Tiesa, aš noriu pasidalinti savuoju lietinių tešlos receptėliu. Neperskaičiau visos temos, bet gal jau panašus koks buvo. Tiesa, ši tešla labiau tinka saldiems blyneliams.
Taigi vienas ar pora kiaušinių, miltai, truputis cukraus, pienas, daugiau nei pusė šaukštelio kepimo miltelių, aliejus.
Kiaušinio trynius su cukrum, paskui miltai išmaišyti su kepimo milteliais, pienas ir pabaigoj plakti baltymai. Ir aliejus. Galima trynių nuo baltymų ir neatskirti, bet man skaniau atskirai. Bet šiaip svarbiausia kepimo milteliai, jie padaro ta blyna tokį neriebaluotą, jis toks tarsi puresnis. (Žinoma, jei aliejus į tešlą pilasi, kepant jo jau nebereikia. )
iškeptus blynus aš patepu kokia nors skania varške (pvz., "gardi") ir susuku į vamzdį, o ne į kokį kvadračiuką. Čia super paprasta ir laaaaaabai skanu.
P.S.
Kai netingėsiu, įmesiu ir nuotraukytę, pamatysit, kaip gražiai jie atrodo. Jie yra tokios gražios "apskrudusios" spalvos...
QUOTE(RDA @ 2007 12 18, 02:15)
sweikos, as ir siandien, na kaip jau ir nelabai tinka sakyt siandien, gaminau irgi lietinius su varskes, virtos mesytes, fermentinio surio ir desreliu,uogienes idarais, bet labiausiai eina tai su mesyte
pas mus einamiausi lietiniai su suriu ir desrelem
Mano seimyna labai megsta lietinius su vistienos ir saldytu darzoviu idaru
Pavartyk Sonatinos SKANAUS! skiltele, jinai tikrai ju recepta idejus.
as labai tingiu ieskoti , bet esu macius ju nuotrauka pas ja.
tikiuos padejau
as labai tingiu ieskoti , bet esu macius ju nuotrauka pas ja.
tikiuos padejau
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 01 12, 16:45)
Sveikos, norėjau paklausti, gal žinoti kaip daryti štai tokius blynus? (pačią tešlą)
galbūt šitie kažkurie:
http://www.supermama...p;#entry5151004
Sveikutes, blynu megejos,
mes blynus taip pat megstam, bet kada kepu lietinius, man gaunasi sausi skilinejantys krastai. Ar taip gaunasi ir jums ar as kazka ne taip darau
mes blynus taip pat megstam, bet kada kepu lietinius, man gaunasi sausi skilinejantys krastai. Ar taip gaunasi ir jums ar as kazka ne taip darau
QUOTE(Aistilė @ 2008 01 26, 18:24)
Sveikutes, blynu megejos,
mes blynus taip pat megstam, bet kada kepu lietinius, man gaunasi sausi skilinejantys krastai. Ar taip gaunasi ir jums ar as kazka ne taip darau
mes blynus taip pat megstam, bet kada kepu lietinius, man gaunasi sausi skilinejantys krastai. Ar taip gaunasi ir jums ar as kazka ne taip darau
Man irgi būna, kad kai kurie suskyla, bet tik tada kai padarau per plonus, na ta prasme kai tešlos mažai patenka į kraštus, o viskas subėga į vidurį, va tada man jie irgi skilinėja
Man niekad nesigaudavo skaniai blynus iskepti,bet kai pabandziau pagal Sonatinos receptukus,tai visa seimyna gyre ir prase dar pagaliau ismokau blynus kepti
As va Tomas Philipse nusipirkau tokia maza, meskiuko veido formos keptuve,ir dabar labai patenkinta Nezinau kokio pado cia keptuve (nesu dar ant tiek apsisvietus toj srity), bet aliejaus jai nereik,i tesla ipilu tiesiog daugiau. Ir paprasti miltiniai lietiniai blyneliai gavos tokie skanus, traskus ir be riebalu (kas man labai nepatinka,kai buna persigere riebalais,feee). ir dar kepiau kaiptik morku blynelius, ir man labai patiko,tai pasidalinsiu,jei dar cia nebuvo:
Morku blyneliai
Morkos (2porcijom kokios 4morkos)
2 kiausiniai
Truputis varskes (siek tiek maziau nei puse pakelio)
Miltu
Cukraus,druskos, aliejaus
Morkas nuskust,smulkiai sutarkuot. imust kiausinius, ibert varskes, cukraus,druskos. ismaisyti. Iberti miltu, maisyti tol,kol tesla bus grietines tirstumo (jei per tirsta ipilu pieno), ir galiausiai ipilti i tesla aliejaus. Kepti abi puses kol apskrus.
P.s. man jie gaunas tokie neploni,tai per greit neisjunkit, kad tesla zalia nebutu;)
Morku blyneliai
Morkos (2porcijom kokios 4morkos)
2 kiausiniai
Truputis varskes (siek tiek maziau nei puse pakelio)
Miltu
Cukraus,druskos, aliejaus
Morkas nuskust,smulkiai sutarkuot. imust kiausinius, ibert varskes, cukraus,druskos. ismaisyti. Iberti miltu, maisyti tol,kol tesla bus grietines tirstumo (jei per tirsta ipilu pieno), ir galiausiai ipilti i tesla aliejaus. Kepti abi puses kol apskrus.
P.s. man jie gaunas tokie neploni,tai per greit neisjunkit, kad tesla zalia nebutu;)
Sveikutes Morku blyneliai geri Kepiau,labai vaikams patiko Aciu uz receptuka
Sveikutės, seimininkeles
Gal kas turite koki neiprasta blynu recepta? Nes jau tie mieliniai, vafliniai ir pan. labai atsibodo. Kazko norisi naujo
Papildyta:
but neblogai blynu tortas...
Papildyta:
Radau viena receptuka...
Itališkas blynų tortas
Patiekalui reikės: 90 g miltų, 0,2 l pieno, 3 kiaušinių, druskos. Iš šių produktų suplakti tešlą ir iškepti 3 storokus lietinius blynus.
Įdarui: 3 paprikų, 500 g pomidorų, 1 svogūno, 4 šaukštų aliejaus, 1 skiltelės česnako, 2 sardelių, 1 šaukštelio susmulkintos apelsino žievelės, rozmarino, raudonėlio, 2 šaukštų smulkintų petražolės lapų, druskos, pipirų, 80 g pecorino (ar kito tarkuoto sūrio), 1 dėžutės tuno.
Svogūną pakepinti 1 šaukšte įkaitinto aliejaus, sudėti perspaustą česnaką, smulkiai pjaustytas sardeles, pjaustytus pomidorus, iš jų išėmus sėklas, sudėti prieskonius ir ant mažos ugnies patroškinti apie 30 min. Kitame puode įkaitinti aliejų ir jame apie 15 min. patroškinti juostelėmis pjaustytas paprikas. Jas supilti į pomidorų troškinį. Paskaninti pomidorais, druska, įdėti 2 šaukštus pecorino sūrio, nuvarvintą, susmulkintą tuną, sumaišyti.
Ant lietinio blyno kloti pusę įdaro, ant jo dėti blyną, po to likusį įdarą, vėl blyną. Viršų pabarstyti likusiu sūriu, dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir pakepti 10 min. Patiekti karštą, pjaustyti kaip tortą.
Gal kas turite koki neiprasta blynu recepta? Nes jau tie mieliniai, vafliniai ir pan. labai atsibodo. Kazko norisi naujo
Papildyta:
but neblogai blynu tortas...
Papildyta:
Radau viena receptuka...
Itališkas blynų tortas
Patiekalui reikės: 90 g miltų, 0,2 l pieno, 3 kiaušinių, druskos. Iš šių produktų suplakti tešlą ir iškepti 3 storokus lietinius blynus.
Įdarui: 3 paprikų, 500 g pomidorų, 1 svogūno, 4 šaukštų aliejaus, 1 skiltelės česnako, 2 sardelių, 1 šaukštelio susmulkintos apelsino žievelės, rozmarino, raudonėlio, 2 šaukštų smulkintų petražolės lapų, druskos, pipirų, 80 g pecorino (ar kito tarkuoto sūrio), 1 dėžutės tuno.
Svogūną pakepinti 1 šaukšte įkaitinto aliejaus, sudėti perspaustą česnaką, smulkiai pjaustytas sardeles, pjaustytus pomidorus, iš jų išėmus sėklas, sudėti prieskonius ir ant mažos ugnies patroškinti apie 30 min. Kitame puode įkaitinti aliejų ir jame apie 15 min. patroškinti juostelėmis pjaustytas paprikas. Jas supilti į pomidorų troškinį. Paskaninti pomidorais, druska, įdėti 2 šaukštus pecorino sūrio, nuvarvintą, susmulkintą tuną, sumaišyti.
Ant lietinio blyno kloti pusę įdaro, ant jo dėti blyną, po to likusį įdarą, vėl blyną. Viršų pabarstyti likusiu sūriu, dėti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir pakepti 10 min. Patiekti karštą, pjaustyti kaip tortą.