Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai: mieliniai, miltiniai...

QUOTE(MAMICY @ 2009 01 26, 14:36)
tai kad skirtumas nebent receptuose smile.gif

na seimininkeles, pasidalinkit ,kaip iskepti traskius cirvinius blynus, nes man Tefalinej tokie bisk guminukai blink.gif blink.gif gaunasi. Noreciau ir daugiau cukraus dėt bet bijau kad prikeps ax.gif
raykit -tuoj gi uzgavenes mirksiukas.gif
Atsakyti
Si ryta pusryciams valgem Prancuziskus Crepe su uogom ir medumi:

user posted image

4 didziuliams blynams reikia:

2 kiausiniu, 1 st pieno, 3 v.s. miltu, ziupsnelio druskos, 2 v.s. cukraus, 1 v.s. aliejaus. 1 v.s. sviesto kepimui.

Isplakti kiausinius su pienu, tada atsargiai sudeti miltus su cukrumi ir druska bei aliejumi ir gerai isplakti. Tesla turetu gautis gana skysta. Tada istirpdyti sviesta, ipilti apie puse stiklines teslos ( mano buvo gana didele keptuve), paskirstyti po keptuve ir apkeptiis abieu pusiu. Pateikti su vaisiais ir medumi arba kuo tik sirdis geidzia!!!

Atsakyti
mano šeimyna liko sužavėta AMERIKIETIŠKAIS BLYNAIS thumbup.gif o aš tai dar kepu Lietinius blynus su sasyską ir lydytu(rokiškio)sūriu arba tik su sūriu o padažas kečupas su majonezu wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausra757 @ 2009 02 20, 15:35)
mano šeimyna liko sužavėta AMERIKIETIŠKAIS BLYNAIS  thumbup.gif  o aš tai dar kepu Lietinius blynus su sasyską ir lydytu(rokiškio)sūriu arba tik su sūriu o padažas kečupas su majonezu  wub.gif  wub.gif




Tai gal galit receptą parašyt?
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2009 02 20, 15:11)
Tai gal galit receptą parašyt?

As i lietinius darau toki idara is desreles ir surio -Sutarkuoju suri, desrele (galit desreles ir netarkuot, tik tada geriau deti puse jos), ispaudziu cesnakiuko, mase isuku i lietini ir apkepinu aliejuje- paprasta 4u.gif
padaziukas -sumaisyti majoneza su pm. padazu (kad gautusi ruzavos spalvos) pagal poreiki deti cesnako, aitriosios paprikos, baziliku 4u.gif

Dabar apie blynus parasiau ir blyneliu su bananais uzsimaniau, reiks vakarienei ruosti tongue.gif
Atsakyti
Šį receptą aš,atsivežiau išdraugės,ir esu jį išbandžiusi,tai žemaičių valgis.
vadinasi "Svetauni"blynai.
reikės:
pusė kepaliuko juodos,
300g.varškės,
4kiaušiniai,
miltų,aliejaus,
mėtų,
cukraus,,
druskos,
šaukštas grietinės,
vandens,
Duonos kepalą perpjauti išilgai,nupjauti plutą,iš vidaus išgramdyti minkštimą.
Įsusidariusią ertmę pridėti varškės įdaro.
Paruoštą duoną supjaustyti piršto storumoriekutėmis,abi puses pavilgyti tešloje.,paruoštoje iš poros kiaušinių,miltų,vandens,šaukšto grietinės.ir apkepti iš abiejų pusių aliejuje iki gražios rausvos spalvos.
Įdaras:
į varškę įmušti porą kiaušinių įberti smulkiai supjaustytų žalių arba džiovintų mėtų.,truputį druskos ir visykč gerai išmaišyti.
Iškepus blynus sudėti į dubenį pabarstyti cukrumi ir padteikti prie kavos ,arbatos..
Šiuos blynus žemaičiai valgo,kaip antrąjį patiekalą .
Tada nebarstocukrumi ,o paduoda su kastiniu arba užpila su ištirpintu sviestu.
Blynus tiekiama ir prie alaus,tik tada pabarstoma kmynais,


Skrudukai
reikės :
duonos,sviesto,kmynų,sūrio,miltų
Duoną supjaustytiketurkampiais gabalėliais,pavolioti miltuose ir apkepti iš abiejų pusių aliejuje..
Baigiant kepti pabarstyti stambiai sutarkuotu sūriu,kmynais,ir užpilti ištirpintu sviestu ir uždengus patroškinti ant silpnos ugnies .Skrudukus galima pateikti į stalą ir šaltus.
Atsakyti
Va neseniai issikepiau lietinius..mhhm kaip skanu.. tik biski pakeiciau recepta ir dar idejau puse saukstelio cinamono.. na ir idejau i keliu blynu vidu tirpinto juodo sokolado,o kitus uogu na labai skanu
Atsakyti
QUOTE(Nikkė @ 2009 01 02, 22:33)
Tikiuosi pagalbos is cirviniu blynu kepejeliu.  4u.gif
Nusipirkau Tefal vafline cirviniams blynams kepti:

Instrukcijoje parasyta, kad blynus reikia kepti 2-3 min. Taciau su mano vafline, net uzsidejus karsciausia programa, reikia kepti maziausiai 10-15 min., jei nori net nelabai stipraus apskrudimo.  g.gif  Ar taip ir turetu buti? Kokia jusu patirtis? Ar man kreiptis i pardaveja, kad taisytu, ar cia viskas normalu?  g.gif

Siandien kepiau cirvinius blynus. Specialiai su laikrodziu pastovejau ir paziurejau, per kiek laiko iskepa blynas. Truputi daugiau nei pusantros minutes! Ir gerai iskepa, vidus nebuna zalias bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(W*S:* @ 2009 02 21, 13:14)
Va neseniai issikepiau lietinius..mhhm kaip skanu.. tik biski pakeiciau recepta ir dar idejau puse saukstelio cinamono.. na ir idejau i keliu blynu vidu tirpinto juodo sokolado,o kitus uogu na labai skanu

Net neabejotina bigsmile.gif
Atsakyti
uzgavenes arteja, norisi dar receptuku...
Atsakyti
Noriu pasiūlyti tokų blynų receptą
reikes 0,5l. kefyro ar rūgpienio,
žiupsnelio druskos,
pora kiaušinių,
miltų[kad tešla būtų grietinės tirštumo}
maždaug5-6bulvių,
aliejaus kepimui
Iš kefyro,kiaušinių,druskosir miltųparuošiama grietinės tirštumo tešla ir palikite ją porai valandų pastovėti kambario temperatūroje.
Po to į tešlą įmaišykite bulvių tarkius.
Tarkių ir tešlos kiekis turi būti vienodas..tuomet kepkite blynus.
Patiekite su grietinės ir spirgučių padažu.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 02 22, 01:15)
Noriu pasiūlyti tokų blynų receptą
reikes 0,5l. kefyro ar rūgpienio,
žiupsnelio druskos,
pora kiaušinių,
miltų[kad tešla būtų grietinės tirštumo}
maždaug5-6bulvių,
aliejaus kepimui
Iš kefyro,kiaušinių,druskosir miltųparuošiama grietinės tirštumo tešla ir palikite ją porai valandų pastovėti kambario temperatūroje.
Po to į tešlą įmaišykite bulvių tarkius.
Tarkių ir tešlos kiekis turi būti vienodas..tuomet kepkite blynus.
Patiekite su grietinės ir spirgučių padažu.

Idomus receptas bigsmile.gif
Atsakyti