QUOTE(Kurmiukė @ 2008 02 05, 11:42)
Na va, ką tik prikepiau - vyrui į darbą, vaikui - į darželį, ir dar sau į darbą liko
Aš jau daug
metų kepu TIK su sausom mielėm, nes tada to raugo nesijaučia...
Sausų mielių yra pirkti IKI, skuriuje, kur vanilinis cukrus ir visokie pabarstai tortams, tokiame žaliame pokelyje su pavaizduotu batonu("pynute") ir užrašu "DRODZE"
Žodžiu tešla daroma taip:
MIELINIAI BLYNAI SU SAUSOM MIELĖM
1-2 kiaušiniai išplakami su druska. Atskirame inde pašildoma apie 3 st. pieno (kad pirštą galima būtų įkišt ir palaikyt, ne karščiau!!!). Į pieną pilama sausos mielės (pokelis), 3 šaukštai cukraus ir 2 šaukštai aliejaus, viskas sumaišuma.
Tuomet pasiruošiama apie 0,5 kg. miltų, kurių reikės visai tešlai paruošti, ir kuriuos reikia po truputį suberti į kiaušinius (kokius tris šaukštus), tada atskiesti trupučiu pieno mišiniu su mielėm, vėl dėti kelis šaukštus miltų, kad tiršta būtų, vėl skiesti su pienu, ir taip tol, kol sudėsite visus miltus ir visą pieną. Tešla turi būti grietinės tirštumo, kad šaukštu būtų galima kabint ( jei reikia (t.y. tešla per tiršta), galima dar dapilti pieno, tiks ir be mielių, arba, jei per skysta, dadėti miltų..). Tikslių miltų-pieno proporcijų negaliu nusakyt, nes viskas priklauso nuo miltų rūšies... Bet tešla turi būti tokio tirštumo, kaip riebi šaukštu išmaišyta grietinė.
Tiesa, tešla bus tąsi, bet tokia ir turi būti, bet svarbu, kad "šlepteltų" nuo šaukšto į keptuvę, o kas liko šaukšte, nubrauksite pirštu
Tešlą pastayti šiltai, galima ir kokių 40-50 laipsnių orkaitėn, arba mikrobangėn su funkcija "Keep warm", kas turi ir palaikyti apie pusavalandį. Išėmus įkaitintoje keptuvėje kepti blynus (BET TEŠLOS MAIŠYTI NEGALIMA!!!).
Iškeptus blynus pabarstyti cukrumi.
Skanių blynų ir smagių užgavėnių
Papildyta:
MIELINIAI, ir tik MIELINIAI
Aš jau daug
metų kepu TIK su sausom mielėm, nes tada to raugo nesijaučia...
Sausų mielių yra pirkti IKI, skuriuje, kur vanilinis cukrus ir visokie pabarstai tortams, tokiame žaliame pokelyje su pavaizduotu batonu("pynute") ir užrašu "DRODZE"
Žodžiu tešla daroma taip:
MIELINIAI BLYNAI SU SAUSOM MIELĖM
1-2 kiaušiniai išplakami su druska. Atskirame inde pašildoma apie 3 st. pieno (kad pirštą galima būtų įkišt ir palaikyt, ne karščiau!!!). Į pieną pilama sausos mielės (pokelis), 3 šaukštai cukraus ir 2 šaukštai aliejaus, viskas sumaišuma.
Tuomet pasiruošiama apie 0,5 kg. miltų, kurių reikės visai tešlai paruošti, ir kuriuos reikia po truputį suberti į kiaušinius (kokius tris šaukštus), tada atskiesti trupučiu pieno mišiniu su mielėm, vėl dėti kelis šaukštus miltų, kad tiršta būtų, vėl skiesti su pienu, ir taip tol, kol sudėsite visus miltus ir visą pieną. Tešla turi būti grietinės tirštumo, kad šaukštu būtų galima kabint ( jei reikia (t.y. tešla per tiršta), galima dar dapilti pieno, tiks ir be mielių, arba, jei per skysta, dadėti miltų..). Tikslių miltų-pieno proporcijų negaliu nusakyt, nes viskas priklauso nuo miltų rūšies... Bet tešla turi būti tokio tirštumo, kaip riebi šaukštu išmaišyta grietinė.
Tiesa, tešla bus tąsi, bet tokia ir turi būti, bet svarbu, kad "šlepteltų" nuo šaukšto į keptuvę, o kas liko šaukšte, nubrauksite pirštu
Tešlą pastayti šiltai, galima ir kokių 40-50 laipsnių orkaitėn, arba mikrobangėn su funkcija "Keep warm", kas turi ir palaikyti apie pusavalandį. Išėmus įkaitintoje keptuvėje kepti blynus (BET TEŠLOS MAIŠYTI NEGALIMA!!!).
Iškeptus blynus pabarstyti cukrumi.
Skanių blynų ir smagių užgavėnių
Papildyta:
MIELINIAI, ir tik MIELINIAI
Gal galėtum parašyti, kiek gramų sausų mielių reikia dėti pgl tą receptą? Nes mano sausos mielės ne tokios, kokias tu perki, tad ir pakelio dydis gal skirtingas.