Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai: mieliniai, miltiniai...

QUOTE(Kurmiukė @ 2009 02 24, 10:07)
user posted imageJau daug kartų mano išbandyti mieliniai blynai. Rezultatas- garantuotas, ir greitas ax.gif

Tešlai užmaišyt- 10 min.
Kildinti 50 laipsniu orkaiteje- 30 min.
Laikas sugaištas iškepti visą kiekį- 20 min.

Tad per valandą - mieliniai blynai ant stalo.

MIELINIAI BLYNAI SU SAUSOM MIELĖM

1-2 kiaušiniai išplakami su druska. Atskirame inde pašildoma apie 3 st. pieno (kad pirštą galima būtų įkišt ir palaikyt, ne karščiau!!!). Į pieną pilama sausos mielės (7 g. pokelis), 3 šaukštai cukraus ir 2 šaukštai aliejaus, viskas sumaišoma.

Tuomet pasiruošiama apie 0,5 kg. miltų, kurių reikės visai tešlai paruošti, ir kuriuos reikia po truputį suberti į kiaušinius (kokius tris šaukštus), tada atskiesti trupučiu pieno mišiniu su mielėm, vėl dėti kelis šaukštus miltų, kad tiršta būtų, vėl skiesti su pienu, ir taip tol, kol sudėsite visus miltus ir visą pieną. Tešla turi būti grietinės tirštumo, kad šaukštu būtų galima kabint ( jei reikia (t.y. tešla per tiršta), galima dar dapilti pieno, tiks ir be mielių, arba, jei per skysta, dadėti miltų..). Tikslių miltų-pieno proporcijų negaliu nusakyt, nes viskas priklauso nuo miltų rūšies... Bet tešla turi būti tokio tirštumo, kaip riebi šaukštu išmaišyta grietinė.

Tiesa, tešla bus tąsi, bet tokia ir turi būti, bet svarbu, kad "šlepteltų" nuo šaukšto į keptuvę, o kas liko šaukšte, nubrauksite pirštu 
Tešlą pastatyti šiltai, galima ir kokių 40-50 laipsnių orkaitėn, arba mikrobangėn su funkcija "Keep warm", kas turi , ir palaikyti apie pusavalandį. Išėmus įkaitintoje keptuvėje kepti blynus (BET TEŠLOS MAIŠYTI NEGALIMA!!!).

Labai svarbus niuansas šio recepto- kad tešla užmaišoma su ŠILTU pieno, cukraus ir mielių mišiniu, kas labai pagreitina kilimo procesą.

Ir jau jokiu būdu nepamiškite įpilti į tešlą aliejaus!!!!

Iškeptus blynus pabarstyti cukrumi.

Štai, prisegu savuosius šįryt keptus blynus pagal šį receptą ir jums pusryčiams 4u.gif
Skanių blynų ir smagių užgavėnių  drinks_cheers.gif

Kurmiuke, katik su seimyna isragavom tuos tavo blyniukus rolleyes.gif supper drinks_cheers.gif
Aciu uz receptuka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kamane111 @ 2009 02 24, 19:01)
Kurmiuke, katik su seimyna isragavom tuos tavo blyniukus  rolleyes.gif  supper  drinks_cheers.gif
Aciu uz receptuka  mirksiukas.gif

bigsmile.gif Aciu drinks_cheers.gif i sveikata!
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2009 02 24, 15:24)
na as dariau is dvigubos porcijos iskilo puikiai bet esme man tame kad as per skysta tesla padariau galejau dadetri miltu o man ji labai puri buvo bet per skysta tokia skystesne gavosi uztai ir blynai  schmoll.gif bandyk gal tau bus puikiai viskas, sekmes kepime:)

oi ačiū Dievui, kad iškepiau, nu man labai skanūs ir dukrytei patiko, tešlą kildinau TW dubenyje pusdienį, nes kai nušovė dangtis dar valgyt nenorėjom, išėjom į lauką ir tik grįžę pasikepėm, man čiki receptukas, viskas gavosi gerai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2009 02 24, 09:07)
Jau daug kartų mano išbandyti mieliniai blynai. Rezultatas- garantuotas, ir greitas ax.gif

Aciu uz receptuka aciuks.gif 4u.gif Isbadziau ir as su seimyna tuos blynus, tai likau labai patenkinta thumbup.gif
O blynai va tokie gavosi
user posted image
Atsakyti
Ką tik valgėm šiuos blynus, labai skanūs, visai šeimai patiko wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2009 02 24, 09:07)
[
MIELINIAI BLYNAI SU SAUSOM MIELĖM

thumbup.gif blynukai, labai labai skanus
Atsakyti
amerikietiskiejiem blynam lenkiu galva thumbup.gif valgiau be nieko, kokie skanus wub.gif siek tiek primine tokias voverytes, mama kepdavo specialioj keptuvej, kaip cirviniu blynu tik ten voverytes ir grybukai.. biggrin.gif bet labai patiko mums ax.gif
kepiau mielinius, pagal Sonatina. seimyna labai isgyre, vyrukas sukirto gal 20 (nors pries tai privalge amerikietisku) ir klause ar gales kas liko ryt suvalgyti. na o man nelabai schmoll.gif gal atsivalgiau vaikystej biggrin.gif
kita syki isbandysim mielinius su sausom mielem, kurios taip visos giriat. rolleyes.gif
Atsakyti
Aciu uz AMERIKIETISKU BLYNU recpta aciuks.gif 4u.gif
Tikrai skanus ir idomus thumbup.gif
Ir keptuve po kepimo liko, tokia svari, lyg ten nieko nebuciau darius... biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
as irgi kepiau amerikietiskus blynus biggrin.gif super thumbup.gif tokie minksti gavos smile.gif dariau is dvigubos normos ir prisivalgem biggrin.gif tik turbut mazai kepimo milteliu idejau, nepakilo man jie.. bet siaip tai superiniai thumbup.gif thumbup.gif
gaila kad mieliniu MB nemegsta, bet vistiek pabandysiu kada issikepti rolleyes.gif
Atsakyti
Man tai klausimas ar tuos mielinius blynus reikia riebaluose kepti, nes dedasi 8 šaukštai lydyto sviesto? g.gif Kepiau aliejuje, skanūs gavosi, na bet labai riebūs.
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2009 02 25, 10:17)
Man tai klausimas ar tuos mielinius blynus reikia riebaluose kepti, nes dedasi 8 šaukštai lydyto sviesto? g.gif Kepiau aliejuje, skanūs gavosi, na bet labai riebūs.

Kai kepi, aliejaus reikia tik vos vos mirksiukas.gif
Atsakyti
ir aš šituos bandžiau, bet turbūt miltų iš akies dėdama perdėjau, nes man jie kietoki gavos, bet vis tiek skanu.

gal žinot, kodėl kepant lietinius, jie pūslėjasi, kyla bangos ir kodėl jie man iš pradžių traškūs gaunasi, o minkšti, tasūs - tik kai pastovi, gal ir vėl į tešlą ko perdėjau, mėgstu paimprovizuoti lotuliukas.gif
Atsakyti