oi as irgi laukiu kad patartu musu kepejeles apie mieliniu blynu kepimo eiga ir kilimo teslos pagreitinima
Siandiena kepiau amerikietiskus blynukus saldytuve dar turejau is jav parsivezto klevu sirupo, tai rezultatas buvo isties prisiminiau pusrytelius pas sesute tikrai verti demesio
QUOTE(georgiana @ 2009 02 23, 18:24)
sakykit gal kuri bandete pgal si recepta gaminti, kaip sekesi iskepti? ir dar klausimas kaip tas mieles padalinti kad butu 30 g?
Pokelį padalinti į 3 lygias dalis ir bus po 33 g ir bus kaip tik ,nes čia 3g -nieko nereiškia.
Rodos kepiau, išėjo gerai, tik viso iškart skysčio nepilk, nes man rodos aš dariau tirštesnią tešlą ir jie netaip išsklido ir buvo labiau pakilę.
QUOTE(Coca - cola @ 2009 02 23, 19:28)
kazin jeigu as mieliniu blynu tesla is vakaro uzmaisyciau, o kepciau tik ryte...? galima taip?
Galima užmaišyti ir iš vakaro, jei su mielėmis- tai pakildinus jas jau tešloje-dėti nakčiai į šaldytuvą, kad neperkiltų, o po to nesusmuktų.
O išmaišius tą pačią dieną, norint, kad greičiau pakiltų tešla, galima dėti į orkaitę, nustačius 30 laipsnių C.
QUOTE(Letune @ 2009 02 23, 23:10)
Pokelį padalinti į 3 lygias dalis ir bus po 33 g ir bus kaip tik ,nes čia 3g -nieko nereiškia.
Rodos kepiau, išėjo gerai, tik viso iškart skysčio nepilk, nes man rodos aš dariau tirštesnią tešlą ir jie netaip išsklido ir buvo labiau pakilę.
Galima užmaišyti ir iš vakaro, jei su mielėmis- tai pakildinus jas jau tešloje-dėti nakčiai į šaldytuvą, kad neperkiltų, o po to nesusmuktų.
O išmaišius tą pačią dieną, norint, kad greičiau pakiltų tešla, galima dėti į orkaitę, nustačius 30 laipsnių C.
Rodos kepiau, išėjo gerai, tik viso iškart skysčio nepilk, nes man rodos aš dariau tirštesnią tešlą ir jie netaip išsklido ir buvo labiau pakilę.
Galima užmaišyti ir iš vakaro, jei su mielėmis- tai pakildinus jas jau tešloje-dėti nakčiai į šaldytuvą, kad neperkiltų, o po to nesusmuktų.
O išmaišius tą pačią dieną, norint, kad greičiau pakiltų tešla, galima dėti į orkaitę, nustačius 30 laipsnių C.
aciu labai Letune, lekiu kepti
O as labai norejau pasidziaugti jogurtiniais blynais, isejo tikrai puikus, juo lab, kad piena pabaigeme vakare, o saldytuve buvo like daug naturalaus jogurto, tai iskepiau jogurtinius, tiesa pieno stikline pakeiciau vandeniu ir vis tiek gavos is ties saunus, ta proga MV papasakojau musu uzgaveniu tradicijas ir idejau blyni i darba
Jau daug kartų mano išbandyti mieliniai blynai. Rezultatas- garantuotas, ir greitas
Tešlai užmaišyt- 10 min.
Kildinti 50 laipsniu orkaiteje- 30 min.
Laikas sugaištas iškepti visą kiekį- 20 min.
Tad per valandą - mieliniai blynai ant stalo.
MIELINIAI BLYNAI SU SAUSOM MIELĖM
1-2 kiaušiniai išplakami su druska. Atskirame inde pašildoma apie 3 st. pieno (kad pirštą galima būtų įkišt ir palaikyt, ne karščiau!!!). Į pieną pilama sausos mielės (7 g. pokelis), 3 šaukštai cukraus ir 2 šaukštai aliejaus, viskas sumaišoma.
Tuomet pasiruošiama apie 0,5 kg. miltų, kurių reikės visai tešlai paruošti, ir kuriuos reikia po truputį suberti į kiaušinius (kokius tris šaukštus), tada atskiesti trupučiu pieno mišiniu su mielėm, vėl dėti kelis šaukštus miltų, kad tiršta būtų, vėl skiesti su pienu, ir taip tol, kol sudėsite visus miltus ir visą pieną. Tešla turi būti grietinės tirštumo, kad šaukštu būtų galima kabint ( jei reikia (t.y. tešla per tiršta), galima dar dapilti pieno, tiks ir be mielių, arba, jei per skysta, dadėti miltų..). Tikslių miltų-pieno proporcijų negaliu nusakyt, nes viskas priklauso nuo miltų rūšies... Bet tešla turi būti tokio tirštumo, kaip riebi šaukštu išmaišyta grietinė.
Tiesa, tešla bus tąsi, bet tokia ir turi būti, bet svarbu, kad "šlepteltų" nuo šaukšto į keptuvę, o kas liko šaukšte, nubrauksite pirštu
Tešlą pastatyti šiltai, galima ir kokių 40-50 laipsnių orkaitėn, arba mikrobangėn su funkcija "Keep warm", kas turi , ir palaikyti apie pusavalandį. Išėmus įkaitintoje keptuvėje kepti blynus (BET TEŠLOS MAIŠYTI NEGALIMA!!!).
Labai svarbus niuansas šio recepto- kad tešla užmaišoma su ŠILTU pieno, cukraus ir mielių mišiniu, kas labai pagreitina kilimo procesą.
Ir jau jokiu būdu nepamiškite įpilti į tešlą aliejaus!!!!
Iškeptus blynus pabarstyti cukrumi.
Štai, prisegu savuosius šįryt keptus blynus pagal šį receptą ir jums pusryčiams
Skanių blynų ir smagių užgavėnių
Tešlai užmaišyt- 10 min.
Kildinti 50 laipsniu orkaiteje- 30 min.
Laikas sugaištas iškepti visą kiekį- 20 min.
Tad per valandą - mieliniai blynai ant stalo.
MIELINIAI BLYNAI SU SAUSOM MIELĖM
1-2 kiaušiniai išplakami su druska. Atskirame inde pašildoma apie 3 st. pieno (kad pirštą galima būtų įkišt ir palaikyt, ne karščiau!!!). Į pieną pilama sausos mielės (7 g. pokelis), 3 šaukštai cukraus ir 2 šaukštai aliejaus, viskas sumaišoma.
Tuomet pasiruošiama apie 0,5 kg. miltų, kurių reikės visai tešlai paruošti, ir kuriuos reikia po truputį suberti į kiaušinius (kokius tris šaukštus), tada atskiesti trupučiu pieno mišiniu su mielėm, vėl dėti kelis šaukštus miltų, kad tiršta būtų, vėl skiesti su pienu, ir taip tol, kol sudėsite visus miltus ir visą pieną. Tešla turi būti grietinės tirštumo, kad šaukštu būtų galima kabint ( jei reikia (t.y. tešla per tiršta), galima dar dapilti pieno, tiks ir be mielių, arba, jei per skysta, dadėti miltų..). Tikslių miltų-pieno proporcijų negaliu nusakyt, nes viskas priklauso nuo miltų rūšies... Bet tešla turi būti tokio tirštumo, kaip riebi šaukštu išmaišyta grietinė.
Tiesa, tešla bus tąsi, bet tokia ir turi būti, bet svarbu, kad "šlepteltų" nuo šaukšto į keptuvę, o kas liko šaukšte, nubrauksite pirštu
Tešlą pastatyti šiltai, galima ir kokių 40-50 laipsnių orkaitėn, arba mikrobangėn su funkcija "Keep warm", kas turi , ir palaikyti apie pusavalandį. Išėmus įkaitintoje keptuvėje kepti blynus (BET TEŠLOS MAIŠYTI NEGALIMA!!!).
Labai svarbus niuansas šio recepto- kad tešla užmaišoma su ŠILTU pieno, cukraus ir mielių mišiniu, kas labai pagreitina kilimo procesą.
Ir jau jokiu būdu nepamiškite įpilti į tešlą aliejaus!!!!
Iškeptus blynus pabarstyti cukrumi.
Štai, prisegu savuosius šįryt keptus blynus pagal šį receptą ir jums pusryčiams
Skanių blynų ir smagių užgavėnių
Super puper:)
va tokiu blyneliu nuo vaikystes pasiilgstu, bet paciai niekaip nesigauna jie man vistiek ploni gaunasi:(
va tokiu blyneliu nuo vaikystes pasiilgstu, bet paciai niekaip nesigauna jie man vistiek ploni gaunasi:(
QUOTE(Kurmiukė @ 2009 02 24, 09:07)
Jau daug kartų mano išbandyti mieliniai blynai. Rezultatas- garantuotas, ir greitas
Nu labai skaniai atrodo bandysiu siandien juos issikepti, nors niekad dar nesu kepus mieliniu blynu
Va toms kas ieško ko nors įdomesnio:
PICOS SKONIO ČIRVINIAI BLYNAI
5 kiaušiniai
150 ml pieno-vandens mišinio
100 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
100 ml aliejaus
2-3 šaukštai kečupo
2 šaukšteliai picos prieskonių
~100 g rūkyto kumpio arba bet kokios dešros (smulkiai supjaustyto)
Iš visko išmaišome blynų tešlą, paliekame pastovėti, kad miltai išbrinktų, ir kepame čirvinius blynus.
PICOS SKONIO ČIRVINIAI BLYNAI
5 kiaušiniai
150 ml pieno-vandens mišinio
100 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
100 ml aliejaus
2-3 šaukštai kečupo
2 šaukšteliai picos prieskonių
~100 g rūkyto kumpio arba bet kokios dešros (smulkiai supjaustyto)
Iš visko išmaišome blynų tešlą, paliekame pastovėti, kad miltai išbrinktų, ir kepame čirvinius blynus.
QUOTE(ramunele@ @ 2009 02 24, 11:33)
Super puper:)
va tokiu blyneliu nuo vaikystes pasiilgstu, bet paciai niekaip nesigauna jie man vistiek ploni gaunasi:(
va tokiu blyneliu nuo vaikystes pasiilgstu, bet paciai niekaip nesigauna jie man vistiek ploni gaunasi:(
O tu truputį tirštesnę tešlą maišyk,ir gausis stori
Sveikos, ir aš šiandien valgysiu mielinius blynus. Dar jų neužmaišiau, nes visą dienelę sėdėsiu darbe. Parbėgusi greitai užmaišysiu ir dubenį su visu maišymu (pienas, miltai, mielės, cukrus) pastatysiu ant puodo su šiltu vandenuku. Ten pabus, kol pakils tešla. Tada dar kartą permaišysiu, įmesiu kiaušinuką, dar miltų iki reikiamos konsistencijos - vėl ant puodo su šiltu vandeniu, kol dar kartą pakils. Tai užtruks maždaug 1 val. Ir tikrai neperrūgs tešla. Va, tada jau kepsiu mielinius blynukus. Valgysim su grietinė-uogienė mišinuku. Skanių jums blynų
[quote=Kurmiukė,2009 02 24, 10:07]
Jau daug kartų mano išbandyti mieliniai blynai. Rezultatas- garantuotas, ir greitas
Tešlai užmaišyt- 10 min.
Kildinti 50 laipsniu orkaiteje- 30 min.
Laikas sugaištas iškepti visą kiekį- 20 min.
Tad per valandą - mieliniai blynai ant stalo.
o ka daryt, jei neturi orkaites?
Jau daug kartų mano išbandyti mieliniai blynai. Rezultatas- garantuotas, ir greitas
Tešlai užmaišyt- 10 min.
Kildinti 50 laipsniu orkaiteje- 30 min.
Laikas sugaištas iškepti visą kiekį- 20 min.
Tad per valandą - mieliniai blynai ant stalo.
o ka daryt, jei neturi orkaites?