Įkraunama...
Įkraunama...

Blynai: mieliniai, miltiniai...

QUOTE(Kurmiukė @ 2008 02 05, 11:42)
Na va, ką tik prikepiau - vyrui į darbą, vaikui - į darželį, ir dar sau į darbą liko  mirksiukas.gif
Aš jau daug
metų kepu TIK su sausom mielėm, nes tada to raugo nesijaučia...

Sausų mielių yra pirkti IKI, skuriuje, kur vanilinis cukrus ir visokie pabarstai tortams, tokiame žaliame pokelyje su pavaizduotu batonu("pynute") ir užrašu "DRODZE"

Žodžiu tešla daroma taip:

MIELINIAI BLYNAI SU SAUSOM MIELĖM

1-2 kiaušiniai išplakami su druska. Atskirame inde pašildoma apie 3 st. pieno (kad pirštą galima būtų įkišt ir palaikyt, ne karščiau!!!). Į pieną pilama sausos mielės (pokelis), 3 šaukštai cukraus ir  2 šaukštai aliejaus, viskas sumaišuma.

Tuomet pasiruošiama apie 0,5 kg. miltų, kurių reikės visai tešlai paruošti, ir kuriuos reikia po truputį suberti į kiaušinius (kokius tris šaukštus), tada atskiesti trupučiu pieno mišiniu su mielėm, vėl dėti kelis šaukštus miltų, kad tiršta būtų, vėl skiesti su pienu, ir taip tol, kol sudėsite visus miltus ir visą pieną. Tešla turi būti grietinės tirštumo, kad šaukštu būtų galima kabint ( jei reikia  (t.y. tešla per tiršta), galima dar dapilti pieno, tiks ir be mielių, arba, jei per skysta, dadėti miltų..). Tikslių miltų-pieno proporcijų negaliu nusakyt, nes viskas priklauso nuo miltų rūšies... Bet tešla turi būti tokio tirštumo, kaip riebi šaukštu išmaišyta grietinė.

Tiesa, tešla bus tąsi, bet tokia ir turi būti, bet svarbu, kad "šlepteltų" nuo šaukšto į keptuvę, o kas liko šaukšte, nubrauksite pirštu  mirksiukas.gif
Tešlą pastayti šiltai, galima ir kokių 40-50 laipsnių orkaitėn, arba mikrobangėn su funkcija "Keep warm", kas turi ir palaikyti apie pusavalandį. Išėmus įkaitintoje keptuvėje kepti blynus (BET TEŠLOS MAIŠYTI NEGALIMA!!!).

Iškeptus blynus pabarstyti cukrumi.

Skanių blynų ir smagių užgavėnių  4u.gif
Papildyta:
MIELINIAI, ir tik MIELINIAI  thumbup.gif

Gal galėtum parašyti, kiek gramų sausų mielių reikia dėti pgl tą receptą? Nes mano sausos mielės ne tokios, kokias tu perki, tad ir pakelio dydis gal skirtingas.
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2008 02 05, 18:23)
Gal galėtum parašyti, kiek gramų sausų mielių reikia dėti pgl tą receptą? Nes mano sausos mielės ne tokios, kokias tu perki, tad ir pakelio dydis gal skirtingas.


Lygtai 7g. bet dabar esu darbe, tai tiksliai nežinau. Vizualiai tai atrodo kaip toks kaupinokas arbatinis šaukštelis 4u.gif

Tiesa, tešla , kai kildysi, turėtų būti tokia šilta, tad jei pravėso, kol užmaišei, įkišk į mikrobangę kokiai pusei minutės ant vidutinio galingumo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 02 05, 10:42)
Na va, ką tik prikepiau - vyrui į darbą, vaikui - į darželį, ir dar sau į darbą liko  mirksiukas.gif
Aš jau daug
metų kepu TIK su sausom mielėm, nes tada to raugo nesijaučia...

Sausų mielių yra pirkti IKI, skuriuje, kur vanilinis cukrus ir visokie pabarstai tortams, tokiame žaliame pokelyje su pavaizduotu batonu("pynute") ir užrašu "DRODZE"

Žodžiu tešla daroma taip:

MIELINIAI BLYNAI SU SAUSOM MIELĖM

1-2 kiaušiniai išplakami su druska. Atskirame inde pašildoma apie 3 st. pieno (kad pirštą galima būtų įkišt ir palaikyt, ne karščiau!!!). Į pieną pilama sausos mielės (pokelis), 3 šaukštai cukraus ir  2 šaukštai aliejaus, viskas sumaišuma.

Tuomet pasiruošiama apie 0,5 kg. miltų, kurių reikės visai tešlai paruošti, ir kuriuos reikia po truputį suberti į kiaušinius (kokius tris šaukštus), tada atskiesti trupučiu pieno mišiniu su mielėm, vėl dėti kelis šaukštus miltų, kad tiršta būtų, vėl skiesti su pienu, ir taip tol, kol sudėsite visus miltus ir visą pieną. Tešla turi būti grietinės tirštumo, kad šaukštu būtų galima kabint ( jei reikia  (t.y. tešla per tiršta), galima dar dapilti pieno, tiks ir be mielių, arba, jei per skysta, dadėti miltų..). Tikslių miltų-pieno proporcijų negaliu nusakyt, nes viskas priklauso nuo miltų rūšies... Bet tešla turi būti tokio tirštumo, kaip riebi šaukštu išmaišyta grietinė.

Tiesa, tešla bus tąsi, bet tokia ir turi būti, bet svarbu, kad "šlepteltų" nuo šaukšto į keptuvę, o kas liko šaukšte, nubrauksite pirštu  mirksiukas.gif
Tešlą pastayti šiltai, galima ir kokių 40-50 laipsnių orkaitėn, arba mikrobangėn su funkcija "Keep warm", kas turi ir palaikyti apie pusavalandį. Išėmus įkaitintoje keptuvėje kepti blynus (BET TEŠLOS MAIŠYTI NEGALIMA!!!).

Iškeptus blynus pabarstyti cukrumi.

Skanių blynų ir smagių užgavėnių  4u.gif




nerealus blynai, visa seimynam dabar valgom, dar ant blynu uzsidejom padaza, saldytu braskiu uogiene su grietine thumbup.gif aciu uz recepta

Mieliu idejau 25gr. nes nezinojau kiek tam pokeli istikro turi buti, teslos gavosi daug, bet blynam, niam niam thumbup.gif
Papildyta:
as dar dadejau razinu
Atsakyti
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 02 05, 10:42)
MIELINIAI BLYNAI SU SAUSOM MIELĖM



ačiū už puikų receptuką 4u.gif

iš tiesų, tai pirmą kart iškepė normalūs skanūs TIKRI mieliniai blynai bigsmile.gif

soti visa šeima thumbup.gif

tik kitą kartą, kai užsimanysim šių blynų, bandysiu su marmaledo įdaru essen.gif manau turėtų gautis tongue.gif

linksmų švenčių ir skanių blynų mirksiukas.gif

P.S. ir aš pridėjau razinų drinks_cheers.gif

o dėl mielių - tai turi būti ant pakelio parašyta kokiam kiekiui miltų. ir as dariau ne su minetomis - tai reikejo puse pakelio mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesasim: 05 vasario 2008 - 18:36
[url=http://www.supermama.lt/liniuote/2vaikai/][img]http://www.supermama.lt/liniuote/2vaikai/line_vaik4-FF9933.gif_beg_vaik7-slank.gif_beg2_uni1-slank.gif_time_954194400_time2_1148763600_t
Atsakyti
Aciu Kurmiukei uz puiku recepta aciuks.gif Blynai kaip niekad pavyko thumbup.gif gavos minksti, purus ir labai skanus ok.gif ir seimyna labai gyre mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daivapamaiva @ 2008 02 06, 13:53)
Aciu Kurmiukei uz puiku recepta aciuks.gif Blynai kaip niekad pavyko thumbup.gif  gavos minksti, purus ir labai skanus ok.gif  ir seimyna labai gyre mirksiukas.gif


Aciu, daivapamaiva, ciukcia ir inesasim uz gerus žodžius ir labai džiaugiuos, kad jums pavyko wub.gif Tikrai nuoširdžiai norėjau pasidalinti išbandytu receptu ir prisidėti prie šventinės nuotaikos drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kurmiukė: 06 vasario 2008 - 13:09
Pasigirsiu as savo uzgavenes blynais... blush2.gif biggrin.gif

user posted image

user posted image

Blynu tesla:

2 kiausiniai;
1 stikline vandens (geriau vanduo mineralinis, tik negazuotas... tada truputi traskesni blynai gaunasi...);
1.5 stiklines miltu;
1 valg. sakstas aliejaus;
druskytes;
pipiriuko;
krapu;
viska gerai ismaisyti ir kepti blynus...

Ikepus blynams juos patepti padazu (keciupas su majonezu...), uzberti tarkuoto surio ir seip ko turite saltytuve ir 10 min. i orkaite, kad suris issilyditu... thumbup.gif
Skanaus ! mirksiukas.gif

Man labai skanu dar iskepti blynai, ant blyno uzdeti pomidoro riekele, uzberti surio ir idet i orkaite, kad isilyditi suris... niam, niam... man labai skanu... essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karpeace: 06 vasario 2008 - 15:04
atsiprasau, bet neprisimenu mamytes nico, kepiau lietinius pagal jos recepta: super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif tokie plonyciai gavosi thumbup.gif aciu labai wub.gif

Lietiniai:
1 stikl. vandens
1 stikl. pieno
1 stikl. miltu
2 kiausiniai
2 saukstai aliejaus
druska
Atsakyti
[quote=karpeace,2008 02 06, 17:02]
Pasigirsiu as savo uzgavenes blynais... blush2.gif biggrin.gif

Nu grožis grožis.... wub.gif Ir labai ačiū už idėją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 13, 10:49)
Šiandien pusryčiams prikepiau mielinių blynų smile.gif

user posted image

MIELINIAI BLYNAI

3 stiklinės miltų
2 stiklinės pieno
2 kiaušiniai
20 g mielių (7 g sausų mielių)
5 šaukštai cukraus
1 žiupsnis druskos
8 šaukštai lydyto sviesto

Miltus persijoti į dubenį. Pieną (pašildytą iki kambario temperatūros), kiaušinius, cukrų, druską ir sutrupintas mieles gerai išplakti.
Šį plakinį supilti į miltus ir gerai išmaišyti. Galiausiai supilti lydytą sviestą.
Uždengti ir leisti pakilti 1 – 2 valandas (aš mielinę tešlą kildinu orkaitėje, kurią prieš tai įkaitinu iki 50C ir išjungiu, tai pakyla gerokai greičiau).

Tavo blynai fantastiški thumbup.gif ačiū už receptą!

Atsakyti
QUOTE(karpeace @ 2008 02 06, 15:02)
Pasigirsiu as savo uzgavenes blynais... blush2.gif  biggrin.gif

Blynu tesla:

2 kiausiniai;
1 stikline vandens (geriau vanduo mineralinis, tik negazuotas... tada truputi traskesni blynai gaunasi...);
1.5 stiklines miltu;
1 valg. sakstas aliejaus;
druskytes;
pipiriuko;
krapu;
viska gerai ismaisyti ir kepti blynus...

Ikepus blynams juos patepti padazu (keciupas su majonezu...), uzberti tarkuoto surio ir seip ko turite saltytuve ir 10 min. i orkaite, kad suris issilyditu...  thumbup.gif
Skanaus !  mirksiukas.gif

Man labai skanu dar iskepti blynai, ant blyno uzdeti pomidoro riekele, uzberti surio ir idet i orkaite, kad isilyditi suris... niam, niam... man labai skanu... essen.gif

kokios gražios formos blynelių,o kkokių čia formų reik? g.gif
Atsakyti