QUOTE(Kurmiukė @ 2009 02 24, 10:07)
Jau daug kartų mano išbandyti mieliniai blynai. Rezultatas- garantuotas, ir greitas
Tešlai užmaišyt- 10 min.
Kildinti 50 laipsniu orkaiteje- 30 min.
Laikas sugaištas iškepti visą kiekį- 20 min.
Tad per valandą - mieliniai blynai ant stalo.
MIELINIAI BLYNAI SU SAUSOM MIELĖM
1-2 kiaušiniai išplakami su druska. Atskirame inde pašildoma apie 3 st. pieno (kad pirštą galima būtų įkišt ir palaikyt, ne karščiau!!!). Į pieną pilama sausos mielės (7 g. pokelis), 3 šaukštai cukraus ir 2 šaukštai aliejaus, viskas sumaišoma.
Tuomet pasiruošiama apie 0,5 kg. miltų, kurių reikės visai tešlai paruošti, ir kuriuos reikia po truputį suberti į kiaušinius (kokius tris šaukštus), tada atskiesti trupučiu pieno mišiniu su mielėm, vėl dėti kelis šaukštus miltų, kad tiršta būtų, vėl skiesti su pienu, ir taip tol, kol sudėsite visus miltus ir visą pieną. Tešla turi būti grietinės tirštumo, kad šaukštu būtų galima kabint ( jei reikia (t.y. tešla per tiršta), galima dar dapilti pieno, tiks ir be mielių, arba, jei per skysta, dadėti miltų..). Tikslių miltų-pieno proporcijų negaliu nusakyt, nes viskas priklauso nuo miltų rūšies... Bet tešla turi būti tokio tirštumo, kaip riebi šaukštu išmaišyta grietinė.
Tiesa, tešla bus tąsi, bet tokia ir turi būti, bet svarbu, kad "šlepteltų" nuo šaukšto į keptuvę, o kas liko šaukšte, nubrauksite pirštu
Tešlą pastatyti šiltai, galima ir kokių 40-50 laipsnių orkaitėn, arba mikrobangėn su funkcija "Keep warm", kas turi , ir palaikyti apie pusavalandį. Išėmus įkaitintoje keptuvėje kepti blynus (BET TEŠLOS MAIŠYTI NEGALIMA!!!).
Labai svarbus niuansas šio recepto- kad tešla užmaišoma su ŠILTU pieno, cukraus ir mielių mišiniu, kas labai pagreitina kilimo procesą.
Ir jau jokiu būdu nepamiškite įpilti į tešlą aliejaus!!!!
Iškeptus blynus pabarstyti cukrumi.
Štai, prisegu savuosius šįryt keptus blynus pagal šį receptą ir jums pusryčiams
Skanių blynų ir smagių užgavėnių
Tešlai užmaišyt- 10 min.
Kildinti 50 laipsniu orkaiteje- 30 min.
Laikas sugaištas iškepti visą kiekį- 20 min.
Tad per valandą - mieliniai blynai ant stalo.
MIELINIAI BLYNAI SU SAUSOM MIELĖM
1-2 kiaušiniai išplakami su druska. Atskirame inde pašildoma apie 3 st. pieno (kad pirštą galima būtų įkišt ir palaikyt, ne karščiau!!!). Į pieną pilama sausos mielės (7 g. pokelis), 3 šaukštai cukraus ir 2 šaukštai aliejaus, viskas sumaišoma.
Tuomet pasiruošiama apie 0,5 kg. miltų, kurių reikės visai tešlai paruošti, ir kuriuos reikia po truputį suberti į kiaušinius (kokius tris šaukštus), tada atskiesti trupučiu pieno mišiniu su mielėm, vėl dėti kelis šaukštus miltų, kad tiršta būtų, vėl skiesti su pienu, ir taip tol, kol sudėsite visus miltus ir visą pieną. Tešla turi būti grietinės tirštumo, kad šaukštu būtų galima kabint ( jei reikia (t.y. tešla per tiršta), galima dar dapilti pieno, tiks ir be mielių, arba, jei per skysta, dadėti miltų..). Tikslių miltų-pieno proporcijų negaliu nusakyt, nes viskas priklauso nuo miltų rūšies... Bet tešla turi būti tokio tirštumo, kaip riebi šaukštu išmaišyta grietinė.
Tiesa, tešla bus tąsi, bet tokia ir turi būti, bet svarbu, kad "šlepteltų" nuo šaukšto į keptuvę, o kas liko šaukšte, nubrauksite pirštu
Tešlą pastatyti šiltai, galima ir kokių 40-50 laipsnių orkaitėn, arba mikrobangėn su funkcija "Keep warm", kas turi , ir palaikyti apie pusavalandį. Išėmus įkaitintoje keptuvėje kepti blynus (BET TEŠLOS MAIŠYTI NEGALIMA!!!).
Labai svarbus niuansas šio recepto- kad tešla užmaišoma su ŠILTU pieno, cukraus ir mielių mišiniu, kas labai pagreitina kilimo procesą.
Ir jau jokiu būdu nepamiškite įpilti į tešlą aliejaus!!!!
Iškeptus blynus pabarstyti cukrumi.
Štai, prisegu savuosius šįryt keptus blynus pagal šį receptą ir jums pusryčiams
Skanių blynų ir smagių užgavėnių
Kurmiuke, katik su seimyna isragavom tuos tavo blyniukus supper
Aciu uz receptuka