Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai: mieliniai, miltiniai...

QUOTE(ramunele@ @ 2009 02 24, 12:33)
Super puper:)
va tokiu blyneliu nuo vaikystes pasiilgstu, bet paciai niekaip nesigauna jie man vistiek ploni gaunasi:(

Tešla turi būti lengvai šaukštu maišoma, tokia grietinės konsistencijos. esmė tame, kad, jei kepsi kai pakils, tai niekaip ploni nesigaus, nes tešla taip gana storai nudrimba nuo šaukšto. Svarbu, kad pakilusios nemaišyt, neploninti tui blyneliu- kaip nudrimba, taip ir kept, jie kepdami pagražėja....
Atsakyti
Kaip blyyynu noriu!! Reikes kepti siandien ech!!! Apsivalgysiu smile.gif
Atsakyti
[quote=Luella,2009 02 24, 13:39]
[quote=Kurmiukė,2009 02 24, 10:07]
user posted image
o ka daryt, jei neturi orkaites?
[/quote]

tada sandariai uždengti ir įdėti į gerokai šilto vandens pripiltą bliūdą...

Bet orkaitėje vistiek geriausiai... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Luella @ 2009 02 24, 12:39)

o ka daryt, jei neturi orkaites?

Kam ta orkaitė...Užmaišyk pašildytam piene ir bliūdelį prie radijatoriaus pastatyk.Na,ilgiau kils-koks skirtumas...
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2009 02 24, 14:16)
Kam ta orkaitė...Užmaišyk pašildytam piene ir bliūdelį prie radijatoriaus pastatyk.Na,ilgiau kils-koks skirtumas...

taip, tada kils ilgiau, ir šiluma netolygi, tai buna, kad viršus džiūna, o apačia dar ne nekyla, arba, jei ant radiatoriaus viršaus uždedu, tai tada apačia perrūgsta, o viršus- ne nejuda... man tai orkaite- nepakeičiama tešlai kildinti...
Atsakyti
Vakar naršydama internete radau tokią nuorodą,kad ruošiant blynus į tešlą reikia įpilti aliejaus arba ištirpinto sviesto{atvėsinto}-blynai bus puresni.
Ir užmaišius tešlą tešla turi šiek tiek pastovėti,tik po to kepti.
4u.gif Skanių Užgavenių blynų 4u.gif VISOMS 4u.gif
Atsakyti
Is sio puslapiuko pasiskolinau mieliniu blynu recepta. Autore pamirsau, bet vistiek aciu visoms rasiusioms receptus. Skanus blynai iskepe
Atsakyti
QUOTE(Chilly @ 2009 02 23, 22:25)
Siandiena kepiau amerikietiskus blynukus  bigsmile.gif  saldytuve dar turejau is jav parsivezto klevu sirupo, tai rezultatas buvo isties  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  prisiminiau pusrytelius pas sesute  cool.gif  tikrai verti demesio  bigsmile.gif

As ir kepiau vakar is dvigubos normos doh.gif , ir namie valgem ir i darba atsinesiau su saldytom braskem - super thumbup.gif Noriu daaar
Kepus buvau jau anksciau juos ir sventei nesinorejo jokiu kitu, tik siu mirksiukas.gif
Atsakyti
vietoj mieliniu issikepiau amerikietiskus... na bet ir sotumas ju... cia jau ne blynai, cia vos ne bandeles kokios lotuliukas.gif Be to, man per saldus kita syki deciau zymiai maziau cukraus, i paprastus blynus is vis nededu, turejau suprast, kad man bus per saldu... ir ju gana daug iseina, dar liko teslos... na idomu buvo pabandyt tuos pancakes, dabar zinosiu, kas per daiktas...
Atsakyti
o as vat iskepiau pagal Sonatinos recepta, anksciau poaste rasiau:) bet is tiesu nusivyliau tikrai pieno per daug ir dariau is dvigubos porcijos, iskilo puikiai bet skonis seip sau ir noretusi saldesniu nors as ir taip dadejau:) taigi manau kad sekanti karta kepsiu pagal Kurmiuke, Sonatinos receptu likau nepatenkinta schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
NEVARYK Į NEVILTĮ blink.gif pilnas bliūdas prikilo jos recepto tešlos unsure.gif tai negi bus neskanu??? nu vis tiek reikės iškepti, negi mesiu lauk dabar blush2.gif
Atsakyti
mergytes, pagelbekit, reikia receptuko blynu su desrelem.
kaip jus vyniojat tas desreles i blynelius? ar apkepat pries tai? ar apviriat?
juk gali neiskepti desrele kai suvynioji per kelias minutes ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo olialiaa: 24 vasario 2009 - 14:37