na seimininkeles, pasidalinkit ,kaip iskepti traskius cirvinius blynus, nes man Tefalinej tokie bisk guminukai gaunasi. Noreciau ir daugiau cukraus dėt bet bijau kad prikeps
raykit -tuoj gi uzgavenes
Isplakti kiausinius su pienu, tada atsargiai sudeti miltus su cukrumi ir druska bei aliejumi ir gerai isplakti. Tesla turetu gautis gana skysta. Tada istirpdyti sviesta, ipilti apie puse stiklines teslos ( mano buvo gana didele keptuve), paskirstyti po keptuve ir apkeptiis abieu pusiu. Pateikti su vaisiais ir medumi arba kuo tik sirdis geidzia!!!
mano šeimyna liko sužavėta AMERIKIETIŠKAIS BLYNAIS o aš tai dar kepu Lietinius blynus su sasyską ir lydytu(rokiškio)sūriu arba tik su sūriu o padažas kečupas su majonezu
mano šeimyna liko sužavėta AMERIKIETIŠKAIS BLYNAIS o aš tai dar kepu Lietinius blynus su sasyską ir lydytu(rokiškio)sūriu arba tik su sūriu o padažas kečupas su majonezu
As i lietinius darau toki idara is desreles ir surio -Sutarkuoju suri, desrele (galit desreles ir netarkuot, tik tada geriau deti puse jos), ispaudziu cesnakiuko, mase isuku i lietini ir apkepinu aliejuje- paprasta
padaziukas -sumaisyti majoneza su pm. padazu (kad gautusi ruzavos spalvos) pagal poreiki deti cesnako, aitriosios paprikos, baziliku
Dabar apie blynus parasiau ir blyneliu su bananais uzsimaniau, reiks vakarienei ruosti
Šį receptą aš,atsivežiau išdraugės,ir esu jį išbandžiusi,tai žemaičių valgis. vadinasi "Svetauni"blynai. reikės: pusė kepaliuko juodos, 300g.varškės, 4kiaušiniai, miltų,aliejaus, mėtų, cukraus,, druskos, šaukštas grietinės, vandens, Duonos kepalą perpjauti išilgai,nupjauti plutą,iš vidaus išgramdyti minkštimą. Įsusidariusią ertmę pridėti varškės įdaro. Paruoštą duoną supjaustyti piršto storumoriekutėmis,abi puses pavilgyti tešloje.,paruoštoje iš poros kiaušinių,miltų,vandens,šaukšto grietinės.ir apkepti iš abiejų pusių aliejuje iki gražios rausvos spalvos. Įdaras: į varškę įmušti porą kiaušinių įberti smulkiai supjaustytų žalių arba džiovintų mėtų.,truputį druskos ir visykč gerai išmaišyti. Iškepus blynus sudėti į dubenį pabarstyti cukrumi ir padteikti prie kavos ,arbatos.. Šiuos blynus žemaičiai valgo,kaip antrąjį patiekalą . Tada nebarstocukrumi ,o paduoda su kastiniu arba užpila su ištirpintu sviestu. Blynus tiekiama ir prie alaus,tik tada pabarstoma kmynais,
Skrudukai reikės : duonos,sviesto,kmynų,sūrio,miltų Duoną supjaustytiketurkampiais gabalėliais,pavolioti miltuose ir apkepti iš abiejų pusių aliejuje.. Baigiant kepti pabarstyti stambiai sutarkuotu sūriu,kmynais,ir užpilti ištirpintu sviestu ir uždengus patroškinti ant silpnos ugnies .Skrudukus galima pateikti į stalą ir šaltus.
Va neseniai issikepiau lietinius..mhhm kaip skanu.. tik biski pakeiciau recepta ir dar idejau puse saukstelio cinamono.. na ir idejau i keliu blynu vidu tirpinto juodo sokolado,o kitus uogu na labai skanu
Tikiuosi pagalbos is cirviniu blynu kepejeliu.
Nusipirkau Tefal vafline cirviniams blynams kepti:
Instrukcijoje parasyta, kad blynus reikia kepti 2-3 min. Taciau su mano vafline, net uzsidejus karsciausia programa, reikia kepti maziausiai 10-15 min., jei nori net nelabai stipraus apskrudimo. Ar taip ir turetu buti? Kokia jusu patirtis? Ar man kreiptis i pardaveja, kad taisytu, ar cia viskas normalu?
Siandien kepiau cirvinius blynus. Specialiai su laikrodziu pastovejau ir paziurejau, per kiek laiko iskepa blynas. Truputi daugiau nei pusantros minutes! Ir gerai iskepa, vidus nebuna zalias
Nėra pasaulyje geresnio psichologo, nei tavo veidą laižantis šuniukas... Ben Willjams Jei danguje nėra šunų, tai, kai numirsiu, noriu keliauti ten, kur jų yra... Will Rogers
Va neseniai issikepiau lietinius..mhhm kaip skanu.. tik biski pakeiciau recepta ir dar idejau puse saukstelio cinamono.. na ir idejau i keliu blynu vidu tirpinto juodo sokolado,o kitus uogu na labai skanu
Noriu pasiūlyti tokų blynų receptą reikes 0,5l. kefyro ar rūgpienio, žiupsnelio druskos, pora kiaušinių, miltų[kad tešla būtų grietinės tirštumo} maždaug5-6bulvių, aliejaus kepimui Iš kefyro,kiaušinių,druskosir miltųparuošiama grietinės tirštumo tešla ir palikite ją porai valandų pastovėti kambario temperatūroje. Po to į tešlą įmaišykite bulvių tarkius. Tarkių ir tešlos kiekis turi būti vienodas..tuomet kepkite blynus. Patiekite su grietinės ir spirgučių padažu.
Noriu pasiūlyti tokų blynų receptą
reikes 0,5l. kefyro ar rūgpienio,
žiupsnelio druskos,
pora kiaušinių,
miltų[kad tešla būtų grietinės tirštumo}
maždaug5-6bulvių,
aliejaus kepimui
Iš kefyro,kiaušinių,druskosir miltųparuošiama grietinės tirštumo tešla ir palikite ją porai valandų pastovėti kambario temperatūroje.
Po to į tešlą įmaišykite bulvių tarkius.
Tarkių ir tešlos kiekis turi būti vienodas..tuomet kepkite blynus.
Patiekite su grietinės ir spirgučių padažu.