Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai: mieliniai, miltiniai...

QUOTE(Bonytia @ 2009 03 18, 11:27)
Tai tie blynai po to buvo volioti plaktam kiaušinį ir džiuvėsiuose, todėl ir apskrudo taip smile.gif


Kokia puiki idėja thumbup.gif
O gal jūs, blynų kepėjos, turite, ar šiaip žinote kur pirkti galima tokį prietaisiuką lietiniam blynui tešlą po keptuvę išskirstyti, kaip daro blyninėse (per Tv mačiau). Nežinau, ar kas supras, bet kas turi ar matė turėtų suprasti ax.gif Tada tik į vidurį keptuvės įpili tešlos ir tada su tuo daikčiuku sukant išskirstai gražiai. Pagalvojau, kad būtų labai patogu, nes mano sunki keptuvėsad.gif
Atsakyti
QUOTE(gb78 @ 2009 03 23, 19:31)
Kokia puiki idėja thumbup.gif
O gal jūs, blynų kepėjos, turite, ar šiaip žinote kur pirkti galima tokį prietaisiuką lietiniam blynui tešlą po keptuvę išskirstyti, kaip daro blyninėse (per Tv mačiau). Nežinau, ar kas supras, bet kas turi ar matė turėtų suprasti  ax.gif Tada tik į vidurį keptuvės įpili tešlos ir tada su tuo daikčiuku sukant išskirstai gražiai. Pagalvojau, kad būtų labai patogu, nes mano sunki keptuvėsad.gif


Esu macius per TV, kazkokia laida smile.gif Bet man ten taip sunkiai atrodo viskas smile.gif Aisku nepabandes, nesuzinosi. Bet nesu macius prekyboje jos. Gal internete reiketu paieskoti? wink.gif
Atsakyti
Lietiniai su varške ir saulėgrąžomis
Kepama įprasti lietiniai,į tešlą įberiama paskrudintų saulėgrąžų.
Aš ,visad paruošusi lietinius [prieš apkepant apvolioju kiaušinio plakinyje}.
Saulėgrąžų galima užberti ir ir patiekiant ant lietinių.
Padažą ruošiau iš apelsino sulčių ir cukraus pudros[sultys supilamos į indą ir įberiama cukraus pudra ,paverdama gerai išmaišoma ir užpilama ant lietinių]
Man skanu lietiniai iškepti su salėgrąžomis,{sulankstoma, ir apvoliojama kiaušinio plakinyje ir apkepama ant sviesto.
Vietoj saulėgrąžų galima į tešlą įberti įvairiausių sukapotų riešutų,lietiniams suteikia pikantišką skonų,ir sotumą.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 03 25, 00:26)
Lietiniai su varške ir saulėgrąžomis

thumbup.gif receptukas
Atsakyti
Lietiniai su varške ir saulėgrąžomis
lietiniams naudoju pora stiklinių miltų ir pora stoklinių pieno ir pusė stiklinės viesto ir aliejaus mišvandens kiaušinį atskitiu nuo baltymo {jį dedu į šaldytuvą,geriau išsiplaka su truputeliu druskytės}
Dar į masė būtinai pilu aliejaus{mažiau reikia į keptuvę pilti ir masė būna elastingesnė}
Tuščioje keptuvėje paskrudinu saulėgrąžas ir atvėsintas supilu į masę blynų.
Pasiruošiu įdarą{varškę ištrinu įberiu nuplikytų razinų,galima įberti kapotų,smulkintų riešutų}
Įdarau lietinius,pavilgau kiaušinio plakinyje apkepu svieste.
Patiekiant ant lietinių uždedama grietinės arba jogurto ant viršaus galima pabarstyti riešutais arba saulėgrąžomis.Skanaus.
Papildyta:
Lietiniams naudoju pora stiklinių miltų ,pora stiklinių pieno ir pusė stiklinės vandens.
Atsakyti
Man labai skanu blynai su varškės +grietinės+grūstų kmynų padažu.
Atsakyti
Sveikutes, noriu patarimo, kavineje valgiau lietinius blynus su varskes idaru, blynai kaip blynai rolleyes.gif , bet va jie buvo aplieti kaip ir sirupu ar kuom ten ir visas blyno pavirsius nuo to sirupo toks traskantis ,saldus. Gal kas zino kaip toki padaryti? Bandziau isvirti paprasta tirstesni sirupa ir juo apteptus blynus dar apkepti,bet ne tas g.gif .Neseniai kepiau lietinius blynus su vanilinio pudingo ir bananu idaru,prie ju dar karsto sokolado padaziukas thumbup.gif
Atsakyti
Wiwi,man pirma mintis atėjo ta,kad tie blynai aplieti syrupu,ir įdėti į orkaitę,na aišku kavinėje ,gal kitokiu būdu,bet juk syrupas kristalizuojasi nuo temperatūro.
O,traškūs blynai priklauso nuo paruoštos masės.,jeigu įbersime daugiau cukraus ,ir kepsime aukštesnėje temperatūroje jie bus traškūs.[didesniame aliejaus kiekyje.]
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 03 28, 11:44)
Wiwi,man pirma mintis atėjo ta,kad tie blynai aplieti syrupu,ir įdėti į orkaitę,na aišku kavinėje ,gal kitokiu būdu,bet juk syrupas kristalizuojasi nuo temperatūro.
O,traškūs blynai priklauso nuo paruoštos masės.,jeigu įbersime daugiau cukraus ,ir kepsime aukštesnėje temperatūroje jie bus traškūs.[didesniame aliejaus kiekyje.]

Aciu uz patarima, as taip pat galvajau apie orkaite g.gif . O ar galiu deti lekste i elektrine orkaite? blush2.gif
Atsakyti
patarkit o amerikietiskiems blynams vietoj kefyro ar pasuku tinka sviezias pienas? 4u.gif
Atsakyti
Raflezija 4u.gif -neesu ruošusi tokių blynų,bet mano supratimu,jeigu yra naudojama kefyras arba pasukos[šie produktai miltus išpučia,iškelia,jau vien tik pagalvojus,kad kefyras yra rūgštus,o pienas to efekto neduos tiems produktams.
Aš,manau,kad gali nepavykti receptas.Čia tik mano tokia subtili nuomonė.
Atsakyti
aš irgi manau, kad su pienu žinoma iškeps, bet ir skonis ir konsistencija bus ne tie 4u.gif
Atsakyti