu ir supjaustytu dziovintu abrikosu. O varske istrinu su grietine ir trupuciu cukraus! O dar galima i lietiniu tesla iberti saulegrazu, o po to tokius blynelius idaryti idaru padarytu is varskes, tarkuotu morku (per smulkiausia tarka), daigintu grudu ir prieskoniu. Gaunasi tokie sveikuoliski!!!
varske su aguonom liuks, bet tik reikia aguonas plikyti, palaikyti, kad ishbrinktu ir permalti, kitaip skonio nebus. taip kad truputi knisalines gaunasi...
QUOTE (bea @ 2004 03 05, 12:45) |
Blyneliai su rikota Šaltinis: Stilius, 2004.02.20 20 blynų: 660 ml pieno 3 kiaušiniai 300 g miltų Druska, cukrus Įdaras: 120 g rikotos 40 g cukraus cinamonas Į iškeptus blynus dėti rikotą ištrinta su cukrumi ir cinamonu. Į keptuvę, kurioje kepsime blynus (po 3-4) su įdaru, įberti 3 šaukštus cukraus, įdėti 80 gr sviesto ir įpilti 40 ml brendžio. Kepti, kol cukrus ištirps ir blynus gražiai apgaubs karamelė. Taip daryti su kiekviena porcija blynų. Patiekdami blynus šalia jų į lėkštę įpilkite ir šviežių su cukrumi trintų aviečių ar kitų uogų. |
Isbandzeu sita kepimo buda. Dariau blynelius su musu svelniosios varshkes ir aguonu idaru, o po kepinau su sviestu, cukrumi ir brendziu. Patiekiau su plakta grietinele. Man labai patiko
tiesa, vietoj brendzio visada galima pilti grietinele.
QUOTE (Melitukas @ 2004 04 19, 15:34) |
As tai darau paprasta, kaip blynams. Pora kiausiniu, pieno, cukraus, miltu ir aliejaus i tesla ipilu, kad nepriliptu. Kartais baltymus atskirai isplaku. Darau skystoka, nes pastebejau, kuo tirstesne, tuo vidus blogiau iskepa. Pabandyk, jei per tirsta bus, dar pieno ipilu. |
yra atskira tema apie cirvinius blynus.
vakar isbandziau nauja (gal cia man naujas ) cirviniu blynu recepta. Mums patiko. Gal jums pravers
2 kiausiniai
2 valg. saukstai cukraus
1 arb. saukstelis kepimo milteliu
1 arb. saukstelis vanilinio cukraus
ziupsnelis druskos
50 g istirpinto sviesto
1 puodelis (arbatinis) pieno
1 puodelis (arbatinis) miltu
Skanaus!
2 kiausiniai
2 valg. saukstai cukraus
1 arb. saukstelis kepimo milteliu
1 arb. saukstelis vanilinio cukraus
ziupsnelis druskos
50 g istirpinto sviesto
1 puodelis (arbatinis) pieno
1 puodelis (arbatinis) miltu
Skanaus!
Kokius darot lietinių įdarus, gal kokių įdomesnių žinot? Nes aš darau tik:
1. su varške
2. su bananais
3. su sūriu ir su kumpiu
1. su varške
2. su bananais
3. su sūriu ir su kumpiu
Mano seimai patinka idaras is darzoviu. O darau taip: smulkiai pasipjaustau kopusta, svoguna, susitarkuoju morka ir viska apkepu. Aisku idedu prieskoniu. Dar labai skanu prideti ir grybu ( siandien turgelyje voveraites jau pardavinejo). Skanaus.
QUOTE (undine @ 2004 06 26, 22:10) |
Norejau paprasyti mamu gal kuri gali parasyti mieliniu blynu recepta,atsimenu tokius skanius kepdavo mokykloj,noreciau ir as sunui iskept.. .Apytiksliai zinai kad dedasi mieles i silta piena,2 kiausiniai.. ir kas dar.. |
Jie ruosiami kaip paprasti miltiniai blynai tik dedama mieliu.
Panelytes....padekite kai kepu blynus ant visos keptuves man kitaip jie neiskepa jeigu neprivarau daug aliejaus.....o tada taip nekanu buna......ka daryti kad jie nebutu tokie aliejiniai....perku testa padaryta is malsenos....ka daryti su ta keptuve gal ne aliejumi reikia isteplioti o margarinu....taip siandiena noriu issikepti, bet kai pagalvoju kad aliejinius blynus valgysiu negera darosi.....
Pirmiausiai gerai ikaitink keptuve, po to pakaitink siek tiek aliejaus. Galiausiai su popierine servetele istrink alieju keptuveje. Jo perteklius susigers i servetele, o jeigu jo dar bus per dau ispilk. tada pilk blynu tesla. Skanaus
QUOTE (ingridele @ 2004 07 22, 12:34) |
Panelytes....padekite kai kepu blynus ant visos keptuves man kitaip jie neiskepa jeigu neprivarau daug aliejaus.....o tada taip nekanu buna......ka daryti kad jie nebutu tokie aliejiniai....perku testa padaryta is malsenos....ka daryti su ta keptuve gal ne aliejumi reikia isteplioti o margarinu....taip siandiena noriu issikepti, bet kai pagalvoju kad aliejinius blynus valgysiu negera darosi..... |
paprastas atradimas: labai nedaug aliejaus pilu į keptuvę tik prieš kepant pirmą blyną, o paskui kepu visiškai sausoje keptuvėje, nes aliejaus pilu į TEŠLĄ.Pabandykit, gaunasi liuksiškai, tokie lankstūs blyneliai, trapiais pakraštukais.