Patarkit, kokius blynus padaryt su varske
Turiu 1 pakeli
gal kas zino kokie blynai
rytojui gali buti skanus visa diena..
arba ne visa,bet salti..
laukiu greito atsakymo
aciuuuuuu!!!!!!!!!!!!
rytojui gali buti skanus visa diena..
arba ne visa,bet salti..
laukiu greito atsakymo
aciuuuuuu!!!!!!!!!!!!
QUOTE(Oksanik @ 2008 02 04, 18:54)
Jei ta varske nori naudot kaip idara, tai as labai elementariai darau.
Varskyte, obuolys, ir razinos
ARBA
varske, persikai(konservuoti puselemis)
QUOTE(ausryte @ 2007 09 09, 18:24)
Vakar Maximoj radau bananams akciją, tai užsipirkau keletą kilų. Pridariau lietinių ir galvoju sukišt juos į šaldymo kamerą. Kadangi niekad neteko anksčiau šitaip užšaldyti, tai klausimas iškilo ar tuomet kai ištrauksiu nebus įdaras pavandenijęs? :/ Nes mano šaldymo kameroj tikrai daaaug šalčiau nei parduotuvės kameroj Ar šaldot jūs lietinius?
Su banano idaru nesu saldzius tik karta bandziau saldyti su mesos ir varskes idaru blynelius,tai visai neblogai skaniai
QUOTE(kiprija @ 2007 02 16, 17:58)
Ar imanoma padaryti mielinius blynelius su mieliu milteliais? Jei taip, tai kaip juos gaminti?
TIKRAI KAIP PAGAMINTI MIELINIUS BLYNUS SU MIELIU MILTELIAIS QUOTE(edicike @ 2008 02 05, 12:06)
TIKRAI KAIP PAGAMINTI MIELINIUS BLYNUS SU MIELIU MILTELIAIS
Na va, ką tik prikepiau - vyrui į darbą, vaikui - į darželį, ir dar sau į darbą liko
Aš jau daug
metų kepu TIK su sausom mielėm, nes tada to raugo nesijaučia...
Sausų mielių yra pirkti IKI, skuriuje, kur vanilinis cukrus ir visokie pabarstai tortams, tokiame žaliame pokelyje su pavaizduotu batonu("pynute") ir užrašu "DRODZE"
Žodžiu tešla daroma taip:
MIELINIAI BLYNAI SU SAUSOM MIELĖM
1-2 kiaušiniai išplakami su druska. Atskirame inde pašildoma apie 3 st. pieno (kad pirštą galima būtų įkišt ir palaikyt, ne karščiau!!!). Į pieną pilama sausos mielės (pokelis), 3 šaukštai cukraus ir 2 šaukštai aliejaus, viskas sumaišuma.
Tuomet pasiruošiama apie 0,5 kg. miltų, kurių reikės visai tešlai paruošti, ir kuriuos reikia po truputį suberti į kiaušinius (kokius tris šaukštus), tada atskiesti trupučiu pieno mišiniu su mielėm, vėl dėti kelis šaukštus miltų, kad tiršta būtų, vėl skiesti su pienu, ir taip tol, kol sudėsite visus miltus ir visą pieną. Tešla turi būti grietinės tirštumo, kad šaukštu būtų galima kabint ( jei reikia (t.y. tešla per tiršta), galima dar dapilti pieno, tiks ir be mielių, arba, jei per skysta, dadėti miltų..). Tikslių miltų-pieno proporcijų negaliu nusakyt, nes viskas priklauso nuo miltų rūšies... Bet tešla turi būti tokio tirštumo, kaip riebi šaukštu išmaišyta grietinė.
Tiesa, tešla bus tąsi, bet tokia ir turi būti, bet svarbu, kad "šlepteltų" nuo šaukšto į keptuvę, o kas liko šaukšte, nubrauksite pirštu
Tešlą pastayti šiltai, galima ir kokių 40-50 laipsnių orkaitėn, arba mikrobangėn su funkcija "Keep warm", kas turi ir palaikyti apie pusavalandį. Išėmus įkaitintoje keptuvėje kepti blynus (BET TEŠLOS MAIŠYTI NEGALIMA!!!).
Iškeptus blynus pabarstyti cukrumi.
Skanių blynų ir smagių užgavėnių
Papildyta:
QUOTE(mėlynė @ 2008 02 05, 00:30)
gal kas zino kokie blynai
rytojui gali buti skanus visa diena..
arba ne visa,bet salti..
laukiu greito atsakymo
aciuuuuuu!!!!!!!!!!!!
rytojui gali buti skanus visa diena..
arba ne visa,bet salti..
laukiu greito atsakymo
aciuuuuuu!!!!!!!!!!!!
MIELINIAI, ir tik MIELINIAI
QUOTE(mėlynė @ 2008 02 05, 00:30)
gal kas zino kokie blynai
rytojui gali buti skanus visa diena..
arba ne visa,bet salti..
laukiu greito atsakymo
aciuuuuuu!!!!!!!!!!!!
rytojui gali buti skanus visa diena..
arba ne visa,bet salti..
laukiu greito atsakymo
aciuuuuuu!!!!!!!!!!!!
mieliniai
mes jau prisikepėm čirvinių blynų pusryčiams pagal Sonatinos purių blynų receptą
dabar jau norisi riebių, bulvinių
dabar jau norisi riebių, bulvinių
sveikos merginos, matau sujudimas uzgaveniu proga.
turiu prasyma: gal kuri esat gaminus blynelius su ikra...
girdejau kad labai skanu, tesla tai zinau kad lietiniu , o kaip toliau daryti nezinau
labai prasau kas zino neslepkit
turiu prasyma: gal kuri esat gaminus blynelius su ikra...
girdejau kad labai skanu, tesla tai zinau kad lietiniu , o kaip toliau daryti nezinau
labai prasau kas zino neslepkit
QUOTE(Oksanik @ 2008 02 04, 17:54)
Aš tai kartais kepu taip su varške: pasidarau paprastą blynų tešlą ir į tą tešlą įdedu varškės,tai labai skanūs gaunasi,purūs ir minkšti.
kitas receptėlis :tokia pati blynų tešla,tik dedu šaukštą tešlos į keptuvę,tada varškės ir vėl tešlos,na čia kaip bulviniai blynai su mėsa.ir greita ir skanu
kažkas klausė apie šaldymą blynelių,taip,galima šaldyt su bananais,su mėsa ,su varške.Aš visada turiu kameroje prisišaldžius
Su užgavėnėm visas! O aš šiandien išbandysiu Ambrozijos manų kruopų blynus (3 psl.), pažiūrėsim, kas gausis.
QUOTE(Kurmiukė @ 2008 02 05, 11:42)
Na va, ką tik prikepiau - vyrui į darbą, vaikui - į darželį, ir dar sau į darbą liko
Aš jau daug
metų kepu TIK su sausom mielėm, nes tada to raugo nesijaučia...
Sausų mielių yra pirkti IKI, skuriuje, kur vanilinis cukrus ir visokie pabarstai tortams, tokiame žaliame pokelyje su pavaizduotu batonu("pynute") ir užrašu "DRODZE"
Žodžiu tešla daroma taip:
MIELINIAI BLYNAI SU SAUSOM MIELĖM
1-2 kiaušiniai išplakami su druska. Atskirame inde pašildoma apie 3 st. pieno (kad pirštą galima būtų įkišt ir palaikyt, ne karščiau!!!). Į pieną pilama sausos mielės (pokelis), 3 šaukštai cukraus ir 2 šaukštai aliejaus, viskas sumaišuma.
Tuomet pasiruošiama apie 0,5 kg. miltų, kurių reikės visai tešlai paruošti, ir kuriuos reikia po truputį suberti į kiaušinius (kokius tris šaukštus), tada atskiesti trupučiu pieno mišiniu su mielėm, vėl dėti kelis šaukštus miltų, kad tiršta būtų, vėl skiesti su pienu, ir taip tol, kol sudėsite visus miltus ir visą pieną. Tešla turi būti grietinės tirštumo, kad šaukštu būtų galima kabint ( jei reikia (t.y. tešla per tiršta), galima dar dapilti pieno, tiks ir be mielių, arba, jei per skysta, dadėti miltų..). Tikslių miltų-pieno proporcijų negaliu nusakyt, nes viskas priklauso nuo miltų rūšies... Bet tešla turi būti tokio tirštumo, kaip riebi šaukštu išmaišyta grietinė.
Tiesa, tešla bus tąsi, bet tokia ir turi būti, bet svarbu, kad "šlepteltų" nuo šaukšto į keptuvę, o kas liko šaukšte, nubrauksite pirštu
Tešlą pastayti šiltai, galima ir kokių 40-50 laipsnių orkaitėn, arba mikrobangėn su funkcija "Keep warm", kas turi ir palaikyti apie pusavalandį. Išėmus įkaitintoje keptuvėje kepti blynus (BET TEŠLOS MAIŠYTI NEGALIMA!!!).
Iškeptus blynus pabarstyti cukrumi.
Skanių blynų ir smagių užgavėnių
Papildyta:
MIELINIAI, ir tik MIELINIAI
Aš jau daug
metų kepu TIK su sausom mielėm, nes tada to raugo nesijaučia...
Sausų mielių yra pirkti IKI, skuriuje, kur vanilinis cukrus ir visokie pabarstai tortams, tokiame žaliame pokelyje su pavaizduotu batonu("pynute") ir užrašu "DRODZE"
Žodžiu tešla daroma taip:
MIELINIAI BLYNAI SU SAUSOM MIELĖM
1-2 kiaušiniai išplakami su druska. Atskirame inde pašildoma apie 3 st. pieno (kad pirštą galima būtų įkišt ir palaikyt, ne karščiau!!!). Į pieną pilama sausos mielės (pokelis), 3 šaukštai cukraus ir 2 šaukštai aliejaus, viskas sumaišuma.
Tuomet pasiruošiama apie 0,5 kg. miltų, kurių reikės visai tešlai paruošti, ir kuriuos reikia po truputį suberti į kiaušinius (kokius tris šaukštus), tada atskiesti trupučiu pieno mišiniu su mielėm, vėl dėti kelis šaukštus miltų, kad tiršta būtų, vėl skiesti su pienu, ir taip tol, kol sudėsite visus miltus ir visą pieną. Tešla turi būti grietinės tirštumo, kad šaukštu būtų galima kabint ( jei reikia (t.y. tešla per tiršta), galima dar dapilti pieno, tiks ir be mielių, arba, jei per skysta, dadėti miltų..). Tikslių miltų-pieno proporcijų negaliu nusakyt, nes viskas priklauso nuo miltų rūšies... Bet tešla turi būti tokio tirštumo, kaip riebi šaukštu išmaišyta grietinė.
Tiesa, tešla bus tąsi, bet tokia ir turi būti, bet svarbu, kad "šlepteltų" nuo šaukšto į keptuvę, o kas liko šaukšte, nubrauksite pirštu
Tešlą pastayti šiltai, galima ir kokių 40-50 laipsnių orkaitėn, arba mikrobangėn su funkcija "Keep warm", kas turi ir palaikyti apie pusavalandį. Išėmus įkaitintoje keptuvėje kepti blynus (BET TEŠLOS MAIŠYTI NEGALIMA!!!).
Iškeptus blynus pabarstyti cukrumi.
Skanių blynų ir smagių užgavėnių
Papildyta:
MIELINIAI, ir tik MIELINIAI
Su uzgavenem mergaites jus visas sveikinu ir aciu uz recepta
Visa laika norejau ismokti kept mielinius blynus ir kiek kartu bandziau, niekad nepavyko.
Esu bandzius su mielem is pakeliu, tai siaubas, gal del to, kad nemoku, bet kol iskildinau tesla, tai greiciau jau buciau isvirus cepelinus siaubas kazkoks ir vistiek nieko neisejo kazkokia nesamone